Kategori «Panduan»

Selesaikan masalah Monitor PnP Generik pada Windows 10 (Selesaikan)

Windows 10 memang mempunyai sejumlah ciri baru, tetapi kita tidak boleh mengabaikan masalahnya. Ramai orang menghadapi masalah pada Windows 10 dari hari pertama. Sejurus selepas menaik taraf ke Windows 10, pemacu perkakasan menyebabkan sebahagian besar masalah.Yang terbaru dalam barisan masalah Windows 10 adalah isu Monitor PnP Generik .

Selesaikan Kesalahan Kegagalan Penerangan Peranti USB pada Windows 10 (Selesai)

Pengguna Windows 10 telah melaporkan ralat Peranti USB Tidak Dikenal baru yang mula muncul secara tiba-tiba. Ralat Peranti USB Tidak Dikatakan mengatakan Kegagalan Perihal Peranti atau Permintaan Deskriptor Peranti Gagal , dan peranti USB tidak lagi dikenali oleh Windows. Ini juga boleh berlaku dengan Kad SD dan komputer tidak akan membaca kad SD lagi apabila dimasukkan ke dalam slot kad.

15 Kertas Dinding Langsung Terbaik untuk PC Desktop Windows 10

Sebelum Windows 10, anda tidak dapat membayangkan melakukan banyak perkara dengan OS anda. Tinggalkan sendiri kertas dinding langsung, anda bahkan akan berfikir dua kali sebelum menambahkan aplikasi atau widget apa pun kerana takut memuatkan OS anda. Akan ada ketakutan yang berterusan, bagaimana jika OS crash!

Betulkan panel kawalan NVIDIA yang tidak ditunjukkan di Windows 10

Ramai pengguna Kad Grafik NVIDIA telah melaporkan Panel Kawalan NVIDIA tidak ditunjukkan. Panel kawalan ini yang membolehkan pengguna mengawal sifat Kad Grafik NVIDIA yang dipasang pada PC pengguna hilang dari menu Konteks Desktop, menu Mula, atau dari Desktop tanpa warna. Ini mungkin disebabkan oleh pemacu kad grafik yang rosak, kerana kemas kini terkini, subkunci dan nilai pendaftaran yang hilang, atau beberapa ralat rawak di sana sini.

Windows 10 Realtek HD Audio Manager tiada

Sekiranya anda tidak dapat mencari Realtek Audio HD Manager  di komputer anda atau tidak berfungsi dengan baik, ikuti pembaikan ini dan masalahnya harus diselesaikan dengan mudah.Fix-1 Kemas kini pemacu Audio Realtek-Mengemas kini pemacu Realtek Audio akan menyelesaikan masalah ini di komputer anda.

17 Perisian Karaoke Percuma Terbaik Untuk PC Anda

Sekiranya anda seorang yang gemar menyanyi dan bermimpi menjadi inspirasi anda suatu hari nanti, karaoke adalah salah satu cara terbaik untuk memupuk semangat anda. Perisian Karaoke direka dengan cara yang anda tidak perlu mencari lirik secara berasingan dalam talian atau pada telefon pintar anda. Yang perlu anda lakukan ialah memuat turun perisian, memainkan nombor kegemaran anda, dan menyanyi bersama.

20 Perisian Menaip Percuma Terbaik

Sekiranya anda bercadang untuk belajar menaip dengan bantuan tutor menaip, kami baru saja mengumpulkan senarai perisian tutor menaip percuma 20 teratas yang merupakan salah satu yang terbaik di luar sana. Ini adalah program Menaip terbaik di PC anda tanpa mengeluarkan wang dan belajar menaip dengan pantas.

13 Perisian Pengubah Suara Terbaik untuk Windows 10 pada tahun 2020

Sama ada untuk mengubah usia anda berdasarkan wajah anda, atau suara anda, kesannya menyeronokkan. Pengubahsuaian suara anda adalah satu ciptaan digital yang hebat yang membolehkan anda bersenang-senang bermain-main dengan rakan anda dalam masa nyata. Anda juga boleh menyamarkan suara anda agar tidak dikenali, misalnya, sebagai joki radio, atau mengubah suai suara untuk suara suara untuk filem dan filem iklan.

20 perisian percuma Muat turun laman web di Bumi

20 laman web Muat turun Perisian Percuma Terbaik untuk memuat turun perisian percuma : - Komputer menjadi alat yang paling banyak digunakan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, telah meningkatkan keperluan pelbagai jenis perisian untuk aktiviti yang berbeza. Kita perlu memuat turun perisian untuk beberapa sebab atau sebab lain dan oleh itu, syarikat perisian selalu datang dengan pelbagai jenis perisian.

Cara Menghilangkan Tanda Air Pengaktifan Windows 10 secara kekal

Tanda air pengaktifan Windows 10 muncul di desktop jika anda tidak mengaktifkan salinan Windows 10 anda setelah tempoh percubaan 90 hari berakhir. Mungkin juga berlaku ialah anda masih melihat tanda air ini walaupun anda telah mengaktifkan Windows 10. Sekiranya anda berfikir bagaimana untuk membuang tanda air pengaktifan Windows 10 secara kekal, artikel ini akan membantu anda.

