10 perisian Kamus Offline Percuma Terbaik untuk PC anda

Apa yang berfungsi pada PC tanpa sambungan internet pada masa ini? Kehidupan kita sangat bergantung pada internet sejak kebelakangan ini sehingga kita berada dalam talian walaupun dalam perjalanan, di telefon pintar kita. Tetapi, apa yang berlaku apabila tidak ada sambungan internet atau terdapat gangguan dalam rangkaian? Kita secara tiba-tiba berada dalam keadaan betul dan merasa tidak berdaya dalam situasi seperti itu. Sebilangan besar aplikasi pada masa ini bergantung pada rangkaian internet yang aktif dan begitu juga dengan kebanyakan Kamus.

Baca: Kata-kata pelik baru ditambahkan pada Kamus Oxford

Walaupun terdapat banyak Kamus dalam talian yang boleh dimuat turun untuk PC, kebanyakannya memerlukan sambungan internet atau ada bayaran yang dikenakan untuknya. Walaupun anda mendapat kamus percuma, ia mungkin tidak mempunyai pelbagai ciri dan kekurangan kebanyakan perkataan. Dalam kes seperti ini, mempunyai kamus lengkap di PC anda yang boleh diakses di luar talian dan juga percuma, adalah alternatif yang baik bagi banyak orang.

Hari ini dalam catatan ini, kami telah menyusun senarai kamus luar talian terbaik untuk PC yang akan membantu pencarian kata cepat itu. Mereka bukan sahaja akan memberi anda penyelesaian segera tanpa sambungan internet atau Wi-Fi, tetapi juga akan membantu anda dengan pangkalan data yang komprehensif yang mempunyai hampir semua perkataan yang dapat anda fikirkan. Jadi mari kita pergi ..

Kamus Percuma Wordweb

kata kunci

Wordweb adalah salah satu perisian kamus terbaik yang tersedia sejak kebelakangan ini yang benar-benar percuma. Anda boleh memuat turun edisi lengkap tanpa sebarang kos yang menawarkan pangkalan data besar dari kata sumber yang jumlahnya sekitar 15000. Bukan hanya itu, menggunakan perkhidmatan penterjemahnya juga lebih mudah kerana memberi anda terjemahan kata dalam satu klik sahaja walaupun anda berada di luar talian.

Aplikasi tetap ada di dalam fail sistem dan boleh dimulakan dari mana-mana program komputer. Untuk MS Word, Wordweb tertanam di dalamnya secara lalai dan dapat diakses dengan hanya satu klik dari fail Word itu sendiri. Wordweb bukan sahaja menentukan kata-kata yang anda cari, tetapi juga memaparkan sinonim, kata-kata yang serupa dan sumber perkataan.

Walaupun Wordweb menawarkan versi pro yang menarik dan versi percuma dengan ciri terhad, perisian percuma digunakan oleh banyak orang di seluruh dunia kerana tidak banyak yang tidak dapat menanggung kos kamus premium.

Wordweb menawarkan lebih dari 150000 kata sumber dan gabungan sinonim lebih dari 120000 jumlahnya dengan kemas kini dan penambahan biasa pada kata-kata antarabangsa (Bahasa Inggeris).

Kamus Utama

minimum-percuma-luar talian-kamus-min

Ultimate Dictionary adalah perisian percuma untuk desktop (Windows) yang mudah digunakan, seperti pemasangannya. Ia menawarkan koleksi lengkap (hampir 61) kamus yang merangkumi pilihan kata untuk bahasa seperti, Inggeris, Perancis, Poland dan Sepanyol bersama dengan glosari, kamus dan tesaurus. Menjadi penyusun hampir semua maklumat yang anda perlukan berkaitan dengan kata, program ini memberikan anda penyelesaian menyeluruh untuk pertanyaan anda. Ini membantu anda mencari maklumat anda untuk mencari kata hanya dalam satu carian dari semua 61 kamus sekaligus.

Apabila anda mencari kata-kata yang bermaksud dan memasukkan ke dalam kotak carian alat, ia mencari yang sama di semua 61 kamus yang disertakan sekaligus dan memaparkan definisi yang ditarik dari setiap kamus di mana kata itu dilacak di panel di sebelah kanan. Semasa anda memasukkan kata dengan isyarat, penyelesaiannya mula ditunjukkan di panel.

