12 Perisian Percuma Pemasangan ISO Terbaik untuk Windows 10 PC

Sudah berlalu CD dan DVD ketika anda memuatkan CD / DVD dengan kandungan, memasangnya secara fizikal di PC anda dan kemudian memainkannya. 'Ini adalah masa pelekap ISO yang menjadikan keseluruhan proses berjalan lancar dengan hanya menyalin kandungan CD / DVD dan kemudian dengan mudah memindahkan dan menyandarkannya ke destinasi lain.

Walau bagaimanapun, ini dalam format ISO, IMG, atau BIN dan memerlukan alat khas untuk membuka fail. Sekiranya anda mempunyai perisian yang betul, anda boleh melancarkan format fail ISO dalam pemacu CD / DVD maya untuk mengekstrak kandungannya. Mereka yang bekerja dengan Microsoft 8 ke atas sudah mempunyai akses ke perisian pemasangan ISO bersepadu.

Tetapi, jika anda mencari ciri lanjutan atau masih menggunakan versi Microsoft OS yang lebih rendah, berikut adalah beberapa perisian pemasangan ISO percuma terbaik yang boleh anda gunakan.

PowerISO

Kuasa Iso

Perisian pemasangan ISO yang mantap ini sangat sesuai untuk membuat gambar pada CD / DVD. Ini seterusnya membantu anda membuat fail gambar ISO atau menjalankan fungsi yang berbeza termasuk pemasangan, dalam pemacu optik terbina dalam. Ia serasi dengan hampir semua jenis format fail gambar CD / DVD yang merangkumi format ISO.

Ciri-ciri :

 • Ini membolehkan anda membuka dan membuang fail ISO hanya dengan satu klik.
 • Pilihan untuk membakar fail ISO ke cakera CD / DVD / BluRay, membakar fail BluRay, dan membuat CD Audio, DVD Video, dan banyak lagi.
 • Memudahkan membakar CD Audio dari format yang berbeza seperti BIN, MP3, APE, dan lain-lain, dan merobek CD audio ke format yang sama.
 • Ini membantu anda membuat dan mengedit fail gambar ISO / BIN.
 • Ia membolehkan anda melancarkan fail ISO menggunakan pemacu maya terbina dalam.

Pilihan untuk membuat pemacu USB yang boleh di-boot, cakera CD / DVD, dan fail ISO, atau untuk menukar fail gambar antara ISO, BIN, atau format lain, adalah antara ciri utamanya.

Harga: Harga pada $ 29.95.

DAEMON Tools Lite 

Daemon Tools Lite

Mereka yang mencari perisian pemasangan ISO yang boleh dipercayai boleh bergantung pada alat ini yang juga berfungsi sebagai aplikasi pencitraan cakera yang hebat. Anda boleh memasang gambar, menyambungkan cakera ke format fail yang berbeza seperti ESO, APE, MDX, dll., Menyimpan semua fail gambar pilihan anda dengan mudah, dan banyak lagi.

Ciri-ciri :

 • Membantu anda melancarkan semua varian fail gambar cakera yang sudah biasa dan meniru pelbagai jenis fail cakera, sehingga 4 peranti DT + SCSI + HDD.
 • Ini membolehkan anda menentukan pilihan peringkat lebih tinggi semasa proses pembuatan gambar, membuat gambar yang dimenangi dari fail dan folder, membuat CD Audio maya, menukar dan menyimpan gambar, dan banyak lagi.
 • Menyimpan fail anda dengan menjalankan sandaran VHD dan pemegang TrueCrypt. gunakan iso
 • Ia menawarkan pilihan untuk membakar gambar ke cakera optik, membakar data dan membuat CD audio, meniru data dan perincian partisi, dan banyak lagi.
 • Ini membantu anda membuat gambar OS yang dapat di-boot ke pemacu USB, menyulitkan data peribadi anda pada tongkat USB, atau menukar dari cakera optik ke pemacu USB.

Lebih-lebih lagi, ini membolehkan anda membuat pautan ke sasaran iSCI dan menggunakan gambar terpencil sebagai gambar tempatan, meningkatkan bilangan peranti maya dan melancarkan gambar tanpa had, mengurangkan penggunaan pemacu fizikal dan lebih baik membakar gambar untuk menjimatkan masa, dan sebagainya.

