12 Pemain Flac Percuma Terbaik Untuk PC Windows

Pemain Flac (Free Lossless Audio Codec) pada dasarnya adalah format untuk pengkodan audio. Ia adalah sumber terbuka. Format ini mempunyai kemampuan untuk memampatkan audio tanpa banyak mempengaruhi kualiti. Sekiranya anda memampatkan fail audio, Flac biasanya membiarkan anda mengecilkan ukuran file menjadi separuh dari ukuran aslinya. Oleh itu, jika anda berfikir bahawa ia serupa dengan WinZip, maka anda betul. Tetapi, kerana Flac dibuat khas untuk mengurus fail audio, ia akan lebih baik daripada WinZip di domain suara.

Jadi pemampatan ini tidak akan berkompromi dengan kualiti. Oleh kerana ini adalah sumber terbuka, versi baru terus dikeluarkan dari semasa ke semasa, dan banyak peningkatan dapat dilihat. Terdapat beberapa pemain baik yang tersedia untuk Flac pada sistem Operasi Windows.

pemain flac-windows-min

Oleh itu, semua Audiophiles, bersiaplah untuk mencari pemain media flac terbaik yang tersedia untuk Sistem Operasi Windows.

Pemain Media VLC

VideoLan Player (VLC Media Player) adalah pemain popular lain di kalangan pengguna. Pemain VLC menyokong format FLAC untuk audio. Pemain juga mempunyai keupayaan untuk menyokong fail video. Pemain hadir sebagai pemain media yang kuat yang menyokong pelbagai format fail. Fleksibiliti untuk menjalankan hampir semua jenis fail menjadikannya pemenang dari senarai pemain media lain.

Pemain media VLC pastinya pemain utama dalam permainan dengan persembahan yang luas. Satu kelebihan utama yang dimiliki adalah percuma. Orang tidak mendapat cukup pemain media VLC. Ia boleh memainkan hampir semua format fail audio. Pemain media VLC boleh dijalankan di pelbagai platform seperti Android, Linux dan iOS.

Anda tidak perlu risau walaupun anda tidak memasang perisian pada mesin anda, anda masih boleh menjalankannya dari peranti luaran seperti USB. Pemain media VLC telah disatukan dengan saluran streaming tertentu, dan ini tentunya memberi kelebihan untuk pemain media VLC.

Antara muka untuk pemain bukan yang mewah, jadi jika anda mencari pemain yang boleh disesuaikan mengikut kehendak dan keinginan anda, maka pemain media VLC mungkin bukan pemain untuk anda. Tetapi, jika masalah anda memainkan fail FLAC atau fail lain, maka ini adalah salah satu pemain media yang anda perlukan untuk menyimpannya di mesin anda.

Pemain Media GOM

GOM Media Player muncul seterusnya dalam senarai pemain FLAC percuma untuk sistem operasi Windows. Dengan Pemain GOM anda boleh memainkan fail FLAC dengan mudah dan juga pelbagai fail format lain dengan mudah. Ini adalah salah satu platform terbaik yang menawarkan ciri canggih untuk menjalankan fail media.

GOM Player adalah perisian percuma yang dilengkapi dengan GUI interaktif dan memberi anda banyak pilihan penyesuaian. Anda boleh memainkan fail format HD dengan mudah dengan bantuan Pemain Media GOM. Pemain juga menawarkan sokongan lirik dan membolehkan anda menyegerakkan fail muzik. Pemain GOM juga menawarkan fungsi output teks-ke-pertuturan untuk membantu anda menukar fail dalam format audio dengan mudah.

Pemain menawarkan kemudahan untuk memainkan fail FLAC anda atau sebenarnya fail format dalam gelung berulang yang berterusan dengan bantuan fungsi "AB berulang". Pemain GOM malah memainkan fail yang rosak atau terkunci tanpa kesukaran. Ini juga membolehkan anda mengalirkan media dari internet, sehingga memaksimumkan pengalaman media anda.

foobar2000

foobar2000 adalah salah satu pemain audio Flac terbaik yang tersedia untuk Sistem Operasi Windows. Foobar2000 adalah perisian percuma. Pemain sangat dikagumi oleh pengguna untuk tetapan penyesuaian yang disertakan. Pemain hanya menyediakan pilihan penyesuaian dengan cara yang tidak dapat dibayangkan. Pengguna hanya menyukai antara muka kerana dapat dikendalikan dengan usaha minimum. Terdapat ciri canggih yang akan membantu anda mengubah susun atur.

