12 Aplikasi Kalendar Percuma Terbaik untuk Windows 10

Sudah berlalu hari-hari ketika anda menggunakan kalendar bercetak untuk mengawasi hari, festival, atau tugas penting anda. Beberapa pengubahsuaian kemudian, selama bertahun-tahun, kalendar adalah aplikasi sekarang. Anda tidak perlu lagi mengikuti kalendar kertas atau meja kerana kehidupan sekarang adalah mengenai telefon pintar dan komputer riba.

Anda boleh mengikuti kalendar terbina dalam pada peranti anda atau memuat turun aplikasi untuk fungsi lanjutan. Ringkasnya, jauh lebih senang hari ini, tetapi ya, anda masih memerlukan kalendar. Anda kini boleh melakukan lebih banyak lagi dengan aplikasi kalendar ini. Kami sangat menyukai penampilan yang ramping, ciri tambahan, dan pilihan penyesuaian. Windows menjadi platform yang sangat digunakan di seluruh dunia, kami telah menyenaraikan beberapa aplikasi kalendar terbaik untuk Windows untuk kemudahan anda.

Mel dan Kalendar

Kalendar Mel Microsoft

Bagi mereka yang menggunakan PC Windows, Mail dan Kalendar oleh Microsoft Corporation adalah salah satu aplikasi kalendar yang disyorkan. Ini adalah aplikasi ringan yang tidak memerlukan ruang sebanyak Outlook. Ini adalah aplikasi bebas dan, tidak perlu dipasang secara berasingan sebagai bundle Office.

Aplikasi ini memberi anda maklumat terkini mengenai mesej e-mel anda, membantu anda mengatur jadual anda, dan tetap berhubungan dengan rakan, keluarga, dan rakan sekerja. Sama ada anda bekerja dari pejabat, atau dari rumah, aplikasi ini sangat sesuai untuk komunikasi pantas. Ini juga membantu anda menumpukan perhatian pada aspek utama dari semua akaun anda. Ia serasi dengan akaun popular seperti Gmail, Office 365, Outlook.com, dan banyak lagi.

Harga: percuma untuk dimuat turun

Kalendar Cekap

Kalendar Cekap

Kalendar Cekap membantu anda mengurus masa dengan cekap, menggunakan Modul Kalendar, Tugas dan Acara. Ia dilengkapi dengan antara muka responsif di mana ciri utama terletak di hujung kiri kalendar. Ia juga menawarkan pelbagai paparan kalendar (Hari, Minggu, Bulan, dan Tahun) berserta paparan senarai yang membantu anda mengikuti temu janji dan acara anda.

Ini adalah aplikasi yang mudah disegerakkan yang membantu anda menyegerakkan PC dan Telefon bimbit anda hanya dalam 4 langkah mudah. Antara ciri lain adalah dokumen yang kuat yang membolehkan anda menyimpan komen anda untuk tugas atau acara semut, pilihan untuk menetapkan keutamaan untuk acara dan tugas, peringatan biasa pada peristiwa atau tugas yang telah ditetapkan, dan Tong Kitar Semula (dengan ciri sandaran dan pemulihan ) di mana anda boleh membuang data lama dan tidak dapat digunakan.

Harga: versi percuma tersedia; peningkatan bermula dari $ 27.96

Kalendar Google

Kalendar Google

Kalendar Google adalah satu aplikasi percuma yang sangat mudah digunakan tanpa menjejaskan fungsi apa pun. Antaramuka dilengkapi dengan susun atur sederhana di mana semuanya disusun dengan baik. Tambahkan acara kalendar atau acara lanjutan dengan pantas hanya dalam beberapa klik utama. Lebih-lebih lagi, ia menghantar peringatan berulang-ulang, supaya anda tidak terlepas sebarang peristiwa dan tugas penting.

Beberapa ciri hebatnya yang lain termasuk,

 • Keupayaan untuk menghantar e-mel dan mesej kepada diri sendiri;
 • Pilihan untuk mengemas kini keutamaan acara tertentu (bebas atau sibuk);
 • Pilihan untuk berkongsi kalendar anda antara satu sama lain;
 • Keupayaan untuk menyegerakkan ke mana-mana aplikasi di sistem anda;
 • Benar-benar percuma.

