[Diselesaikan] Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Kesalahan Log masuk Windows 10

Mengalami masalah semasa log masuk ke profil pengguna anda di Windows 10? Sekiranya anda mendapat ralat berikut, maka anda berurusan dengan profil pengguna yang rosak di Windows 10 :

 Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Log Masuk

Profil Pengguna Tidak Boleh Dimuat

Perkhidmatan Profil Pengguna Utama Gagal Log masuk Windows 10

Banyak alasan yang dikhabarkan menyebabkan masalah ini, dan ia tidak eksklusif untuk Windows 10. Ralat Profil Pengguna yang rosak telah dilaporkan oleh banyak pengguna sejak zaman Windows 7, Vista, dan juga Windows 8. Jadi, apa yang utama sebab-sebab yang boleh menyebabkan  Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Masalah Logon ?

Kemas kini Windows yang gagal yang merangkumi kemas kini fail sistem Windows yang sangat kritikal adalah salah satu sebab utama untuk mencetuskan ralat Profil Pengguna Tidak Boleh Dimuat . Juga, apabila anda cuba menukar profil pengguna di Windows semasa imbasan Antivirus atau Antimalware berjalan, profil pengguna dapat merosakkan dengan mudah. Cakera keras yang rosak atau rosak juga boleh menjadi sebab kesilapan ini muncul. Mungkin ada beberapa alasan lain juga, tetapi mari kita hilangkan yang cuba mencari jalan keluar untuk masalah ini.

Cara Memperbaiki Profil Pengguna yang rosak di Windows 10

Terdapat pelbagai cara untuk mengatasi masalah ini. Sekiranya ralat " Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Logon , Profil Pengguna Tidak Dapat Dimuat " berlaku sekali sahaja, maka anda boleh mencuba menghidupkan semula PC anda dan cuba log masuk sekali lagi. Dalam beberapa kes, anda akan dapat log masuk, dan dalam beberapa kes, anda tidak akan dapat. Sekiranya anda dapat log masuk dan ralat tidak mengganggu anda lagi, maka anda boleh pergi. Tetapi, jika ralat itu muncul lagi, anda harus mengikuti kaedah yang dinyatakan di bawah untuk memperbaikinya. Dan, untuk menjalankan semua kaedah ini, anda perlu log masuk ke PC anda.

Sekiranya anda tidak dapat log masuk dengan profil pengguna anda, maka anda boleh mencuba masuk ke Windows dengan salah satu daripada dua cara berikut:

a) Log masuk melalui akaun pengguna lain yang mempunyai hak pentadbir.

b) Boot Windows dalam Safe Mode jika anda tidak mempunyai akaun pengguna lain.

Nah, log masuk dengan akaun pengguna lain adalah mudah. Sekiranya anda tidak tahu bagaimana boot PC dalam mod selamat, cukup tekan butang F8 berulang kali dengan jurang 1 saat ketika anda memulakan / memulakan semula PC anda, sehingga anda mendapat skrin Advanced Boot Options. Dari pilihan but, arahkan ke pilihan Safe Mode melalui papan kekunci anda, kemudian tekan  kekunci Enter . Ini akan memasukkan komputer anda dalam Safe Mode dengan hak istimewa Admin.

Perkhidmatan Profil Pengguna Selamat Gagal Log masuk Windows 10

Sekarang, jangan teruskan kaedah untuk memperbaiki ralat profil pengguna Windows 10 yang rosak . Anda perlu membuat sandaran fail yang tersedia di Hard Disk dan khusus pengguna hanya untuk profil pengguna anda .

Buat Sandaran

Sekiranya anda membuat sandaran fail anda secara berkala, maka anda sudah siap dan langsung melangkau dari sini ke Kaedah # 1 . Sekiranya anda tidak mempunyai kebiasaan membuat sandaran, pertaruhan terbaik untuk anda ialah mengeluarkan cakera keras dari PC anda dan menyambungkannya ke PC / komputer riba lain melalui. USB dan sandarkan data. Anda boleh melakukannya dengan bantuan Lekapan Pemacu Keras atau Penyesuai USB Pemacu Keras . Kedua-dua alat ini boleh didapati dengan mudah dalam talian atau di mana-mana kedai komputer.

