Penyesuai Foto Terbaik 12 untuk Windows 10

Imej adalah aspek penting dalam setiap perniagaan dalam talian hari ini kerana ia memberikan kesan visual. Mempunyai gambar yang segar dan bersaiz tepat untuk blog atau laman web anda menjadi keutamaan hari ini. Foto berkualiti tinggi meningkatkan penampilan keseluruhan blog, artikel, atau untuk apa sahaja, kandungan laman web apa pun dengan kesan segera. Oleh itu, penting untuk mengedit foto anda dengan betul.

Mengubah saiz foto adalah salah satu aspek yang paling penting, tetapi untuk mendapatkan nisbah yang betul, anda memerlukan bantuan aplikasi pengubah saiz foto. Bahagian terbaiknya ialah, anda tidak memerlukan kemahiran khas atau pengalaman sebelumnya untuk menggunakan aplikasi ini. Ini adalah aplikasi yang mudah digunakan, mudah didapati di internet yang membantu anda mengubah ukuran foto anda tanpa membuatnya kelihatan janggal.

Namun, kerana terdapat banyak aplikasi seperti itu yang tersedia dalam talian, sukar untuk memilih aplikasi yang paling sesuai dengan anda. Berikut adalah beberapa penyesuai foto terbaik untuk Windows yang dapat membantu anda mengecilkan foto anda ke resolusi yang lebih rendah atau mengubahnya menjadi format yang lebih baik dengan ukuran yang efisien.

Penyesuai Imej oleh Windows

Penyesuai Imej Min

Ini aplikasi asli Windows yang membantu anda mengubah ukuran gambar dengan cepat dan mudah. Yang perlu anda lakukan hanyalah membuka fail gambar, tarik slider (anda juga dapat menambahkan lebar gambar secara manual), dan selesai mengubah ukuran gambar. Ia bukan hanya membantu anda mengubah ukuran gambar sekaligus, tetapi juga menyediakan pelbagai ciri seperti menamakan semula, memutar, dan bahkan menukar format fail untuk foto pukal. Ini menjalankan semua fungsi dengan mudah sambil menjaga kualitas gambar yang sama.

Ia dilengkapi dengan antara muka yang mudah digunakan dan responsif di mana anda dapat mengedit lebih daripada satu gambar, dengan mudah. Selain itu, anda juga dapat menyesuaikan kedudukan gambar, menggunakan konfigurasi pra-set untuk meningkatkan / menurunkan ukuran gambar dengan cepat, dan banyak lagi.

Harga: percuma

Penyesuai Foto Berkualiti Tinggi

Ini adalah perisian percuma yang sesuai untuk mengubah ukuran foto digital secara berkumpulan. Aplikasi mesra pengguna ini sesuai untuk mereka yang ingin membuat gambar bersaiz kecil berkualiti tinggi untuk diterbitkan dalam talian, berkongsi di platform media sosial, atau berkongsi dengan rakan dan keluarga. Yang terbaik, ia mempunyai lebih daripada 37 kesan yang dapat anda tambahkan pada foto anda seperti, Sharpen, Spray, Blur, Swirl, Tile, Wind, Contrast, Mosaic, Noise, High Pass, Anti Alias, Colorize, etc. Selain itu , anda juga boleh memutar gambar 90 darjah ke kanan atau kiri.

Walaupun menyediakan sokongan untuk pelbagai format input seperti BMP, GIF, ICB, DIB, EMF, JPG, JPEG, PBM, PNG, WMF, dan lain-lain, ia juga memberikan sokongan untuk 8 format output seperti JPG, PNG, GIF, BMP, TIF, TGA, WMF, EMF.

Harga: perisian percuma

Penyesuai Foto FastStone

Alat penukaran gambar ini juga membantu anda menamakan semula gambar dengan cepat dan mudah. Ini membantu anda mengubah ukuran, menukar, memotong, memutar, mengubah intensiti warna, menambahkan teks, dan menjalankan banyak fungsi penyuntingan lanjutan lain dalam mod kumpulan cepat dan mudah. Ia juga dilengkapi fungsi Drag and Drop menggunakan tetikus dan disokong dengan baik.