Lebih-lebih lagi, anda tidak perlu memeriksa sama ada pasangan anda sibuk atau rakan anda telah merancang perjalanan. Cukup muat turun Kalendar Google dan tetap diberitahu setiap masa tanpa kerumitan.

Harga: percuma untuk digunakan

Masa Tambang

Sekurang-kurangnya

Aplikasi kalendar percuma yang lain ialah Mine Time, yang senang disediakan dan ringkas. Yang perlu anda buat hanyalah menyambung ke akaun perkhidmatan dan voila! Anda boleh memasang aplikasi ini atau bahkan mengemas kini, hanya dengan satu klik. Bahagian yang terbaik adalah, ia bergabung dengan semua kalendar anda yang lain pada peranti anda, seperti, Kalendar Google, Outlook.com, Exchange, iCloud, dan semua perkhidmatan CalDAV. Jadi, anda boleh mempunyai semua kalendar di satu tempat.

Selain itu, anda juga dapat melihat pandangan yang memaparkan statistik berapa kali anda bergaul dengan rakan sekerja dalam beberapa bulan terakhir, atau berapa kali tarikh acara berubah, dan banyak lagi. Antaramuka responsif membolehkan anda menjadualkan acara atau melakukan tindakan dengan mudah. Aplikasi merentas platform ini mempelajari susunan dan pilihan harian anda menggunakan AI. Yang terbaik, semua ini tersedia secara percuma!

Harga: percuma untuk digunakan

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook jauh lebih banyak daripada sekadar e-mel. Ia juga menggabungkan kalendar bersama dengan kenalan, tugas, dan banyak lagi, semuanya di bawah satu bumbung. Fungsi kalendar membolehkan anda tetap teratur dengan lebih selesa. Dari menempah bilik persidangan untuk mengetahui jejak RSVP untuk mesyuarat, semua yang mungkin dilakukan terus dari kalendar anda.

Anda juga boleh berkongsi kalendar yang membantu anda membuat rancangan dan menyegerakkan jadual, dan bahkan melihat ketersediaan rakan sekerja anda. Lebih-lebih lagi, ia menawarkan keselamatan di peringkat syarikat dan memastikan data sensitif anda selamat dengan bekerja sepanjang masa. Yang paling penting, jadual perjalanan anda dan tarikh akhir pembayaran, diambil secara automatik oleh kalendar dan menghantar peringatan biasa kepada anda supaya, anda tidak terlepas peristiwa penting anda.

Harga: Percubaan percuma selama 30 hari tersedia; Peningkatan bermula dari $ 70 / Yr / PC

Kalendar Saya

Kalendar Saya

Kalendar Saya oleh Microsoft, adalah salah satu aplikasi kalendar terbaik untuk Windows. Ini adalah aplikasi yang cukup baru dan sudah berjalan dengan baik dari segi populariti. Muncul dengan pelbagai kategori yang membolehkan anda menyesuaikan paparan kalendar, menawarkan tontonan dalam format jubin langsung, membolehkan anda menambahkan foto ke hari lahir, dan pengurusan tugas.

Antara ciri utama yang lain adalah:

 • Membolehkan anda melihat kalendar pada hari, minggu, dan bulan;
 • Pilihan untuk menukar dengan cepat antara paparan kalendar untuk melihat hari yang dipilih dalam pelbagai paparan;
 • Membolehkan anda melihat ulang tahun, percutian, dan acara khas lain;
 • Membolehkan anda juga melihat hari nama dalam kalendar;
 • Pilihan penyesuaian yang berbeza tersedia untuk melihat kalendar;
 • Tidak memaparkan iklan;
 • Paparan kalendar yang ditingkatkan dengan paparan minggu dalam format grid;
 • Membolehkan anda memilih dari pelbagai jubin langsung;
 • Menawarkan pilihan untuk menguruskan tugas;
 • Membolehkan anda memilih kalendar yang dapat dilihat dari semua kalendar yang ada di sistem anda.

