5 perisian perisian terbaik terbaik untuk arkitek

5 perisian seni bina teratas: - Terdapat pelbagai alasan bagi seseorang untuk mencari seni bina dan merancang merancang perisian. Anda mungkin pelajar seni bina ingin meningkatkan kemahiran anda dengan berlatih hampir - ia menjimatkan bahan dan wang. Anda mungkin orang awam yang ingin membuat rencana lantai rumah baru, atau hanya berminat untuk menyusun kedudukan dan dinding bilik untuk mendapatkan idea bagaimana mereka akan kelihatan jika dibina.

Perisian seni bina boleh sangat berguna untuk mencegah pengalaman menyesal di kemudian hari apabila rumah telah dibina dengan cara yang salah, yang mahal dan juga sakit kepala bagi orang-orang di mana rumah itu. Sekiranya anda jelas tentang bagaimana anda mahu rumah anda dibina, kemungkinan besar tidak akan berlaku kesilapan dalam pembinaan, dan ini hanya dapat dijamin dengan penggunaan perisian seni bina yang baik.

Lihat juga: - Perisian animasi percuma teratas untuk Windows windows

Untuk tujuan apa sahaja yang anda perlukan perisian seni bina, internet menawarkan pelbagai jenis perisian seperti itu, dan banyak daripadanya percuma, yang paling diinginkan oleh kita semua. Artikel ini akan menyenaraikan 5 perisian seni bina percuma teratas yang perlu anda lakukan sekiranya anda keliru, pilih salah satu daripadanya, dan muat turun secara dalam talian.

5. DesignWorkshop Lite

DesignWorkshop-Lite-min

Perisian percuma ini menawarkan reka bentuk 3D untuk pelan rumah dan lantai serta landskap yang anda mahu lihat modelnya yang realistik. Antaramuka benar-benar mesra pengguna dan membolehkan ciri seperti ketinggian, unjuran, pemanjangan, zum masuk dan keluar, menambah nama pada objek dan bahan dan pengalaman panduan visual bagi pengguna. Mesej teks dapat ditambahkan, dan pengguna bebas membuat gambar dengan pensil maya. Bentuk seperti bulatan dan segi empat juga tersedia, dan begitu juga pilihan potongan-potongan. Pengguna bebas untuk mengimport gambar latar dalam JPG, GIF, PICT dan beberapa format biasa yang lain.

Perisian ini tidak sesuai untuk denah lantai, walaupun anda boleh menggunakannya untuk membuatnya. Pengguna telah mengadu lebih banyak kawalan tetikus yang diperlukan, dan kekurangan alat reka bentuk yang canggih. Perisian ini sangat sesuai untuk anda sekiranya anda ingin melihat gambar 3D dari ruang tertentu, dan tidak mencari alat seni bina yang maju. UI ringkas sangat sesuai untuk pengguna yang tidak terlalu berpengalaman dalam penyuntingan dan reka bentuk dalam talian.

4. Rumah Maya Saya

myvirtualhome-min

Ini adalah perisian yang hebat khusus untuk mereka yang ingin membayangkan dan merancang seperti apa kediaman mereka, kerana ia menunjukkan kepada pengguna gambaran sebenar mengenai kesan jenis pembinaan, dinding, pintu, bilik mandi; akan ada pada susun atur dan struktur kediaman. Perisian ini menawarkan model objek, permukaan, bahan yang sangat kreatif dan interaktif dan juga menentukan seperti apa pencahayaan pada bahagian susun atur yang berbeza. Bagi mereka yang tidak mahu mengupah arkitek, atau hanya ingin mendapatkan idea tentang apa yang mereka mahukan rumah mereka supaya mereka dapat memberi arahan kepada arkitek; perisian ini sempurna. Lebih-lebih lagi percuma dan merangkumi perincian pembekal bahan dan perkhidmatan di samping cara menghubungi mereka,harga yang dikenakan dll - jadi anda tidak perlu mencari pembekal secara berasingan setelah anda memilih dan menyukai bahan. Bukan hanya bekalan bangunan, hiasan rumah dan juga kebun disediakan.

