15 Kertas Dinding Langsung Terbaik untuk PC Desktop Windows 10

Sebelum Windows 10, anda tidak dapat membayangkan melakukan banyak perkara dengan OS anda. Tinggalkan sendiri kertas dinding langsung, anda bahkan akan berfikir dua kali sebelum menambahkan aplikasi atau widget apa pun kerana takut memuatkan OS anda. Akan ada ketakutan yang berterusan, bagaimana jika OS crash!

Walaupun Windows 10 sendiri masih dalam proses berkembang, ia menawarkan banyak pilihan luar biasa untuk menyesuaikan desktop anda. Dari pelekat yang menyeronokkan hingga widget yang menarik, Windows 10 kini membolehkan anda menggerakkan desktop anda dengan banyak peningkatan asing.

Dan, siapa yang tidak mahu desktop yang kelihatan kusam menjadi hidup dengan kertas dinding langsung? Dengan peningkatan teknologi setiap hari, anda tidak perlu tertekan memilih dan menambah kertas dinding terkini setiap hari. Pada masa kini, perkara lebih fleksibel dengan parameter tertentu yang telah ditetapkan sebelumnya.

Inilah ikhtisar beberapa wallpaper hidup terbaik untuk desktop Windows 10 yang kelihatan cantik.

Penghujan Hujan

Kertas Dinding Rainmeter

Alat sumber percuma dan terbuka ini menawarkan pelbagai kulit / tema untuk desktop anda yang boleh anda sesuaikan dan lihat semua maklumat berharga.

Ciri-ciri :

 • Kulit sebenarnya widget bersaiz kecil yang secara terbuka bergerak di sekitar desktop anda.
 • Ia menggunakan sumber perkakasan minimum dan berfungsi dengan mana-mana PC yang berjalan pada Windows 7 ke atas.
 • Ini membolehkan anda membina dan merombak aplikasi anda sendiri dalam bahasa yang mudah dipelajari.
 • Banyak tema bahkan dapat menangkap nota dan senarai tugasan anda, atau menguruskan pemain media anda tepat di antara muka.

Paling baik, ia menjejaki sumber sistem anda yang merangkumi penggunaan bateri, memori, e-mel, dll.

Harga: Sumber percuma dan terbuka.

Mesin Wallpaper

Wallpaperengine Io

Salah satu penyedia kertas dinding langsung yang paling popular, perisian ini akan menyinari paparan komputer anda dalam masa yang singkat. Sama ada anda ingin menghiasi layar komputer anda dengan grafik langsung, video menarik pendek, atau wallpaper berasaskan audio, perisian ini melakukan semua itu sambil mengekalkan prestasi permainan atau aplikasi anda.

Ciri-ciri :

 • Ia menyokong pelbagai monitor, animasi 2D dan 3D, video, laman web, menawarkan hotkey untuk aplikasi, berintegrasi sepenuhnya dengan Steam, dan banyak lagi.
 • Ini menyediakan banyak pilihan untuk kualiti dan prestasi, mengenal pasti skrin penuh atau memperbesar aplikasi, kemampuan berhenti sejenak ketika komputer riba tidak diisi, dan banyak lagi.
 • Menyokong MP4 untuk video bengkel, JPEG, GIF, PNG atau BMP untuk gambar, dan AVI, MP4, WMV, atau MV4 untuk video tempatan.

Lebih-lebih lagi, ini membolehkan anda menambahkan kertas dinding anda sendiri, meneroka kertas dinding yang dicadangkan, dan mencari atau menapis kertas dinding dengan pilihan yang berbeza.

Harga: Percuma

Gambar Animasi 3D Aqua

Gambar Animasi Aqaurium 3d

Kertas dinding Aquarium Live menyegarkan skrin desktop anda dengan menarik. Ini menawarkan rasa santai di mata anda dengan pelbagai jenis ikan yang berenang di latar belakang 3D.

Ciri-ciri :

 • Ia dilengkapi dengan perincian tambahan seperti gelembung, atau karang berayun.
 • Ia membolehkan anda memilih jenis gelembung yang anda mahukan.
 • Menawarkan pilihan untuk memperibadikan latar belakang.

