17 Alat Perakam Makro Percuma Terbaik untuk Melaksanakan Tugas Berulang

17 Perisian Perakam Makro Percuma untuk Komputer untuk Melaksanakan Tugas Berulang : - Siapa yang tahu bahawa suatu hari anda dapat merakam tugas berulang anda di komputer anda? Dengan kemajuan teknologi bahkan mungkin sekarang dan dengan bantuan sesuatu yang disebut Perisian Automatik Makro. Tidakkah anda merasa letih dan kesal apabila anda harus melakukan tugas yang sama berulang kali di komputer anda?

Jadi, sebagai contoh, jika anda gagal mengangkut data besar dari lembaran Excel anda ke DBMS (perisian pengurusan pangkalan data), daripada mencari penyedia perkhidmatan atau pengaturcara untuk membantu anda dengan pemindahan data, anda boleh menggunakan perisian perakam Makro untuk memindahkan data secara automatik.

Oleh itu, apakah perisian Macro yang benar-benar membantu anda? Perisian Makro adalah alat yang membantu merakam tindakan berulang anda di komputer anda seperti, pergerakan tetikus, klik, ketukan kekunci, dan lain-lain untuk dimainkan kemudian. Walaupun ia membantu anda merakam tugas automatik asas anda, ia juga membolehkan anda melakukan tugas yang kompleks seperti, menulis skrip makro anda sendiri untuk dimainkan semula.

Oleh itu, jika anda sekarang mencari perisian yang luar biasa ini, terdapat banyak pilihan di antaranya adalah percuma yang menawarkan ciri mudah digunakan. Buat pilihan anda dari perisian perakam Makro percuma terbaik yang disenaraikan di bawah ini dan singkirkan tugas-tugas berulang yang membosankan di komputer anda.

Pencipta Makro Pulover

Pulover-s-Makro-Pencipta_12

Sekiranya anda mencari perisian automasi dan penulisan skrip berkualiti tinggi, nama pertama yang muncul di benak kita ialah Pencipta Makro Pulover. Perisian percuma ini menawarkan perekam terbina dalam, kemampuan untuk merakam input di antara muka dan pelbagai perintah automasi. Anda boleh membiarkan makro dijalankan dari aplikasi itu sendiri, atau anda boleh mendapatkannya ke format yang disebut AutoHotkey Script.

Pencipta Makro Poluvoer tidak hanya merakam penekanan kekunci dan tindakan tetikus anda yang berterusan tetapi juga melacak kawalan anda, mencari gambar, fail, tingkap, rentetan sementara ia juga membuat kod If / Else untuk mengatur pergerakan Makro. Lebih-lebih lagi, ia mudah digunakan dan memakan memori yang sangat rendah.

Keserasian: Windows XP / Vista / 7/8/10

AutoIt

automatik

AutoIt adalah perisian automasi makro percuma yang direka untuk Windows yang membantu mempercepat kecekapan anda dan dengan itu, membolehkan anda menyelesaikan tugas anda dengan lebih cepat. Program ini merujuk kepada fail skrip tertentu yang memungkinkannya menjalankan banyak fungsi seperti, menjalankan perintah DOS atau aplikasi Windows, mengotomatisasi pergerakan tetikus dan penekanan kekunci, aktiviti tetingkap operasi seperti, mengaktifkan, meminimumkan, menyembunyikan, dll dan lain-lain.

Berbicara mengenai ciri AutoIt yang lebih maju, ia juga mengotomatiskan tugas papan keratan dan teks biasa, mengubah entri pendaftaran dan menjalankan operasi rentetan mudah. Bahagian terbaik dari program ini adalah pelbagai pilihan automasi yang ditawarkannya, yang sangat mudah digunakan dan sangat ringan.

Keserasian: Windows 2000 / XP / 2003 / Vista / Server 2008/7/8/10

Makro EasyClicks

mudah-klik-min

Salah satu alat perakam makro dinamik dalam kategori, EasyClicks Macro membolehkan anda membuat makro dengan pantas dan mudah. Anda kemudian dapat melakukan tugas hanya dalam satu tekan tombol, jadi jika ada perisian yang anda gunakan tidak mempunyai pintasan papan kekunci yang mencukupi, anda hanya dapat membuat sendiri dengan menunjukkan butang operasi, diikuti dengan memilih kunci untuk digunakan sebagai jalan pintas.