Perkhidmatan Profil Pengguna Hdd Gagal Log masuk Windows 10

Sekiranya anda tidak tahu apa yang anda hadapi di sini, maka anda harus mendapatkan bantuan daripada seseorang yang tahu bagaimana caranya.

Sebaik sahaja anda menguruskan bahagian sandaran data cakera keras ini, anda perlu mencuba kaedah berikut, bermula dengan Kaedah # 1.

# 1 - Salin folder 'Default' dari komputer lain-

Menyalin folder lalai dari komputer Windows 10 biasa dan menampalnya di direktori komputer yang rosak pasti akan menyelesaikan masalah ini-

Prasyarat -

Sebelum meneruskan, anda memerlukan sistem Windows 10 yang berfungsi dengan ciri berikut-

a. Kedua-dua komputer Windows 10 (sistem anda dan komputer yang berfungsi) harus sama dengan jenis Windows (Pro atau Rumah, Bahasa Tunggal atau Pendidikan, tetapi sama).

b. Kedua-dua Windows mestilah jenis seni bina yang sama ( 32-bit atau 64-bit ).

c. Pemacu pen.

Apabila anda mempunyai sistem Windows 10 yang berfungsi yang memenuhi kedua-dua syarat, ikuti langkah berikut-

Langkah-langkah untuk dilakukan dalam komputer Windows 10 yang berfungsi-

1. Tekan kekunci Windows + E untuk membuka File Explorer di komputer anda.

2. Di tetingkap File Explorer , klik di sebelah kiri klik pada " Local Disk (C :) ".

3. Di sebelah kanan, tatal ke bawah dan klik dua kali pada folder " Pengguna ".

Pengguna Pc ini

4. Dalam folder Pengguna , klik pada “ View ” pada menu bar.

5. Sekarang, periksa pilihan " Item tersembunyi " untuk melihat item folder yang tersembunyi.

Lihat Pengguna Item Tersembunyi

6. Klik kanan pada folder " Default " dan kemudian klik " Copy " untuk menyalin folder tersebut.

Salinan Lalai

7. Sekarang, pasangkan pemacu pen ke komputer ini.

8. Di sebelah kiri, klik " PC ini " untuk memvisualisasikan semua pemacu sekaligus.

9. Sekarang, klik dua kali pada " Pemacu USB " untuk mengaksesnya.

Udb Drive Dibuka

10. Sekarang, dalam pemacu usb, tekan ' Ctrl + V ' bersama-sama dari papan kekunci anda untuk menampal folder ' Default ' di pemacu usb.

Lalai Pada Tampalan Usb

Setelah menampal folder, keluarkan usb dari komputer.

Langkah-langkah untuk dilakukan pada komputer anda- 

Ikuti langkah mudah ini untuk menyalin-menampal folder ' Default ' dari peranti usb ini di komputer anda.

1. Sambungkan pemacu pen ke komputer anda.

2. Tekan kekunci Windows + E untuk membuka tetingkap File Explorer .

3. Di sebelah kiri, klik " PC ini " untuk menggambarkan semua pemacu sekaligus. Sekarang, klik dua kali pada " Pemacu USB " untuk mengaksesnya.

Udb Drive Dibuka

4. Sekarang, klik kanan pada folder " Default " dan kemudian klik " copy " untuk menyalinnya.

Salinan Lalai Dari Usb

5. Sama seperti sebelumnya, di sebelah kiri klik pada " Local Disk (C :) ".

6. Di sebelah kanan, tatal ke bawah dan klik dua kali pada folder " Pengguna ".

Pengguna Pc ini

7. Dalam folder Pengguna , klik pada “ View ” pada menu bar.

8. Sekarang, periksa pilihan " Item tersembunyi " untuk melihat item folder yang tersembunyi.

Lihat Pengguna Item Tersembunyi

9. Sekarang, klik kanan pada " Default " dan kemudian klik " Rename ".

10. Namakan folder sebagai " Default.old ".

Ganti Nama Lalai

11. Akhirnya, tekan ' Ctrl + V ' bersama-sama untuk menampal folder ' Default ' yang disalin .

Tampalan Akhir

Tutup tetingkap File Explorer .

Itu akan menyelesaikan masalah. Log keluar dari komputer anda dan kemudian log masuk dengan akaun baru.

Masalah anda akan diselesaikan.

