15 Alternatif Fitbit Terbaik: Peranti Fitness Tracker

Alternatif Fitbit Terbaik : - Apabila kita bercakap mengenai pelacak kecergasan, nama pertama yang membunyikan loceng ialah Fitbit. Tidak ada dua cara mengenainya bahawa Fitbit telah menguasai pasaran walaupun banyak pengguna mengadu ruam kulit ketika memakai alat tersebut. Sebagai peneraju pasaran, Fitbit segera memanggil kembali kumpulan pelacak aktiviti Fitbit Force tahun lalu.

Baca Juga: - 7 aplikasi Walking terbaik di Android

Sekali lagi insiden ruam kulit dilaporkan awal tahun ini dan salah seorang pengguna malah membuat siaran di akaun Twitternya dengan foto yang menunjukkan kulit yang mengalami letusan ketika dia memakai alat pelacak kecergasan Fitbit Charge. Walaupun syarikat itu mendakwa bahawa kerengsaan pada kulit disebabkan oleh pemakaian alat dengan terlalu kuat atau disebabkan oleh pengumpulan sabun dan peluh di bawah tali peranti. Walaupun Fitbit memberi jaminan bahawa kerengsaan akan hilang dalam beberapa jam hingga beberapa hari, kami tertanya-tanya apa gunanya pelacak kecergasan / aktiviti jika tidak dipakai secara berterusan.

top-fitbit-alternatif

Walaupun terdapat banyak kontroversi, Fitbit dengan keluaran terbarunya Fitbit Charge HR masih menjadi peneraju pasaran pada tahun 2015 yang menjanjikan tahap ketepatan aktiviti kecergasan dan kesejahteraan anda yang lebih tinggi berbanding pesaingnya. Walaupun, ada hakikat bahawa mereka menawarkan pelbagai jenis produk termasuk yang boleh dipakai sebagai klip seperti One dan Zip, terdapat banyak alternatif yang ada sekarang ini yang dapat anda pilih berdasarkan keperluan individu anda. Bukan hanya itu, teknologi dan sensor baru yang digunakan oleh pelacak kecergasan ini dan tanda harga yang agak rendah menjadikan mereka alternatif yang lebih baik daripada Fitbit. Oleh itu, jika anda adalah seseorang yang tidak begitu selesa dengan Fitbit, mengapa tidak melihat beberapa alternatif terbaik yang disenaraikan di bawah dan mencubanya hari ini?

Tulang rahang KE ATAS

tulang rahang

Harga - $ 15

Awasi aktiviti harian anda yang bergerak, makan dan tidur dengan Jawbone UP dan melangkah maju ke arah kehidupan yang lebih sihat. Rangkaian Jawbone UP bukan hanya untuk mengenakan jam tangan kecergasan yang mewah, tetapi berfungsi sebagai pelatih yang membimbing anda ke arah rutin yang sihat dengan mengawasi apa yang anda makan, berapa banyak anda berehat dan sama ada dan berapa banyak yang anda lakukan aktiviti fizikal.

Rangkaian ini menawarkan Jawbone UP 24, Jawbone UP Move, Jawbone UP4 dan produk terbaru Jawbone UP3. Jawbone UP Move adalah klip pada model dengan harga $ 50 yang ditandakan sebagai pelacak kecergasan asas mereka yang mengesan aktiviti asas seperti, jumlah langkah, jumlah kalori, waktu tidur dan intensiti latihan. Anda juga mempunyai pilihan gelang pergelangan tangan yang berharga hanya $ 15.

UP3 adalah model yang dikemas kini bernilai $ 180 yang menawarkan fungsi pelacakan yang canggih untuk tidur dan aktiviti, selain kemampuannya untuk membaca degupan jantung anda yang tenang menggunakan kulit dan sensor suhu yang terdapat dalam alat. Dengan jangka hayat bateri hingga tujuh hari dan ciri ketahanan air hingga 10 meter, Jawbone UP adalah alternatif yang sangat baik untuk FitBit.