Ini membolehkan anda membenarkan berbilang makro ke kekunci yang sama, dan bahkan menetapkan kekerapan pengulangan dan jumlah setiap langkah makro dengan mudah, dan banyak lagi. Makro EasyClicks menyediakan anda semua makro bersama di hujung jari anda dengan cara termudah yang membolehkan anda menggunakan beberapa kod skrip tanpa memerlukan banyak pembelajaran. Anda boleh membuat jalan pintas untuk Makro anda dalam masa yang singkat dan menyesuaikannya seberapa banyak kali yang anda mahukan.

EasyClicks Macros siap digunakan dalam sekejap hanya dengan membuka zip fail.

Keserasian: Windows 95, Windows 98, Windows 7

TinyTask

TinyTask, seperti namanya, adalah aplikasi bersaiz kecil yang luar biasa (hanya 33KB!) Dan oleh itu, dikenali sebagai perisian perakam makro terkecil dalam talian. Walaupun ia pasti mempunyai dua fungsi utama rakaman dan main balik, ia menawarkan lebih daripada sekadar itu. Antara muka pengguna grafik program ini sangat kecil, hanya berukuran 137 x 48 piksel sehingga dapat terlalu kecil untuk monitor yang mempunyai resolusi tinggi.

Kami menyukai kesederhanaannya kerana ia hanya mempunyai enam butang yang dapat membantu anda membuka rakaman, menyimpannya, merakam dan memainkan butang, alat penyusun yang membolehkan anda memasang makro dalam fail boleh laku yang terpisah dan pilihan alat yang membolehkan anda menyesuaikan kelajuan main balik, menukar kekunci panas, dan juga kelajuan main balik. TinyTask adalah perisian perakam makro yang sempurna dan berkesan yang sangat sesuai untuk komputer asas yang membolehkan anda mengotomatisasi tindakan berulang anda.

Keserasian: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / 7/8/10

AutoHotKey

kunci automatik

Ingin mengautomasikan ketukan kekunci dan klik tetikus anda untuk menguruskan tugas yang berulang? Kemudian, apa yang lebih baik daripada AutoHotKey yang membolehkan anda menangani tugas-tugas berulang dengan cekap seperti, menaip alamat rumah anda atau mengklik melalui laman web yang berbeza. Sumber terbuka dan perisian percuma ini juga membantu anda menulis makro anda sendiri menggunakan tangan anda atau melalui perakam makro.

Bukan itu sahaja, kerana ia juga membolehkan anda membuat kekunci panas untuk peranti kawalan, seperti tetikus, alat kawalan jauh, papan kekunci dan kayu bedik. Sebenarnya, mana-mana kekunci boleh berubah menjadi hotkey. Selain itu, terdapat ciri hebat ini yang membantu sebarang singkatan berkembang secara automatik. Antara ciri lain adalah kemampuannya untuk mengatur kelantangan, menukar papan kekunci atau kayu bedik ke fungsi tetikus, mengubah tetingkap ke mod "selalu di atas", menjadikannya telus atau mengubah bentuknya, mengatur item menu dan ikon sesuai dengan anda pilihan dan lain-lain.

Keserasian: Windows 2000 / XP / Vista / 7/8/10

Premium Perakam Tetikus

Baik untuk masa ini sekurang-kurangnya; jangan pergi dengan tag Premium kerana Mouse Recorder Premium adalah perisian perakam makro percuma. Ini adalah alat perakam makro profesional yang membantu mengotomatisasi tugas berulang, sebagai klik-automatik tetikus atau membolehkan automasi untuk tugas perisian. Dari merakam ketukan kekunci dan klik tetikus anda untuk main balik tanpa had, menyelaraskan pergerakan tetikus yang tidak selesa, atau mengoptimumkan masa hingga merakam rakaman makro selangkah demi selangkah seperti pita rakaman menggunakan penyunting makro yang mantap, program ini harus menawarkan lebih banyak daripada sekadar mengautomasikan klik tetikus dan penekanan kekunci.

Jejaki pergerakan tetikus individu pada monitor anda, susun makro dalam corak folder untuk analisis yang mudah, pulihkan kedudukan tetingkap program yang dirakam sekiranya mereka telah berubah, dan lebih-lebih lagi dengan Mouse Perakam Premium yang cekap secara percuma.