# 2 - Gunakan Registry Windows untuk Memperbaiki Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Kesalahan Logon

Dengan menggunakan Windows Registry Editor, anda boleh memperbaiki profil pengguna yang rosak dengan mudah. Walaupun terdapat risiko yang melibatkan data pengguna yang hilang, membuat cadangan Registry akan membuat anda dilindungi. Jadi, aliran kerja adalah dengan mengambil sandaran pendaftaran, kemudian memperbaiki kesalahan profil pengguna Windows 10 yang rosak. Ikuti langkah-langkah ini untuk membuat sandaran Registry, kemudian perbaiki profil pengguna:

Langkah 1 : Boot PC anda dalam Safe Mode , seperti gambar di atas.

Langkah 2 : Ketika berada dalam Safe Mode, tekan kekunci Windows + R untuk membuka kotak Run . Dalam kotak Run, ketik  regedit dan tekan  Enter pada papan kekunci anda.

Perkhidmatan Profil Pengguna Regedit Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 2 : Ini akan membuka tetingkap Windows Registry Editor . Di sana, pergi ke  menu Fail dan klik pada pilihan Eksport . Sekarang, eksport dan simpan sandaran Registry di suatu tempat di PC anda.

Perkhidmatan Profil Pengguna Eksport Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 3 : Setelah sandaran selesai, anda perlu menavigasi ke jalan berikut di Registry Editor dari panel di sebelah kiri:

HKEY_LOCAL_MACHINE

PERISIAN

Microsoft

Windows NT

Versi terkini

Senarai Profil

Sebaik sahaja anda berada di bahagian ProfileList, anda akan menemui folder yang bermula dengan nama S-1-5. Mula mencari di folder ini dari folder di bahagian bawah. Untuk melakukannya, pilih folder, dan lihat pilihan yang muncul di panel kanan. Pilihan ini muncul dengan Nama, Jenis, dan Data . Lihat bahagian Data fail bernama  ProfileImagePath .

Sekiranya bahagian Data dikaitkan dengan nama Profil Pengguna anda, maka itu adalah kunci Profil Pengguna anda. Sekiranya bahagian Data tidak mempunyai nama Profil Pengguna anda, cari di folder S-1-5 yang lain.

Perkhidmatan Profil Pengguna Profil Gagal Log masuk Windows 10

Nota : Sekiranya folder profil telah menambahkan .bak atau .ba setelah nama mereka, maka, anda perlu menamakannya terlebih dahulu sebelum meneruskan dan memeriksa persatuan nama pengguna. Walaupun ini bukan kejadian yang sangat biasa, jika anda menghadapi masalah ini, anda boleh melalui Arahan Microsoft untuk memperbaiki Perkhidmatan Profil Pengguna gagal ralat log masuk , dan memperluas Kaedah # 1 dan ikuti petunjuk dalam  Langkah 4 .

Langkah 4 : Setelah mencari profil pengguna anda yang rosak di Regedit, klik pada pilihan RefCount di panel kanan. Ini akan membuka kotak edit, di mana, anda harus menetapkan data Nilai ke 0 (sifar), kemudian klik Ok .

Perkhidmatan Profil Pengguna Regcount Gagal Logon Windows 10

Sekiranya pilihan RefCount tidak tersedia, klik dua kali pada  pilihan State , dan tetapkan data Value ke 0 (zero) dan klik  butang Ok .

Perkhidmatan Profil Pengguna Negeri Gagal Log masuk Windows 10

Setelah menukar nilai ini di Registry Editor, tutup tetingkap dan kemudian Mulakan semula PC anda. Kali ini, mulakan PC anda dalam mod biasa dan cuba log masuk dengan ID Pengguna biasa anda. Sekiranya anda tidak mendapat Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Logon , Kesalahan Profil Pengguna Tidak Dapat Dimuat , ini bermakna masalah profil pengguna anda yang rosak telah diperbaiki. Sekiranya kaedah ini tidak sesuai untuk anda dan masih mendapat ralat, anda mesti mencuba kaedah seterusnya.

# 3 - Buat Profil Pengguna Baru

Sekiranya proses membetulkan profil pengguna melalui Windows Registry Editor tidak berfungsi, itu bermakna anda mempunyai profil pengguna yang sangat rosak . Dalam kes ini, yang boleh anda lakukan ialah membuat profil pengguna baru, kemudian memindahkan data pengguna dari profil yang rosak ke yang baru.