Kalendar ulang tahun dalaman dioptimumkan dan anda kini boleh menambahkan foto ke hari lahir dalam kalendar.

Harga: percuma untuk digunakan

Kalendar Kilat

Kalendar Pencahayaan

Lightning Calendar adalah projek Mozilla yang membantu anda tetap teratur dengan jadual dan acara penting lain dalam hidup. Kalendar sepenuhnya diasimilasikan dengan e-mel Thunderbird atau Seamonkey anda. Anda boleh menguruskan beberapa kalendar dengan mudah, membina senarai anda sendiri untuk semua tugas, menghantar jemputan kepada rakan untuk acara khas, dan bahkan melanggan kalendar awam menggunakan aplikasi kalendar ini.

Harga: sumber percuma dan terbuka

Satu Kalendar

Satu Kalendar

Satu Kalendar adalah salah satu aplikasi kalendar paling mudah dan mesra pengguna, dan itulah sebabnya mengapa ia sangat popular. Ditawarkan oleh Microsoft, aplikasi ini membolehkan anda menambahkan semua kalendar anda di satu tempat di bawah pilihan kalendar yang menarik dan ringkas. Apa lagi? Ia juga boleh disesuaikan. Antara ciri utamanya ialah:

 • Menyediakan platform teras di mana anda dapat melihat Kalendar Google, Kalendar Outlook, iCloud, Office 365, Exchange, acara Facebook, dan banyak lagi, semuanya di satu tempat;
 • Bawa semua kalendar anda di bawah satu bumbung;
 • Membolehkan anda melihat dan menguruskan sebarang janji temu, acara, dan jadual agar anda tidak terlepas acara penting;
 • Membolehkan anda menyaring janji temu yang ingin anda lihat dengan lancar;
 • Anda boleh menambah, mengemas kini, dan membuang janji temu, berdasarkan keperluan anda;
 • Membolehkan anda menapis dan mencari apa yang anda cari dengan cepat;
 • Menawarkan pelbagai paparan seperti Hari, Minggu, Bulan, dan Tahun;
 • Data yang disimpan pada peranti dilindungi;
 • Membolehkan anda bekerja dalam mod luar talian tanpa memerlukan sambungan internet;
 • Sesuai dengan beberapa kalendar Google dan Office365 yang berbeza;
 • Menawarkan warna, nombor minggu, tema, format jubin langsung, pilihan cetak, dan kemudahan seret dan lepas yang boleh disesuaikan.

Harga: versi percuma tersedia; versi premium tersedia dengan harga $ 4.99

Kalendar Harapan

Kalendar Harapan

Sekiranya anda mencari aplikasi mudah, tetapi dilengkapi dengan ciri, Hope Calendar boleh menjadi pilihan yang tepat. Yang paling kami sukai adalah, penyesuaian tidak diperlukan dalam tetapan peranti kerana hanya menyatu dengan tetapan semasa anda untuk kalendar dan pandangan. Beberapa ciri lain adalah:

 • Susun atur yang ringkas dan kemas menawarkan semua yang anda mahu lihat pada pandangan pertama;
 • Keserasian dengan aplikasi lain seperti, Kalendar Google, Outlook, Yahoo, Exchange, Office 365, dan iCloud;
 • Menawarkan peta panas yang membolehkan anda melihat hari-hari yang lebih sibuk dengan cepat;
 • Membolehkan anda melihat janji masa depan anda dalam format jubin langsung yang mudah;
 • Kemudahan untuk mendapatkan gambaran menarik dari hari-hari anda yang akan datang dalam paparan agenda, dengan mudah;
 • Pilihan untuk melihat hingga lima janji temu dalam format jubin langsung yang besar;
 • Membolehkan anda menambah janji dengan mudah dengan hanya mengklik dua kali atau melangkau ke hari semasa dengan satu klik dan tahan;
 • Pilihan untuk menyembunyikan janji temu atau mendapatkan pandangan cepat mengenai janji temu yang tersembunyi apabila diperlukan.