Harga: Versi percuma tersedia; Naik taraf berharga $ 29.99.

WinCDEmu

Alat Pemasangan Wincdemenu Iso

Perisian pemasangan ISO ini membolehkan anda meniru CD / DVD anda hanya dengan beberapa klik. Walaupun menjadikan gambar ISO pemasangan (pada pemacu optik) mudah, ia juga membolehkan anda menggunakan gambar ISO yang dimuat tanpa menyalin / menulisnya ke cakera kosong.

Ciri-ciri :

 • Ini membantu anda memasang format gambar yang berbeza termasuk ISO, IMG, dan lain-lain dalam satu klik.
 • Terdapat dalam versi mudah alih eksklusif, sangat padat, walaupun kurang dari 2MB.
 • Ini membantu anda membuat gambar ISO menggunakan menu pop-up di Windows File Explorer.
 • Memberi sokongan untuk pelbagai pemacu maya.
 • Tidak perlu reboot setelah dipasang.

Menyokong gambar, dan data video BD / DVD, memberikan terjemahan dalam lebih dari 20 20 bahasa, tidak menangkap huruf pemacu ketika tidak aktif, atau keserasian dengan Windows XP dan ke atas (kedua-dua versi 32-bit dan 64-bit), adalah antara yang lain ciri-ciri.

Harga: Sumber percuma dan terbuka.

Pemacu Klon Maya

Pemacu Klon v

Perisian ini sangat sesuai untuk mereka yang ingin membakar DVD atau fail gambar ISO ke pemacu maya. Ini membolehkan anda memilih jenis fail yang ingin anda sambungkan ke aplikasi. Ini dapat dilakukan pada tab Tetapan kecil yang menawarkan pilihan bahasa yang berbeza.

Ciri-ciri :

 • Ringan, percuma, mudah disediakan, dan mudah dilancarkan fail.
 • Ini membolehkan anda membuat fail gambar yang kemudian anda boleh tambahkan ke pemacu maya dari cakera keras / rangkaian anda dan akhirnya menggunakannya sebagai DVD biasa.
 • Menghilangkan keperluan untuk menggunakan antara muka utama.
 • Berfungsi dengan format gambar yang paling banyak digunakan seperti ISO, BIN, dll.

Selain itu, ia juga menyokong hampir 8 pemacu maya secara serentak dan serasi dengan Windows XP, Windows 7, Windows 8, dan Windows 10.

Harga: Percuma

Cakera Ajaib

Magic Iso

Mendapatkan sesuatu yang percuma tidak buruk, terutamanya jika anda mempunyai alat percuma seperti ini. Perisian ini membantu anda membuat CD / DVD dengan mudah dan menggunakannya sama seperti anda menggunakan fizikal tanpa menjalankan pemacu optik.

Ciri-ciri :

 • Ini membolehkan anda membuat hingga 15 cakera maya yang dapat disiapkan seperti cakera fizikal apa pun, misalnya DVD, CD audio, dll.
 • Ini membantu anda membuat siri audio, menyimpannya sebagai fail gambar ISO, dan memainkannya semula seperti CD audio.
 • Ia menawarkan pilihan fleksibel untuk pemasangan, pemampatan, perlindungan kata laluan, dan sebagainya.

Yang terbaik, perisian percuma ini disatukan dengan versi pro alat pemaju untuk fungsi yang lebih maju.

Harga: Percuma.

OSFMount

Alat Osf Mount Iso

Sekiranya anda mahukan sesuatu yang meniru pemacu cakera optik Windows, anda boleh menggunakan perisian ini untuk tujuan tersebut. Ini memasang fail gambar di platform Windows seolah-olah cakera asli. Fail gambar cakera ini dapat dinilai lebih lanjut dengan bantuan nama cakera asal.

