45 Teratas Mesti Mempunyai Perisian Windows sumber percuma dan Terbuka Terbaik

Perisian Percuma untuk Windows : - Kita dapat memahami bahawa kegembiraan untuk mendapatkan komputer riba baru, bagaimanapun, ia sangat membingungkan dengan begitu banyak perisian yang telah diinstal pada Windows. Walaupun anda mungkin berpuas hati dengan kenyataan bahawa anda ditawarkan dengan pelbagai aplikasi, akhirnya anda akan menyedari bahawa kebanyakan dari mereka tidak berguna bagi anda. Oleh itu, perisian ini akhirnya menjejaskan memori komputer anda tanpa menambah nilai kepada anda.

Dalam kes sedemikian, anda lebih suka memasang semula Windows dari awal untuk menyegarkan keseluruhan sistem operasi yang memastikan penghapusan perisian yang tidak diperlukan. Setelah selesai, anda boleh memasang perisian yang anda rasa berguna untuk anda. Dengan banyak perisian bagus yang tersedia dalam talian untuk Windows, kami tidak dapat meminta lebih banyak lagi. Dan, kebanyakan mereka yang akan kita bicarakan sangat penting untuk hampir setiap PC.

Lihat juga : - Laman web muat turun perisian percuma

Dapatkan perisian sumber terbuka dan bebas yang boleh menggantikan aplikasi yang mahal dengan berkesan. Oleh itu, kami memilih beberapa perisian yang mesti ada yang bukan sahaja percuma dimuat turun tetapi juga yang terbaik di banyaknya. Mereka hanya yang terbaik dalam kategori sumber terbuka dengan ciri-ciri kelas pertama yang tidak kurang daripada yang berbayar.

Perisian ini bebas daripada perisian intip dan disemak oleh editor terbaik. Mereka dipisahkan ke dalam kategori yang berbeza berdasarkan penggunaannya. Oleh itu, muat turun senarai dan ubah PC anda menjadi peranti super.

Mozilla Firefox

Mungkin kali terakhir saya melihat penampilan Internet Explorer semasa memuat turun Mozilla Firefox. Sekiranya anda sudah menggunakannya, anda pasti tahu bagaimana terkini dengan pemalamnya yang luar biasa yang membolehkan anda berbuat begitu banyak dengan penyemak imbas anda. Tidak ketinggalan pop timbul yang menjengkelkan yang dijaga dengan bijak oleh Firefox. Oleh itu, jika anda tidak mahu membayar peningkatan untuk versi IE 11 atau hanya mahu pengganti Chrome, dapatkan Firefox hari ini secara percuma!

Google Chrome

Penyemak imbas popular seterusnya ke Firefox yang boleh anda fikirkan ialah Chrome Google dengan mudah. Ini mungkin bukan perisian sumber terbuka, tetapi percuma, cepat, mudah digunakan, menyegerakkan tetapan anda dengan cekap dan menawarkan peluasan perpustakaan yang menakjubkan. Terdapat banyak tambahan, dan bahkan pilihan untuk membuka halaman penyemak imbas dalam mod penyamaran.

Pejabat Terbuka Apache

Microsoft Office adalah perisian yang banyak digunakan oleh syarikat teknologi yang sayangnya tidak percuma. Walaupun kita sudah biasa, Anda dapat dengan cepat mencari pengganti yang efisien dengan Apache Open Office yang menawarkan fitur yang sama dengan Microsoft Office dengan lembaran excel, grafik, alat pengurusan pangkalan data, pembuatan fail kata dan banyak lagi secara percuma.

LibreOffice

LibreOffice adalah program pejabat 100 peratus percuma yang dirancang untuk memenuhi keperluan anda menggantikan Microsoft Office. Program lintas platform ini membantu anda dalam memproses kata, alat helaian excel, dan pembuat persembahan yang melakukan pekerjaan yang adil tanpa sebarang harga.

Thunderbird

Dapatkan alternatif untuk Microsoft Outlook klasik dengan Thunderbird (penyelesaian e-mel berasaskan web) yang menunjukkan beberapa ciri menarik dan kelajuan pantas kepada anda. Ini adalah perisian lengkap yang ringan, menyaring spam anda dengan cekap dan memberi anda maklumat mengenai serangan pancingan data tersebut.

Kalendar Kilat Mozilla

Direka untuk digunakan bersama dengan Thunderbird, Mozilla Lightening Calendar menjadikan anda teratur dengan jadual harian anda. Sekarang, tandakan yang penting dengan alat ini yang juga diasimilasikan dengan e-mel anda dalam bentuk kalendar.

