Cara Memperbaiki Halaman Tidak Dapat Dipaparkan Ralat Dalam IE / Chrome

Bagaimana Memperbaiki Halaman Tidak Dapat Ditampilkan Kesalahan Di IE / Chrome: - Terjebak dengan Halaman tidak dapat ditunjukkan kesalahan? Jangan risau, kami sedia membantu. Cubalah penyelesaian yang diberikan dalam artikel untuk menyelesaikan masalah ini untuk Internet Explorer dan Google Chrome anda .

internet Explorer

Penyelesaian 1

Kaedah pertama melibatkan melumpuhkan ciri Mod Dilindungi yang Disempurnakan . Ini adalah ciri baru yang terdapat di Internet Explorer 10. Melumpuhkan ciri ini sedikit demi sedikit menjejaskan keselamatan, tetapi kadang-kadang meningkatkan pengalaman menyemak imbas. Mari cuba kaedah ini terlebih dahulu.

LANGKAH 1

  • Pertama sekali, lancarkan Internet Explorer anda . Seperti seterusnya, cari dan klik pada ikon gear yang terletak di sudut kanan atas tetingkap. Dari pilihan yang diperluas, klik pada pilihan yang mengatakan pilihan Internet .

1pilihan

LANGKAH 2

  • Tetingkap berasingan untuk pilihan Internet terbuka. Anda mesti klik pada tab Advanced seterusnya.

2 maju

LANGKAH 3

  • Tatal ke bawah ke tab Lanjutan dan cari kotak centang yang sesuai dengan pilihan Enable Enhanced Protected Mode . Anda mesti Nyahtanda kotak pilihan ini. Setelah selesai, tekan butang Terapkan dan kemudian butang Ok . Mulakan semula IE untuk melihat apakah masalah diselesaikan.

3hancedMode

Penyelesaian 2

Kaedah seterusnya adalah menetapkan semula Internet Explorer. Ikuti langkah di bawah untuk menetapkan semula Internet Explorer anda.

LANGKAH 1

  • Sama seperti penyelesaian pertama, klik pada ikon gear dan kemudian pada Pilihan Internet .

LANGKAH 2

  • Seperti klik seterusnya pada tab Advanced pada tetingkap pilihan Internet .

LANGKAH 3

  • Sekarang cari butang bernama Reset di bahagian bawah tetingkap pilihan Internet . Klik padanya. Apabila diminta pengesahan, sahkan tetapan semula. Mulakan semula IE untuk melihat apakah masalah diselesaikan.

4 tetapkan semula

Google Chrome

LANGKAH 1

  • Buka Panel Kawalan . Anda boleh mencarinya dan kemudian melancarkannya atau anda boleh menggunakan kotak dialog Jalankan untuk melancarkannya dengan cepat. Tekan kekunci WIN + R untuk membuka kotak dialog Jalankan . Taipkan panel kawalan dan tekan kekunci enter.

5kawalPanel

LANGKAH 2

  • Setelah Panel Kawalan dibuka, ketik Firewall ke carian Panel Kawalan . Apabila hasilnya mulai muncul, klik pada pautan yang mengatakan Izinkan program melalui Windows Fiewall .

6pautan

LANGKAH 3

  • Seperti seterusnya, klik pada butang yang mengatakan Tukar tetapan . Sekarang tatal ke bawah dan cari entri untuk Penyemak Imbas Chrome . Tandakan kotak pilihan yang sesuai dengan entri Chrome .

7addChrome

LANGKAH 4

  • Anda juga boleh menambah program lain untuk melalui firewall. Untuk itu, klik pada butang Benarkan program lain . Pilih program dari senarai. Dalam tangkapan skrin yang diberikan di bawah, saya telah memilih Internet Explorer . Setelah selesai, tekan butang Tambah .

8add

Mulakan semula Google Chrome anda untuk melihat apakah penyelesaian di atas sesuai untuk anda.

Semoga penyelesaian yang dijelaskan di atas berjaya untuk anda. Sekiranya masalah anda masih tidak dapat diselesaikan, anda boleh membaca artikel kami mengenai topik Bagaimana Memperbaiki ERR_CONNECTION_REFUSED Di Chrome, Selesaikan! Tidak Dapat Menyambung ke Kesalahan Pelayan Proksi Dalam Chrome dan Selesaikan! ERR_NAME_NOT_RESOLVED: Pelayan Tidak Dapat Ditemui Ralat dan lihat apakah penyelesaian yang diberikan dalam artikel tersebut berfungsi untuk anda. Jangan ragu untuk memberikan komen sekiranya anda masih terjebak dengan masalah ini.