Di samping itu, ia menawarkan sokongan untuk struktur folder atau bukan folder, membolehkan anda menamakan semula gambar mengikut urutan, memuatkan tetapan dan bahkan menyimpannya, memberikan sokongan untuk multi-threading, dan banyak lagi. Paling baik, ia dilengkapi tanpa iklan dan perisian intip.

Harga: versi percuma tersedia; resizer berharga $ 19.95

Cesium

Perisian pemenang anugerah ini terkenal dengan kemudahan dan kecekapannya. Perisian penyuntingan gambar yang popular ini menawarkan antara muka yang mudah tetapi sangat berguna di mana anda dapat melihat pratonton gambar yang anda edit dalam masa nyata. Ia juga memproses banyak gambar sekaligus memberikan peluang kepada semua pengguna untuk mencapai hasil terbaik. Sekiranya anda pengguna lanjutan, anda juga dapat memanfaatkan ciri seperti pilihan penyimpanan metadata atau sokongan untuk struktur folder.

Salah satu ciri utamanya ialah mengubah ukuran gambar di mana ia mengurangkan saiz gambar anda sambil mengekalkan kualiti asalnya. Ini membantu menjimatkan memori sistem yang lebih berguna untuk menyimpan gambar HD anda. Mereka yang menggunakan MacOSX atau Linux boleh menggunakan alat baris perintah. Ia juga membolehkan anda memampatkan format gambar seperti JPEG dan PNG menggunakan alat canggih, lebih cepat. Yang terbaik, anda juga dapat berkongsi gambar dengan cepat dalam bentuk termampat sambil menjimatkan banyak masa dan lebar jalur anda.

Ia berfungsi dengan Windows, Linux, dan MacOSX.

Harga: percuma

FotoSizer

Seperti namanya, ini adalah perisian khusus untuk pengubahan ukuran foto yang menyimpan semula gambar anda dalam beberapa minit. Aplikasi ini membolehkan anda melaksanakan tindakan mengubah ukuran anda dalam 3 langkah mudah dan ke beberapa foto pada masa yang sama. Anda dapat melakukan fungsi mengubah ukuran, memutar, dan menamakan semula untuk sekumpulan foto. Ciri pengubahan ukuran kumpulan juga membolehkan anda menamakan semula dan menggunakan tanda air pada gambar pada masa yang sama. Bahagian yang terbaik adalah, semua fungsi ini dijalankan dalam satu klik, hanya dalam beberapa minit. Selain itu, untuk meningkatkan foto anda, anda juga boleh menambahkan sudut bulat padanya. Sekiranya itu bukan semua, anda juga dapat menambahkan nama, teks hak cipta, atau logo anda sebagai tanda air pada gambar. Ini akan membantu anda menuntut hak milik foto anda.

Anda dapat mengklik kanan menu konteks, memilih opsi "Ubah ukuran dengan Fotosizer", dan pilih gambar anda dari Windows File Explorer. Sama ada anda mahu menggunakan mod paparan gelap dan bukan penampilan klasik, memindahkan foto yang telah dilengkapkan ke folder lain, membuang atau menghapusnya secara kekal, ada banyak yang boleh anda lakukan dengan perisian ini. Ia juga menawarkan pratonton langsung tetapan ukuran, dan menyokong 35 bahasa antarabangsa.

Harga: percubaan percuma disediakan; versi pro bermula dari Rs. 1085.

Gambar FILEminimizer

Sekiranya anda mencari perisian yang dapat menurunkan gambar dan gambar anda dengan berkesan, FILEminimizer Pictures boleh menjadi pilihan yang tepat. Ia membantu anda mengurangkan ukuran foto hingga 98% menggunakan teknologi peningkatan fail terbina dalam. Sebaik sahaja foto selesai dimampatkan, foto tetap dalam format gambar yang asli dan mempunyai kualiti yang sama seperti sebelumnya. Tetapi ukurannya jauh lebih kecil yang membantu menempati ruang sistem yang lebih sedikit, sehingga dapat menyimpan memori sistem anda.