SumateraPDF

Lupakan sahaja bahawa Adobe Reader sebaik sahaja memunculkan pemasangannya, dan beralih ke aplikasi yang lebih cepat, tidak rumit, dan ringan seperti SumatraPDF yang percuma dan hebat. Percayalah; anda tidak memerlukan Adobe Reader lagi melainkan penyemak imbas anda mempunyai masalah keserasian.

PDFCreator

PDF Creator adalah perisian yang hebat yang membolehkan anda mencetak dokumen kegemaran anda dan menukarnya menjadi PDF yang boleh dibaca di mana-mana PC dengan Acrobat Reader. Perisian super ini menyokong perlindungan kata laluan dan enkripsi 128-bit, dan banyak lagi ciri Adobe PDF.

Pek Ninite

Ini sebenarnya bukan perisian, tetapi merupakan paket lengkap dari semua perisian dipercayai sumber terbuka percuma untuk PC anda. Tidak diragukan lagi yang terbaik, kerana ia menawarkan pakej aplikasi untuk dipasang hanya dengan satu klik untuk OS Windows anda. Anda boleh memilih pek lengkap (Pek Asas untuk semua orang dan Pek Lanjutan untuk pengguna lanjutan) atau memilih untuk memilih aplikasi individu dan Ninite membantu memasangnya semua di jemaah.

Senarai Wunder

Salah satu kegemaran kami dalam kategori aplikasi Yang Harus Dilakukan adalah Wunderlist. Apa yang kami sukai mengenai aplikasi ini ialah ia menyegerakkan ke awan, berfungsi dengan mana-mana peranti yang boleh anda fikirkan dan yang terbaik adalah, ia benar-benar percuma. Cukup melancarkannya dan mula membuat senarai anda. Aplikasi yang mudah digunakan ini membolehkan anda menambah dan mengalihkan tugas dengan mudah.

Pautan: //www.wunderlist.com/

GanttPV

Uruskan projek anda dengan mudah dengan GanntPV yang merupakan pengganti yang baik untuk Microsoft Project. Ia cepat, mudah dan membolehkan anda menguruskan projek dengan jujur. Pergi jauh ke dalam aplikasi dan setelah anda mengetahui banyaknya ciri-ciri yang mungkin anda tidak mahu pindah ke MS Project.

Pautan: //sourceforge.net/projects/ganttpv/

Pemikiran bebas

FreeMind adalah aplikasi pemetaan minda lintas platform yang benar-benar percuma untuk digunakan dan sangat berguna bagi mereka yang berminat dalam projek penyelidikan atau penulisan dan ingin idea mereka diselaraskan menjadi satu ringkasan logik.

Pautan: //freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page

Kotak Maya

VirtualBox adalah konsep unik yang membuat versi maya desktop anda. Ini membolehkan anda mengakses aplikasi desktop dan ruang dari lokasi mana pun kerana desktop yang sebenarnya terlepas dari mereka. Dengan kelajuan pemprosesan yang kuat yang tidak menyekat PC anda dan kemampuan untuk memulihkan fail yang hilang, menjadikannya mesti ada dalam senarai.

Pautan: //www.virtualbox.org/

Notepad ++

Alternatif yang mudah untuk Microsoft Windows Notepad ialah Notepad ++ yang percuma dan menyokong pelbagai bahasa. Ini adalah aplikasi yang mesra pengguna dan ciri-cirinya seperti penyelesaian kata secara automatik, penanda buku, multi-view, pilihan zoom, dan pelbagai tab untuk dokumen individu bersama dengan kemampuan uniknya yang menggunakan kuasa CPU yang lebih sedikit, menjadikannya menonjol dalam kategori.

Pautan: //notepad-plus-plus.org/

Tangkapan Hijau

Huraikan idea anda secara visual dengan menangkap tangkapan skrin di mana anda juga dapat menambahkan teks dan bentuk kepadanya. Ini memudahkan rakan sekerja anda memahami apa yang cuba anda jelaskan. Greenshot percuma, sumber terbuka dan berfungsi dengan pelbagai format gambar.

Pautan: //getgreenshot.org/

FailZilla

Sekiranya anda perlu memindahkan fail ke peranti lain secara berkala, FileZilla dapat membantu anda. Ia membantu anda menggunakan FTP dengan lebih pantas dan lancar melalui ciri drag-and-drop mereka dan berfungsi paling baik bagi mereka yang berhasrat untuk memindahkan fail secara pukal.