Bahagian yang paling baik adalah, ia menggunakan kalendar semasa anda dan jadi, ia tidak perlu disediakan secara berasingan. Lebih-lebih lagi, data peribadi anda tidak pernah masuk ke pelayan.

Harga: versi percuma tersedia; versi pro tersedia pada harga $ 2,49

Kalendar Chronos +

Kalendar Chronos

Sekiranya anda mencari kalendar yang memfokuskan pada penampilan, maka ia mesti menggunakan Kalendar Chronos +. Ini adalah aplikasi kalendar yang bergaya dengan pelbagai ciri sambil mengekalkan keanggunannya. Ia dilengkapi dengan ciri-ciri menarik dan juga menyediakan integrasi dengan semua kalendar pada peranti anda.

Ini memberikan sokongan untuk pelbagai bahasa (lebih dari 30) dan menawarkan pembetulan percutian untuk pelbagai negara. Selain itu, anda juga boleh menyesuaikan kalendar dalam format jubin langsung yang kaya dan juga penampilan kalendar. Apa lagi? Ia juga menampilkan percutian bersepadu dan hari-hari istimewa lain untuk lebih daripada 70 negara, yang unik.

Terokai bijih dengan tanda-tanda Zodiak dan fasa bulan. Ciri tambah pintar dan pilihan untuk melihat kalendar dalam pelbagai paparan adalah beberapa ciri utama lain untuk dilihat.

Harga: $ 2.49

Jubin Jadual waktu

jadual waktu Tile sesuai dengan namanya dengan membantu anda menambah kursus dan kuliah anda dengan waktu mula dan akhir yang ditentukan. Anda juga boleh menambahkan nama tempat dan guru dan mengikuti jadual kursus dan kuliah anda dengan berkesan. Skrin utama memaparkan kuliah yang dijadualkan pada hari ini. Anda boleh mengubah tetapan untuk memaparkan kuliah masa lalu untuk hari ini.

Setelah aplikasi dilancarkan, ia memaparkan jubin langsung yang menunjukkan kuliah hari ini. Dengan menggunakan AppBar, anda boleh sampai ke halaman Kursus dan di sini, anda boleh menambah, membuang, mengubah kuliah dan kursus. Zum semantik membolehkan anda mencari dan membuka kursus dengan mudah. Anda juga boleh menavigasi ke kuliah dengan paparan Mingguan dari skrin permulaan. Di sini, anda dapat melihat kuliah yang dikategorikan mengikut hari.

Harga: percuma untuk digunakan

Dengan jadual yang cepat dan sibuk hari ini, mudah untuk melupakan peristiwa penting anda dan melewatkan hari-hari istimewa dengan rakan atau keluarga. Muat turun salah satu aplikasi kalendar popular ini dan jangan sekali-kali ketinggalan tarikh di tempat kerja atau bersama orang tersayang.

Kalendar Acara

Kalendar Acara, seperti namanya, dirancang khas untuk melacak tarikh acara. Contohnya, anda dapat dengan mudah mengesan peristiwa penting seperti perkahwinan, festival, ulang tahun, percutian, dan sebagainya, dengan mudah, menggunakan aplikasi ini. Ini mengirimkan pemberitahuan berkala, membuat Anda tetap waspada hingga acara mendekat. Aplikasi ini, pada dasarnya, tidak membiarkan anda melupakan sebarang acara yang akan datang dan bahkan membuat jadual untuk mereka.

Antara ciri lain adalah:

 • Pilihan untuk menambah acara yang berbeza dan menyimpannya ke dalam awan;
 • Pilihan untuk melihat pemberitahuan;
 • Dapatkan pemberitahuan di Desktop dengan pilihan pemberitahuan roti bakar;
 • Membolehkan anda menyimpan acara tanpa had di awan;
 • Melindungi maklumat sensitif anda dari akses yang tidak dikenali.

Harga: percuma untuk digunakan