Keserasian: Windows Vista / Server 2008/7/8/10

Makro Tetikus Mini

Mini Mouse Macro seperti namanya adalah perisian automasi makro kecil yang juga mudah alih. Ia membantu merakam makro untuk tindakan tetikus dan input papan kekunci dan kemudian memainkannya dengan cekap. Ia dilengkapi antara muka intuitif yang menjadikannya aplikasi yang mudah digunakan, bahkan untuk pemula. Sebagai aplikasi mudah alih, ia tidak perlu dipasang dan oleh itu, anda boleh menambahkan fail yang dapat dilaksanakan di lokasi yang ditentukan pengguna pada cakera keras dan menjalankannya dari sana.

Anda juga dapat menyimpan program ini dalam peranti penyimpanan media seperti, cakera kilat USB sehingga dapat berfungsi pada komputer mana pun tanpa pemasang sebelumnya dan dengan usaha yang paling mungkin. Yang menariknya ialah aplikasi ini tidak melampirkan entri baru ke menu Mula atau pendaftaran Windows dan oleh itu, ia tidak meninggalkan jejak setelah dikeluarkan.

Ia tidak menghasilkan ikon ketika dilancarkan di dulang sistem, dan antara muka tetap di atas tetingkap secara lalai. Kini anda dapat mengawasi semua penekanan tombol dan pergerakan tetikus dan tindakannya diindeks di antara muka. Di sini anda dapat melihat masa, koordinat dan tindakan pasti. Walaupun membolehkan anda mengesan klik tetikus, anda juga dapat melihat animasi ketika makro dimainkan, dan banyak lagi.

Anda boleh menyimpan makro ke fail, dan bahkan mengubah kelajuannya dan membuat skrip. Mini Mouse Macro menggunakan memori yang sangat sedikit dan bertindak balas dengan pantas.

Keserasian: Windows XP / Vista / 7/8/8 64 bit / 10

Automasi yang Sempurna

sempurna-automasi

Mungkin salah satu perisian perakam makro yang terbaik dan hebat adalah Automasi Sempurna yang membantu menjimatkan masa anda dengan peningkatan produktiviti. Berguna untuk kedua-dua amatir dan pakar, program ini dapat digunakan sebagai peluncur, perakam untuk tetikus dan papan kekunci, penyunting skrip padat dan sebagai penjadual. Bahagian terbaik mengenai perisian ini ialah tidak memerlukan anda memasang empat aplikasi individu untuk berfungsi, sebaliknya semua aplikasi digabungkan untuk membentuk satu program tunggal.

Jadi, hanya ada satu ikon di antara muka yang akan digunakan untuk semua fungsi yang menjadikannya perisian yang mudah dan senang digunakan. Automasi adalah jalan-jalan yang membantu merakam dalam masa yang singkat, sementara bahasa pengaturcaraan Gentee memudahkan para pengaturcara membuat perintah mereka sendiri.

Kelebihan Automasi Sempurna ialah ia mencatat pergerakan tetikus pada tetingkap yang aktif walaupun telah dialihkan ke tempat lain di layar. Cari lebih daripada beratus-ratus skrip yang telah dibangunkan dalam penyunting skrip yang membantu mengautomasikan fungsi.

Keserasian: 2000 / XP / 2003 / Vista dan Windows 7/8/10

Pembuat Makro

Perlu melakukan kerja yang sama setiap hari di komputer anda? MacroMaker boleh menjadi jawapan kepada masalah anda yang membantu membuat semua jenis makro. Dari tugas yang paling mudah hingga yang paling rumit, ia membantu merakam semua tugas dengan cekap termasuk rakaman pergerakan tetikus dan penekanan kekunci. Anda kemudian boleh menggunakan semua rakaman dan memainkannya semula pada bila-bila masa menggunakan pintasan papan kekunci yang disesuaikan atau kata kunci.

Walaupun program ini nampaknya sukar untuk digunakan pada awalnya, dengan bantuan panduan penggunanya yang terperinci, anda dapat melalui proses pembuatan makro dengan mudah. Selain fakta bahawa anda juga dapat menyimpan kandungan papan keratan yang akan digunakan kemudian dalam penyangga MacroMaker dalaman, anda boleh membuat, merekod atau menjadualkan makro dengan pelbagai cara menggunakan pelbagai pilihan yang tersedia dengan MacroMaker.