Nike + FuelBand

nike-fuel-band-min

Harga - $ 44

Tawaran oleh Nike, Nike + FuelBand adalah pelacak kecergasan yang membantu anda mengesan aktiviti fizikal anda setiap hari seperti, jumlah langkah, jumlah kalori yang dibakar dan banyak lagi. Bukan hanya itu, anda juga dapat menetapkan tujuan anda sendiri untuk rutin kecergasan anda dan dapat memerhatikan perkembangan harian anda. Dari pagi hingga malam, Nike + FuelBand akan memantau aktiviti anda dengan cukup cekap. Selain itu, alat yang menarik ini juga memberi maklum balas mengenai pergerakan anda dan memotivasi anda untuk menjalani rutin kecergasan harian anda yang akan membantu anda mencapai matlamat anda lebih cepat.

Walaupun FuelBand SE membantu mengesan langkah, kalori dan Fuel Points oleh Nike, model barunya juga memantau waktu tidur anda. Selain daripada jumlah kalori, ia juga membantu meningkatkan tahap ketepatan Titik Bahan Api bersama dengan fungsi baru yang membolehkan anda mendaftarkan pelbagai sesi latihan seperti, yoga dan lain-lain. Penjejak aktiviti serasi dengan Apple iPad, iPhone, tetapi FuelBand SE atau FuelBand tidak berfungsi dengan Android, tetapi masih menjadikan alternatif yang baik untuk FitBit.

Garmin Vivofit

garmin-vivofit-min

Harga - $ 49

Sekiranya anda mencari pelacak kecergasan yang tidak perlu anda lepaskan dalam beberapa bulan, Garmin Vivofit adalah pilihan tepat untuk anda. Walaupun baterinya tahan sehingga satu tahun dan merupakan alat kalis air yang melindunginya dari pancuran atau kolam renang, ia juga memantau jumlah langkah anda yang diambil, jarak yang ditempuh, kalori yang dibakar, waktu tidur serta mengesan sesi latihan ketika dilampirkan dengan pengesan degupan jantung.

Lebih-lebih lagi, jika anda duduk terlalu lama, Vivofit memaparkannya di skrin aktivitinya yang LED dan boleh dibaca walaupun pada waktu malam. Ditandai pada harga $ 100, ia diselaraskan dengan aplikasi iOS (percuma), aplikasi Android atau bahkan dengan komputer tanpa wayar. Selain dari Mac, iPhone dan tablet, t menghubungkan ke Windows melalui plug-in stick yang menghilangkan keperluan untuk memeriksa aktiviti kecergasan harian anda menggunakan telefon bimbit.

Microsoft Band 2

microsoft-band

Microsoft Band adalah alat lengkap yang lebih daripada sekadar pelacak kecergasan dan oleh itu cukup menarik bagi mereka yang menginginkan lebih banyak daripada gadget. Bersama dengan memantau langkah anda, degupan jantung, kalori dan tidur anda juga memberi tahu anda tentang sebarang panggilan, e-mel, kalendar atau pemberitahuan media sosial.

Walaupun ia juga dilengkapi dengan add-on seperti, pemetaan GPS, sensor pengukuran intensitas matahari, latihan latihan dan pengesanan kadar denyutan jantung yang berterusan, ia juga mempunyai hubungan dengan TaylorMade yang menjadikannya pakaian yang sesuai untuk pemain golf. Dengan semua ciri kuat itu, Microsoft Band hadir pada harga $ 200. Selain itu, walaupun merupakan produk Microsoft, ia berpasangan dengan iPhone, telefon Windows dan juga peranti Android.

Kerikil

kerikil-kecergasan-min

Harga - $ 99

Pebble adalah salah satu persaingan terkuat di pasaran jam pintar Android dan jenama mapan yang telah mendapat ceruknya dengan pantas. Selain menjadi jam tangan pintar, ia juga merupakan pelacak kecergasan yang memantau langkah dan aktiviti tidur anda di samping. Bukan itu sahaja, kerana alat ini telah bekerjasama dengan beberapa nama terkenal dalam kategori sukan seperti ESPN, Misfit Swim.com dan Jawbone.

Lebih-lebih lagi, Pebble menawarkan ciri seperti, permainan mudah alih, band yang dapat disesuaikan dan semua yang dilaporkan tanpa bug adalah kelebihan berbanding jam tangan pintar atau pelacak kecergasan dalam kategori tersebut. Dan apa lagi? Bateri hidup selama seminggu dengan sekali cas. Walaupun Pebble dijual pada harga $ 99, versi premium Pebble Steel mempunyai harga $ 199 yang boleh menjadi lebih baik bagi mereka yang bimbang tentang kerengsaan kulit.