Pautan: //filezilla-project.org/

ResophNotes dan Evernote

Segerakkan nota teks ringkas anda melalui Dropbox atau Simplenote dengan Resophnotes, dan simpannya dengan selamat di sana. Sebaliknya, anda boleh menyimpan nota teks, bahagian web atau apa sahaja yang anda perlukan kemudian. Yang terbaik, mereka berdua percuma.

ResophNotes : //www.resoph.com/ResophNotes/Welcome.html;

Evernote - //evernote.com/

Dropbox

Dropbox adalah salah satu aplikasi yang boleh menghidupkan mana-mana peranti anda, sama ada komputer anda atau peranti genggam. Selaraskan semua fail, dokumen dan perkara penting anda dengan Dropbox yang memberi anda 2GB sebagai permulaan. Anda juga dapat memperluas ruang dalam aplikasi anda secara percuma.

Pautan: //www.dropbox.com/

GnuCash

Sekiranya anda telah menggunakan Microsoft Money, anda akan tahu bahawa Gnu Cash (perisian perakaunan percuma) adalah penyesuaian yang serupa dalam bentuk termampat. Ia mengekalkan semua fungsi MS Money, dan membolehkan anda mengurus wang anda dengan cekap. Ia dilengkapi dengan antara muka yang sangat mudah dan berfungsi seperti buku besar buku cek pada peranti anda, namun, menawarkan lebih daripada itu.

Pautan: //www.gnucash.org/

FrasaExpress

Ingin menjimatkan masa pada sesi menaip biasa di komputer anda untuk kerja anda? Pasang Teks Pengembang dengan Frasa Ekspres yang membantu melengkapkan frasa yang paling banyak digunakan semasa komposisi e-mel, alamat penulisan, kod dan lain-lain, secara automatik hanya dalam beberapa ketukan kekunci.

Cat.NET dan GIMP

Anda benar-benar tidak memerlukan Adobe Photoshop jika anda bukan pengguna yang pakar, Untuk pengguna biasa, Paint.NET adalah pilihan terbaik yang membantu anda mengedit gambar dengan mudah secara percuma. Namun, jika anda mencari alternatif yang lebih maju, anda boleh menggunakan GIMP yang merupakan penyunting gambar serba boleh yang tersedia secara percuma.

Paint.net : //www.getpaint.net/index.html;

GIMP : - // www.gimp.org/

Picasa

Picasa menawarkan pengalaman menyunting dan menyimpan foto profesional yang asas tetapi hebat untuk pengguna komputer riba biasa untuk penggunaan seharian. Ia melakukan apa yang anda mahukan, mengimbas folder gambar anda dan mengemas kini foto secara automatik di perpustakaannya. Anda juga dapat mengedit gambar anda secara percuma yang berfungsi dengan baik dengan alat penyuntingan asasnya dan membolehkannya menyegerakkan dengan Google untuk sandaran awan. Sekiranya anda seorang pemula, ini akan memudahkan hidup anda.

Pautan: //picasa.google.com/

Pengisar 3D

Blender 3D berfungsi sangat baik untuk pemula dan pengguna lanjutan dengan ciri-ciri pembuatan grafik yang mencukupi seperti membuat animasi, pemodelan, penghasilan, pasca-pengeluaran, peningkatan 3D dan banyak lagi. Ini adalah alternatif yang tepat untuk pesaing berbayarnya seperti 3DSMax atau Maya.

Pautan: //www.blender.org/

Dia

Ingin mendapat bantuan untuk projek sekolah / kuliah anda atau untuk persembahan itu di pejabat anda esok? Dapatkan Dia untuk komputer riba anda yang membantu anda dengan pelbagai carta seperti, carta alir atau carta hubungan. Setelah selesai, anda kemudian boleh menukar gambar rajah anda ke dalam format XML, EPS atau SVG.

Pautan: //sourceforge.net/projects/dia-installer/

Scribus

Sekiranya anda mencari alat penerbitan yang cekap secara percuma, Scribus boleh menjadi jawapan bagi penyelesaian anda. Perisian sumber terbuka ini berfungsi dengan sebilangan besar format grafik yang popular dan berfungsi untuk mendapatkan susun atur halaman profesional. Anda juga boleh mengimport dan mengeksport fail dalam format SVG.

