16 Perisian Animasi Papan Tulis Terbaik

Kita semua suka menonton animasi papan putih di YouTube, persembahan bermaklumat, atau iklan TV. Animasi ini digunakan di berbagai industri terutama kerana cara penyampaian dan penyampaian mesej kepada penonton dengan cara yang betul. Walau bagaimanapun, ada banyak kesakitan yang diperlukan untuk membuat persembahan animasi yang menakjubkan. Sebaliknya, persembahan tradisional masih boleh dibuat monoton bagi penonton.

Animasi papan putih adalah kaedah terbaik untuk menambahkan kehidupan pada persembahan anda. Tetapi, jika anda tertanya-tanya jika syarikat mengupah pakar animasi untuk membuat video ini, itu jauh dari kebenaran. Walaupun cukup memuaskan untuk menonton gambar kartunis di papan putih, anda memerlukan perisian animasi papan putih untuk menambahkan animasi dan watak khas pada ciptaan anda.

Ya, terdapat banyak program seperti itu yang membantu anda memulakan video animasi papan tulis anda dalam masa yang singkat. Yang paling penting, program-program ini dilengkapi dengan ciri, memenuhi keperluan menyeluruh, dan tersedia dengan harga yang berbeza. Inilah ikhtisar beberapa perisian animasi papan putih terbaik yang paling berkesan untuk membuat video atau persembahan animasi tersebut.

Langgan Video

Tayangan video 1

VideoScribe adalah salah satu program animasi papan tulis terkemuka yang membolehkan anda membuat video papan putih anda sendiri dengan mudah dan cepat. Yang terbaik, ia boleh didapati dengan harga yang kompetitif. Dengan menggunakan perisian ini, Anda hanya dapat memilih gambar, mengetik teks anda, menambahkan muzik latar, dan selebihnya dijaga. Ia membolehkan anda membuat kandungan menarik dalam masa beberapa minit. Anda kemudian boleh menerbitkannya, dan juga membagikannya di saluran media sosial.

Ini membolehkan anda membuat seberapa banyak video dengan harga yang berpatutan. Antara ciri pentingnya ialah, kemudahan drag and drop yang mudah, akses cepat ke perpustakaan yang penuh dengan foto dan muzik, sokongan 24 × 7 dari komuniti dan pasukan pakar, dan banyak lagi ciri lain yang sangat sesuai untuk syarikat dan pendidik di seluruh dunia.

Harga: percubaan percuma disediakan; bermula dari $ 6.50 / bulan / $ 75 setiap tahun

Terangkandio

Terangkandio

Sama ada anda pengguna Windows atau pengguna Mac, وضاحتdio adalah salah satu perisian animasi papan putih terbaik yang dipercayai oleh berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. Dengan gabungan animasi 2D dan 3D, program ini membantu sesiapa sahaja untuk membuat video yang kelihatan profesional tanpa mengira tahap pengalaman mereka. Ia juga menawarkan komponen lakaran papan tulis dan FMV (video gerakan penuh).

Dengan banyak pilihan untuk menyesuaikan kreativiti anda pada antara muka yang dikemas dengan fitur, pilihan untuk membuat video HD, menggunakan tema yang menarik, atau kemampuan untuk membawa data video atau audio dari perisian serupa lainnya, Eplaindio adalah perisian canggih yang tidak ketinggalan.

Harga: bermula dari $ 59 / tahun

Vyonde

Animasi Papan Tulis Vyond

Sekiranya anda mencari perisian animasi papan tulis dinamik yang membantu anda membuat video animasi dalam beberapa minit, GoAnimate boleh menjadi pilihan tepat untuk anda. Anda boleh membuat video dengan mudah menggunakan pelbagai templat, audio, dll dari perpustakaan. Dengan menggunakan GoAnimate, anda dapat membuat video menarik yang membantu anda mencapai hasil pemasaran anda. Bagi mereka yang membuat video latihan dan pembelajaran, hasilnya cukup menarik untuk melibatkan pelajar.