Gelung Kutub

pengesan kecergasan polar-gelung

Harga - $ 46

Mencari beberapa panduan pakar mengenai aktiviti kecergasan anda? Kemudian Polar Loop boleh menjadi alat yang tidak anda idamkan. Ia membolehkan anda mengesan aktiviti kecergasan anda 24X7 dan membantu anda mencapai sasaran anda dengan lancar dan berkesan. Selain menunjukkan hasil aktiviti kecergasan harian anda, ia juga memberikan maklum balas mengenai aktiviti harian, mingguan atau bulanan anda.

Juga, jika anda merasakan bahawa anda akan kehilangan sasaran anda, gunakan fungsi Polar Energy Pointernya yang akan membantu anda untuk terus selari dengan matlamat peningkatan Kecergasan anda. Bahagian terbaiknya ialah Polar Loop adalah alat kalis air yang membolehkan anda menggunakannya walaupun semasa sesi berenang.

Terdapat dalam Polar Loop berwarna hitam, ungu atau biru dengan harga pada harga $ 110.

Main Striiv

min-kutub-kecergasan-min

Harga - $ 28

Mainkan rutin kecergasan anda dengan pedometer Striiv Play yang merupakan gabungan pelacak aktiviti dan jam pintar. Ia mengesan kalori, langkah dan tidur anda dan juga memberi amaran kepada anda tentang sebarang panggilan, pesanan teks, penggera, mengingatkan anda akan mesyuarat dan banyak lagi. Ini adalah alat yang sempurna untuk mereka yang ingin memantau aktiviti harian mereka, sementara ia membuat anda selari dengan telefon bimbit anda pada masa yang sama.

Sekiranya anda menggunakan iPhone, ia lebih baik kerana ia menyegerakkan dengan aplikasi iPhone secara wayarles. Sebaik sahaja anda menyambungkan pelacak dengan iPhone, anda boleh menjejaki aktiviti kecergasan harian anda dan mendapatkan semua makluman. Pakai di pergelangan tangan anda atau klipkan pada tali pinggang, beg tangan atau poket anda. Ia adalah penyelesaian ultra-mudah alih yang membuat anda sentiasa berada di jari kaki setiap hari.

Anda juga masih boleh menyambungkannya ke iPhone versi lama. Striiv Fusion tersedia dengan harga $ 80 dan versi yang lebih baik Striiv Fusion Bio yang memantau degupan jantung ditandai dengan harga $ 100.

Puncak Asas

asas-puncak-kecergasan-pengesan

Basis Peak sekali lagi merupakan gabungan sempurna jam tangan pintar dan pelacak kecergasan yang menawarkan ciri yang hampir dengan FitBit Charge HR dan FitBit Surge. Walaupun meminjam ciri smartwatch dari FitBit Surge di mana ia menunjukkan amaran dan pemberitahuan dari telefon pintar anda, ia juga mempunyai penjejakan kadar dengar berterusan seperti yang ditawarkan oleh FirBit Charge HR.

Walaupun Basis Peak ketinggalan fungsi integrasi GPS yang ditawarkan oleh FitBit Surge, ia mendapat kelebihan berbanding FitBit Charge HR kerana kalis air menjadikan alat anda dilindungi dari kolam atau pancuran, dan ia menawarkan paparan yang sentiasa dihidupkan (tidak memerlukan anda menekan butang setiap kali).

Lebih-lebih lagi, ciri pengesanan tidur dan keupayaan mengenal pasti aktiviti sangat kuat. Walaupun ia membezakan antara berjalan, berlari dan berbasikal dengan tepat, tidur yang boleh dipakai di sisi lain sangat baik yang membantu membatasi antara REM dan beberapa fasa tidur. Walau bagaimanapun, satu-satunya kekecewaan di sini adalah bahawa kualiti aplikasi telefon pintar jauh lebih rendah daripada yang lain dalam kategori dan bahkan tidak segerak dengan mana-mana aplikasi pihak ketiga.

Bass Peak boleh didapati dengan harga $ 199.