Ciri-ciri :

 • Fail gambar dipasang secara automatik dalam status baca sahaja. Ini membantu fail gambar fizikal tidak berubah.
 • Memberikan sokongan agar fail gambar cakera dipasang sebagai baca / tulis dalam sistem "tulis cache".
 • Memudahkan membuat cakera RAM yang bermaksud memasang cakera ke dalam RAM yang meningkatkan kelajuan berbanding dengan cakera keras.
 • Menyokong pemasangan fail gambar CD dalam format ISO.

Dengan antara muka yang mudah dan mudah digunakan, dan dengan pilihan untuk memperuntukkan huruf pemacu atau memilih varian pemacu, ini adalah salah satu perisian pemasangan ISO percuma terbaik di sekitar.

Harga: perisian percuma.

Pembakar ISO percuma

Iso Burner Percuma

Perisian ini menjadikan proses pembakaran keseluruhan fail gambar ISO menjadi lebih mudah. Ia memasang gambar ISO dan CD / DVD ke CD-R / RW, Blu-ray Disc, dan banyak lagi. Yang paling penting, anda tidak perlu melancarkan pemacu maya yang meniru CD / DVD, tetapi menulis data dengan segera.

Ciri-ciri :

 • Mudah dan senang digunakan dengan semua tetapan yang rumit tersembunyi.
 • Pilihan untuk memilih pemacu, tentukan kelantangan cakera, pilih kelajuan bakar, dan sesuaikan ukuran cache bakar.
 • Ia membolehkan anda menghentikan proses pembakaran.
 • Menyokong fail gambar CD yang boleh di-boot.
 • Ringkas, tidak memerlukan pemasangan dan serba boleh.

Selain itu, ia membolehkan anda menyimpulkan cakera (di mana data dan muzik sudah ada) dengan memilih dari antara muka utama, dan menjadi mudah alih ia juga dapat beroperasi dari pemacu USB tunggal.

Harga: Percuma

Bengkel ISO

Bengkel Iso

Sekiranya anda mencari perisian yang dapat membakar fail ISO, ini boleh menjadi pilihan yang tepat untuk anda. Perisian ini juga membakar dan meniru Cakera CD / DVD / Blu-ray.

Ciri-ciri :

 • Ini membantu anda membuat ISO biasa atau boleh boot dalam pelbagai format.
 • Ia membolehkan anda membakar fail ISO atau fail gambar cakera lain ke CD / DVD / BD.
 • Pilihan untuk mencari dan mendapatkan fail dari gambar cakera yang berbeza.
 • Membolehkan anda meniru sebarang CD atau DVD ke format ISO atau BIN.
 • Menawarkan pilihan untuk menukar fail gambar cakera yang berbeza ke format ISO atau BIN.
 • Ia membolehkan anda membuat kelantangan cakera CD / DVD / Blu-Ray di tempat.

Selain itu, ia mempunyai antara muka pengguna yang responsif yang membolehkan anda membuat gambar ISO, mengeluarkan fail dari cakera, menghasilkan sandaran untuk cakera, dan banyak lagi. Ia juga serasi dengan Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 (32 dan 64).

Harga: Percuma

Pemacu Maya gBurner

Ini adalah perisian pemasangan ISO percuma yang hebat yang dibangunkan khusus untuk membuat dan mengurus pemacu CD / DVD yang ditiru. Ini membantu anda menggunakan hampir semua format gambar CD / DVD dan itu juga tanpa membakar gambar ini ke CD / DVD untuk akses lancar ke kandungan pilihan anda. Sama seperti CD / DVD-ROM, ia membolehkan anda menjalankan aplikasi, bermain permainan dan banyak lagi.

Ciri-ciri :

 • Ia membolehkan anda membuat sejumlah pemacu, biasanya hingga 16 pemacu yang disalin (maya).
 • Meningkatkan kelajuan permainan / aplikasi anda sebanyak 200 kali berbanding pemacu CD / DVD tradisional.
 • Memasang dan melepaskan pemacu secara lalai dan berjalan secara automatik sebaik sahaja dilancarkan.

Secara keseluruhan, ia menawarkan penyelesaian mudah bagi mereka yang ingin memasang dan melepaskan pemacu CD / DVD. Lebih-lebih lagi, ia memerlukan ruang memori CPU dan PC anda yang lebih sedikit, oleh itu, tidak menghalangi masa proses lain.

