16 alat pemisah Mp3 Percuma Terbaik untuk memecah dan menggabungkan fail Mp3

16 Alat pemisah dan Penggabung Mp3 Terbaik Percuma untuk memisahkan dan menggabungkan fail Mp3 : - Sekiranya anda baru-baru ini membeli pemain MP3, anda mesti berminat untuk menggali lebih lanjut mengenai cara memisahkan fail audio atau menggabungkan fail muzik. Mendapatkan pemain MP3 baru pasti ada keseronokan, namun, kita terus menggaru-garu kepala ketika kita memikirkan untuk menggabungkan senarai lagu atau trek suara ke dalam satu fail.

Bukan hanya itu, anda mungkin juga ingin mengedit fail suara atau lagu dengan cara yang terdapat kesan khas dan mereka tidak berhenti canggung, tetapi terus bermain tanpa gangguan. Sama ada untuk keseronokan, keperluan profesional atau atas sebab peribadi, anda pasti memerlukan alat penyambung MP3 yang memuaskan.

Tetapi, ini bukan hanya untuk bergabung kerana ada di antara kita yang ingin memotong beberapa audio atau muzik dari fail yang lengkap. Itu satu lagi keseronokan kerana alat pemisah atau pemotong dapat membuat nada dering yang dibuat khas atau hanya klip bunyi untuk bersenang-senang.

Baca juga: Cara mencari google secara langsung untuk Pautan Mp3

Oleh itu, kami terus mencari program percuma yang akan membantu anda menggabungkan fail audio dan juga memisahkan trek. Oleh itu, dalam proses pencarian, kami menemui beberapa alat yang dapat membantu anda mencapai proses pemotongan / pemisahan dan penggabungan secara berkesan secara percuma. Terdapat banyak alat seperti itu di seluruh internet, namun, kami telah memilih pemisah dan alat gabung MP3 terbaik untuk anda, jadi ikuti mereka dan buat pilihan anda.

Lihat juga: - Cara meningkatkan jumlah fail audio menggunakan alat percuma yang dikenali sebagai Audacity

Pembahagi MP3 Percuma

percuma-mp3-perpecahan-min

Sebagai pengagum muzik, anda mungkin ingin memangkas fail muzik atau menghapusnya hanya untuk mendapatkan pengalaman yang ditingkatkan atau memberi ruang tambahan. Selain itu, anda dapat menikmati trek anda lebih banyak lagi dengan menyesuaikan fail. Oleh itu, anda memerlukan perisian yang dapat membantu anda membelah trek mengikut masa. MP3 menjadi format fail audio yang paling popular, Free MP3 Splitter adalah alat yang tepat untuk anda.

Alat ini ringan, dilengkapi dengan banyak ciri dan berfungsi dengan pantas. MP3 Splitter percuma dilengkapi dengan antara muka yang mudah dimuat turun. Ia dipasang dalam masa yang singkat dan tidak memerlukan aplikasi tambahan agar alat ini berfungsi. Anda boleh membuang bit secara manual dan menyimpan fail yang dihasilkan.

Setelah berpisah dengan alat, anda masih dapat menikmati kualiti fail audio yang sama. Keseluruhan proses Splitting adalah cakewalk dan selesai hanya dengan beberapa klik.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / Server 2008/7/8/10

Muat turun: //download.cnet.com/Free-MP3-Splitter/3000-2170_4-76086785.html

mp3splt

percuma-mp3-splitter-alat

Sekiranya anda mahukan alat yang dapat memecah fail mp3 anda, FLAX dan ogg vorbis dalam beberapa minit, mp3splt boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda. Ini adalah aplikasi baris arahan sumber terbuka dan pelbagai platform yang dilengkapi dengan ciri-ciri canggih. Setelah dimuat turun, anda kemudian dapat melihat GUI mp3splt (versi gtk) dan dari sini anda dapat menyesuaikan titik pemisah pada selang masa yang tetap.

Anda juga dapat memotong fail MP3 asli menjadi kepingan yang sama, mengeluarkan trek asli dari keseluruhan album muzik bersepadu MP3Wrap dan juga memainkan trek untuk dapat melihat bahagian yang ingin dipangkas. Sekarang banyak perkara yang boleh anda lakukan dengan alat ini tanpa perlu menyahkod.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP / 2003 / Vista / 7/8/10

Muat turun: //download.cnet.com/mp3splt-gtk/3000-2170_4-75856235.html

Pembahagi Fail Audio WavePad

Wavpad-Audio-Editor-bebas

Terjebak dengan fail mp3 yang besar? Oleh itu, anda pasti boleh mendapatkan bantuan daripada Pemisah Fail Audio WavePad yang membantu anda membelah fail audio besar dengan mp3, wav dan sambungan lain secara percuma. Perpecahan berdasarkan panjang fail atau pengesanan senyap, sangat pantas dimuat turun dan boleh digunakan dalam beberapa minit dari muat turun.