Perisian ini membantu membuat video yang meningkatkan komunikasi dan kolaborasi dalam syarikat. Secara keseluruhan, ia adalah perisian untuk semua perkara termasuk pematuhan penjualan, untuk perusahaan berkomunikasi secara berkesan dengan pekerja, dan untuk orang lain seperti pemilik perniagaan kecil, penasihat, atau pendidik.

Harga: percubaan percuma disediakan; bermula dari $ 39 / bulan

VideoJeeves

Papan Tulis Animasi Video Jeeves

VideoJeeves adalah perisian animasi papan putih yang hebat yang membantu anda membuat video penjelasan dengan mudah. Dengan menggunakan video animasi papan tulis ini, anda dapat mengubah penonton anda menjadi pelanggan yang berdedikasi dan meningkatkan perniagaan dan pendapatan. Video yang dibuat oleh perisian ini cukup menarik untuk membuat penonton terpikat dengan jenama. Dari promosi produk, tutorial, atau video latihan hingga iklan, perisian ini membolehkan anda memilih yang paling sesuai untuk perniagaan anda.

Harga: bermula dari $ 499

AdobeAnimateCC

Adobe Animate

Adobe sudah menjadi nama mapan dalam bidang produk dalam talian. Salah satu produk mereka adalah AdobeAnimateCC yang menawarkan teknik animasi zaman baru kepada pengguna. Perisian ini membantu anda merancang permainan, web, dan aplikasi animasi berasaskan vektor dan bitmap interaktif. Hidupkan animasi dan sepanduk anda, atau masukkan tindakan ke tutorial dan infografik menggunakan perisian ini.

Ini juga membolehkan anda menerbitkan ke beberapa platform yang berbeza dengan cepat dan tersedia untuk khalayak di telefon bimbit, platform, dan desktop. Anda boleh menggunakan alat demonstrasi dan animasi dinamik untuk membuat kandungan interaktif untuk web. Bukan hanya itu, anda juga boleh membuat lakaran yang hidup dengan berus vektor sensitif tekanan dan kecondongan yang berfungsi seperti berus sebenar.

Harga: bermula pada $ 19.99

PowToon

Powtoon

Mereka yang mencari perisian untuk animasi dan persembahan papan putih, PowToon boleh menjadi pilihan yang bagus. Ini membantu anda mendapatkan perhatian warga emas atau rakan sekerja anda di mana-mana persekitaran perniagaan, membantu anda mengatasi sebarang gangguan di kelas dan menarik perhatian para pelajar yang menggunakan tutorial pendidikan untuk hidup, dan berkomunikasi dengan rakan atau orang tersayang menggunakan perisian untuk buat animasi untuk majlis khas.

Anda juga dapat menggunakan rangkaian templat mereka untuk membuat animasi papan putih berkualiti tinggi dengan cepat. Daftar untuk webinar segera untuk membantu atau pergi ke pusat latihan mereka untuk mendapatkan semua bantuan yang anda perlukan.

Harga: bermula dari $ 16 / bulan

Pembuat Lakaran TTS

Pembuat Sketsa Tts

TTS Sketch Maker adalah perisian teks ke pertuturan yang sangat sesuai untuk video papan putih. Ia merangkumi suara kelas tinggi yang menampilkan suara lelaki dan wanita. Ia membolehkan anda membuat video papan putih berkualiti tinggi dalam masa beberapa minit. Ia mempunyai antara muka responsif yang membantu anda mula membuat video papan putih TTS anda dalam sekejap.

Bahagian yang terbaik adalah, tidak ada batasan pada video yang anda buat, jadi anda boleh berkongsi dan memuat naiknya secara bebas, dan bahkan menjualnya jika anda mahu. Perisian ini membantu anda menjimatkan masa dan wang kerana anda dapat membuat video papan tulis TTS anda tanpa membayar profesional untuk membuatnya.