Harga: perisian percuma.

Pemacu Maya WinArchiver

Buat Iso Winarchiver

Alat imej cakera ISO percuma ini adalah perisian ringan yang juga tersedia untuk pengguna Windows 98. Selain kemampuan menyalin fail gambar dari CD / DVD, ia juga dapat menyalin arkib terkemuka. Anda boleh menjalankan aplikasi atau mendapatkan fail dari pemacu maya tanpa pemacu CD / DVD fizikal.

Ciri-ciri:

 • Pemacu maya berjalan pada kelajuan 200 kali lebih pantas berbanding pemacu CD / DVD ROM konvensional.
 • Keupayaan untuk memasang arkib dalam format yang berbeza termasuk ZIP, RAR, dan lain-lain sebagai cakera maya dengan cepat.
 • Ia menawarkan cara yang lebih mudah dan cepat untuk mendapatkan fail yang diarkibkan.
 • Pilihan untuk memasang fail arkib sebagai cakera maya dan kemudian menggunakan fail dari cakera maya.

Paling baik, ia menyokong hampir semua format gambar dan tidak memerlukan konfigurasi.

Harga: Percuma

ISODisk

Cakera

Sekiranya anda ingin mengatasi masalah sandaran, sistem operasi yang memainkan CD, atau program yang memerlukan pemacu CD fizikal, perisian ini sangat sesuai untuk anda.

Ciri-ciri :

 • Ia membantu anda memasang sehingga 20 pemacu CD / DVD maya pada masa yang sama.
 • Ini membolehkan anda membuat gambar cakera ISO dan meletakkan tangan anda pada kandungan yang disimpan di dalamnya sama seperti ketika anda membakar fail ke CD / DVD.
 • Pemasangan fail imej ISO dengan pantas dari pemacu CD / DVD.
 • Tidak ada perisian pemacu maya lain yang perlu dipasang.

Selain itu, anda dibenarkan untuk melihat fail di Windows Explorer sebaik sahaja arkib dipetakan ke pemacu maya.

Harga: Percuma

Pemasangan Fail Pismo

Ini adalah lanjutan untuk sistem operasi anda yang membolehkan anda menguruskan format fail jenis maya dan pengguna. Ini adalah perisian pantas dan mudah yang membolehkan beberapa program menggunakan kandungan dalam fail ISO, ZIP, atau Peribadi. Ia juga dapat mengungkap segala jenis aplikasi dan perincian pengguna menggunakan konsol sistem fail.

Ciri-ciri :

 • Dilengkapi dengan antara muka yang rapi dan sederhana, ia menawarkan pilihan untuk memasukkan fail ke dalam senarai dengan bantuan fungsi seret dan lepas.
 • Ini adalah alat yang mudah digunakan yang hanya menghendaki anda menarik item terus ke antara muka utama dan pakej auditnya secara lalai membuat folder maya di tempat yang sama dengan fail sebenar.
 • Ia membolehkan anda memasang gambar ZIP, CD / DVS, dan bahkan membuat folder peribadi untuk menyimpan data dan program peribadi dalam pemegang yang dilindungi kata laluan.

Selain itu, ia juga membolehkan anda memasang fail pada peranti asli, mudah alih, dan menggunakan fungsi baris perintah. Paling baik, ia boleh digunakan walaupun oleh pemula.

Harga: Percuma

Kesimpulannya

Tepat ketika kami menyangka pemacu CD dan DVD adalah penyelesaian utama, kami menjadikan pelekap ISO mengambil langkah maju. Perisian pihak ketiga, terutama bagi mereka yang bekerja pada Windows 8 dan Windows 10 menjadikannya sangat mudah untuk menukar cakera dan pemacu menjadi imej maya dan membantu anda menyimpan gambar atau membuat perubahan dari storan PC anda. Ini mengurangkan banyak kekacauan yang disebabkan oleh cakera optik dan sukar untuk berpindah dari satu tempat ke tempat lain. Oleh itu, pilihlah dari senarai di atas dan kurangkan usaha anda untuk membakar fail ke cakera fizikal.