Anda boleh membahagikan fail audio ke dalam jangka masa tetap atau menjadi nombor tetap. Bahagian yang terbaik adalah bahawa WavePad dapat mengenal pasti jumlah senyap yang ditetapkan dengan mudah dan memotong fail pada titik-titik ini. Lebih baik lagi jika fail mp3 anda mempunyai banyak trek, anda boleh berpisah menjadi trek yang terpisah.

Ia dilengkapi dengan antara muka yang sangat mudah digunakan, membantu anda membelah fail dalam masa yang singkat dan membuat ukuran fail yang anda mahukan.

Harga: Percuma untuk Mencuba; $ 79 untuk edisi sarjana

Keserasian: Windows 7, XP, Vista, 8, 8.1 dan 10, 64 bit Windows, Mac OS X 10.4 atau lebih tinggi, versi iPad berjalan pada iOS 3.2 atau lebih tinggi, versi Android berjalan pada 2.3.3 atau lebih tinggi

Muat turun: //www.nch.com.au/splitter/

Splitter & Joiner MP3 yang hebat

sejuk-mp3-pembahagi

Splitter dan Joiner MP3 yang sejuk dengan kesan pudar dan pudar membantu anda memotong trek MP3 atau WAV menjadi kepingan individu kecil yang sangat berguna. Sementara itu, kualiti suara tetap sama dengan fail asalnya. Setelah anda memisahkan trek, anda kemudian boleh menukarnya ke salah satu format fail.

Anda boleh menggunakan salah satu daripada tiga kaedah untuk memisahkan fail seperti membahagi mengikut bahagian, masa dan ukuran. Mana-mana kaedah yang anda cuba sangat bermanfaat ketika memotong fail audio anda. Sekiranya anda mempunyai rakaman konsert, anda juga boleh membahagikan lagu secara langsung menjadi kepingan individu. Teknologi perpecahan Multi-Thread, sebaliknya, membantu anda membelah fail dengan prestasi terbaik.

Semasa menguji, alat ini berfungsi dengan hebat dengan Windows XP. Ia dilengkapi dengan antara muka yang mudah difahami dan mudah dinavigasi. Anda boleh melancarkan program selama empat kali selepas itu anda perlu mendaftarkan utiliti.

Harga: Percuma untuk Mencuba (4 penggunaan); $ 19.95 untuk dibeli

Keserasian: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / 7/8/10

Muat turun: //download.cnet.com/Cool-MP3-Splitter-Joiner/3000-2140_4-10387227.html

Penyertaan Pemotong MP3 Percuma

pemotong-mp3 percuma

Cutter and Joiner MP3 percuma adalah utiliti perisian pemotong dan penggabungan yang mudah yang membolehkan anda menggabungkan fail audio dengan mudah. Sebutan khas mengenai susun atur ringkas dan paparan visual yang menyenangkan dalam penampilan dan bermanfaat. Satu-satunya kelemahan di sini ialah ia tidak menyokong banyak format.

Kita juga harus menghargai hasil berkualiti tinggi yang membentangkan perpecahan, kerana semua fail MP3 yang dibuat dengan alat ini mengekalkan prestasi audio yang sama dengan trek asalnya. Selain itu, membuat fail sangat pantas kerana tidak memerlukan masa bahkan 30 saat untuk membuat trek MP3.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Free MP3 Cutter and Joiner menawarkan reka bentuk yang menarik dan teratur dengan baik. Antaramuka hanya mempunyai banyak objek sehingga pengguna baru boleh beralih untuk pertama kalinya. Sekiranya anda mendapati diri anda tersesat, hubungi butang bantuan dan ia akan membimbing anda melalui alat dengan maklumat terperinci yang menyeronokkan. Ia juga mempunyai alamat e-mel untuk sokongan lebih lanjut.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP / 2003 / Vista / Server 2008/7/8/10

Muat turun: //download.cnet.com/Free-MP3-Cutter-Joiner/3000-18505_4-75547989.html

Penyertaan Audio Shuang

Shuangs-Audio-Joiner

Salah satu alat paling mudah, Shuang's Audio Joiner membantu anda menggabungkan fail audio anda secara percuma. Sekiranya anda suka menggunakan program GUI atau tidak begitu mahir teknologi, dalam kedua-dua keadaan alat ini boleh menjadi sangat baik untuk anda. Ia serasi dengan format audio yang paling popular, iaitu. MP3, WVA dan WMA, anda boleh menggabungkan fail dengan salah satu pelanjutan ini dan mengeksport fail yang digabungkan dalam format pilihan anda.

