Betulkan: Kesalahan ESENT ID Peristiwa 455 pada Windows 10

ESENT adalah enjin carian pangkalan data terbina dalam komputer anda yang membantu File Explorer , Search untuk mencari parameter di seluruh komputer anda. Beberapa pengguna Windows 10 mengadu masalah yang berkaitan dengan kegagalan ESENT pada sistem masing-masing. Sekiranya anda menghadapi masalah serupa di komputer anda, ikuti pembaikan ini dan anda akan dapat menyelesaikan masalah di komputer anda.

Perbaiki-1 Buat folder Pangkalan Data di TileDataLayer-

Membuat folder Pangkalan Data di folder TileDataLayer dapat membantu anda menyelesaikan masalah ini di komputer anda.

1. Tekan kekunci Windows + R untuk melancarkan tetingkap Run . Sekarang, salin-tampal alamat folder ini di Jalankan dan tekan Enter .

C: \ Windows \ system32 \ config \ systemprofile \ AppData \ Local \

Jalankan Appdata

2. Sekarang, klik kanan pada ruang terbuka dan kemudian klik " Baru> " dan kemudian klik " Folder " untuk membuat folder di komputer anda.

Folder Baru

3. Namakan semula folder baru ke " TileDataLayer " dan kemudian klik dua kali di atasnya untuk membukanya di komputer anda.

Namakan Semula Folder Dan Berganda

4. Sekali lagi klik kanan pada tempat kosong dan kemudian klik " Baru> " dan kemudian klik " Folder " untuk membuat folder baru.

Fail baharu

5. Namakan semula folder sebagai " Pangkalan Data ".

Pangkalan data

Sekarang, tutup tetingkap Penjelajah Fail dan kemudian but semula komputer anda. Selepas menghidupkan semula masalah harus diperbaiki.

Betulkan-2 Gunakan cmd untuk membuat folder-

Dalam perbaikan sebelumnya, jika anda menghadapi sebarang kesukaran untuk membuat folder di komputer anda, perbaikan ini pasti akan membantu anda.

1. Untuk membuka tetingkap Jalankan, anda perlu menekan kekunci ' kekunci Windows + R ' bersama-sama.

2. Pada tetingkap Run itu , tulis " cmd " dan kemudian klik " OK ".

3. Salin-tampal arahan ini di tetingkap CMD dan tekan Enter untuk membuat folder baru bernama ' TileDataLayer ' dan ' Database '.

cd config \ systemprofile \ AppData \ Local mkdir TileDataLayer cd TileDataLayer mkdir Pangkalan Data

Cd Config Cmd

Setelah melaksanakan arahan terakhir di komputer anda, tutup tetingkap Prompt Perintah .

Nyalakan semula komputer anda. Selepas menghidupkan semula komputer anda, anda tidak akan menghadapi kesalahan ESENT lagi.