Kamus ini menawarkan antara muka yang tidak rumit, teratur dan mesra pengguna, dan membantu membandingkan pelbagai penerangan kamus dengan lancar. Ultimate Dictionary juga mengendalikan kamus dengan mudah menggunakan alat pentadbiran seperti itu yang membolehkan anda menambah, menghilangkan, atau bahkan menyusun semula kamus. Lebih-lebih lagi, ia juga mengenali format yang digunakan oleh Stardict Dictionary.

Kamus Bahasa Inggeris dan Tesaurus

TheSage adalah Kamus dan Tesaurus profesional 100% percuma dan lengkap yang juga tersedia di luar talian untuk pengguna PC. Ia terdiri daripada kamus besar yang merangkumi lebih daripada 210,000 makna perkataan bersama dengan tesaurus komprehensif yang menawarkan lebih daripada 140,000 pautan antara definisi yang terdiri daripada sinonim, hiperim, holonim, antonim, hiponim dll.

Antaramuka merangkumi tab yang membolehkan anda mencari banyak perkataan secara serentak menggunakan alat carian yang sesuai dan luar biasa. kad liar dan banyak lagi. Anda juga boleh mendapatkan sejarah perkataan yang anda cari. Bahagian terbaik mengenai perisian adalah bahawa ia berasimilasi ke dalam senarai konteks Windows yang membantu anda dapat mencari definisi dari hampir mana-mana sumber dari PC anda.

Walaupun dengan The Sage, anda mempunyai izin untuk menggunakan sumber dalam talian seperti, dari Google atau dari Wikipedia, anda juga dapat mengakses koleksi besar yang sudah berisi ilustrasi penggunaan sekitar 50.000. Ia juga membolehkan anda menggunakan pilihan carian dalam talian lain seperti, carian masa nyata, carian anagram dan kebenaran untuk menggunakan perkhidmatan seperti, asimilasi dulang sistem dan kemahiran menjalankan program melalui pemacu USB. The Sage juga merangkumi lebih daripada 70,000 notasi fonetik.

Beberapa ciri lain yang membezakannya daripada program lain adalah kemampuannya untuk mencari maklumat dari kebanyakan aplikasi hanya dalam satu klik, memberikan tesaurus yang pasti untuk definisi individu, mana-mana perkataan boleh diklik setelah memulakan pencarian baru, berfungsi dengan sempurna walaupun dijalankan melalui peranti mudah alih seperti USB, menawarkan fungsi papan keratan yang membolehkan anda menyalin hasil carian, definisi, contoh, dan lain-lain, membolehkan anda menyesuaikan dengan pilihan warna dan fon, membolehkan anda melihat senarai dalam masa nyata , mengingatkan anda tentang perkataan yang anda cari dengan alat pembantunya, berfungsi sebagai kamus penutur dan juga membolehkan anda menyimpan perkataan dari pelbagai sumber.

LingoPad

lingopad

Lingopad adalah kamus luar talian yang tersedia untuk digunakan pada Windows PC dan sangat sesuai untuk mereka yang mencari glosari Jerman hingga Inggeris yang hebat. Bukan hanya itu, ia juga menawarkan sejumlah kamus lain dalam pelbagai bahasa seperti, Perancis, Turki, Sepanyol, Norway, Itali, Arab dan Jepun.

Ini membolehkan anda mengimport set terminologi anda sendiri, menentukan sendiri, membina stok kata dan bahkan mengeditnya, dan menggunakannya di samping kamus semasa. Percuma untuk memuat turun tanpa caj tersembunyi. Dengan menggunakan fungsi carian, anda dapat mencari bahagian awal, tengah atau bahagian terakhir kata mencari kolokasi dan melihat indeks kata-kata yang baru dicari. Anda juga boleh menekan hotkey pada PC anda untuk mencari kata yang ditandai atau disalin, namun, jika anda ingin mencari kata-kata di Wikipedia atau Google, ada pautan langsung untuk yang sama.

Perhatikan bahawa LingoPad pada masa ini hanya tersedia untuk OS Windows dan tidak ada kemas kini lain yang diharapkan untuk program ini untuk Windows tidak lama lagi. Namun, LingoPad nampaknya merancang untuk membuat program untuk Mac OS X, Windows dan Linux yang akan menjadi pelbagai platform.