Ini adalah aplikasi bersaiz kecil dan menarik yang berfungsi hebat di PC Windows anda. Dengan antara muka yang mudah digunakan, anda juga dapat menyusun semula fail dengan mudah. Berita baik adalah bahawa tidak ada pilihan konfigurasi yang mempermudah dia amatir dan proses bergabung juga hampir tidak memerlukan masa.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / Server 2008/7

Muat turun: //www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Editors-Recorder/Shuangs-Audio-Joiner.shtml

MP3Cut

Pisahkan mana-mana trek audio dengan mudah dengan MP3Cut yang dilengkapi dengan pemain mp3 yang kelihatan sangat mudah dan bergaya. Sekiranya anda tidak biasa dengan cara memotong fail pada titik pemisah yang tepat, anda hanya boleh menggerakkan slider yang diletakkan di kedua hujung pemain mengikut bahagian yang ingin anda potong.

Ini adalah salah satu program yang paling rumit yang membolehkan anda memotong fail audio dalam talian. Seluruh proses berlaku hanya dalam tiga langkah mudah iaitu buka fail, pilih bahagian audio yang ingin dipangkas dan simpan fail di cakera keras komputer.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 2000 / XP / Vista / 7/8

Muat turun: //download.cnet.com/Free-MP3-Cutter/3000-2170_4-75182284.html

Gabungkan MP3

Sekiranya anda sering mengalami rehat secara tiba-tiba dalam CD anda, terutama jika itu adalah salinan konsert muzik atau rakaman rancangan komedi, itu benar-benar mengecewakan. Dalam kes ini, anda memerlukan program seperti Merge MP3 yang membantu anda menggabungkan semua trek MP3 menjadi satu fail MP3 besar dan menikmati muziknya hingga akhir, tanpa jeda.

Walaupun kualiti audio dapat sedikit mengejutkan bagi para pakar kerana anda dapat melihat sedikit lonjakan pada titik penggabungan, ia berfungsi dengan baik untuk pemula. Hakikat bahawa Merge MP3 adalah alat mudah alih dan tidak memerlukan pemasangan menjadikannya dicari. Oleh itu, anda hanya boleh memuat turun program, mengeksportnya ke pemacu ibu jari anda dan anda akan dapat menggabungkan fail MP3 bersama-sama di mana-mana PC dengan OS Windows.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / Server 2008

Muat turun: //merge-mp3.en.softonic.com/

Pembuat Filem Windows

Windows Movie Maker adalah pilihan splitter dan joiner asas yang boleh membantu anda memotong fail MP3, WAV atau WMA atau bergabung dengan fail dalam masa yang singkat. Anda boleh membawa fail dengan salah satu pelanjutan ini dengan mudah, menyeretnya ke antara muka dan menggunakan pilihan pemisah / pemangkasan untuk penyuntingan. Anda juga boleh meletakkannya tepat selepas pilihan Audio / Muzik untuk menggabungkan fail.

Setelah proses penyuntingan, setelah anda mengklik pada pilihan "Publish Movie", ekstrak disimpan sebagai file .wma. Walau bagaimanapun, jika anda tidak menyukai pelanjutan WMA, anda boleh menukar fail ke MP3 dengan penukar seperti, MediaConverter atau pilihan lain. Antaramuka mudah dan mudah digunakan, dan tidak ada batasan fail audio yang boleh anda sertai.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP, Vista

Muat turun: //download.cnet.com/Windows-Movie-Maker-Windows-XP/3000-13631_4-10165075.html;

//download.cnet.com/Windows-Movie-Maker-Windows-Vista/3000-13631_4-10729231.html

Penyertaan Meda MP3

Program ringkas yang hampir tidak memerlukan ruang dan dipasang dalam sekejap-sekejap adalah Media MP3 Joiner. Alat ini membantu anda menggabungkan dua atau lebih fail MP3 menjadi satu. Oleh itu, jika anda ingin mendengarkan senarai panjang lagu kegemaran anda tanpa gangguan dalam satu fail MP3 besar, alat ini kemudian berguna untuk anda membuat satu fail dan bukannya membuat trek individu.