Selain itu, ia juga membolehkan anda memilih dari pelbagai kesan pencahayaan untuk akuarium.

Harga: Percuma

Akuarium Sim 3

Sekiranya anda mencari grafik 3D yang menawan di skrin desktop anda, maka kertas dinding ini sesuai untuk anda. Ia menyediakan tangki ikan maya interaktif di desktop anda.

Ciri-ciri :

 • Ini memberikan pilihan untuk menyesuaikan akuarium anda dengan kesan bunyi, gelembung, dll.
 • Ia membolehkan anda membawa fail audio untuk akuarium yang hebat.
 • Ia menawarkan dua latar belakang terumbu karang 3D yang terperinci dan 30 varian ikan super rumit dengan aksi dan penampilan berenang yang terperinci.
 • Memudahkan hubungan lengkap dengan ikan dan sekitarnya.

Menyokong cermin mata dan paparan 3D, yang menawarkan kesan canggih seperti cahaya atau permukaan air yang rumit, atau empat varian lanskap bunyi adalah antara ciri utamanya.

Harga: Percuma

Kertas Dinding Hujan

Ini adalah penganjur wallpaper hidup percuma yang secara automatik menyiapkan kulit animasi baru di desktop anda sebaik sahaja dilancarkan. Sebagai pilihan, anda boleh memilih dari rangkaian kertas dinding lain di antara muka.

Ciri-ciri :

 • Dilengkapi dengan antara muka bersih dan responsif yang tidak ketinggalan dan tidak mengurangkan sumber komputer.
 • Ia dilengkapi dengan editor kertas dinding bersepadu yang membolehkan anda membina gambar langsung dengan lancar dari awal atau mengedit gambar yang ada di galeri.
 • Kertas dinding disertakan dengan suara dan boleh dikendalikan dengan mengklik kesan menggunakan tetikus.
 • Menyokong format video berkualiti tinggi yang berbeza termasuk MP4, WebM, atau WMV, dan juga wallpaper statik menggunakan fail HTML.

Ini adalah perisian mudah dan mesra pengguna yang membantu meningkatkan penampilan desktop anda, dan juga menyokong pelbagai monitor bersama dengan nisbah aspek dan resolusi bersepadu yang sangat sesuai dengan perkakasan anda.

Harga: Percuma

Aplikasi Wallpaper Bunglon

Sebagai Bunglon akan menyesuaikan diri dengan warna persekitarannya, kertas dinding langsung ini juga berlaku. Kertas dinding hidup yang menakjubkan ini menyesuaikan dengan warna latar sebaik sahaja anda mengarahkan tetikus ke sesuatu.

Ciri-ciri :

 • Perisian ini mempunyai kemampuan untuk memilih lebih dari satu warna, terutama yang paling popular dan dengan warna yang terang.
 • Ia kemudian menerapkan warna yang dipilih dengan lancar ke kertas dinding anda.
 • Sangat dioptimumkan dan dengan itu, menggunakan bateri minimum.
 • Ini membolehkan anda menangkap warna dengan ketukan dua kali mengurangkan keperluan penggunaan bateri.

Selain itu, ia juga termasuk widget yang memilih warna kamera, prestasi animasi yang lancar, mod bayangan sifar, dan pilihan untuk menampilkan pratonton kamera untuk memahami bagaimana kamera menangkap warna.

Harga: Percuma

Gadis Hologram dari Blade Runner 2049

Diilhamkan oleh filem Blade Runner, kertas dinding langsung ini adalah untuk mereka yang mencari sesuatu yang unik. Ini memberikan sentuhan fiksyen ilmiah kepada latar belakang desktop anda dengan gadis Hologram yang bergerak dengan cara yang memukau.

Ciri-ciri :

 • Bekerja dengan lancar dengan OS anda dan tidak melambatkan prestasi komputer anda dengan cara apa pun.
 • Kertas dinding hanya muncul semasa anda pergi ke desktop.

Paling baik, kertas dinding berhenti sendiri apabila anda beralih dari desktop ke penyemak imbas atau membuka folder misalnya.