Sekiranya anda mempunyai profil pengguna lain dengan hak pentadbir pada PC yang sama, maka anda boleh mula membuat profil pengguna baru dengan segera (lompat ke Langkah 1). Sekiranya anda tidak mempunyai akaun pengguna seperti itu, apa yang harus anda lakukan ialah mengaktifkan Akaun Pentadbiran Tersembunyi yang dimiliki oleh setiap Windows. Untuk mengaktifkannya, anda mesti boot PC anda dalam Safe Mode terlebih dahulu. Untuk menjalankan PC dalam Safe Mode, ikuti petunjuk seperti yang diberikan di bahagian “ Cara Memperbaiki Profil Pengguna yang rosak di Windows 10 ” di atas.

Mengaktifkan Akaun Pentadbiran Tersembunyi

Setelah anda berada dalam Safe Mode, buka Command Prompt dalam mod Admin. Untuk ini, buka menu Mula , dan ketik  CMD di bar Carian mula . Dari hasil carian, klik kanan pada pilihan Prompt Perintah , kemudian klik pada pilihan  Run as Administrator dari menu klik kanan.

Apabila Prompt Perintah dibuka dalam mod Admin, ketik perintah berikut di dalamnya dan tekan  butang Enter :

pentadbir pengguna bersih / aktif: ya 

Tolak Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Log masuk Windows 10

Setelah perintah berjaya dijalankan, inilah masanya untuk Memulakan Semula PC anda dalam mod normal dan terus berusaha memperbaiki kesalahan " Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Logon , Profil Pengguna Tidak Dapat Dimuat ".

Pilihan log masuk Pentadbir akan muncul di skrin log masuk selepas boot. Sekarang log masuk dengan ID Pentadbir dan ikuti langkah-langkah berikut untuk membuat akaun pengguna baru:

Langkah 1 : Buka menu Mula dengan mengklik butang Mula, kemudian ketik tambahkan pengguna di bar Cari mula. Dalam hasil carian, pilih pilihan Tambah, edit, atau alih keluar orang lain .

Tambah Perkhidmatan Profil Pengguna Pengguna Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 2 : Tingkap baru akan dibuka. Di sana, pergi ke bahagian Keluarga & orang lain , kemudian pilih pilihan Tambah orang lain ke PC ini .

Perkhidmatan Profil Pengguna Pengguna1 Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 3 : Pada langkah seterusnya, pilih pilihan maklumat log masuk orang Saya tidak mempunyai ini .

Perkhidmatan Profil Pengguna User2 Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 4 : Sekarang, klik pada Tambah pengguna tanpa pilihan akaun Microsoft .

Perkhidmatan Profil Pengguna User3 Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 5 : Wizard sekarang akan meminta anda menambahkan nama pengguna, kata laluan , dan petunjuk kata laluan dari akaun pengguna baru. Setelah menambahkan maklumat itu, klik pada butang Next .

Perkhidmatan Profil Pengguna User4 Gagal Log masuk Windows 10

Langkah-langkah ini akan membuat akaun pengguna baru di PC anda. Langkah seterusnya ialah memindahkan data yang dapat dipulihkan dan sandaran dari akaun lama anda ke akaun baru.

Pindahkan Data dari Akaun Pengguna Lama ke Baru

Dalam proses ini, kami mengakses data akaun pengguna lama anda dari akaun Admin yang sudah terbuka , menyalinnya, dan memindahkannya ke akaun pengguna baru . Untuk ini, ikuti langkah berikut:

Langkah 1 : Buka  tetingkap PC ini (My Computer) dari ikonnya yang terdapat di Desktop. Di sini, pergi ke C Drive .

Perkhidmatan Profil Pengguna C Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 2 : Di C Drive, pergi ke folder Pengguna , di mana anda mesti mencari folder profil pengguna lama anda . Apabila dijumpai, klik dua kali untuk membukanya.

Perkhidmatan Profil Pengguna Pengguna Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 3 : Sekarang buka folder, seperti Desktop, Dokumen, dll di profil lama anda, dan pindahkan data yang diperlukan dari profil tersebut ke profil pengguna baru. Anda akan menemui folder yang dikaitkan dengan profil Pengguna baru di folder Pengguna seperti yang disebutkan dalam Langkah 2 . Cuba salin hanya satu folder pada satu masa.