Aplikasi ini cukup mudah, senang difahami dan mesra pengguna. Cukup tambahkan fail audio dengan mengklik tanda "tambah", klik anak panah ke atas dan ke bawah untuk mengalihkan susunan trek, dan kemudian tekan butang main untuk mula menggabungkan fail yang dipilih. Setelah selesai, buka fail yang digabungkan dan anda dapat menikmati muziknya.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 2K / XP / Vista / 2003

Muat turun: //www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Other-AUDIO-Tools/Meda-MP3-Joiner.shtml

Pembuat Album Penyambung MP3 MakeitOne

Adakah anda mempunyai beberapa trek MP3 yang menyebabkan anda bimbang atau ingin membuat keratan individu? Gabungkannya menjadi satu album atau pisahkan menjadi fail berasingan menggunakan Pembuat Album MP3 MakeitOne. Alat ini tidak mempunyai batasan pada lagu-lagu yang dapat diambil olehnya; anda boleh mengambil beberapa fail sekaligus dan memasukkannya ke dalam satu trek MP3.

Anda juga boleh menambahkan nama artis, tajuk lagu dan juga sampul album dari aplikasi itu sendiri. Anda hanya boleh menyeret dan melepaskan fail di antara muka dan mengalami proses yang sangat pantas. Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, anda juga dapat memisahkan fail MP3 menjadi trek individu dan menikmati setiap lagu secara berasingan.

Sebaik sahaja anda membuka fail dengan Pembuat Album MP3 MakeitOne, fail audio anda akan dipisahkan secara automatik oleh aplikasi dan menamakannya dengan sewajarnya. Walaupun prosesnya menyatukan fail dengan cepat, outputnya juga luar biasa.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP

Muat turun: //makeitone-mp3-album-maker.en.softonic.com/

Visual Splitter & Joiner

Mencari program yang mudah digunakan dan berpecah dan menggabungkan fail MP3 dan WAV dengan mudah? Kemudian, Visual MP3 Splitter and Joiner adalah penyelesaian yang tepat untuk anda. Ia membolehkan anda memecahkan fail audio yang besar tanpa kehilangan kualitinya dan mengompres semula. Bahagian yang terbaik ialah anda tidak perlu memasukkan waktu mula dan akhir secara manual untuk membelah.

Anda hanya boleh memilih bahagian yang anda inginkan untuk memotong tikus, cukup tatal atau zum untuk mencari bahagian bunyi yang diinginkan. Untuk memotong seksyen lagu, anda boleh menggunakan pemain terbina dalam dan kemudian menggeser sempadan untuk memotongnya 0,1 hingga 0,01 saat.

Visual MP3 Splitter and Joiner menyokong MP3 dan WAV dan menggabungkan beberapa trek sambungan ini. Untuk menggabungkan fail, anda hanya perlu memilih trek yang diinginkan, menyusunnya dengan label ID3 atau maklumat lagu dan tekan F5. Aplikasi berkolaborasi dengan fail secara langsung dan hasil akhir (lagu) dibuat dalam beberapa saat. Dengarkan lagu terlebih dahulu menggunakan pemain bawaan, sebelum bergabung.

Harga: Percuma untuk Mencuba; $ 29.95 untuk dibeli

Keserasian: Windows NT / 2000 / XP / Vista / 7/8

Muat turun: //download.cnet.com/Visual-MP3-Splitter-Joiner/3000-2170_4-10558831.html

Power MP3 Cutter dan Joiner

Power MP3 Cutter and Joiner sememangnya alat yang hebat yang dapat membantu anda membelah dan menggabungkan fail audio MP3 dengan mudah. Mudah untuk menggunakan penyunting MP3 dan membuat satu perisian dengan pemisah audio dan penggabungan. Selain daripada MP3, ia juga menyokong banyak format fail lain seperti WAV, OGG dan WMA.

Sebagai tambahan kepada kemampuan untuk menggabungkan beberapa trek ke dalam satu trek audio yang besar, anda juga dapat memotong bagian tertentu dari lagu dengan alat ini dan mengubahnya dengan mudah ke salah satu sambungan fail yang disokong memastikan kualiti yang sama dengan fail asli dan dengan ketepatan tinggi. Walaupun menjimatkan ruang cakera anda dengan menyatukan kepingan individu, ia juga membantu anda dengan memaparkan secara visual masa yang ingin dipotong dengan bantuan bar slaid.

