Betulkan Snapchat Tidak Membuka Kamera dengan memberikan izin kamera pada android

Cara Memperbaiki Snapchat Atau Aplikasi Panggilan / Obrolan Video Lain Tidak Membuka Kamera: - Anda mungkin telah menerima kesalahan Snapchat tidak dapat membuka kamera. Anda mungkin perlu menghidupkan semula aplikasi atau kesalahan peranti anda semasa cuba membuka aplikasi Snapchat anda . Ini mungkin kerana anda telah sengaja ditekan pada menafikan butang apabila Snapchat bertanya sama ada ia boleh menggunakan kamera anda. Jangan risau. Tidak ada yang kekal. Kami ada jalan penyelesaian untuk anda. Baca terus, untuk mengetahui cara menyelesaikan masalah mudah ini dengan cekap.

1 kesalahan

LANGKAH 1

  • Lancarkan aplikasi Tetapan dengan mengklik ikonnya.

1tetapan

LANGKAH 2

  • Tatal ke bawah dan klik pada pilihan bernama Aplikasi yang Dipasang . Sekiranya anda tidak dapat menjumpainya dengan nama itu, klik pada Aplikasi atau Pengurus Aplikasi kerana Antaramuka Pengguna untuk telefon yang berbeza mungkin berbeza.

2pasang aplikasi

LANGKAH 3

  • Dari senarai aplikasi, cari dan klik pada aplikasi yang menimbulkan masalah untuk anda. Dalam kes kami, itu adalah Snapchat dan oleh itu saya telah mengklik aplikasi Snapchat dari senarai.

3snapchat

LANGKAH 4

  • Langkah seterusnya adalah mencari bahagian untuk kebenaran. Sekiranya anda tidak dapat mencari entri dengan nama Permission Manager , cari pencocokan terdekat. Klik padanya.

4permainan

Catatan: Jika anda memasang sistem operasi Android versi lama di dalam telefon anda, maka anda mungkin tidak dapat menemukan pilihan pengurus izin di dalam tetapan anda. Sekiranya demikian, cuba nyahpasang dan pasang semula aplikasi. Apabila meminta izin untuk menggunakan kamera, izinkan.

LANGKAH 5

  • Tatal ke bawah kebenaran dan klik pada yang mengatakan Akses Kamera .

6kamera

LANGKAH 6

  • Seperti seterusnya, tekan pilihan Terima . Itu sahaja.

7 akses

LANGKAH 7

  • Sekarang jika anda melihat Snapchat sekali lagi, anda dapat melihat bahawa kamera terbuka dengan baik.

8 kejayaan

Sekiranya kaedah di atas tidak menyelesaikan masalah anda, cuba nyahpasang dan pasang semula aplikasi. Sekiranya masalah masih berlanjutan, masalahnya mungkin berlaku pada kamera anda. Sekiranya demikian, lihat artikel kami mengenai topik yang Diselesaikan - Kamera Gagal Memulakan Masalah Di Android. Semoga masalah ini dapat diselesaikan untuk anda. Sekiranya anda mempunyai keraguan mengenai salah satu langkah, jangan ragu untuk memberikan komen, kami dengan senang hati akan membantu. Nantikan helah, petua dan peretasan yang lebih berguna.