Pautan: //www.scribus.net/

Pemain Media VLC

Tidak ada yang lebih baik daripada Pemain Media VLC yang boleh anda fikirkan sebagai pengganti lawan yang dibayar. Ia percuma, pantas dan pemain multimedia yang serasi dengan codec audio dan video utama seperti, MP3, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3, dan DivX. Ia juga menyokong CDS dan DVD Video dan dapat dimainkan di sekitar mana-mana fail dari DVD, CD dan peranti media lain.

Pautan: //www.videolan.org/vlc/index.html

Brek tangan

Ingin tahu bagaimana membawa DVD semasa dalam perjalanan? Tidakkah itu menjadi tidak kemas dan di atas semua itu takut bagaimana jika kepingan rapuh itu pecah-pecah! Nah, itulah sebabnya Handbrake adalah penyelesaian sempurna untuk keperluan anda yang membantu anda memindahkan filem dari pemacu DVD komputer anda ke cakera keras untuk kemudahan anda.

Pautan: //handbrake.fr/

CCleaner

Keluarkan semua fail dan barang yang tidak diingini menggunakan CCleaner yang dapat membantu mengosongkan ruang cakera keras komputer anda dalam masa yang singkat. Selenggara PC anda dengan menyapu sebarang fail sementara dan kuki dari fail sementara penyemak imbas anda, dan sebarang sampah dari Windows atau aplikasi lain yang dipasang dengan mudah.

Pautan: //www.piriform.com/ccleaner

Avast! Antivirus percuma

Keselamatan percuma pertama untuk komputer anda yang pasti anda fikirkan adalah Avast! Antivirus percuma. Ini mengekalkan keseimbangan sempurna menjadi alat ringan dan kemampuan kuat untuk mengenal pasti virus yang berbahaya bagi peranti anda. Ia melakukan pekerjaan yang hebat dalam menghapuskan virus dan menggantikan MS Security Essentials dengan baik.

Pautan: //www.avast.com/index

Keberanian

Tidak banyak yang memerlukan perisian ini, tetapi bagi mereka yang memerlukan mikrofon untuk tujuan rakaman, Audacity dapat menjadi pilihan terbaik. Ia percuma dan membantu anda merakam suara, suara anda sendiri atau bahkan podcast sekiranya anda benar-benar menyukai.

Pautan: //sourceforge.net/projects/audacity/

Klasik Pemain Media

Sekiranya anda mahukan pemain media sederhana yang dapat memainkan fail media anda (klip suara, lagu atau video), Media Player Classic boleh menjadi alternatif percuma lain untuk anda, jika anda benar-benar tidak mahu Pemain Media VLC. Ia menyokong pelbagai format termasuk DivX, MPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, Xvid dan CD atau DVD atau VCD.

Pautan: //mpc-hc.org/

MusikCube

Ya! Malah iTunes mempunyai musuh percuma dan MusikCube adalah namanya. Ia berbeza jika anda sudah memiliki iTunes, tetapi jika tidak, pemain muzik dan penganjur ini dapat memenuhi keperluan anda secara percuma. Ia membantu menyusun fail MP3 anda, menjadikannya sangat mudah dan pantas untuk mencarinya, dan membolehkan anda membuat beberapa senarai main yang indah.

Pautan: //musikcube.com/

MusicBee

Dapatkan perisian percuma seperti MusicBee yang merupakan aplikasi hebat untuk dimuat turun terutamanya jika anda seorang pemula. Ini adalah program ringan yang boleh disesuaikan dan mudah digunakan. Walaupun ia membolehkan anda menyesuaikan antara muka dengan pelbagai cara, anda juga boleh memasang pemalam tambahan dan melakukan apa yang anda mahukan. Oleh itu, uruskan koleksi muzik anda yang besar hari ini dengan MusicBee.

Pautan: //getmusicbee.com/

Kata Laluan KeePass Selamat

Terdapat banyak peluang untuk membingungkan semua kata laluan yang perlu anda ingat setiap hari, untuk e-mel, rangkaian sosial, aplikasi, laman web dan sebagainya. Sejak kebelakangan ini adalah sangat biasa untuk mempunyai beratus-ratus kata laluan dan di atas semua, tekanan mempunyai kata laluan yang berbeza. Oleh itu, anda boleh memastikan kata laluan anda terkunci di bawah KeePass Password Safe dengan cara yang paling selamat dan bebas dari ketegangan.