Harga: tersedia untuk $ 31.95 / lesen pengguna tunggal

Benar

Tru Ahli Tulisan

Ciri TruScribe di beberapa kedai media terkenal yang menawarkan strategi video yang berkesan. Ini satu-satunya jenama yang menggunakan ilmu saraf dan menawarkan seni papan putih yang belum pernah anda alami sebelumnya. Ini menggunakan kaedah scribology dengan pilihan video tersuai yang dilukis dengan tangan yang membantu menarik perhatian, meningkatkan daya tahan, dan meningkatkan pemahaman.

Artis TrueScribe mahir dalam kaedah Scribology yang menjadikan pengalaman mereka melampaui hanya animasi papan putih. Apa lagi? Pasukan produksi syarikat membantu anda mencapai anggaran dan tarikh akhir anda dengan mengikuti proses berdasarkan sistem yang dirancang dengan mempertimbangkan kemampuan penyesuaian kreatif.

Harga: sebut harga berdasarkan keperluan

Doodly

Doodly

Doodly mendakwa sebagai perisian pembuatan video papan putih utama yang membantu sesiapa sahaja yang mempunyai atau tanpa pengalaman teknikal atau reka bentuk. Tersedia dengan harga yang sangat berpatutan, perisian ini mengurangkan penantian lama kepada pereka profesional dan videografer sebenar yang membuat video coretan untuk pengguna.

Bukan itu sahaja, kerana anda juga boleh membuat video papan tulis doodle profesional anda sendiri tanpa pengalaman teknikal. Yang terbaik, ini dapat membantu anda membuat video dalam waktu minimum dengan hasil akhir yang berkualiti tinggi.

Harga: bermula dari $ 39

Moovly

Moovly adalah perisian dalam talian untuk animasi papan putih di mana anda boleh membuat video dan persembahan profesional dengan mudah. Anda boleh membuat tutorial penjelasan, iklan, atau persembahan anda sendiri hanya dalam beberapa minit. Yang perlu anda lakukan ialah mendaftar untuk itu, dan mendapatkan akses ke pelbagai templat untuk bermula.

Anda boleh memilih templat dari perpustakaan, dan membuat projek memilih dari senarai 175 juta objek yang meriah, fail audio, dan klip video. Anda juga boleh membuat bahan anda sendiri dan memuat naik ciptaan anda sendiri. Dengan GUI drag and drop yang mudah digunakan, dan pilihan untuk mengedit terus di penyemak imbas desktop, Moovly pasti patut dicuba.

Seluar pendek Raw

Seluar pendek

Rawshorts adalah perisian hebat lain untuk membantu anda membuat video yang lebih jelas. Ini adalah perisian yang mudah dan responsif yang menawarkan templat papan tulis animasi. Anda boleh memilih dari kumpulan templat animasi buatan profesional ini yang tersedia dalam pelbagai kategori untuk membuat video papan putih untuk jenama anda.

Selain itu, anda boleh memasukkan teks, media, kesan, suara, dan peralihan tersuai untuk membuat sesuatu yang benar-benar asli. Selain itu, anda boleh berkongsi ciptaan anda di saluran media sosial seperti Facebook, YouTube, halaman arahan dan banyak lagi.

Harga: percubaan percuma disediakan; bermula dari $ 39 / bulan

Pembuat haiwan

Animaker adalah program berasaskan web adalah perisian percuma yang dilengkapi dengan antara muka yang mirip dengan RawShorts. Anda hanya perlu mendaftar dan ini memberi anda kemudahan untuk mengklik dan memilih, drag and drop, dan mengedit dan bermain.

Ini adalah perisian yang sangat mudah digunakan yang menawarkan 6 gaya video yang dapat dikerjakan secara pakatan. Dengan ini, anda boleh membuat hingga 720 jenis video animasi yang berbeza. Perisian ini sangat sesuai untuk pemasar kandungan untuk projek pemasaran mereka dengan anggaran.