5 perisian perisian terbaik terbaik untuk arkitek

5 perisian seni bina teratas: - Terdapat pelbagai alasan bagi seseorang untuk mencari seni bina dan merancang merancang perisian. Anda mungkin pelajar seni bina ingin meningkatkan kemahiran anda dengan berlatih hampir - ia menjimatkan bahan dan wang. Anda mungkin orang awam yang ingin membuat rencana lantai rumah baru, atau hanya berminat untuk menyusun kedudukan dan dinding bilik untuk mendapatkan idea bagaimana mereka akan kelihatan jika dibina.

Betulkan Kesalahan Kegagalan Keadaan Pemacu Pada Windows 10

Ralat Kegagalan Keadaan Pemacu pada Windows 10 adalah jenis ralat BSOD yang sangat biasa. Kesalahan Skrin Biru pada Windows 10 terkenal untuk menakutkan pengguna. Tetapi, tidak seperti kesalahan BSOD lain di Windows 10, ralat ini agak mudah untuk diperbaiki. Sebelum kita pergi ke depan dan melihat kaedah untuk memperbaiki ralat Kegagalan Keadaan Daya Pemandu , mari kita perhatikan sebab-sebab yang mungkin menyebabkannya.

Betulkan Mod Tidur Windows 10 Tidak Berfungsi

Windows 10 kadangkala menyusahkan penggunanya dengan masalah kecil, seperti Mode Tidur Tidak Berfungsi . Ramai pengguna mengadu tentang Windows 10 Not Sleeping ketika mereka berusaha menjadikannya tidur. Ini adalah masalah yang sangat biasa, dan mungkin ada beberapa sebab mengapa masalah tersebut berlaku.

7 Perisian Terbaik untuk Windows untuk Menukar atau Mengawal Kelajuan Kipas PC

Adakah anda menyedari komputer anda menjadi panas semasa bermain permainan atau menyemak imbas, atau menghasilkan bunyi berdebar yang menjengkelkan itu? Itu cukup biasa kerana kelajuan kipas, yang perlu disesuaikan agar komputer anda tetap sejuk kerana ia berfungsi dengan kuat.Anda boleh menukar kelajuan kipas secara manual (proses yang membosankan) atau menggunakan perisian khusus untuk yang sama.

Cara Mengaktifkan Campuran Stereo pada Windows 10

Stereo Mix adalah alat yang membolehkan pengguna merakam aliran output komputer seperti penyiaran radio, output pembesar suara, audio streaming langsung, bahkan bunyi sistem. Walaupun campuran stereo menjadi lalai dengan beberapa kad suara, sebahagian besar pengguna Windows 10 tidak menikmatinya secara lalai kerana ia dilumpuhkan pada komputer mereka.

10 perisian Kamus Offline Percuma Terbaik untuk PC anda

Apa yang berfungsi pada PC tanpa sambungan internet pada masa ini? Kehidupan kita sangat bergantung pada internet sejak kebelakangan ini sehingga kita berada dalam talian walaupun dalam perjalanan, di telefon pintar kita. Tetapi, apa yang berlaku apabila tidak ada sambungan internet atau terdapat gangguan dalam rangkaian?

12 Aplikasi Kalendar Percuma Terbaik untuk Windows 10

Sudah berlalu hari-hari ketika anda menggunakan kalendar bercetak untuk mengawasi hari, festival, atau tugas penting anda. Beberapa pengubahsuaian kemudian, selama bertahun-tahun, kalendar adalah aplikasi sekarang. Anda tidak perlu lagi mengikuti kalendar kertas atau meja kerana kehidupan sekarang adalah mengenai telefon pintar dan komputer riba.

ERR_CONNECTION_RESET Ralat Chrome Betulkan terbaik

Di sini, kami cuba memperbaiki, salah satu kesalahan sambungan yang paling biasa di Chrome, ralat Chrome ERR_CONNECTION_RESER . Kesalahan ini mungkin berlaku secara tidak dijangka, dan tidak akan membiarkan anda membuka beberapa laman web atau laman web tertentu, walaupun internet pada peranti lain yang disambungkan ke rangkaian yang sama seperti yang anda gunakan akan berfungsi dengan baik.

17 Alat Perakam Makro Percuma Terbaik untuk Melaksanakan Tugas Berulang

17 Perisian Perakam Makro Percuma untuk Komputer untuk Melaksanakan Tugas Berulang : - Siapa yang tahu bahawa suatu hari anda dapat merakam tugas berulang anda di komputer anda? Dengan kemajuan teknologi bahkan mungkin sekarang dan dengan bantuan sesuatu yang disebut Perisian Automatik Makro. Tidakkah anda merasa letih dan kesal apabila anda harus melakukan tugas yang sama berulang kali di komputer anda?

11 Pengurus Fail Percuma Terbaik untuk Windows 10

Sebilangan besar pengguna Windows lebih suka menggunakan pengurus fail lalai sistem operasi. Walau bagaimanapun, pengguna yang mahir berteknologi ingin mencuba sesuatu yang berbeza daripada hanya Window's File Explorer lalai. Walaupun versi semasa Window's File Explorer hadir dengan banyak ciri pada masa ini, masih terdapat beberapa ciri lanjutan yang tidak ada dalam versi baru.

Selesaikan Ralat Api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll pada Windows 10

Kadang-kadang semasa memulakan program apa pun, anda mendapat ralat bahawa api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll tidak dijumpai di PC anda. Anda tidak dapat memulakan masalah itu tanpa menyelesaikan ralat itu dan itu menjengkelkan apabila anda benar-benar perlu menggunakan program khusus itu. Jangan risau kami telah menemui beberapa kaedah untuk ralat ini.