Pulangan Withings O2

denyutan-nadi

Harga - $ 119

Pelacak kecergasan Pulse O2 yang ditawarkan oleh entiti Perancis Withings mungkin merupakan salah satu produk yang paling diremehkan, tetapi mempunyai banyak ciri yang kompetitif dibandingkan dengan yang lain dalam kategori. Salah satu bahagian terbaik mengenai Withings O2 adalah ia tidak disertakan dengan jalur biasa untuk mengelakkan kerengsaan kulit.

Pulse O2 terkenal untuk memantau jumlah langkah harian, kalori yang dibakar, berlari, jarak dan ketinggian. Di samping itu, ia juga mengawasi tidur anda dan memberikan latihan masa nyata menggunakan aplikasi Health Mate. Walaupun anda boleh memakainya di kedua pergelangan tangan secara bergantian, anda juga boleh memakaikannya pada pakaian anda agar bebas dari kerengsaan kulit.

Sementara itu, Withings juga meluncurkan versi premium bernama "Active Pop Fitness Tracker" yang ditandai dengan harga yang lebih tinggi. Pulse O2 berharga $ 104.48 dengan potongan harga.

Kesalahan Bersinar

misfit-bersinar

Harga - $ 49.99

Sekiranya anda mencari keseronokan dengan warna, MisFit Shine adalah pertaruhan terbaik untuk anda kerana alat tersedia dalam pelbagai warna yang indah. Ketersediaan warna adalah USP produk kerana ini bukan pilihan dengan yang lain dalam kategori. MisFit mengawasi aktiviti rutin anda seperti berjalan kaki, berlari, berbasikal, berenang, aktiviti sukan dan juga mengesan tidur anda.

Salah satu sorotan pelacak ialah memaparkan tahap aktiviti anda dengan aura lampu yang mendorong anda untuk bergerak dari tempat anda dan aktif. Lampu juga menunjukkan waktu yang memberi anda rasa jam tangan yang nyata pada masa yang sama bagi mereka yang lebih gemar dengan ciri-ciri canggih yang lebih rendah.

Kelebihan lain dari MisFit ialah ia menawarkan bateri yang boleh diganti yang tidak perlu dicas setiap minggu dan tahan lebih kurang enam bulan. MisFit Shine boleh didapati dengan harga $ 64.64 dengan potongan harga dan berdasarkan pilihan warna.

Bowflex Boost

bowflex-boost

Harga - $ 50

Sekiranya anda mahukan pelacak kecergasan dengan kos yang berpatutan, Bowflex Boost boleh menjadi jawapan carian anda. Hanya tersedia pada harga $ 50 alat ini mempunyai semua fungsi asas yang dilakukan oleh pelacak kecergasan yang lain. Ia mengawasi pembakaran kalori harian anda, jumlah langkah dan jarak yang dilalui dengan lancar dan cekap.

Bahagian terbaiknya ialah Bowflex mempunyai aplikasi iPhone dan semua penjejakan harian diselaraskan secara wayarles dengan aplikasi secara automatik. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa ia tidak diselaraskan dengan peranti Android dan tidak ada panel paparan untuk menunjukkan jumlahnya. Namun, ia menerapkan teknik yang berbeza dan lebih tepatnya menggunakan lampu berwarna yang berbeza seperti, hijau, kuning dan merah sebagai petunjuk untuk memberi tahu anda sekiranya anda telah mencapai tujuan anda.

Jaybird REIGN Fitness Tracker

jaybird-regin

Harga - $ 141.49

Jaybird REIGN adalah salah satu penambahan baru dalam senarai Fitness Tracker yang telah lama berkembang. Salah satu bahagian yang menarik dari alat ini ialah ia tidak menawarkan panel paparan. Ia juga menawarkan pelbagai ciri lain yang menjadikannya menonjol di khalayak ramai. Walaupun dilengkapi dengan jangka hayat bateri yang bertahan selama lima hari yang merupakan kelebihan bagi mereka yang tidak mahu mengisi masa untuk melacak kecergasan mereka, ia juga memberi amaran kepada anda setiap kali mendapati anda telah duduk terlalu lama.

Anda mungkin tidak menemui banyak pilihan warna untuk alat yang boleh dipakai ini, tetapi hakikat bahawa kalis air menjadikannya tidak hanya bertahan lebih lama tetapi juga menjadi alternatif yang baik berbanding pelacak kecergasan FitBit. Lebih-lebih lagi, ia dilengkapi alat pelacak tidur yang kuat yang memantau corak tidur anda dan bahkan memberikan petua mengenai waktu tidur untuk meningkatkan tenaga. Bukan itu sahaja, kerana ia juga menawarkan ciri yang disebut "Go-Zone" yang memberi anda titik pemulihan tubuh anda dari latihan.