Harga: Percuma

Pagar

Perisian ini bukan hanya mengenai kertas dinding, tetapi lebih mengenai mengatur komputer anda. Bagaimana? Ini membolehkan anda mengatur jalan pintas dan ikon dengan rapi di desktop anda.

Ciri-ciri :

 • Membuat bahagian yang diserlahkan berskala di desktop anda yang membantu menguruskan jalan pintas dan ikon pada PC anda.
 • Ia membolehkan anda hanya mengklik dua kali pada bar tajuk aplikasi dan kekacauan dibersihkan secara lalai sambil mewujudkan lebih banyak ruang.
 • Ini menawarkan pilihan untuk membuat lebih banyak halaman dalam aplikasi agar sesuai dengan lebih banyak ikon, membersihkan desktop anda dengan segera dengan dua kali klik, dan membolehkan anda menetapkan peraturan bagaimana ikon akan disusun.

Antara ciri pentingnya yang lain adalah, berperilaku sebagai portal ke folder mana pun di komputer anda, dan pilihan untuk memperibadikan warna latar belakang, ketelusan, dan label dengan pantas.

Harga: Percubaan percuma selama 30 Hari tersedia; Rancangan bermula dari $ 12.45

Lekapan Meja

Perisian ini sepenuhnya mengubah desktop biasa anda menjadi latar belakang langsung dengan foto, video, dan banyak lagi kesan terkini.

Ciri-ciri :

 • Ini membolehkan anda menghidupkan dan mengubah kertas dinding desktop dengan membolehkan anda memilih dari perpustakaan terbina dalam yang luas yang menampilkan pelbagai gambar dan fail video.
 • Ini membolehkan anda membuat wallpaper animasi menggunakan tata letak ".Dream".
 • Menawarkan kesan khas 60plus bersama dengan pilihan warna yang berbeza untuk memperbaiki penampilan latar belakang anda.
 • Ia mempunyai antara muka yang responsif dan mesra pengguna yang membantu anda merancang susun atur desktop anda yang indah, dengan mudah.

Pilihan untuk memilih dari 60 kesan yang akan ditambahkan ke kertas dinding, untuk menambahkan warna ke gambar yang lengkap atau hanya beberapa warna, penggunaan gelangsar yang mudah untuk menambahkan warna baru ke kertas dinding, atau sokongan untuk beberapa monitor, adalah beberapa yang lain ciri ketara.

Harga: Percubaan percuma selama 30 hari tersedia; Rancangan bermula dari $ 6.23.

Star Wars Darth Vader

Ini untuk peminat Star Wars, cinta dengan penjahat jahat, Darth Vader. Kertas dinding bertema gelap ini memberikan latar belakang desktop anda yang kusam dengan pemandangan yang mengasyikkan.

Walaupun membolehkan anda menentukan waktu lightsaber berdasarkan penggunaan bateri atau kekuatan isyarat WiFi, ia juga membolehkan anda menyesuaikan lightsaber yang gemetar sesuai dengan keperluan anda.

Harga: Percuma

Tolak Wallpaper Video

Perisian ini membuat semua jenis wallpaper termasuk latar hidup dan animasi untuk menghidupkan desktop anda. Ia dilengkapi dengan antara muka mudah alih, mudah, namun berfungsi dengan sempurna yang membolehkan anda memahami menjadikan kertas dinding dan menavigasi dengan mudah.

Ciri-ciri:

 • Membolehkan anda mengakses semua ciri dari satu tetingkap padat.
 • Menanggapi permintaan dengan pantas, senang disediakan dan mesra pengguna.
 • Ia membolehkan anda memilih fail video semasa dari komputer anda dan mengatur kategori untuk memutar senarai main hanya dengan beberapa klik.
 • Menawarkan pelbagai jenis wallpaper untuk dipilih.
 • Membantu anda memilih frekuensi, mod main, atau ciri Rawak video dengan mudah.

Selain itu, ada butang tambahan untuk melayari laman web Dreamscene dari mana anda boleh memilih dari banyak pilihan wallpaper hidup, contohnya, wallpaper aqua, landskap, dan lain-lain dan memuat turunnya.

Harga: Percubaan percuma selama 30 hari tersedia; Rancangan bermula dari $ 3.10.