Cara Menghapus semua jenis Cache pada Windows 10 PC

Ansuran baru Microsoft dalam Sistem Operasi Windows yang sudah lama berjalan, adalah windows baru 10. Sistem Operasi baru adalah peningkatan yang besar dibandingkan dengan pendahulunya.Baca juga: - Cara menghapus cache kemas kini windows 10 untuk menyingkirkan fail yang tidak diinginiWindows 10, menyimpan sejumlah besar cache untuk menjadikan sistem lebih cepat dan lebih responsif berbanding dengan versi sebelumnya, ini memang sangat efisien jika anda mempunyai banyak penyimpanan percuma dan ram percuma untuk digunakan, atau cpu berprestasi tinggi.

Betulkan Windows Media Player 'Pelaksanaan Gagal' di Windows 10

Windows Media Player adalah pemain media utama di Windows 10 dan perisian paling berjaya yang dilancarkan oleh Microsoft untuk Windows. Ia biasanya bebas bug (melainkan fail tertentu tidak disokong), namun, banyak pengguna telah melaporkan kesalahan berikut ketika cuba memainkan media:Pelaksanaan Pelayan GagalSebabSebabnya mungkin banyak.

13 Perisian Terbaik untuk Membuat Muzik pada PC Windows

Membuat muzik adalah minat dan sememangnya bukan masalah besar dengan beratus-ratus aplikasi yang terdapat di internet. Ya, terdapat banyak aplikasi percuma yang dapat membantu anda mengeluarkan kaki berkualiti profesional tanpa menghabiskan sedikit pun.Dari membuat trek penuh pada telefon pintar atau tablet anda, atau hanya menggunakan penjujukan perkakasan eksklusif dan bukannya komputer, internet adalah sumber terbaik yang dapat membantu anda membuat muzik secara digital.

32 laman web terbaik untuk memuat turun e-book percuma

Laman web muat turun ebook percuma : - Mereka mengatakan bahawa buku adalah sahabat baik seseorang, dan dengan satu buku di tangan mereka, mereka tidak menyedari dunia. Walaupun dengan kemajuan teknologi, kita perlahan-lahan menghilangkan kebutuhan paperback dan memasuki dunia eBook. Ya, banyak yang mungkin berpendapat mengenai tradisi membaca buku yang terbuat dari kertas, perasaan sebenarnya atau bau buku yang tidak biasa yang menjadikan kita nostalgia, tetapi hakikatnya ialah dengan evolusi e-book kita juga menyimpan beberapa pokok.

Memperbaiki mesej ralat terputus Media pada Windows 10 (Selesai)

Sekiranya kita Ketik perintah ipconfig / all dan tekan Enter untuk memeriksa maklumat alamat IP. Sekiranya keadaan Media disebut sebagai Media terputus , maka jangan risau kerana berikut adalah langkah-langkah untuk menyelesaikan masalah ini. Di sini, kami akan cuba menyelesaikan masalah dengan penyesuai terlebih dahulu dan kemudian mencuba beberapa pembaikan umum.

Betulkan Fon Kepala yang Tidak Muncul dalam Mainan Peranti pada Windows 10

Kadang-kadang kita mahu menyambungkan fon kepala ke Desktop / Komputer riba kita dan menikmati filem kegemaran kita tetapi jika fon kepala tidak memberikan sebarang suara, anda pasti akan kesal. Ramai pengguna menghadapi masalah ini di komputer Windows 10 mereka. Tetapi jangan bimbang, Kami akan membantu anda untuk pulih dari masalah ini, ikuti penyelesaian di bawah ini untuk menggunakan fon kepala anda.

Perbaiki Registry yang rosak di Windows 10 (Selesaikan)

Pendaftaran yang rosak teruk boleh menjadikan PC anda menjadi bata. Bahkan kerosakan Registry yang sederhana boleh menyebabkan reaksi berantai dalam OS Windows anda, merosakkan data anda sehingga tidak dapat dipulihkan. Oleh itu, penting bagi anda untuk memperbaiki pendaftaran yang rosak secepat mungkin.

Cara Memotong Video Dengan Mudah Menggunakan Pemain Media VLC di Windows 10

Pemain media VLC adalah salah satu pemain media yang paling popular di dunia tanpa sebab. Ia dilengkapi dengan pelbagai ciri yang belum banyak diterokai olehnya. Walaupun dapat memainkan video 4K dan 8K dengan lancar, dan memainkan video dalam format yang berbeza, ia juga dapat membantu anda dengan penyuntingan video asas yang merangkumi pemotongan dan pemangkasan video.

15 Alat Diagnostik Perkakasan Terbaik untuk PC Windows 10 anda

Windows 10 telah mendapat populariti dengan pantas kerana antara muka yang responsif. Walaupun dilengkapi dengan banyak ciri canggih dan berguna untuk diandalkan, ia hadir dengan kekurangannya. Ia dilaporkan melambat berkali-kali, berhenti bekerja secara tiba-tiba, atau muncul layar biru kematian ketika ia jatuh, dan banyak kesalahan seperti itu.

Betulkan masalah Papan Kekunci Tidak Menaip pada Windows 10 PC

Anda boleh menggunakan komputer tanpa tetikus tetapi tanpa papan kekunci menggunakan komputer bukanlah perkara yang mudah dilakukan. Oleh itu, sangat penting untuk menyelesaikan papan kekunci yang tidak berfungsi sekiranya papan kekunci anda berhenti berfungsi. Terdapat banyak sebab papan kekunci tidak berfungsi.