Pembangun mempunyai kebebasan untuk menukar antara muka dan mendapatkan penampilan baru mengikut keperluan. Pemain mempunyai kemampuan untuk penandaan lanjutan juga. Untuk semua orang yang malas, pemain dilengkapi dengan beberapa pintasan papan kekunci yang akan menjimatkan masa dan usaha anda.

Bersama dengan format FLAC, terdapat pelbagai format lain yang akan disokong oleh foobar2000. Sekiranya anda ingin mengatur barang anda dengan lebih baik, foobar2000 akan membiarkan anda melakukannya kerana ia menyediakan peruntukan untuk membuat folder dan mengendalikan perpustakaan media. Pemain dapat menangani banyak kandungan, jadi bagi orang yang mempunyai senarai main yang besar dengan tetapan yang disesuaikan, ini akan terbukti sebagai pemain yang hebat.

Pengguna juga akan menemui ciri main balik Gapless bersama dengan ReplayGain. ReplayGain pada dasarnya adalah ciri yang akan menyesuaikan volume secara automatik, tanpa anda harus berubah kerana lagu yang berlainan mempunyai volume semula jadi yang berbeza. Pengguna dapat mencari pelepasan baru untuk pemain secara berkala.

Pengguna amatur mungkin berjuang pada mulanya, tetapi setelah mereka mengetahui, mereka akan dapat bekerja dengan lancar.

Winamp

Winamp adalah salah satu pemain media tertua yang terdapat di pasaran untuk sistem operasi Windows. Seiring berjalannya waktu, Winamp telah berjaya mengeluarkan versi baru untuk menampung fitur baru. Winamp adalah salah satu pemain yang paling popular digunakan, tetapi keadaan berubah kerana ia tidak dapat menggairahkan pengguna lagi. Tetapi, keluaran terbaru boleh mencetuskan kebakaran di kalangan pengguna.

Winamp tentunya adalah salah satu pemain Flac yang akan membuat anda merasa jika anda melakukan perjalanan ke masa lalu, dan mendorong anda semua bernostalgia, yang perlu anda lakukan hanyalah menggunakan kulit yang lama. Pemain mungkin hanya menggunakan lebih banyak ruang daripada yang dijangkakan di mesin anda untuk perpustakaan lagu.

Pengguna boleh menguruskan senarai main dengan mudah. Sekiranya anda kelihatan lebih serius tentang muzik yang anda dengarkan, maka anda mungkin juga menilai muzik dan berfikir untuk mengatur pemain dengan baik. Pengguna dapat mencari maklumat yang berkaitan dengan trek, artis, dan album dari pemain. Oleh itu, pengguna dapat mengurus perpustakaan muziknya dengan baik dengan bantuan pemain.

Sekiranya anda mempunyai peranti digital seperti iPod atau yang lain, anda akan dapat menyegerakkan pemain Winamp dengan peranti ini. Mengimport senarai main juga merupakan pengalaman yang cukup mudah. Sekiranya anda pernah ingin melayari dalam talian, anda boleh melakukan ini juga dengan Winamp, kerana terdapat penyediaan penyemakan imbas dalam talian. Peralihan penjelajahan dan pemutaran lagu telah dipermudah, sehingga Anda dapat mendengarkan lagu dan menavigasi secara serentak dengan usaha minimum. Anda juga boleh mendengar beberapa radio dalam talian.

Sekiranya anda bermain dengan beberapa tetapan di antara muka, anda akan memahami bahawa pilihan penyesuaian cukup menarik. Anda mempunyai kawalan untuk memilih panjang maklumat pada penyemak imbas. Pemain juga mempunyai pemain video yang lebih baik yang kelihatan cukup kuat. Winamp mempunyai banyak versi yang ditawarkan, termasuk versi berbayar.

MediaMonkey

MediaMonkey adalah pemain media sempurna lain yang tersedia untuk menjalankan format flac pada Sistem Operasi Windows. Sebaik sahaja anda mendapatkan pemain, anda akan melihat antara muka lalai. Yang lalai cukup mudah sehingga orang mungkin menganggapnya tidak menarik. Tetapi, pengguna tidak perlu bimbang tentang ini, kerana mereka akan mempunyai pelbagai pilihan penyesuaian yang tersedia. Pengguna boleh menukar kulit dan menerapkan yang mereka suka.

