Cara Memperbaiki Kod Ralat Xbox One: 0x87e00064 Di Windows 10

Xbox One tidak diragukan lagi adalah konsol permainan video rumah paling popular di antara semua ini, tetapi itu tidak menjadikannya tidak tersentuh daripada kesilapan dan gangguan. Mungkin anda melihat kod ralat Xbox satu: 0x87e00064 semasa memasang permainan di PC Windows 10 anda. Ini menghalang anda daripada bermain permainan.

Kesalahan ini biasanya berlaku semasa permainan dipasang pada Windows 10 anda, baik dari Xbox Store dan dari cakera permainan, pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, kod ralat: 0x87e00064 dapat diperbaiki melalui sambungan internet yang stabil, dan / atau anda juga boleh memasang permainan dari kedai Xbox. Anda juga dapat mengosongkan cache dan fail yang berkaitan yang mungkin telah rosak kerana beberapa sebab.

Mari lihat bagaimana memperbaiki ralat.

Kaedah 1: Menggunakan Sambungan Internet yang Stabil

Kemungkinan, pemasangan gagal kerana sambungan internet yang perlahan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa cakera permainan yang mengharuskan anda memuat turun kemas kini sahaja, jadi, dalam kes sedemikian, permainan mesti dipasang apabila konsol Xbox tidak disambungkan ke internet. Ini adalah salah satu cara untuk memperbaiki kod ralat: 0x87e00064.

Pada masa yang sama, anda dapat memeriksa sama ada sambungan internet berfungsi dengan baik dengan melayari laman web ujian kelajuan. Sekiranya kedua-dua kelajuan muat naik dan muat turun lebih rendah daripada biasa, sahkan dengan penyedia. Anda juga boleh memilih untuk memuat turun permainan apabila kelajuan biasa kembali. Sebagai alternatif, jika ia adalah sambungan WiFi, pastikan apakah isyaratnya cukup kuat. Dalam kes sedemikian, anda boleh meninggalkan permainan untuk terus memuat turun semalaman.

Kaedah 2: Dengan Memasang Permainan dari Xbox Store

Kemungkinan cakera permainan mengalami kerosakan luaran, menunjukkan kod ralat: 0x87e00064. Dalam senario seperti itu, anda boleh mendapatkan permainan dari kedai Xbox dan memasangnya dengan mengikuti langkah-langkah berikut.

Langkah 1: Lancarkan kedai Xbox .

Langkah 2: Pergi ke bar Cari dan cari permainan yang diinginkan.

Langkah 3: Klik untuk memasang dan kemudian tunggu sehingga muat turun dan pemasangan selesai.

Langkah 4: Setelah selesai dengan pemasangan, letakkan cakera permainan untuk dimainkan.

Kaedah 3: Dengan Menghapus Cache dan Fail yang Disimpan

Anda juga mungkin melihat kod ralat: 0x87e00064 kerana cache atau beberapa fail yang rosak berkaitan dengan permainan. Inilah cara membersihkan cache dan fail yang disimpan.

Cara Menghapus Cache

Langkah 1: Buka pengawal Xbox dan tekan butang Panduan .

Langkah 2: Pilih tab Tetapan dan klik pada Tetapan Sistem .

Langkah 3: Pergi ke Penyimpanan dan klik pada mana-mana media storan.

Langkah 4: Sekarang, klik pada Y di pengawal Xbox dan kemudian klik pada Clear System Cache .

Langkah 5: Anda mungkin melihat arahan, klik Ya untuk mengesahkan.

Langkah 6: Sekarang, matikan konsol Xbox dan lepaskan plag selama sekurang-kurangnya 30 saat. Ini akan menghapus semua cache memori yang tinggal.

Langkah 7: Sekarang, mulakan sekali lagi konsol Xbox, dan pasang permainan yang diingini dengan hep cakera permainan.

Itu sahaja. Ikuti langkah-langkah ini untuk menyingkirkan Kod Ralat Xbox One: 0x87e00064 Di Windows 10.