Harga: percubaan percuma disediakan; bermula pada $ 12

Camtasia

Camtasia adalah perisian komprehensif untuk animasi papan putih yang dilengkapi dengan semua kemudahan biasa. Antara ciri utamanya ialah:

  • Pelbagai video yang sangat menarik, pengenalan, outro, dan pertiga yang lebih rendah;
  • Juga membolehkan akses lengkap ke lebih dari 500,000 gambar stok, video, audio, dan gambar percuma semasa anda mendaftar untuk langganan TechSmith;
  • Membolehkan anda membuat tema yang berbeza untuk mengatur perniagaan atau gaya peribadi anda;
  • Menawarkan pengalaman yang lebih lancar secara menyeluruh dengan pemutaran pratonton yang lebih baik.

Selain itu, ia dilengkapi dengan ciri bawaan seperti perekam skrin, kamera web, keupayaan untuk mengimport media, kemudahan garis masa berbilang lintasan, anotasi, peralihan, kesan audio, pengalihan suara, interaktiviti, dan sebagainya.

Harga: bermula dari $ 249 untuk lesen pengguna tunggal

Hutan Render

Renderforest adalah perisian animasi papan putih percuma yang membantu anda menceritakan kisah dengan cara yang lebih kreatif. Dengan menggunakan perisian ini, anda dapat membuat persembahan pendidikan, video coretan korporat, dan video penjelasan. Anda boleh memilih dari koleksi templatnya, dan kit alat animasi papan putih untuk membuat persembahan dengan mudah.

Harga: versi percuma tersedia; peningkatan bermula dari $ 14 / bulan.

Sama ada anda memasuki bidang pendidikan atau ingin mempromosikan produk dan perkhidmatan syarikat anda, animasi papan putih adalah salah satu cara terbaik hari ini untuk berkomunikasi dengan penonton dengan berkesan. Animasi papan putih profesional dan kreatif menarik perhatian yang sangat diperlukan, dan perisian ini adalah cara yang tepat untuk menyampaikan mesej anda, Oleh itu, pilih dari senarai di atas dan mulailah dengan animasi papan putih anda hari ini!

MySimpleShow

Mysimpleshow

Sekiranya anda mencari perisian animasi untuk perniagaan anda, maka MySimpleShow boleh menjadi taruhan terbaik untuk anda. Perisian ini menjadikannya lebih mudah untuk membuat video penjelasan profesional untuk pelanggan korporat. Sama ada anda berhasrat untuk membuat kempen untuk produk atau perkhidmatan anda, menyediakan bahan latihan untuk pekerja anda, atau hanya ingin memotivasi pasukan anda, perisian animasi papan putih ini menjadikan video anda lebih baik.

Anda juga boleh menggunakannya untuk membuat video pendidikan dan berkongsi sumber dengan pelajar anda atau di platform media sosial. Lebih-lebih lagi, ini juga dapat digunakan untuk menambah blog Anda, menyebarkan idea pemasaran, membuat video crowdfunding, atau resume video. Terdapat banyak yang boleh anda lakukan dengan program ini menggunakan gambar dan grafik animasi. Bonus - anda juga boleh menambahkan audio pada persembahan.

Harga: bermula dari $ 129

Pro Sketsa Mudah

Easy Sketch Pro adalah salah satu perisian animasi terbaik yang membolehkan anda membuat video animasi papan putih interaktif baru dan menakjubkan untuk sebarang perniagaan. Anda boleh mula membuat video sketsa menggunakan kemudahan "drag and drop" yang tersedia di antara muka. Apa lagi? Anda juga dapat memuat naik video apa pun dan program akan membuat pemandangan pembukaan diikuti dengan kesan yang menakjubkan ke dalam Video Langsung.

Bahagian yang paling baik adalah, anda boleh menetapkan masa lakaran sebelum ia berubah menjadi video langsung. Rancangkan video anda dengan menambahkan skor latar belakang atau naratif pada gambar atau video langsung. Sama ada anda ingin menarik teks, gambar, muzik, atau video ke video langsung, import video ke garis masa semasa lakaran video dimainkan, pilih dari berbagai latar belakang dari perpustakaan, satukan media sosial anda ke dalamnya halaman, atau memanfaatkan analisis video bersepadu, Easy Sketch Pro mempunyai banyak yang ditawarkan.

Harga: bermula dari $ 37