Cara membaca fail Memory Dump di Windows 10

Setiap kali sistem Windows 10 mogok, ia mengumpulkan dan menyimpan beberapa maklumat penting mengenai kemalangan (seperti kapan dan apa yang menyebabkan kematian) dan menyimpannya dalam fail sebagai fail minidump di Minidump. Menganalisis fail minidump, anda dapat dengan mudah memahami sebab di sebalik ralat ini.

Cara memasang Dolby Audio di Windows 10

Dolby Audio memberikan pengalaman bunyi yang unik dengan meningkatkan output audio digital. Ini membolehkan pengguna mengubah suai sistem suara untuk memberikan pengalaman yang hanya dapat dilihat oleh seseorang di teater. Sekiranya anda ingin memasang Dolby Audio di komputer Windows 10 anda, ikuti artikel ini untuk melakukannya.

10 Alat Pengubah Alamat MAC Terbaik Terbaik untuk Windows

Sekiranya akhir-akhir ini anda tertanya-tanya bagaimana untuk menukar alamat MAC berkod keras penyesuai rangkaian anda, anda akan gembira mengetahui bahawa dengan bantuan beberapa perisian, anda kini boleh mengubah (menutup / menutup) alamat MAC rangkaian anda penyesuai secara percuma! Kami telah mengenal pasti beberapa alat penukar alamat MAC yang membantu anda menyembunyikan atau menipu kod keras penyesuai rangkaian tertentu dengan mudah.

Perbaiki Kesalahan isdone.dll Semasa memasang permainan Di Windows 10

The ralat isDone.dll dalam Windows 10 kebanyakannya berkaitan dengan pemasangan PC permainan, serta program saiz besar. Permainan atau program besar mempunyai data yang dimampatkan, yang dibongkar dalam cakera keras anda semasa pemasangan. Ini memakan RAM PC anda dan juga cakera keras. Semasa pemasangan, jika RAM atau Hard Disk PC anda tidak mempunyai memori yang mencukupi untuk menangani proses tersebut, PC anda mungkin melalui ralat ini.

Perbaiki Tiada Suara pada Masalah Laptop Windows 10

Masalah bunyi sangat biasa berlaku di Windows. Terdapat pelbagai sebab untuk bunyi yang tidak berfungsi di tingkap seperti pemacu yang salah, masalah perkakasan atau kadangkala kesilapan tingkap. Suara adalah faktor penting bagi banyak pengguna dan kebanyakan pengguna komputer riba menggunakan pembesar suara komputer riba mereka secara berkala, jadi jika masalah bunyi berlaku pada pengguna komputer riba, ia menjengkelkan.

Betulkan WiFi sering terputus di Windows 10

Sebilangan besar pengguna Windows 10 yang baru-baru ini menaik taraf Windows mereka melaporkan ada masalah dengan WiFi mereka yang selalu terputus. Sebab di sebalik ralat ini mungkin anda mempunyai pemacu WiFi lama / tidak serasi yang dipasang di komputer anda atau mungkin kerana Windows mematikan pemacu rangkaian.

Betulkan penjelajah fail yang tidak bertindak balas di Windows 10

Banyak pengguna windows 10 menghadapi masalah yang berkaitan dengan explorer fail dan mereka mengatakan bahawa ketika mereka mengklik untuk membuka file explorer, ia tidak akan bertindak balas dan enggan membuka dan beberapa kali malah terhempas. Di sini dalam artikel ini kami telah mengumpulkan semua cara untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Betulkan Peranti USB yang tidak dikenali di windows 10

Cara Memperbaiki Masalah Peranti USB yang Tidak Dikenali di Windows 10: -  Tidak mungkin mencari seseorang yang tidak menggunakan pemacu luaran seperti USB, cakera keras luaran atau tetikus. Sesiapa yang pernah menggunakan pemacu luaran mesti menemui beberapa mesej ralat seperti "Peranti USB tidak dikenali".

Cara Memperbaiki Kursor Tetik Hilang Di Google Chrome

Adakah anda menghadapi masalah di mana kursor tetikus anda hilang setiap kali anda cuba melayari web? Nah, ini boleh membingungkan terutamanya, jika kursor berfungsi untuk setiap bahagian lain dari sistem kecuali ketika anda melayari. Kemudian, anda akan mengetahui bahawa masalahnya hanya berlaku semasa anda cuba melayari web di Google Chrome.

16 alat pemisah Mp3 Percuma Terbaik untuk memecah dan menggabungkan fail Mp3

16 Alat pemisah dan Penggabung Mp3 Terbaik Percuma untuk memisahkan dan menggabungkan fail Mp3 : - Sekiranya anda baru-baru ini membeli pemain MP3, anda mesti berminat untuk menggali lebih lanjut mengenai cara memisahkan fail audio atau menggabungkan fail muzik. Mendapatkan pemain MP3 baru pasti ada keseronokan, namun, kita terus menggaru-garu kepala ketika kita memikirkan untuk menggabungkan senarai lagu atau trek suara ke dalam satu fail.