Perkhidmatan Profil Pengguna Fail Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 4 : Setelah penyalinan ini selesai, log keluar dari ID Pengguna Pentadbir dan log masuk dengan ID baru. Anda boleh melakukannya dengan menekan butang ini dan memilih ID pengguna baru, kemudian memasukkan kata laluan yang anda tetapkan.

Langkah 5 : Semasa anda log masuk dengan akaun baru, periksa sama ada semua fail anda berjaya disalin atau tidak. Sekiranya anda menemui sesuatu yang hilang, anda boleh mendapatkannya dari sandaran yang anda buat dari cakera keras anda di PC lain (rujuk  bahagian Buat Sandaran ).

Prosesnya panjang dan mungkin memakan masa yang lama. Sekiranya anda ingin mencuba beberapa pembaikan cepat, anda juga boleh mencuba kaedah yang disebutkan di bawah.

# 4 - Jalankan Imbasan SFC untuk memperbaiki Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Kesalahan Logon

Imbasan SFC adalah alat terbina dalam Windows yang mengimbas fail sistem PC anda dan jika terdapat fail yang rosak atau rosak, ia memperbaikinya untuk anda. Ia juga dapat membantu memperbaiki ralat profil pengguna Windows 10 yang rosak pada PC anda. Anda boleh menjalankan alat ini dalam Safe Mode atau semasa log masuk melalui  profil pengguna Pentadbir . Langkah-langkah untuk menjalankan PC dalam kedua mod ini disebutkan di atas dalam artikel. Ikuti langkah-langkah ini untuk menjalankan Imbasan SFC:

Langkah 1 : Buka Prompt Perintah dalam mod Pentadbir. Untuk ini, tekan Windows + X kunci bersama-sama pada papan kekunci anda dan membuka Win + X menu. Pilih pilihan Prompt Perintah (Admin) dari menu ini untuk menjalankan Prompt Perintah dalam mod Admin. Anda akan mendapat arahan untuk membenarkan Windows 10 membuka Prompt Perintah dalam mod Pentadbir. Klik Ya untuk membenarkan.

Perkhidmatan Profil Pengguna Pentadbir Cmd Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 2 : Di tetingkap Prompt Perintah, ketik arahan yang diberikan di bawah dan tekan kekunci Enter:

sfc / scannow

Perkhidmatan Profil Pengguna Sfc Gagal Log masuk Windows 10

Tunggu sehingga imbasan selesai sepenuhnya. Imbasan ini mungkin memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan, jadi jangan mengganggu imbasan di antara. Apabila imbasan selesai, mulakan semula PC anda dan cuba log masuk dengan Id Pengguna dan kata laluan asal anda. Sekiranya anda tidak dapat mencuba kaedah seterusnya.

# 5 - Lakukan Imbasan DISM untuk membetulkan Kesalahan Profil Pengguna Tidak Dapat Dimuat Windows 10

Kadang-kadang, imbasan SFC tidak dapat memperbaiki beberapa fail yang rosak pada PC anda. Anda boleh menjalankan Imbas Pengurusan DISM atau Imej Penerapan & Perkhidmatan untuk memperbaikinya. Apa yang dilakukannya, ia memperbaiki fail yang rosak yang bertanggungjawab untuk imbasan SFC yang tidak lengkap.

Untuk menjalankan imbasan DISM untuk memperbaiki profil pengguna yang rosak di Windows 10, buka Prompt Perintah dalam mod admin seperti yang disebutkan dalam kaedah di atas.

Sekarang, di Prompt Perintah terbuka, ketik arahan berikut:

DISM / Dalam Talian / Pembersihan-Imej / Pemulihan Kesihatan 

Tolak Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Log masuk Windows 10

Tunggu sehingga imbasan DISM selesai. Setelah imbasan selesai, jalankan semula imbasan SFC seperti yang telah saya jelaskan dalam Kaedah # 3 .

Setelah imbasan SFC selesai, mulakan semula komputer anda. Sekarang cuba log masuk dengan ID pengguna asal anda. Masih mendapat  Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Kesalahan Log masuk Windows 10 ? Lihat kaedah seterusnya yang boleh melakukan silap mata untuk anda.