Kelemahan dari perisian yang nampaknya sempurna ini adalah bahawa ia dicipta untuk mensasarkan khalayak Australia. Oleh itu, melainkan jika anda tinggal di Australia, kos bahan yang ditawarkan, dan juga pembekal, tidak akan bermanfaat bagi anda. Untuk tujuan merancang, perisian ini sangat bagus, tetapi ia tidak direka untuk menyesuaikan diri dan memenuhi keperluan di seluruh dunia, jadi itu adalah masalah besar bagi kita.

3. Senibina AutoCAD

autodesk-architecture-software-min (1)

Ini berorientasikan khusus kepada semua arkitek pemula, dan juga arkitek yang sudah mapan. Diisi dengan alat canggih yang biasa dilakukan oleh setiap pelajar seni bina, perisian ini menawarkan ketepatan secara terperinci, penyusunan mudah dan pembuatan reka bentuk dengan lancar. AutoCAD Architecture hadir dalam dua versi: percubaan percuma dan berbayar. Sebab mengapa perisian ini terdapat di nombor 3 dalam senarai ini adalah kerana ia menawarkan alat seni bina profesional, dan walaupun versi percuma hanya percubaan, mana-mana arkitek atau calon arkitek yang menggunakan ini dijamin akan jatuh cinta padanya - versi berbayar adalah maka benar-benar bernilai perbelanjaan sekali sahaja. Sesuai sepenuhnya dengan Windows (kedua-dua 32 bit dan 64 bit),perisian ini unik kerana gambar yang anda buat akan menunjukkan tingkah laku kehidupan sebenar - bahan halus yang dipaparkan sebagai bahan halus, lebih kasar ditunjukkan seperti kasar, dan sebagainya. Ini sangat menggembirakan para arkitek di luar sana kerana mereka ingin melihat ciptaan mereka terbentuk. Sayangnya, jika anda tidak mahu mendapatkan harga minimum untuk versi penuh perisian ini, ini mungkin bukan yang terbaik untuk anda.

2. SketchUp

lakaran-min

Perisian ini dengan cepat mendapat populariti di kalangan pengguna setelah Google memberikan namanya kepada SketchUp. SketchUp hadir dalam pelbagai versi seperti SketchUp Make dan SketchUp Pro- pengguna dapat memilih versi mana yang mereka rasa sesuai dengan keperluan mereka. SketchUp telah menghadapi banyak kritikan atas keterbatasannya - bahawa ia tidak dapat mengenali bentuk yang tidak lurus seperti segi empat tepat atau bulatan tetapi memiliki bentuk yang tersendiri; bahawa masalah prestasi melambatkan kelajuan dan fungsi perisian dan aduan yang serupa.

Tetapi ia menyediakan banyak tambahan dan forum di mana pertolongan diberikan secara bebas dan tepat pada masanya, belum lagi beberapa ciri yang sangat baik yang ditawarkannya - sangat mudah dipelajari, menghasilkan gambar 3D yang jelas, membolehkan anda mengambil alih lantai, kerja kayu, membuat lekapan tambahan seperti garaj, gudang, geladak, dll. Setiap objek, permukaan, dan bahan dilengkapi dengan teksturnya yang tersendiri, yang pastinya merupakan kelebihan. Kekurangan ketepatan adalah masalah, tetapi dengan pembangun berusaha keras untuk menyelesaikannya, SketchUp akan segera menjadi lebih popular. Pro terbesarnya kekal sehingga kini antara muka mesra pengguna.