Keserasian: Windows 95/98 / Me / NT / 2000 / XP

Pro Perakam Tetikus

Dilancarkan oleh Nemex untuk Windows, Mouse Recorder Pro 2 adalah alat automasi percuma yang dirancang untuk merakam pergerakan tetikus semasa anda menggunakan komputer anda untuk tugas berulang. Bukan hanya itu, ia juga mencatat ketukan kekunci anda, menjadikan tindakan mengulangi anda menjadi sangat cepat dan mudah. Anda juga boleh memainkan semula isyarat yang dirakam semasa memasang aplikasi atau mengerjakannya.

Mouse Recorder Pro 2 adalah aplikasi ringkas dan mesra pengguna yang menawarkan pelbagai pilihan konfigurasi. Ini membantu skrip anda berfungsi lebih cepat dan lebih mudah dengan bantuan fungsi tambahan, memungkinkan anda mengatur skrip untuk dimainkan pada waktu yang dijadualkan melalui kalendar, dan membantu mengedit skrip anda dengan bantuan editor. Yang menariknya ialah selain dapat mengedit barang yang dirakam untuk penambahbaikan tambahan, anda juga dapat memainkan langkah-langkah yang dirakam pada waktu yang dijadualkan yang telah anda tetapkan.

Keserasian: Windows 10, 8, 8.1, 7, Vista dan XP

Xnee

GNU Xnee bukan satu aplikasi tunggal tetapi merupakan koleksi alat yang membolehkan anda merakam, memainkan semula dan menetapkan tindakan tetikus dan papan kekunci anda di bawah lingkungan X11. Laman web tersebut mendakwa ia sebagai robot yang dapat menyalin tindakan anda dengan baik. Program ini dapat digunakan untuk menguji dan memperlihatkan aplikasi X11 yang berbeda, menetapkan tindakan, merekam dan memainkan semula makro dan bahkan menaip semula fail.

Program ini bahkan dapat memainkan atau memberikan tindakan pengguna kepada lebih dari dua mesin pada masa yang sama. Fakta bahawa Xnee adalah perisian sumber bebas dan terbuka menjadikannya mudah diubahsuai untuk menangani tugas khas. Ia mempunyai perpustakaan, dua aplikasi, dan applet panel Gnome.

Keserasian: WinXP, Win2003, Win2000, Win Vista, Windows 7/8/10

Perakam nMacro

Salah satu perisian automasi makro percuma lain adalah perekam nMacro yang membolehkan anda merakam pergerakan tetikus dan input papan kekunci. Ia kemudian menyimpannya sebagai eksekusi mandiri yang dapat dijalankan untuk membuat pergerakan yang dirakam pada peranti yang sama atau yang lain. Ini menghubungkan semua mesej yang dihantar oleh pergerakan kunci dan tetikus dan kemudian menyimpan dan membutakan tindakan ke exe sehingga pada permulaan yang dapat dijalankan, ia akan memainkan semula mesej yang dirakam. Ini membantu menjana semula tindakan yang dilakukan oleh tetikus dan papan kekunci.

Mula-mula anda perlu memperbaiki lokasi di mana anda ingin menyimpan hasilnya dan memberikan nama sebelum anda memulakan rakaman dan ini adalah fail yang boleh dilaksanakan yang muncul dari rakaman. Tulis jalan di bidang di mana tertulis "Simpan Rekod Sebagai" untuk mendapatkan yang dapat dilaksanakan atau anda juga dapat mengklik pilihan cari di sebelahnya. Setelah jalan hasil anda ditetapkan, anda kemudian boleh memulakan rakaman. Anda juga boleh membuat kata laluan yang akan diminta setiap kali anda menjalankan output sebelum memainkan semula tindakan yang dirakam.

Selain itu, anda boleh mematikan semua input papan kekunci semasa tindakan yang dirakam dimainkan dari output. Oleh itu, jika anda ingin merakam peristiwa, tekan pilihan Mula Merakam dengan warna merah setelah anda menetapkan nama dan jalan output. Tekan CTRL + BREAK untuk berhenti merakam atau cukup klik pada ikon berhenti di antara muka.

Keserasian: Windows 98, Windows 98 SE, Windows ME, Windows 2000, Windows XP

Kerja Alat Makro Percuma

Makro Toolworks adalah program komprehensif yang tersedia dalam tiga versi berbeza, iaitu percuma, standard dan profesional. Perisian perakam makro yang kuat dan serba lengkap ini menawarkan pelbagai pencetus dan perintah makro seperti mencari gambar di monitor, menggunakan tetingkap, pemboleh ubah, menghantar FTP, e-mel dan banyak lagi.