15 Pelanggan IRC Terbaik untuk PC Windows 10

Pelancaran internet adalah revolusi dengan sendirinya, tetapi untuk berkembang selama bertahun-tahun, kami memerlukan sokongan banyak program dan protokol. Salah satu aspek penting yang sangat membantu internet berkembang adalah komunikasi antara sistem. Walaupun pelanggan e-mel membantu anda menguruskan surat masuk, dan protokol pemesejan membantu anda menukar mesej antara komponen sistem pesanan, ruang sembang membolehkan anda membuat ruang maya untuk berbual menggunakan sistem IM (pesanan segera), rangkaian sosial, dll.

Betulkan: Chrome tidak akan dibuka di Windows 10

Adakah Chrome tidak dibuka pada peranti Windows 10 anda? Baiklah, tidak perlu risau, ikuti perbaikan artikel ini dan masalahnya akan dapat diselesaikan dengan mudah. Terdapat banyak kemungkinan alasan di sebalik masalah ini, tetapi terutamanya perkara ini berlaku kerana profil pengguna yang rosak atau disebabkan oleh beberapa perisian yang berbahaya.

Penyesuai Rangkaian hilang pada Windows 10: Kaedah mudah untuk memperbaikinya

Sekiranya anda tidak melihat penyesuai rangkaian di komputer anda, salah satu sebabnya mungkin kerana anda memasang pemacu kad rangkaian yang lebih lama di komputer anda. Tetapi, anda tidak perlu risau, ada pembaikan untuk menyelesaikan masalah ini. Sekiranya masalah berlaku pada komputer anda untuk pertama kalinya, cuba reboot komputer anda dan periksa sama ada anda dapat menemui penyesuai rangkaian di komputer anda.

Betulkan Ralat ERR_TUNNEL_CONNECTION_FAILED Di Chrome

Semasa melayari internet, ada kemungkinan anda mendapat ralat ERR_TUNNEL_CONNECTION_FAILED di Chrome secara tidak sengaja. Tidak perlu dirisaukan apabila ralat ini muncul di Chrome, kerana ini adalah ralat yang sangat biasa. Dan, penyelesaiannya sangat mudah, dan tidak memerlukan banyak masa untuk diperbaiki.

10+ Perisian dan Pengadun DJ Percuma Terbaik

Memilih perisian DJ percuma yang sesuai dengan keperluan anda adalah membebankan. Pada perisian DJ berbayar terdapat banyak pilihan. Perisian DJ berbayar yang paling banyak digunakan di dunia Tractor Pro, Virtual Dj dan Ableton Live. Tetapi bagaimana jika anda tidak mahu menghabiskan satu sen untuknya dan masih mahukan perisian DJ yang dilengkapi dengan ciri pro.

12 Perisian Percuma Pemasangan ISO Terbaik untuk Windows 10 PC

Sudah berlalu CD dan DVD ketika anda memuatkan CD / DVD dengan kandungan, memasangnya secara fizikal di PC anda dan kemudian memainkannya. 'Ini adalah masa pelekap ISO yang menjadikan keseluruhan proses berjalan lancar dengan hanya menyalin kandungan CD / DVD dan kemudian dengan mudah memindahkan dan menyandarkannya ke destinasi lain.

Betulkan: Komputer rangkaian tidak muncul di Windows 10

Beberapa pengguna Windows 10 mengeluh tentang masalah yang berkaitan dengan tidak menemui komputer mereka di rangkaian yang sama dengan yang mereka kerjakan. Sekiranya anda juga tidak dapat menemui komputer di rangkaian anda, anda boleh mencuba pembaikan ini. Tetapi sebelum melakukan perbaikan ini, anda harus mencuba penyelesaian awal untuk menyelesaikan masalah anda dengan usaha yang minimum.

Cara menambah Papan Kekunci Antarabangsa AS di Windows 10

Sekiranya anda ingin menambah dan menggunakan Papan Kekunci antarabangsa AS pada PC Windows 10 anda, ikuti langkah-langkah yang diberikan dalam artikel.Langkah 1 - Klik pada butang Mula dan kemudian ikon berbentuk gear untuk Buka tetapan .Langkah 2 - Klik pada Masa & Bahasa .Langkah 3 - Klik Bahasa dari menu kiri.

12 Pemain Flac Percuma Terbaik Untuk PC Windows

Pemain Flac (Free Lossless Audio Codec) pada dasarnya adalah format untuk pengkodan audio. Ia adalah sumber terbuka. Format ini mempunyai kemampuan untuk memampatkan audio tanpa banyak mempengaruhi kualiti. Sekiranya anda memampatkan fail audio, Flac biasanya membiarkan anda mengecilkan ukuran file menjadi separuh dari ukuran aslinya.

Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Kesalahan Log masuk Windows 10

Mengalami masalah semasa log masuk ke profil pengguna anda di Windows 10? Sekiranya anda mendapat ralat berikut, maka anda berurusan dengan profil pengguna yang rosak di Windows 10 : Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Log MasukProfil Pengguna Tidak Boleh DimuatBanyak alasan yang dikhabarkan menyebabkan masalah ini, dan ia tidak eksklusif untuk Windows 10.

12 Alat Perbandingan Fail Percuma Terbaik untuk Windows 10

Bekerja pada komputer setiap hari juga menambah fail dan dokumen tersebut. Semakin banyak fail, semakin banyak sampah, dan mereka memerlukan perhatian khusus anda. Anda tidak mahu terus menambahkan fail pendua atau terlepas perubahan yang dibuat pada fail oleh orang lain, bukan? Membandingkan fail anda secara berkala adalah penyelesaian untuk ini.