Anda boleh berkongsi gambar yang diubah ukurannya di Flickr, dengan mudah, dan juga berkongsi gambar melalui e-mel. Memuat naik gambar yang diubah ukuran dan dioptimumkan di Facebook juga lebih mudah menggunakan ciri muat naik Facebook yang juga menjimatkan banyak masa. Ia juga dilengkapi dengan wizard carian yang membantu anda mencari dan memampatkan gambar di komputer dan rangkaian.

Selain itu, ia juga membolehkan anda memilih dari 4 tahap pemampatan yang berbeza. Memampatkan foto secara berkumpulan, kemudahan untuk menerapkan pemampatan tanpa kerugian, keserasian dengan format yang berbeza seperti JPG, BMP, GIF, TIFF, PNG, dan EMF adalah beberapa ciri utama yang lain.

Harga: percubaan percuma disediakan; peningkatan bermula dari € 39.95

Ditukar

Ini adalah aplikasi percuma dan merentas platform yang membantu anda memproses gambar secara berkumpulan. Ini direka khas untuk Windows dan Linux di mana anda dapat menggunakan aplikasi untuk mengubah ukuran, memutar, membalik, dan menukar beberapa foto dalam satu klik. Bahagian yang terbaik adalah, program ini mempunyai keupayaan untuk menukar fail PDF lengkap menjadi banyak gambar dengan ciri pilihan anda. Selain itu, anda juga boleh memilih dari lebih dari 100 format, dan bahkan menetapkan saiz, resolusi, dan nama fail.

Lebih-lebih lagi, ia menyokong lebih dari 100 format gambar yang merangkumi DPX, GIF, JPEG, PNG, SVG, TIFF dan sebagainya. Secara keseluruhan, aplikasi ini mesra pengguna, pantas dan praktikal.

Harga: percuma

FotoBulk

PhotoBulk adalah aplikasi penting untuk Mac dan sebagainya, direka khas untuk alat Apple. Ia dapat menguruskan penyuntingan gambar kumpulan dengan mudah dan cepat. Ia dilengkapi dengan banyak fitur yang merangkumi penyesuai gambar, aplikasi tanda air, penukar gambar, dan pemampat gambar sebagai fungsi utamanya. Anda boleh melakukan semua ini dan banyak lagi hanya dengan satu klik.

Dengan antara muka gelap yang bergaya, program ini menawarkan pengalaman visual yang sangat segar. Ia menawarkan pengurusan gambar yang lebih berkesan dan tentunya proses penyuntingan di MacOS. Versi yang dikemas kini menawarkan pratonton gambar yang diedit sebelum anda menyimpannya. Anda bahkan boleh mengubah saiz atau memutar tanda air secara langsung. Yang terbaik, anda juga boleh menambahkan beberapa tanda air pada foto pada masa yang sama.

Walaupun anda boleh melihat tetapan tanda air yang diedit, anda juga dapat mengeditnya. Selain itu, anda juga dapat melihat gambar dengan tanda air yang ditambahkan. Sambil mengubah ukuran tanda air teks multiline, ia juga membolehkan anda memposisikan semula teks mengikut keinginan anda. Apa lagi? Anda juga boleh mengalihkan tanda air melepasi had foto apabila diperlukan.

Harga: percubaan percuma disediakan; berharga $ 9.99

Plastiliq ImageResizer

Alat mengubah ukuran ini membolehkan anda mengubah ukuran gambar secara berkumpulan dan bahkan menukarnya dengan satu klik tetikus. Ia memerlukan usaha minimum dan menawarkan kemudahan maksimum semasa menyimpan semula foto. Ia memberikan sokongan untuk banyak format gambar yang berbeza seperti JPEG, JPG, PNG, BMP dan TIFF. Selain itu, ia dilengkapi dengan 7 mod berguna yang membantu anda menyesuaikan ketinggian, lebar, peratusan, muat, dan desktop foto.