Pengubah Wallpaper Reddit

Perisian ringan ini berdasarkan C # dan direka khas untuk Windows. Ia mengimbas forum komuniti popular untuk wallpaper desktop yang baru dan segar. Yang perlu anda buat ialah memasukkan kapal selam mana yang ingin anda imbas dan berapa kerap menukar kertas dinding anda.

Ciri-ciri :

 • Ia memanfaatkan antara muka rangkaian komuniti yang popular untuk menukar kertas dinding desktop anda secara automatik, berdasarkan parameter yang telah ditentukan.
 • Kertas dinding kemudian ditetapkan bergantung pada selang yang telah ditentukan.

Di samping itu, ia menawarkan beberapa subreddit, pilihan menyusun untuk jawatan baru, pilihan penyaringan untuk Imej, memaparkan sejarah wallpaper, widget pintasan yang berbeza untuk aplikasi, amaran untuk perubahan kertas dinding, dan banyak lagi.

Harga: Percuma

Tomb Raider

Filem dan francais aksi-petualangan yang terkenal menimbulkan banyak permainan, animasi, barang dagangan, dan bahkan wallpaper kerana popularitinya. Kertas dinding langsung adalah salah satu yang memenuhi rasa ingin tahu peminatnya dengan menghiasi desktop mereka.

Aplikasi perisian percuma ini menawarkan pelbagai model 3D watak popular dari filem dalam versi yang berbeza. Penambahbaikan grafik pada wallpaper hidup terkini memeriahkan latar belakang desktop anda, serta-merta.

Harga: Percuma

Widget HD

Ini melangkah lebih jauh dan mengembalikan alat yang keren ke Windows 10, seperti sebelumnya di Windows 7. Sorotan utamanya adalah corak bahan yang menarik yang mengubah desktop anda dalam sekejap.

Ciri-ciri :

 • Ini memungkinkan anda memilih dari koleksi aplikasi dan tema untuk mengubah desktop anda berdasarkan kebutuhan anda.
 • Anda juga boleh memilih dari aplikasi alternatif dari kedai asli.
 • Ini membolehkan anda menggunakan widget penting yang berbeza yang membantu anda memeriksa cuaca, memeriksa tarikh, masa dan banyak lagi tanpa berlengah.

Selain itu, ia juga menawarkan banyak tambahan, misalnya, pelbagai jenis tema, kamus, ujian kelajuan untuk internet, tayangan slaid, dan banyak lagi.

Harga: Percuma

 1. Tetapan Windows 10

Dengan Windows 10 yang mempunyai ciri terbina dalam untuk wallpaper hidup, anda tidak perlu mencari laman web yang menawarkan wallpaper percuma. Ia membolehkan anda membuat kertas dinding dinamik dengan mudah menggunakan foto yang disimpan sendiri menjadikannya sangat menyeronokkan.

Ciri-ciri :

 • Ini membolehkan anda menggunakan foto, wallpaper, dan gambar anda sendiri untuk membuat tayangan slaid.
 • Anda juga boleh menggunakan gambar dan wallpaper dari storan awan seperti Google Drive, dll.
 • Kertas dinding muncul di setiap peranti yang anda gunakan untuk menyegerakkan Windows.

Yang perlu anda lakukan ialah mengklik kanan pada desktop, memilih pilihan Dipersonalisasi dari senarai, klik pada pilihan Tayangan slaid dari dropdown, pilih folder, perbaiki jurang waktu jika diperlukan antara dua slaid, dan simpan tetapannya.

Harga: Percuma

Kesimpulannya

Memilih wallpaper untuk desktop Windows 10 anda adalah cakewalk hari ini kerana OS menyokong wallpaper dinamik. Ia terdiri daripada pelbagai tayangan slaid dan perpustakaan gambar tersuai yang dapat menghidupkan desktop anda dengan serta-merta. Walau bagaimanapun, untuk mengubahnya menjadi kertas dinding langsung, anda memerlukan sokongan aplikasi pihak ketiga (yang telah kami senaraikan di atas). Oleh itu, pilih satu dari senarai di atas dan sesuaikan kertas dinding langsung kegemaran anda berdasarkan pilihan anda.