Betulkan Tidak ada suara pada video YouTube di Windows 10 PC

Sangat mengecewakan jika anda mahu menstrim video di YouTube tetapi tidak ada suara di YouTube. Sekiranya anda menghadapi masalah ini, anda tidak bersendirian. Sebilangan besar pengguna Windows 10 mengadu masalah yang sama. Masalah 'Tidak ada suara di YouTube' ini boleh berlaku kerana pemacu bunyi yang salah atau mungkin disebabkan oleh pemain Adobe Flash yang ketinggalan zaman. Oleh itu, mari kita ketepikan alasannya dan pergi untuk memperbaiki-

Penyelesaian Awal-

Sebelum bergerak untuk memperbaiki, pastikan anda mencuba pemeriksaan yang disebutkan di bawah di Sistem anda-

1. Tutup penyemak imbas di mana anda telah membuka YouTube. Tunggu beberapa saat, kemudian buka tetingkap penyemak imbas sekali lagi. Buka YouTube dan periksa sama ada ada suara atau tidak.

2. Periksa sama ada sistem suara anda berfungsi di tempat lain di komputer anda (Seperti ketika anda cuba memainkan lagu dengan muzik Groove). Sekiranya ia berfungsi dengan baik untuk aplikasi lain, cari penyelesaiannya.

3. Sekiranya anda menggunakan pembesar suara luaran, periksa sambungan pembesar suara.

Sekiranya masalah ini berlaku buat pertama kalinya, maka anda harus menghidupkan semula komputer anda dan periksa sama ada masalah itu diselesaikan atau tidak. Sekiranya masih tidak ada suara di YouTube, maka cari penyelesaian ini-

Betulkan-1 Kemas kini pemacu kad suara anda

Sekiranya anda tidak mendapat suara di YouTube, mungkin ada pemacu kad bunyi lama yang terpasang di komputer anda. Mengemas kini pemacu kad suara dapat menyelesaikan masalah anda. Ikuti langkah-langkah ini untuk mengemas kini pemacu kad suara anda-

1. Tekan kekunci Windows + S dan mula menaip " devmgmt ".

2. Apabila ' Device Manager ' muncul pada hasil carian, klik padanya.

Carian Pengurus Peranti

3. Sekarang, cari " Pengawal suara, video dan permainan " dalam senarai peranti. Kembangkannya dengan mengklik padanya.

4. Sekarang, klik kanan pada pemacu yang anda gunakan sebagai sistem suara semasa anda dan klik pada " Kemas kini pemacu ".

Kemas kini Bunyi

5. Anda akan diminta “ Bagaimana anda mahu mencari pemandu? ".

6. Yang harus Anda lakukan adalah mengklik pada pilihan " Cari secara automatik untuk perisian pemacu yang dikemas kini ".

Kemas kini Pemandu

Tunggu sehingga Windows mencari pemacu yang serasi untuk kad suara anda, memuat turunnya dan memasangnya.

Nyalakan  semula komputer anda.

Periksa sama ada mengemas kini pemacu bunyi telah menyelesaikan masalah anda. Sekiranya masih tidak ada suara di Youtube, kita akan dapat memperbaiki seterusnya.

Fix-2 Tukar kelantangan dalam Volume Mixer

Windows mempunyai ciri tertentu di mana anda boleh mempunyai tahap kelantangan yang berbeza untuk aplikasi yang berbeza. Mungkin ralat ini berlaku kerana penyemak imbas anda disenyapkan dalam Volume Mixer. Untuk memeriksa tetapan kelantangan ikuti langkah berikut-

1. Klik kanan pada ikon pembesar suara dan kemudian klik pada " Volume Mixer ".

Isipadu

2. Dalam pop timbul Volume Mixer, anda akan menemui tab dengan penyemak imbas anda di mana anda telah membuka YouTube.

3 . Laraskan kelantangan tab itu dengan meluncur ke atas atau ke bawah gelangsar biru tab itu.

Pengadun Volum1

Periksa sama ada terdapat bunyi di YouTube atau tidak.

Sekiranya masalah itu masih ada, cubalah jalan keluar yang seterusnya.

Fix-3 Kemas kini Adobe Flash Player anda

Adobe Flash Player membolehkan penyemak imbas anda menjalankan video, banyak aplikasi berasaskan web dengan lancar. Walaupun versi Adobe Flash player yang ketinggalan zaman dapat membuat masalah yang anda hadapi, mengemas kini pemain flash dapat menyelesaikan masalah anda.

1. Buka tab penyemak imbas dan ketik " Adobe Flash Player " dan tekan Enter .

Tanpa tajuk

2. Klik pada " Flash Player-Adobe ".

Adobe

3. Klik " Pasang Sekarang ". Pilih lokasi yang sesuai untuk dimuat turun ke pakej pemasangan.

Pasang Adobe

3. Pergi ke lokasi muat turun pakej dan klik dua kali padanya untuk menjalankannya.

Adobe Flash Player akan dimuat turun terlebih dahulu dan kemudian akan dipasang.

Memasang Adboe

4. Mulakan semula penyemak imbas anda untuk menyelesaikan prosesnya.

Periksa sama ada anda mempunyai suara di YouTube. Namun, jika masalah itu berlanjutan, jalani penyelesaian yang seterusnya.

Betulkan- 4 Periksa sama ada anda telah mematikan suara di YouTube

Ada kemungkinan anda mempunyai pemain muzik YouTube yang diredam. Anda boleh membisukan pemutar muzik YouTube pada tetingkap penyemak imbas anda, dengan mengikuti langkah mudah ini -

1. Pergi ke tab di mana anda telah membuka YouTube. Sekarang, di bahagian kiri bawah pemain klik pada ikon Volume (jika diredam maka tanda kelantangan akan mempunyai tanda silang di atasnya). (Anda juga dapat melakukannya dengan menekan kekunci anak panah ke atas dan anak panah ke bawah).

Youtube Bunyi

Periksa sama ada anda mendapat suara di YouTube.

CATATAN :

Sekiranya semua pembaikan ini tidak berfungsi untuk anda, cuba gunakan penyemak imbas lain. Kadang-kadang ia mungkin berlaku bahawa beberapa pemalam penyemak imbas semasa anda menyebabkan ralat. Mencuba penyemak imbas lain akan menyelesaikan masalah anda.