Stardict

Stardict adalah kamus global luar talian bebas platform bebas sumber terbuka yang menampung lebih dari 100 kamus percuma pada masa ini. Walaupun anda mempunyai akses ke pangkalan data kamus besar ini secara percuma, anda harus memasang setiap kamus ini setelah anda memuat turun kerak kamus Stardict.

Ini telah muncul dengan idea menarik baru misalnya, pertanyaan Fuzz yang mengingatkan anda tentang cara mengeja kata dengan betul ketika anda tidak dapat mengingatnya. Ini memberi anda hasil pencocokan yang paling dekat dengan kata yang anda masukkan, setelah mengetahui korelasi di antara dua kata menggunakan alat Edit Jarak Levenshtein. Anda hanya perlu menambahkan “/” sebelum kata yang dimasukkan dan kemudian tekan butang Enter untuk mengembangkan pertanyaan kabur.

Net Dict adalah satu lagi tawaran baru dari program yang tidak memerlukan anda memasang kamus ke PC anda. Anda hanya boleh mengklik ikon di hujung kanan atas panel yang merupakan menu utama dan memilih pilihan yang menyatakan Keutamaan. Ini akan membolehkan anda menetapkan ciri Net Dict dari sini yang boleh anda mula gunakan setelah anda mendaftar dan log masuk ke akaun anda. Ini sekarang akan membolehkan anda menggunakan ciri Net Dict dengan kamus anda sendiri.

Walaupun pilihan terjemahan teks penuh membolehkan anda menterjemahkan dari satu bahasa ke bahasa lain dengan mengklik ikon di sudut kiri yang bertuliskan "terjemahan teks" dan menggunakan mesin carian yang berbeza seperti, terjemahan Excite Janpan, Yahoo, Google, anda boleh juga dapatkan perkataan menggunakan tetikus untuk terjemahan dengan mengklik pada butang "Imbas".

Hasil carian ditunjukkan pada petua alat semasa mod imbasan yang membolehkan anda mencari perkataan yang diinginkan dengan sangat senang. Bersama dengan Freedict, ia menyediakan terjemahan terjemahan dari mana-mana laman web dalam bahasa asing. Program ini tersedia untuk Windows, Maemo, Solaris dan Linux pada masa ini.

Kamus Artha

artha-terbaik-percuma-luar talian-kamus-min

Artha adalah Tesaurus berbilang platform dalam bahasa Inggeris yang ditawarkan secara percuma dan hanya tersedia untuk kegunaan luar talian. Program ini dibina di WordNet yang mengandungi pangkalan data bahasa Inggeris yang besar yang dibuat di University of Princeton. Setiap perkataan yang anda cari di perisian ini akan menarik kemungkinan kata-kata yang berkaitan yang terdiri daripada, sinonim, antonim, kata-kata serupa, kata, kata domain, derivatif, atribut, sebab, hiperim dan lain-lain yang disebut pemetaan akal.

Semua pautan ini mengarahkan anda kepada penafsiran dan penerangan kategori analog dan apabila anda memilih kata yang berkaitan dalam perisian, secara automatik ia akan membawa anda ke definisi analog yang disorot untuk pemahaman yang lebih baik. Sebaik sahaja anda mula menaip, Artha menunjukkan indeks kemungkinan kata sepadan berdasarkan apa sahaja yang anda masukkan sejauh ini. Juga, sekiranya anda memasukkan kata dengan ejaan yang salah, program ini mencadangkan beberapa pertandingan yang hampir sama.

Arha tetap berada di dulang sistem komputer setelah anda memuat turunnya. Ini menolong anda mencari kata-kata dari mana-mana tetingkap terbuka dengan memilih teks dan dengan menekan butang panas yang sudah diperbaiki. Anda boleh memilih agar Artha memaparkan peringatan pasif semasa menggunakan butang panas atau anda juga boleh memilih agar program menunjukkan hujung belon yang akan membantu anda untuk meneruskan tindakan anda dengan cepat.

Selain itu, Artha menyimpan catatan semua sejarah carian kata anda dan melengkapkan anda dengan butang seperti, "Sebelumnya" dan "Seterusnya" agar anda dapat melihat carian anda dengan mudah.

Kamus Everest

everest-best-free-offline-kamus

Mereka yang mencari kamus luar talian percuma untuk PC mereka, Everest boleh menjadi penyelesaian yang tepat untuk mereka. Hingga kini terdapat 35 kamus yang tersedia di bawah program ini dan mendakwa akan terus menambah lebih banyak kamus dari semasa ke semasa. Walaupun ia membolehkan anda mencari kata di banyak kamus, salah satu ciri menariknya ialah mengawasi papan keratan yang membolehkan anda memulakan pencarian istilah secara automatik dalam kamus semasa penggunaan mana-mana program dengan hanya menyalin kata ke papan keratan dengan bantuan arahan "Salin".