Tunggu! Terdapat kelebihan tambahan yang disediakan oleh Power MP3 Cutter dan Joiner dan itulah ciri yang membolehkan anda mengedit nama fail yang dihasilkan.

Harga: Percuma Untuk Mencuba; $ 24.95 untuk dibeli

Keserasian: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / 2003a

Muat turun: //download.cnet.com/Power-MP3-Cutter-Joiner/3000-2140_4-10396903.html

Pemotong dan Penyambung MP3

Tidak ada yang setinggi MP3 Cutter dan Joiner yang membantu memecahkan dan menggabungkan fail MP3 dan WAV dalam masa yang singkat. Anda akan berasa gembira apabila ia dapat dipasang dengan pantas (tidak lebih dari beberapa saat) dan anda akan melihatnya di desktop anda dalam sekelip mata. Antaramuka utama mempunyai dua tab berasingan, masing-masing untuk memotong dan bergabung.

Untuk memisahkan fail audio yang besar, anda perlu memilih fail yang dikehendaki dan folder tujuan dari tab pemisah bersama dengan pilihan sama ada anda mahu berpisah mengikut masa atau ruang. Anda boleh memasukkan fail ke dalam senarai pada tab bergabung dan menggabungkannya menjadi satu fail dalam folder yang ditentukan. Walaupun output dan prestasi sangat baik, masa yang diambil juga sangat kurang.

Tidak ada langkau atau lantunan dalam fail yang dibuat sama ada pada awal atau akhir. Antaramuka mungkin kelihatan sangat asas, tetapi memandangkan prestasi yang luar biasa, aspek itu dapat dengan mudah dilupakan.

Harga: Percuma untuk Mencuba

Keserasian: $ 24.95

Laman web: //download.cnet.com/MP3-Cutter-and-Joiner/3000-2169_4-10226742.html

Pemotong MP3 Percuma

Cutter MP3 percuma adalah program pemisah MP3 yang paling asas dan oleh itu, ia tidak menawarkan ciri tambahan kecuali memotong fail anda. Oleh itu, jika anda merasakan lagu itu terlalu panjang dan anda tidak boleh mengambil masa yang panjang, gunakan alat ini untuk memotong bahagian fail MP3 yang tidak berkaitan. Selain itu, anda mungkin menganggap reka bentuk antara muka sangat asas, tetapi pada sisi yang lebih terang bermakna ia tidak rapi dan cukup mudah bagi anda untuk mencari apa yang anda cari.

Free MP3 Cutter adalah pemisah MP3 sederhana yang membolehkan anda memilih titik permulaan dan akhir fail lagu dan kemudian membuang selebihnya dengan mengekalkan fail asal. Namun, ia tidak membolehkan anda menyimpan fail anda dalam format lain kecuali MP3. Oleh itu, ini bukan penyunting audio profesional; ia tidak akan memberi anda kesan tambahan atau membiarkan anda mengubah apa-apa lagi trek yang sudah anda pecahkan.

Secara keseluruhan, ia melakukan apa yang dimaksudkan, memotong bahagian lagu yang diinginkan.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 2000 / XP / Vista / 7/8/10

Muat turun: //download.cnet.com/Free-MP3-Cutter/3000-2170_4-75182284.html

Wondershare Filmora

Wondershare Filmora sebenarnya adalah penyunting video yang tidak selaras dan merupakan salah satu yang terbaik dalam kategorinya dengan kemampuan penyuntingan videonya. Walau bagaimanapun, yang tidak kita ketahui adalah bahawa ia juga cekap dalam menyunting fail audio. Ini juga merupakan aplikasi penyuntingan audio yang membantu anda mengedit fail audio yang diminta dengan ketepatan yang sama.

Selain membuat suara berlebihan & menambah skor latar belakang, kecepatan mengedit, menukar fail audio, dan lain-lain, anda juga boleh membelah dan menggabungkan fail audio terutamanya trek MP3 anda. Apa yang luar biasa mengenai Wondershare Filmora ialah keserasiannya dengan kebanyakan format audio dan juga fakta bahawa ia membantu mengedit semua jenis fail video dan audio.

Harga: Percuma untuk Mencuba; $ 49.99 untuk dibeli

Keserasian: Windows Vista / 7/8/10

Muat turun: //download.cnet.com/Filmora/3000-13631_4-75324413.html