1. Senibina Semula

revit-min

Yang ini percuma untuk semua pelajar dan profesional yang berkaitan dengan pendidikan, dan Revit juga menawarkan lesen tiga tahun percuma untuk menggunakan perisian ini kepada semua pengguna lain, yang sangat bagus. Keahlian percuma menjadikan perisian ini sesuai untuk pelajar seni bina. Sangat berstruktur dan profesional, perisian ini akan menyimpan perubahan yang anda buat sebaik sahaja anda membuatnya, dan akan terus mengubah suai landskap / rancangan yang sedang anda jalankan untuk memberikan pengalaman yang ideal. Ketepatan adalah kelebihan utama dengan perisian ini - ia menjamin dan menyediakan reka bentuk yang kemas dan bebas dari kesilapan. Pengguna dapat merancang struktur apa pun dan melihatnya dalam bentuk 3D, membuat draf dengan cepat, dan mengawasi proses pembinaan dari awal pembinaan hingga pembongkaran bahagian yang ingin dikeluarkan oleh pengguna.

Walaupun pendekatan yang jelas dan jelas, Revit bukan untuk pelajar baru dan orang awam yang merancang kediaman mereka - hanya orang yang berpengalaman dalam kajian dan reka bentuk seni bina yang dapat memanfaatkan Revit untuk membuat bangunan, lekapan, dan perincian tambahan.

Sekiranya anda tidak keberatan membayar, ArchiCAD juga merupakan perisian seni bina yang sangat baik yang menyediakan reka bentuk berkualiti tinggi dan prestasi yang cekap. Walaupun ArchiCAD menyediakan percubaan percuma seperti AutoCAD, pengguna telah memilih versi penuh berbayar sebagai satu-satunya versi yang patut dicuba atau digunakan; percubaan itu tidak menawarkan banyak ciri untuk dicuba.

Sebilangan besar pengguna tidak mahu langsung membayar untuk menggunakan perisian yang mereka tidak pasti akan suka, dan bergantung pada versi percubaan untuk membantu mereka memutuskan- tetapi jika percubaan tidak mencerminkan ciri-ciri yang dijanjikan dalam pembayaran versi, pelanggan tidak begitu berminat menggunakan perisian tersebut.

DreamPlan Home Design adalah perisian percuma lain yang hampir masuk ke senarai kami, serupa dengan SketchUp dalam kesederhanaan dan rendering asasnya, tetapi sementara DreamPlan menawarkan pelbagai objek, bahan, dan alat yang sangat terhad dan tidak canggih, SketchUp jauh lebih kreatif dalam pilihan yang disediakannya. SketchUp juga sangat mesra pengguna, yang memberikan kelebihan lain berbanding DreamPlan.

MicroStation adalah perisian seni bina yang digunakan oleh banyak orang kerana menyediakan antara muka yang stabil untuk digunakan. Walaupun kedengarannya menjanjikan, pengguna mengeluh bahawa perisiannya ketinggalan dan membawa kepada masalah prestasi untuk komputer. Perisian yang sering ketinggalan dan menyebabkan gangguan dalam aliran kerja sama sekali tidak disukai; oleh itu itu bukan untuk MicroStation dari kami.

Sukar untuk memilih perisian yang sesuai dari semua pilihan perisian seni bina yang ditawarkan di internet, tetapi kos, kebolehpercayaan, prestasi dan kesesuaian dengan keperluan seseorang adalah faktor terbesar dan paling penting yang harus diingat. Walaupun merasa tidak perlu membayar untuk menggunakan perisian, perisian berbayar kadangkala lebih baik dalam berfungsi dan diservis. Tetapi jika seseorang tidak mahu membelanjakan wang, mereka dapat dengan mudah menggunakan mana-mana perisian yang disebutkan dalam senarai di atas, dan menanggung segala kekurangan yang ada selama ia masuk akal.

Peringatan:

Apa sahaja perisian yang anda pilih untuk dimuat turun, selalu pastikan bahawa ia adalah laman web yang boleh dipercayai dan bukan beberapa laman web yang tidak dikenali yang kurang dikenali dan kelihatan bahkan dari jauh seolah-olah ia mengandungi perisian hasad. Beberapa laman web yang tidak diketahui mungkin kelihatan tidak bersalah, tetapi hanya satu klik pada pautan muat turun yang dapat menjangkiti sistem anda dengan virus. Laman web seperti muat turun CNET, softpedia dan laman web rasmi boleh dipercayai.