Walau bagaimanapun, versi percuma hanya membolehkan anda mengakses perintah makro asas seperti merakam pergerakan tetikus dan input papan kekunci. Secara keseluruhan, versi percuma adalah perisian asas yang menampilkan antara muka yang mudah digunakan dan canggih.

Keserasian: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, dan versi pelayannya

Shark Auto Clicker

Shark Auto Clicker direka hanya untuk tindakan tetikus berulang anda dan mengenali tangkapan skrin. Perisian perakam makro ini direka khas untuk mereka yang berminat dengan permainan kasino dalam talian atau permainan dalam talian yang lain, dan pengenalan kata di tetingkap sembang. Program ini secara automatik mengisi bidang teks dengan teks, membantu anda merakam satu klik, klik dua kali, dan klik kanan, dan juga membolehkan anda menyimpan dan memuat naik projek yang dapat dijalankan secara berterusan. Anda boleh merakam maksimum 30 projek pada satu masa.

Lebih-lebih lagi, Shark AutoClicker menjalankan makro yang dirakam dari senarai trek, mengenal pasti tangkapan skrin dan klik dengan sewenang-wenangnya. Oleh itu, jika anda seorang pemain permainan yang gemar bermain pelbagai jenis permainan komputer, program ini sesuai untuk anda.

Keserasian: Windows 95 / Windows 98 / Windows 98 SE / Windows ME / Windows 2000 / Windows NT / Windows XP / Windows 2003 / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

Buat sekali lagi

Do It Again adalah perisian rakaman makro percuma yang membolehkan anda merakam tugas berulang di komputer secara automatik dan memainkan semula bila diperlukan. Ini adalah alat yang menjalankan program yang telah ditentukan dengan berkesan dan memudahkan anda menjalankan tugas yang berbeza tanpa perlu memuat skrip program secara manual semasa anda tidak menggunakan komputer anda.

Selain itu, program ini juga dapat memeriksa apakah ada e-mel baru, dapat memulai anti-virus atau juga dapat membuat sandaran fail anda. Setelah dipasang, ia dapat memasukkan anda ke e-mel anda atau bahkan menguruskan skrip sandaran. Ia menawarkan antara muka dan panduan pengguna yang mudah untuk membantu anda belajar dengan cepat dan berkesan.

Keserasian: Windows Vista / Windows XP SP2 + / 2000

Tetikus Hantu

Mungkin yang paling mudah dari semua, GhostMouse adalah perisian perakam makro yang sangat mudah yang hanya menampilkan dua butang, "Main" dan "Rakaman" untuk keperluan anda. Tetapi dua butang itu membantu anda merakam dan mengotomatisasi tugas berulang yang dilakukan oleh tetikus dan papan kekunci dengan berkesan. Untuk merakam, anda hanya perlu menekan butang bulat merah dan mula meniru tetikus dan acara papan kekunci yang anda mahu program itu rakam. Sekiranya anda ingin memainkan semula tindakan yang dirakam, anda hanya perlu menekan butang Main.

Ini juga memungkinkan Anda untuk mengatur kecepatan pemutaran dan bahkan menggeser antara opsi rakaman dari tab yang bertuliskan "pilihan" untuk memilih tindakan yang ingin Anda rakam. Ia bukan sahaja merakam klik tetikus tetapi juga input papan kekunci, pergerakan tetikus pada monitor dan selang waktu. Oleh itu, bagi mereka yang mahukan program sederhana yang hanya mengotomatisasi tindakan tetikus, Ghost Mouse adalah satu-satunya jalan keluar untuk mereka.

Keserasian: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / Server 2008/7/8/10

Menang Makro

Dengan hanya 3 langkah untuk keseluruhan proses automasi dan rakaman, WinMacro sekali lagi merupakan satu lagi perisian rakaman makro sederhana yang membantu keseluruhan proses dengan cekap. Anda boleh mencari lokasi yang diinginkan untuk menyimpan fail yang dirakam, tekan pilihan rakaman dan tombol Pause hotkey untuk menghentikan rakaman. Cukup pergi ke fail .log dan tekan pilihan Main semula untuk memainkan semula rakaman.

Sekiranya anda ingin membatalkan main balik, tekan sahaja kekunci panas Ctrl + Esc. Tetapkan frekuensi pengulangan dan kelajuan main balik menggunakan butang "Pilihan".