Sebaik sahaja anda memasangnya, aplikasi akan mencari fail audio dan video di mesin. Setelah melakukannya, ia akan mengambil semua fail tersebut. Anda boleh menyusun fail dengan lancar mengikut maklumat yang diperlukan.

Pengguna juga dapat memanfaatkan versi berbayar yang disebut sebagai MediaMonkey Gold. Tetapi, versi asas akan menawarkan anda ciri-ciri hebat yang pasti memikat anda. Anda boleh menguruskan senarai main, dan jika tidak berfungsi, anda boleh membiarkan pemain mencari trek dari peranti yang disambungkan secara luaran.

Sekiranya pada bila-bila masa anda berfikir bahawa senarai main tidak mencukupi, dan anda mempunyai keinginan untuk mendengarkan lebih banyak lagu, maka anda sentiasa boleh beralih ke saluran radio dalam talian yang tersedia. Pengguna boleh mengawal kelantangan trek juga.

Sekiranya anda menggunakan MediaMonkey pada peranti mudah alih, ini akan menjadi pengalaman yang mudah. Aplikasi ini akan berfungsi dengan baik, dan anda juga dapat menyegerakkan pemain dengan komputer anda.

MusicBee

MusicBee adalah salah satu pemain media terbaik yang menyokong format FLAC bersama dengan beberapa format lain pada Sistem Operasi Windows. Ia meletakkan dirinya sebagai pemain untuk pengurusan muzik. MusicBee boleh dipasang pada mesin tanpa sebarang komplikasi.

MusicBee juga dilengkapi dengan ciri-ciri seperti pengurusan muzik, penukaran muzik, senarai main automatik, penandaan automatik dan ripping CD. Anda juga boleh memberi tag secara manual. Setelah menjalankan pemasangan, anda juga boleh memilih untuk mengimport fail muzik dari pelbagai perpustakaan muzik lain. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda juga boleh mengatur fail anda.

Sekiranya anda ingin menukar tetapan berkenaan dengan suara, maka anda mempunyai penyamaan yang tersedia, dan jika masih, ini tidak memenuhi keperluan anda, anda mungkin memikirkan untuk mendapatkan pemalam tambahan dari pemain lain seperti Winamp atau mengubah tetapan yang ada. Sama ada anda boleh membuat senarai main anda sendiri, atau menyerahkannya kepada pembuatan senarai main automatik.

Sejauh ini bagus, tetapi jika secara kebetulan anda tidak menyukai penampilan, maka anda mempunyai kebebasan untuk menggunakan penyesuaian dan menyesuaikan diri. Anda boleh membuat panelnya hilang jika cenderung mengganggu anda. Untuk menambah keseronokan, anda boleh menukar kulit pemain anda. Tetapi, anda harus berhati-hati bahawa jika anda mencampuri kulit ketika trek dihidupkan, pemain akan memulakan semula dirinya sendiri.

Pengalaman menggunakan MusicBee sangat mengagumkan dan ciri-ciri yang disertakan lebih dari cukup untuk membuat anda bahagia.

Pemain 5K

5K Player adalah pemain media terkemuka yang tersedia secara percuma untuk sistem Operasi Windows. Pemain membolehkan anda menjalankan fail media dengan Definisi Tinggi, sehingga membolehkan anda benar-benar menikmati masa anda semasa menonton video atau mendengar muzik.

5K Player menyokong hampir semua format termasuk fail FLAC. Ia mempunyai antara muka yang sangat mudah digunakan dengan banyak pilihan penyesuaian. Ini membimbing anda melalui setiap pilihan yang tersedia untuk digunakan dan hanya memaparkan fungsi penting di bahagian depan tata letak.

Pemain 5K terdiri daripada dua tetingkap konfigurasi yang membolehkan anda memperibadikan pengalaman media anda. Anda boleh mengubah tetapan warna dan kecerahan dalam masa nyata semasa video anda dimainkan. Pemain membolehkan anda menukar video ke dalam format fail MP3 atau AAC, yang merupakan fungsi yang unik. Pemain 5K juga mempunyai kemudahan penyamaan dan penala yang memungkinkan untuk memperoleh pengalaman audio yang luar biasa.