Pautan: //keepass.info/

Bitdefender Antivirus Edisi Percuma

Sekiranya anda mencari alternatif untuk Norton Antivirus hanya kerana anda tidak melakukannya, pesaing percuma seterusnya boleh dengan mudah adalah Edisi Percuma Bitdefender Antivirus. Program berjalan lancar dan senyap di latar belakang, dan melakukan pekerjaan yang luar biasa dalam menyekat atau menghilangkan virus berbahaya bersama dengan memberikan perlindungan dari pancingan data.

Pautan: //www.bitdefender.com/solutions/free.html

Pemantau Kesihatan

Seperti namanya, Healthmonitor memeriksa kesihatan keseluruhan komputer anda. Ia mengesan sebab kelajuan komputer yang perlahan dan masalah tersembunyi lain yang mungkin mempengaruhi prestasi. Ini membuat anda sentiasa diperbarui pada setiap status, dan juga memberi tahu anda tentang penggunaan memori. Oleh itu, tetap dikemas kini agar tidak menghadapi masalah yang tidak dijangka yang mungkin dihadapi oleh komputer anda.

Pautan: //sourceforge.net/projects/healthmonitor/

Gaim

Dapatkan platform pesanan ringkas yang ringkas, kemas dan mantap dengan Gaim. Ini adalah alternatif percuma dan sesuai untuk pesaing terkenal seperti, Yahoo Messenger, AOL Instant Messenger atau MSN Messenger. Walaupun ada pengganti percuma lain juga, tetapi Gaim mendahului tangga teratas dengan kesederhanaannya.

Skype

Salah satu perisian sembang video paling popular yang tersedia secara percuma adalah Skype. Bahagian terbaiknya ialah anda akan mendapat sekurang-kurangnya beberapa rakan atau saudara anda di Skype yang boleh anda gunakan untuk berbual teks atau berbual video. Sekiranya anda tidak menggunakan ini untuk kenalan biasa, menyimpan Skype pada Windows anda hampir sama seperti menyimpan fon kepala telefon pintar di dalam poket anda.

Pidgin

Sangat mungkin anda mempunyai rangkaian kenalan yang berbeza di platform yang berbeza seperti, di hangout, Facebook atau AIM dan kadang-kadang anda mungkin perlu bercakap dengan mereka sekaligus. Dalam kes seperti itu, membuka tingkap yang berbeza dan mengendalikan sesi sembang dengan kenalan individu menjadi sangat sukar. Pidgin adalah pelanggan desktop percuma yang dapat membantu anda masuk ke beberapa akaun sekaligus dan meneruskan perbualan dengan mudah.

Pautan: //pidgin.im/

Gnucleus

Gnucleus adalah perisian perkongsian fail sumber terbuka yang menawarkan penyelesaian asas untuk keperluan perkongsian fail anda. Anda boleh mencari, berkongsi dan memuat turun fail di internet dengan alat ini secara percuma seperti yang anda lakukan dengan LimeWire atau BearShare. Apa yang kami sukai mengenai program ini ialah ia dilengkapi tanpa sampah atau perisian intip tambahan yang melambatkan PC anda.

Pautan: //gnucleus.sourceforge.net/Gnucleus/

7-Zip

7-Zip adalah alat arkib zip percuma bagi mereka yang mungkin sering menghadapi format fail yang tidak dikenali seperti, RAR atau 7Z. Ini membantu anda membuat folder untuk format yang berbeza, membuka arkib untuk mereka dan bahkan melindungi kata laluan untuk keselamatan. Dengan ciri-cirinya, ia adalah penyelesaian yang tepat untuk pemampatan fail atau penghantaran data sensitif melalui internet.

Pautan: //www.7-zip.org/

Revo Uninstaller

Yang mesti dimiliki oleh mana-mana pengguna windows, Revo Uninstaller membuang setiap program yang anda mahu singkirkan. Ia menghilangkan jejak semua program dengan satu klik mudah yang meninggalkan fail atau pendaftaran tambahan. Anda juga dapat mencopot pemasangan program tersebut dengan menggunakan "Hunter Mode" hanya dengan mengklik program.

Pautan: //www.revouninstaller.com/index.html

Jus

Langgan podcast dengan mudah menggunakan Jus yang juga membantu anda mengatur podcast dan bahkan mendengarkannya dengan selesa. Jus adalah percuma dan apabila digunakan bersama dengan PodNova menjadi lebih mudah untuk mengatur podcast daripada yang anda lakukan dengan iTunes.

Pautan: //juicereceiver.sourceforge.net/