Cara memperbaiki d3dx9_43.dll Hilang Dari Kesalahan Komputer Anda

Sekiranya anda seorang pemain permainan yang gemar atau anda biasanya mengusahakan projek yang memerlukan program grafik lanjutan, maka anda pasti pernah menemui ralat d3dx9_43.dll yang hilang. Ini adalah ralat yang sangat biasa yang berlaku disebabkan oleh masalah dengan Microsoft DirectX. Itu antara banyak fail dalam koleksi DirectX.

Salah satu kesalahan biasa yang dapat muncul di PC Windows anda adalah " Program tidak dapat dimulakan kerana d3dx9_43.dll hilang dari komputer anda. Cuba pasang semula program untuk menyelesaikan masalah ini “. Syukurlah, ini dapat diperbaiki dengan mudah, mari kita lihat caranya.

Penyelesaian: Dengan Memasang DirectX Versi Terkini

Langkah 1: Pergi ke Google dan cari Pusat Muat turun Microsoft . Klik pada keputusan pertama.

Carian Google Pusat Muat turun Microsoft Resut Pertama

Langkah 2: Di laman utama Pusat Muat turun Microsoft , pergi ke bar carian dan cari Pemasang Web Runtime Pengguna Akhir DirectX . Klik pada keputusan pertama.

Pusat Muat turun Microsoft Carian Utama Directx Pengguna Akhir Waktu Pemasangan Web Hasil 1

Langkah 3: Seterusnya, klik pada butang Muat turun berwarna merah dan tunggu sehingga muat turun selesai.

Butang Muat turun Selesai Muat turun

Langkah 4: Klik pada setup.exe yang dimuat turun dan setelah pemasang dibuka, klik pada butang radio di sebelah " Saya menerima perjanjian " dan klik Next .

Installer Klik Radio Button Accpet Perjanjian Seterusnya

Langkah 5: Kemudian ikuti arahan pada setiap halaman untuk menyelesaikan pemasangan.

Biarkan Installtion Selesai

Klik Selesai setelah pemasangan selesai. Sekarang, DirectX yang dipasang, mulakan semula komputer anda dan anda tidak seharusnya melihat ralat lagi.