Everest menawarkan hasil untuk semua bahasa utama Eropah dan juga membantu anda mencari istilah menggunakan indeks. Aplikasi ini dilampirkan dengan alat bantu pertuturan yang membantu anda mengucapkan perkataan dengan betul selain ciri responsif. Lebih-lebih lagi, ia juga memungkinkan untuk menyesuaikan kata-kata, memulakan pencarian secara automatik dengan mengklik dua kali istilah, memaparkan butang Kembali yang membantu anda kembali ke penafsiran sebelumnya, menunjukkan satu perkataan baru secara rawak pada panel kecil untuk tujuan pembelajaran, membolehkan anda untuk menyesuaikan warna kata, membolehkan anda menguji pengetahuan anda, menterjemahkan pelbagai bahasa, membolehkan anda membina kamus anda sendiri, berkongsi dan menerjemahkannya ke rakan anda, dan bahkan mengawal laman web kegemaran anda.

Kamus Aard

aard-best-percuma-offline-kamus

Kamus Aard adalah kamus terbuka sumber terbuka dan bebas platform yang menawarkan penyelesaian kata dalam pelbagai bahasa. Ia disertakan dengan modul kamus yang membolehkan anda mencari istilah carian di kamus bersama dengan carian pantas dari Wikipedia walaupun anda berada di luar talian. Anda perlu memuat turun perisian sekali sahaja dan anda sudah bersedia.

Aard menawarkan pelbagai kamus yang terdapat dalam beberapa bahasa di laman web mereka yang mengandungi indeks Wikipedia dalam pelbagai bahasa seperti, Inggeris, Portugis, Sepanyol, Perancis, Itali dan banyak lagi. Pangkalan data lain yang ditawarkan oleh program ini adalah WikiQuote, WordNet, Wiktionary, dll.

Lebih-lebih lagi, ini membolehkan anda memasukkan lebih dari lima puluh kamus yang berlainan ke dalam direktori, menawarkan ciri-ciri baru yang hebat seperti, pilihan carian dan penapisan dalam perjalanan, keupayaan untuk melihat carian baru atau sejarah, membolehkan anda memperbesar dan keluar dari halaman hasil, dan carian kata cepat. Istilah yang anda dapati di Wikipedia menggunakan program ini ditampilkan dalam bentuk keseluruhan artikel yang dapat anda simpan dalam format HTML pada hard disk pilihan anda.

Anda juga mempunyai akses ke banyak jalan pintas pada papan kekunci dengan Aard yang bagi mereka yang lebih suka menggunakan papan kekunci dan bukan tetikus untuk navigasi.

mungil

tinyspell-free-offline-kamus

Nah, tinySpell lebih merupakan penyemak ejaan daripada kamus tradisional dan benar-benar percuma. Program ini sangat berguna bagi mereka yang merujuk kamus untuk memeriksa ejaan perkataan yang betul dan bukannya pemeriksa ejaan. Ini adalah alat yang sangat berguna untuk semua kerana ia juga dilengkapi dengan Kamus Amerika ke Bahasa Inggeris yang menampilkan lebih dari 110,000 istilah.

Ini dapat mengawasi keterampilan menaip anda yang sedang berlangsung dan memberitahu anda setiap kali ia menemukan perkataan yang dieja dengan salah. Bukan hanya itu, ia juga melakukan pemeriksaan ejaan cepat pada teks yang disalin ke papan keratan, dan juga dapat dipasang secara otomatis di bahagian pemberitahuan bar tugas agar mudah dijangkau.

tinySpell adalah alat ringkas yang membolehkan anda menganalisis teks anda dalam mana-mana program Windows dan memperbaikinya dengan cepat dan mudah. Oleh itu, apabila anda hanya perlu menjalankan pemeriksa ejaan cepat pada teks anda, tetapi tidak mahu bersusah payah memulakan pemproses kata iaitu ketika anda dapat menggunakan tinySpell yang cepat dan efisien. Ringkasnya, ini adalah salah satu alat yang paling diperlukan di bar tugas sistem anda bagi mereka yang sering menulis.