Anda juga boleh menggunakan pemain 5K untuk memuat turun fail media terus dari YouTube atau perkhidmatan penstriman dalam talian yang lain. Pemain 5K memberi anda kebebasan untuk berhubung dengan televisyen dan memainkan fail audio atau video anda dalam format apa pun tanpa gangguan. Yang anda perlukan hanyalah fungsi Airplay untuk melaksanakan tugas ini. 5K Player menyediakan ciri Airplay ini, supaya anda dapat berkongsi fail media ke pembesar suara dan skrin yang berbeza

Trout

Trout adalah pemain audio yang hebat yang menyokong format FLAC untuk Sistem Operasi Windows. Pemain juga mudah alih; ini akan menyelamatkan sakit kepala semasa memasang perisian, walaupun pemasangannya agak lancar untuk Trout. Trout adalah pemain yang menggunakan sumber minimum dan tidak mempengaruhi prestasi komputer anda.

Pengguna boleh membuat folder dan menyusun fail dengan mudah. Anda juga dapat menguruskan senarai main anda dengan baik menggunakan Trout. Tetapi jika anda membandingkan pemain yang disebutkan di atas dengan Trout untuk pengurusan perpustakaan, maka aplikasi ini mungkin mengambil tempat duduk belakang. Tetapi anda masih boleh berfungsi dengan memberi tag, mencari dan mengedit. Aplikasi ini tidak seberat pemain media lain. Sekiranya anda mempunyai akaun di Last.fm, anda boleh menyegerakkannya dengan Trout.

Pemain akan berfungsi dengan baik untuk pengguna yang mahukan pemain asas dengan pilihan bermain yang baik. Sekiranya anda memerlukan pemain media yang mencolok, maka anda mungkin menginginkan sesuatu yang lain daripada ini. Navigasi dengan Trout mudah dan melaksanakan tugas yang berkaitan dengan trek dapat dilakukan dengan mudah. Aplikasi ini semestinya untuk orang yang menginginkannya ringkas dan tersusun.

iTunes

iTunes adalah pemain media lain yang terdapat pada OS Windows yang menyokong format FLAC. Platform ini sesuai untuk orang yang mencari pemain yang dapat membantu menguruskan tugas muzik. Pencinta muzik akan dapat menyusun lagu mengikut penilaian, artis, album atau bahkan tahun.

Aplikasi ini juga membolehkan anda mendengar radio dalam talian. Pengguna akan senang mendengar stesen di mana lagu-lagu itu dipilih sendiri oleh peminat muzik. Pengguna juga boleh memainkan podcast. iTunes adalah aplikasi yang sama serasi dengan peranti mudah alih, seperti yang ada di komputer. Anda bahkan boleh menyegerakkan peranti dan mendapatkan muzik dari pelbagai platform. Ini adalah ciri hebat yang digunakan oleh banyak pengguna untuk memperkaya pengalaman muzik mereka.

Antara muka yang anda lihat untuk iTunes juga cukup hebat. Anda bahkan dapat mengurangkan dimensi dan membiarkan antara muka mempunyai tetingkap yang lebih kecil. Aplikasi ini bahkan akan memberikan cadangan berdasarkan corak mendengar anda. Oleh itu, jangan terkejut jika iTunes dilengkapi dengan lagu dari genre yang anda gemari. Anda juga boleh membeli beberapa lagu dalam talian dengan pemain ini.

Pengguna juga dapat bermain dengan maklumat mengenai fail tersebut. Mereka juga boleh memainkan visualizer bersama trek. Pengalaman menggunakan iTunes boleh dinilai sebagai yang terbaik.

Pemain ZP

ZPlayer adalah pemain audio yang dibina di platform Java, yang menyokong kategori format fail yang luas termasuk Flac. Pemain boleh menjalankan Sistem Operasi MS Windows, Mac OS dan Linux juga. Pemain ini juga cukup popular di kalangan pengguna mudah alih, kerana ia juga digunakan di platform Android.

Pengguna bahkan boleh mendapatkan plugin baru untuk ZPlayer, jika pengguna terlalu terpikat dengan plugin Winamp, mereka juga mungkin mendapatkannya. Pengguna bahkan dapat mengawal suara dengan mengubah tetapan dengan penyamaan. Terdapat peruntukan untuk penukaran yang automatik antara saluran.