(Selesaikan) Betulkan Salin Tampal yang tidak berfungsi pada Windows 10

Salin-tampal adalah fungsi paling asas dalam komputer. Sekiranya berhenti berfungsi, bekerja di komputer akan menjadi sukar.Memahami masalahnyaInilah cara kerja fungsi copy paste. Setiap kali kita menyalin teks atau gambar, ia disimpan di papan keratan maya yang tidak dapat kita lihat. Apabila kita menampalnya, ia ditampal dari papan keratan.

Betulkan- Ralat BAD SYSTEM INFO CONFIG bsod pada Windows 10

Sekiranya anda melihat ' BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO ' di skrin komputer anda semasa proses boot, maka terdapat beberapa kerosakan pada direktori Boot Configuration File ( BCD ) di komputer anda. Sekiranya anda tidak mengatasi masalah ini, anda tidak akan dapat masuk ke Windows 10. Oleh itu, tanpa bimbang, ikuti arahan langkah demi langkah yang mudah ini dan masalahnya akan dapat diselesaikan dengan cepat.

16 Perisian Kunci Folder Percuma Terbaik untuk Windows

16 Perisian Percuma Terbaik untuk Folder Lock : - Saya kehilangan semua data saya yang disimpan dalam folder baru-baru ini, hanya kerana data saya tidak dilindungi. Terlepas dari kenyataan bahawa tidak ada versi Windows yang dilengkapi dengan pilihan kunci kata laluan untuk folder peribadi anda, sebahagian besar dari kita santai mengenai data yang kita simpan di PC atau komputer riba kita dan bahkan tidak akan mempertimbangkan untuk melindunginya.

12 IDE Percuma Terbaik untuk C ++ untuk Windows 10

C ++ adalah salah satu tahap pengaturcaraan yang tinggi yang masih popular sejak awal. Ia masih diterapkan secara aktif dalam pengembangan banyak aplikasi dan sistem di seluruh dunia. C ++ adalah bahasa unik yang menjadi asas bahasa pengaturcaraan utama seperti, Java, C #, Python, dll. Lebih-lebih lagi, bahasa pengaturcaraan ini banyak digunakan oleh pengaturcara profesional untuk pembangunan perkakasan.

Selesaikan Kesalahan MMC Tidak Dapat Membuat Snap-in (diselesaikan)

MMC atau Microsoft Management Console adalah aplikasi Windows yang menyediakan kerangka pengaturcaraan dan GUI (Antaramuka Pengguna Grafik). Konsol (alat pentadbiran kolektif) juga dibuat, disimpan dan dibuka di MMC.Sejumlah pengguna Windows 10 menghadapi masalah di mana MMC ini  Tidak Dapat Membuat Kesalahan Snap-in muncul dengan nama folder CLSID.

Cara melumpuhkan boot selamat UEFI di Windows 10

UEFI Secure boot sebenarnya menyekat komputer anda daripada membuat boot dari sumber yang tidak diketahui (seperti pemacu kilat). Semasa boot UEFI Secure ' ON ' anda tidak boleh memasang sistem operasi lain daripada yang sudah ada di komputer anda. Sekiranya anda ingin memasang OS baru di komputer anda, maka anda harus mematikan boot UEFI Secure terlebih dahulu.

13 Perisian Lukisan Percuma Terbaik untuk Sketsa Sempurna itu

Lukisan telah maju dengan skrin komputer sebagai kanvasnya. Dari seniman hingga pereka, setiap orang dalam seni digital memerlukan beberapa jenis alat untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Terdapat banyak alat melukis (berbayar dan percuma) yang tersedia hari ini yang bukan hanya membantu anda melukis lakaran, gambar rajah atau ilustrasi, tetapi juga meningkatkan kemahiran melukis anda.

Betulkan- Gerbang lalai tidak tersedia di Windows 10

Sekiranya anda melihat mesej ' Gerbang lalai tidak tersedia ' semasa menyelesaikan masalah sambungan internet anda, maka masalahnya dikaitkan dengan alamat IP yang salah atau tetapan konfigurasi ISP. Untuk menyelesaikan masalah ini, periksa penyelesaian ini terlebih dahulu untuk mendapatkan penyelesaian yang lebih mudah dan kemudian cari penyelesaian utama.

Kalkulator Windows 10 Tidak Berfungsi

Untuk aplikasi yang sangat mudah seperti Kalkulator, ini adalah kejadian yang sangat luar biasa apabila ia tidak berfungsi. Anda akan terkejut apabila mengetahui bahawa Kalkulator yang tidak berfungsi pada Windows 10 adalah masalah yang sangat biasa. Ramai pengguna telah melaporkan masalah Windows 10 Calculator tidak berfungsi .

Perintah Perbaiki A tidak dikenali sebagai arahan dalaman atau luaran pada Windows 10

Fakta yang dapat diperhatikan adalah bahawa ketika kita mencoba membuka program dengan menjalankan perintahnya melalui jendela Run, ia akan segera dilaksanakan. Sebabnya ialah OS Windows menyimpan senarai laluan ke fail-fail ini di jalan. Senarai ini disebut "Pemboleh ubah Persekitaran Windows."Apabila ada perubahan pada fail ini atau ada yang salah dengannya, pengguna tidak akan dapat menjalankan perintah tersebut dari tetingkap Jalankan.