# 6 - Kemas kini Windows 10

Sekiranya anda membiarkan Windows 10 anda tidak dikemas kini, atau jika kemas kini Windows 10 tetap tidak lengkap, maka isu profil pengguna yang rosak mungkin menyerang anda. Oleh itu, adalah mustahak anda mengemas kini Windows anda. Berikut adalah langkah yang boleh anda ambil untuk mengemas kini Windows 10 anda.

Langkah 1 : Log masuk ke Windows melalui log masuk Pentadbir. Rujuk  Mengaktifkan Akaun Admin tersembunyi bahagian  Kaedah 2 .

Langkah 2 : Buka menu Mula dan klik pada pilihan Tetapan .

Perkhidmatan Profil Pengguna Mula H Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 3 : Di tetingkap Tetapan, klik pada pilihan Kemas kini dan Keselamatan .

Kemas kini Perkhidmatan Profil Pengguna N Sec Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 4 : Ini akan membuka tetingkap Kemas kini & Keselamatan . Di sini, pergi ke bahagian Windows Update dari panel kiri. Di bawah bahagian Windows Update, cari butang Check For Updates di panel kanan. Windows dengan mula mencari kemas kini Windows baru jika ada. Sekiranya kemas kini tersedia, selesaikan kemas kini dengan mengikuti arahan wizard kemas kini.

Periksa Kemas Kini Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Logon Windows 10

Setelah kemas kini Windows 10 berjaya dilakukan, ia akan memulakan semula komputer anda. Sekarang, cuba log masuk dengan ID pengguna asal anda.

Sekiranya mengemas kini Windows tidak berfungsi, anda boleh mencuba kaedah terakhir ini. Di sini, anda menetapkan semula Windows 10 untuk memperbaiki  Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Kesalahan Log masuk .

# 7 - Tetapkan semula Windows 10 Tanpa Menghapus Fail Peribadi

Menetapkan semula atau memasang semula Windows 10 tanpa menghapus fail peribadi adalah cara lain untuk memperbaiki  ralat Profil Pengguna Tidak Boleh Dimuat . Walaupun fail peribadi anda tidak akan dihapus dari komputer, semua perisian dan aplikasi yang dipasang akan dihapus dalam proses ini. Oleh itu, aplikasi yang tidak dipasang tidak mengganggu anda, cubalah kaedah ini. Pastikan anda masuk ke Windows dengan akaun Pentadbir (rujuk Kaedah # 2, bahagian Mengaktifkan Akaun Pentadbiran Tersembunyi ). Ikut langkah-langkah ini:

Langkah 1 : Buka menu Mula Windows dan klik pada pilihan Tetapan .

Perkhidmatan Profil Pengguna Mula H Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 2 :  Tetingkap Tetapan akan terbuka. Di sana, klik pada pilihan  Kemas kini & keselamatan .

Kemas kini Perkhidmatan Profil Pengguna N Sec Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 3 : Di tetingkap Kemas kini & keselamatan, klik pada pilihan Pemulihan .

Langkah 4 : Semasa anda berada di jendela Pemulihan, bahagian Reset PC ini akan tersedia dengan butang Bermula ; klik pada  Permulaan .

Tetapkan Semula Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Log masuk Windows 10

Langkah 5 : Dari dua pilihan yang muncul seterusnya, klik pada pilihan Simpan fail saya . Sekadar peringatan, semua perisian yang dipasang di PC anda akan dikeluarkan, tetapi fail peribadi akan tetap seperti sedia kala.

Perkhidmatan Profil Pengguna Tetap Fail Gagal Log masuk Windows 10

Sekarang, semasa anda meneruskan, Windows 10 akan diset semula / dipasang semula pada PC anda. Apabila tetapan semula Windows 10 selesai, ia akan memperbaiki profil pengguna yang rosak. Selepas memulakan semula, cuba log masuk dengan ID asal anda.

Kata Penutup

Ini adalah beberapa proses yang paling berkesan untuk memperbaiki  Perkhidmatan Profil Pengguna Gagal Log Masuk , Kesalahan Profil Pengguna Tidak Dapat Dimuat Windows 10 untuk pengguna di seluruh dunia. Perkara utama yang dapat anda lakukan jika anda tidak dapat menyelesaikan masalahnya adalah dengan membuat profil pengguna baru dan menyalin semua data sandaran dari sandaran yang boleh anda buat seperti yang disebutkan di bahagian  Buat Sandaran di bahagian atas.