Dengan pita silikon tahan noda yang lembut membentuk pergelangan tangan anda dan melepaskan kemudian melekat dengan bantuan klip krom yang diletupkan dengan pasir dan sistem pin-lock yang magnet menjadikannya terpasang dengan selamat.

Jaybird Reign serasi dengan kebanyakan model telefon Galxy dan boleh didapati dengan harga diskaun $ 141.49

Samsung Galaxy Gear Fit

samsung-gear-fit-min

Jam pintar dan pelacak kecergasan dalam satu pakej, Samsung Galaxy Gear fit adalah alat paling langsing dalam kategori. Ia cukup dekat dengan pelacak kecergasan FitBit dan tersedia dalam bentuk yang boleh dipakai. Alat yang ringan dan kuat dalam bentuk melengkung yang memamerkan skrin Super AMOLED.

Ia dapat memantau aktiviti anda di siang hari sementara ia menawarkan perlindungan terhadap habuk dan air. Bersama dengan ciri jam tangan pintar yang membolehkan anda mengakses fungsi primitif dengan mudah seperti, mengawal penggera, menghantar mesej setelah menolak panggilan dan cepat bertindak balas terhadap mesej, ia juga mengesan jumlah langkah anda dan mengukur degup jantung dengan sensor khas dan memberikan maklum balas harian mengenai aktiviti anda agar anda dapat mencapai sasaran kesihatan anda dengan mudah.

Selain itu, anda dapat menyesuaikan penampilan alat anda dan menawarkan paparan warna penuh yang menarik. Samsung Galaxy Gear Fit boleh didapati dengan harga $ 79.

Adidas miCoach Fit Smart

adidas-fitness-tracker

Harga - $ 149.99

Dari beberapa pelacak kecergasan yang dilengkapi dengan ciri pengesanan degupan jantung, Adidas miCoach Fit Smart adalah salah satu daripadanya. Ia boleh dipakai di pergelangan tangan dan memantau degupan jantung anda secara berterusan. Ini adalah ciri hebat bagi mereka yang mencari fungsi pemantauan degupan jantung di alat pelacak kecergasan mereka.

Ini juga memberikan maklum balas dan bimbingan untuk meningkatkan tahap motivasi anda dan melatih anda untuk menjadi lebih pintar. Adidas menawarkan sokongan kelas atas bagi mereka yang mencari pelacak kecergasan lanjutan untuk sesi latihan anda yang sukar seperti atlet dan oleh itu, adalah alternatif yang bagus berbanding pelacak FitBit.

Adidas miCoach Fit Smart serasi dengan aplikasi miCoah Train dan aplikasi Run dan boleh didapati dengan harga potongan $ 149.99.

Pautan Fit BodyMedia

fitbit-alternative-bodymediaLink-min

Harga - $ 230

Mungkin pelacak kecergasan paling mudah dari semua, BodyMedia Fit Link tersedia dalam gaya band yang harus dipakai di lengan atas anda. Walaupun tidak kelihatan seperti reka bentuk yang rapi, alat ini akan mengikuti aktiviti kecergasan harian anda seperti, intensiti latihan, corak tidur, kalori yang dibakar dan jumlah langkah.

Bukan itu sahaja, kerana ia juga menawarkan ciri pengurusan berat badan yang menarik yang mengawasi apa yang anda makan sepanjang hari dan akhirnya memuat naik rekod aktiviti harian anda pada akhir hari. Walaupun harganya lebih tinggi pada $ 230 dan mengenakan bayaran langganan $ 7 selepas keahlian percuma selama 6 bulan untuk mengakses data yang disusun, hakikat bahawa ia menyegerakkan dengan telefon pintar tanpa wayar dan menyambung ke PC atau Mac anda dan membolehkan anda melihat data menjadikannya alternatif yang baik untuk FitBit.BodyMedia kini menjadi sebahagian daripada Jawbone dan oleh itu dijangka akan menghasilkan beberapa reka bentuk yang lebih pintar.