Betulkan- Kod Ralat 0xc0000225 pada Windows 10

Beberapa pengguna Windows 10 mengadu mengenai masalah BSOD di komputer mereka. Menurut pengguna ini, Windows tidak dapat boot dan ada pesan kesalahan yang mengatakan " PC anda perlu diperbaiki. Peranti yang diperlukan tidak disambungkan atau tidak dapat diakses. "Diikuti dengan kod ralat" 0xc0000225 ".

Cara memasang DirectPlay di PC Windows 10

DirectPlay dulunya merupakan pustaka API Windows yang popular yang membenarkan ciri berbilang pemain dalam permainan PC. Secara beransur-ansur, Windows memberi laluan kepada Games for Windows Live, menjadikan DirectPlay sebagai perkara masa lalu untuk permainan Windows. Maksudnya, DirectPlay tidak berguna untuk aplikasi atau permainan terkini.

Apa itu YourPhone.exe di Windows 10 dan Bolehkah Kami Melumpuhkannya?

Sekiranya anda tertanya-tanya apakah proses YourPhone.exe di PC Windows 10 anda yang berjalan di latar belakang, maka tidak perlu risau. Ini bukan virus dan merupakan aplikasi Microsoft rasmi yang boleh dimuat turun dari Kedai Microsoft. Aplikasi ini membantu menghubungkan PC dan telefon pintar anda, sehingga membantu anda menguruskan data telefon pintar anda dengan mudah.

Cara meningkatkan RAM pada Windows 10 tanpa membelinya

Adakah sistem anda menjadi perlahan kerana RAM yang kurang percuma? Anda dapat meningkatkan jumlah RAM dengan berkesan tanpa membeli tongkat RAM yang lain! Ya, ada istilah yang disebut 'Virtual RAM' yang secara efektif meningkatkan jumlah RAM di komputer anda. Dalam artikel ini, kami akan menghuraikan proses bagaimana membuat dan membatasi jumlah RAM di komputer anda.

Cara meningkatkan Kelajuan Internet di Windows 10

Internet lambat adalah perkara yang paling mengecewakan untuk dialami semasa melayari laman web. Pengguna Windows 10 banyak mengeluh tentang kelajuan internet yang perlahan setelah menaik taraf ke windows 10. Dengan menggali lebih dalam, kami dapati bahawa dengan mengubah beberapa tetapan, anda dapat meningkatkan kelajuan internet dengan banyak pada komputer windows 10.

Masalah penggunaan CPU dan Cakera Windows 10 Memperbaiki

Sebilangan besar pengguna Windows 10 mengalami masalah penggunaan cakera tinggi dan penggunaan CPU . Ketika saya mencari masalah, saya mendapati bahawa penggunaan ram yang tinggi atau penggunaan cpu yang tinggi oleh windows 10 os mungkin disebabkan oleh beberapa proses dan ciri tambahan yang dihidupkan terutamanya dan kadang-kadang disebabkan oleh pemacu usang dalam sistem anda.

10 Perisian Pencipta eBook Percuma Terbaik untuk Windows

e-book bukan sahaja platform terbaik untuk membuat diri anda terlibat secara digital, tetapi juga merupakan salah satu kaedah terbaik untuk menyampaikan kandungan anda ke pangkalan khalayak yang lebih besar. Dalam dunia persaingan hari ini, menjadi penting bagi pengarang buku atau pemasar kandungan untuk membuat e-book yang menarik bagi para pembaca.

Cara Memperbaiki Masalah Taring Skrin di Windows 10

Masalah biasa, Screen Tearing adalah sejenis penyelewengan yang mungkin berlaku pada monitor PC anda. Hal ini juga ditangani sebagai masalah ketika pengguna melihat banyak bingkai dalam satu bingkai di layar PC mereka. Kerosakan skrin biasanya berlaku pada PC yang memasang perkakasan paparan, seperti kad grafik.

Nilai tidak sah untuk ralat Registry dalam pembaikan Windows 10

Adakah anda menghadapi ralat ' Nilai tidak sah untuk pendaftaran ' semasa anda cuba membuka gambar di Windows 10? Anda mungkin menemui mesej ralat yang serupa semasa membuka foto, pdf, muzik, atau fail lain. Sekiranya anda menerima ralat ini semasa anda cuba membuka gambar, hanya menetapkan semula aplikasi Foto akan menyelesaikan masalah ini di komputer anda.

Betulkan Ralat Perpustakaan Microsoft Visual C ++ Runtime pada Windows 10

Microsoft terus mengeluarkan kemas kini untuk Windows 10 dengan kerap, dan kita mesti memasang kemas kini terbaru untuk OS agar sentiasa berfungsi dengan sempurna. Walau bagaimanapun, pengguna menghadapi ralat yang agak baru ini setelah mereka memulakan semula OS atau penutupan. Ini menunjukkan pesan yang mengatakan " Aplikasi ini telah meminta runtime untuk menghentikannya dengan cara yang tidak biasa ".

Selesaikan- Masalah gangguan / gangguan bunyi pada Windows 10

Adakah anda mendengar bunyi gagap / distorsi yang keluar dari peranti suara yang anda gunakan di Windows 10? Sekiranya jawapan kepada soalan ini adalah ' Ya ', maka anda tidak bersendirian. Beberapa pengguna Windows 10 juga mengadu masalah serupa di forum. Tetapi, tidak perlu risau. Dalam artikel ini, kami telah menetapkan beberapa penyelesaian untuk masalah ini, ikuti saja dan masalah itu harus diselesaikan dalam masa yang singkat.