Karena aplikasi telah dibangun di atas Java, Anda memerlukan Java di mesin Anda untuk menjalankan ZPlayer. Dari segi penampilan, ZPlayer tidak menonjol sebagai pemain audio kelas atas. Tetapi, pemain mempunyai beberapa ciri hebat yang hanya akan membanjiri pengguna. Pengguna bahkan boleh mendapatkan pemain tanpa iklan. Pemain akan memberi pengguna sejarah lagu-lagu yang dimainkan pada masa lalu. Berdasarkan tingkah laku pengguna, pemain juga boleh mencadangkan senarai main yang dihasilkan secara automatik.

Sekiranya anda mempunyai akaun dengan last.fm, maka anda juga boleh menggunakan fitur scrobbling dengan ZPlayer. Selain daripada ini, anda juga boleh mencuba mendengar lagu dari radio dalam talian yang ada. Tidak mahir dengan bahasa Inggeris? Anda juga boleh mengharapkan sokongan dalam beberapa bahasa lain. Sekiranya audio tidak mencukupi, anda juga boleh memainkan video dengan pemain. Pemain sememangnya patut dicuba.

JetAudio

JetAudio hanyalah pemain muzik lain dari senarai yang tersedia untuk Windows OS yang akan menyokong format FLAC. Pemain juga menyokong banyak format fail lain yang tersedia untuk multimedia. JetAudio sudah lama berada di pasaran.

JetAudio mempunyai antara muka pengguna yang mudah dikendalikan. Salah satu ciri pemain yang paling menarik ialah antaramuka mempunyai visualisasi spektrum 10-band yang bertindak sebagai Equalizer untuk membantu anda memainkan pelbagai genre muzik seperti Rock, Jazz, Pop, Classical, Vocal dan banyak lagi.

Namakan saja format, sama ada audio atau video, anda akan mendapati bahawa JetAudio mempunyai peruntukan untuk menyokongnya. Ia juga membantu anda merakam suara dengan kesan bunyi yang banyak. Anda juga boleh melakukan tindakan pembakaran CD dan penukaran data.

Pemain memberikan anda pilihan pemperibadian yang sangat baik. Anda boleh memilih dari pelbagai susun atur untuk menjadikan antara muka lebih menarik. JetAudio juga memberi anda fleksibiliti untuk membuat dan merancang kulit anda sendiri menggunakan ciri JetAudio Skin Development Kit (SDK).

Beberapa ciri tambahan JetAudio termasuk plugin visualisasi yang membantu menampilkan visualisasi animasi selari dengan muzik yang dimainkan. Pemain juga menyediakan sokongan lirik yang memberi anda kemampuan untuk menghasilkan lirik yang diselaraskan dan tidak diselaraskan untuk fail muzik anda.

Satu-satunya kelemahan JetAudio ialah ia tidak memberi anda pilihan penyegerakan peranti. Anda bahkan tidak dapat menyegerakkan pemain MP3 JetAudio dengan pemain audio.

Pemain Periuk

Pot Player adalah salah satu pemain media terbaik yang tersedia untuk sistem operasi Windows. Pot Player membolehkan anda memainkan pelbagai format fail sama ada audio atau video termasuk fail FLAC, dengan mudah. Ini memberi anda fungsi yang sangat baik dengan pilihan penyesuaian.

Pot Player mempunyai antara muka pelbagai aspek dengan banyak pilihan dipaparkan untuk kegunaan anda. Ia menawarkan pelbagai kawalan senarai main untuk memperibadikan pengalaman media anda. Dengan Pot Player anda mempunyai kebebasan untuk memainkan fail audio dan video secara berterusan. Anda boleh menentukan titik permulaan dan akhir fail yang ingin anda ulangi dan Pot Player akan menggunakan ciri ulangan AB untuk menjalankan prosesnya.

Pot Player juga membolehkan anda memainkan fail 3D tanpa sebarang masalah. Pemain ini memberi anda kemudahan untuk memuatkan ribuan lagu dan video, dan memainkannya secara berulang-ulang tanpa sekelip mata.

Anda dapat menggunakan Pot Player untuk memproses dan menggunakan fungsi de-noising untuk mendapatkan fail audio yang jelas. Ini juga membolehkan anda memainkan sebahagian yang dimuat turun atau rosak tanpa kesukaran. Pot Player juga dilengkapi dengan fitur unik yang disebut sebagai “Hardware Acceleration”, dengan mana anda dapat meningkatkan kecepatan CPU untuk memainkan file audio dan video yang berat dengan mudah, anda pasti akan menyukai fitur ini.