Ia juga dilengkapi dengan kemudahan drag and drop yang dioptimumkan untuk fail, folder, dan subfolder. Ini juga menyediakan sokongan untuk kemudahan seret dan lepas untuk jalan pintas fail dan folder. Sangat mesra pengguna kerana pilihan yang mudah seperti fungsi seret dan lepas, pratonton gambar, dan ciri lain.

Harga: bermula dari $ 19.95

Flexxi

Sekiranya anda ingin mengubah saiz beberapa gambar sekaligus, maka ini adalah perisian yang sesuai untuk anda. Menjual semula gambar adalah mudah dengan aplikasi ini dan dapat dibawa dengan cepat dan mudah, hanya dalam beberapa klik. Ini membantu anda mengubah ukuran gambar mengikut keperluan anda sehingga sesuai dengan lokasi dalam talian yang anda mahukan. Selain mengubah saiz foto anda, anda juga dapat mengubahnya, memutar, dan bahkan menggunakan tanda air, dengan mudah.

Walaupun ia menawarkan sokongan kumpulan untuk semua ciri yang disebutkan di atas untuk kumpulan fail pada masa yang sama, ia juga menyokong pelbagai format gambar seperti JPEG, BMP, GIF, PCX, dan PNG. Program yang mudah digunakan ini juga dilengkapi dengan penampil gambar asli, pilihan komen foto, dan banyak lagi.

Harga: percubaan percuma disediakan; berharga $ 29.95

Imagecool

Ini adalah aplikasi penyuntingan gambar yang mesra pengguna yang dilengkapi dengan penukar gambar yang dinamik dan kuat dan berfungsi untuk pemprosesan gambar. Bahagian terbaiknya, ia menawarkan sokongan untuk lebih daripada 500 format gambar dan 22 format vektor. Ini membantu anda menukar lebih daripada 500 format gambar menjadi dokumen PDF secara pukal, atau menukar dokumen PDF menjadi lebih daripada 130 format gambar secara pukal.

Ia menyokong eksport format berbilang halaman seperti TIF, GIF, PCX, AVI, WFX, FLI, FLC, menawarkan sokongan sepenuhnya untuk saluran Alpha dalam format PNG atau ICO 32-bit, membantu menukar gambar kumpulan dengan 40 penapis dan 13 kesan gambar, dan lebih banyak lagi. Selain itu, ia juga terkenal kerana menyokong 9 fungsi kuat seperti Watermark, Cropper, Splitter, Frame, Combination, Resizer, dll.

Harga: berharga $ 99.99

ACDSee Photo Studio Professional 2018

Perisian ini direka khas untuk profesional. Walaupun cukup ringan, ia juga merupakan alat yang dinamik dan pantas untuk digunakan. Ia menawarkan banyak ciri canggih di antaranya alat penyuntingan RAW dan pengurusan aset digital sangat berguna. Alat ini membantu melancarkan proses penyuntingan gambar anda.

Ia juga menawarkan ciri canggih lain seperti pengesanan wajah dan pengecaman wajah, keupayaan untuk mengimport dan mengeksport pratetap dan tugas, alat tambahan untuk kawalan penuh ke atas aset, ciri pengendalian warna, dan sebagainya. Semua ciri ini menjadikan keseluruhan proses menjadi mudah, terutamanya tindakan penting yang berkaitan dengan proses fotografi anda.

Selain mengubah ukuran, ia juga menyokong penilaian warna untuk gambar, pilihan untuk menyesuaikan kontras, pilihan untuk memilih kecerahan dalam gambar, dan banyak lagi.

Harga: percubaan percuma disediakan; bermula dari $ 29.95

Kesimpulannya

Mengubah saiz gambar dengan betul tidak hanya memastikan gambar itu sesuai dengan kandungan anda, tetapi juga meningkatkan daya tarik keseluruhan kandungan, laman web, atau blog anda. Oleh itu, ini dapat membantu anda lebih banyak perniagaan dengan daya tarikan visual yang paling penting bagi pelanggan. Oleh itu, pilih dari senarai penyesuai foto terbaik untuk Windows dan ubah saiz gambar anda dengan cepat dan mudah untuk kesan maksimum.