Betulkan- Bluetooth Tidak Muncul di ikon Pengurus Peranti Hilang di Windows 10

Adakah pemacu Bluetooth tidak muncul di Pengurus Peranti atau ikon Bluetooth hilang dari komputer anda? Sekiranya ada yang menyebabkan masalah kepada anda, jangan risau. Ikuti penyelesaian mudah ini dan masalahnya akan dapat diselesaikan dalam masa yang singkat.Betulkan-1 Hidupkan Bluetooth 'ON'-Anda boleh dengan mudah bertukar peranti Bluetooth ' ON ' pada komputer anda dari Tetapan.

14 Pelancar Aplikasi Percuma Terbaik untuk Windows 10

Dengan pelancaran Windows 10, keadaan telah berubah secara drastik sepanjang tahun, walaupun untuk kebaikan. Ia kini dilengkapi dengan banyak ciri baru daripada versi sebelumnya. Dari pengurusan desktop hingga menggunakan banyak desktop, ia mempunyai banyak ciri unik.Tetapi, dengan banyak ciri terdapat banyak ikon juga yang dapat menimbulkan kekacauan di desktop.

Betulkan Spacebar yang tidak berfungsi pada Windows 10

Apabila kita bergantung pada komputer untuk melakukan pelbagai aktiviti kerja rutin harian kita, seperti belajar, bermain permainan, bekerja dan lain-lain dan bar ruang papan kekunci komputer tidak berfungsi tanpa disangka-sangka, kita merasa tidak berdaya dan kesal dengan keadaan ini. Peranan bar ruang sangat diperlukan dan apabila ia dilumpuhkan, hampir tidak ada yang dapat dilakukan.

Ralat Profil Berlaku Masalah di Chrome (Diselesaikan)

Chrome mungkin merupakan salah satu penyemak imbas web yang paling banyak digunakan di Windows 10 kerana kemudahan penggunaannya, pelbagai ciri, dan sambungan yang berguna. Namun, pada waktu larut malam, pengguna melaporkan ralat pelik semasa cuba membuka Google Chrome sama ada dalam mod standard atau Inkognito.

15 Emulator Terminal Terbaik untuk Windows 10

Ya, emulator terminal masih relevan dengan tarikh ini. Ada ketika emulator hanya digunakan untuk mengendalikan perintah teks. Walau bagaimanapun, yang digunakan kebelakangan ini adalah kemampuan yang lebih maju. Walaupun pembangun menggunakan emulator terminal untuk mendapatkan akses shell ke komputer, pengaturcara menggunakannya untuk program asas untuk pendekatan yang lebih bermanfaat dengan antara muka baris perintah.

14 Alternatif PuTTY Percuma Terbaik untuk Mac OS

Walaupun berpindah dari Windows ke Mac OS adalah pengalaman yang menyenangkan, anda akan kehilangan sistem PuTTY di Mac jika anda sudah terbiasa menggunakannya di Windows. Sama ada anda adalah pentadbir sistem atau pemilik laman web, ini adalah aplikasi biasa yang kebanyakan kita gunakan sekurang-kurangnya sekali seumur hidup mereka.

Selesaikan! ERR_NAME_NOT_RESOLVED: Ralat Pelayan Tidak Dijumpai

ERR_NAME_NOT_RESOLVED: Pelayan Tidak Dapat Dijumpai ralat sering disebabkan oleh tetapan pelayan DNS. Anda mungkin sudah mengetahui apa itu pelayan DNS. Saya boleh memberi anda rawatan cepat. Agak mudah bagi manusia untuk mengingat alamat laman web jika mereka menggunakan bahasa semula jadi seperti bahasa Inggeris.

Betulkan hyperlink tidak berfungsi di Outlook pada Windows 10

Banyak pengguna telah melaporkan masalah kerana mereka tidak dapat membuka pautan yang dihantar melalui e-mel. Setelah siasatan lebih lanjut, didapati bahawa masalah tersebut khusus untuk aplikasi MS Outlook dan bukan pelayan mel.Walau bagaimanapun, kes ini dapat diasingkan. Cuba buka e-mel melalui penyemak imbas lalai pada sistem anda.

Cara Memperbaiki Kesalahan Pengurusan Memori BSOD di Windows 10 dengan mudah

Microsoft telah benar-benar membantu pengguna Windows yang setia selama bertahun-tahun, tetapi apabila anda mengalami BSOD (Blue Screen of Death) yang sangat ditakuti dengan kesalahan Pengurusan Memori yang menakutkan, ia menjadi sangat tidak membantu. Walaupun terdapat banyak sebab di sebalik ralat ini, untungnya, ada cara untuk mengelakkan situasi yang menjengkelkan ini dan terus menggunakan PC Windows 10 anda dengan senang hati.

Betulkan Tidak dapat menaip pada bar carian windows 10

Sekiranya anda tidak dapat menaip Kotak Carian Windows 10 anda, maka anda tidak bersendirian. Ramai pengguna menghadapi masalah ini. Tetapi, Tidak perlu risau kerana terdapat Penyelesaian yang mudah untuk Masalah ini. Sebelum mencuba sebarang perbaikan, cubalah mengaktifkan Firewall, jika ia dilumpuhkan.