Ralat Profil Berlaku Masalah di Chrome (Diselesaikan)

Chrome mungkin merupakan salah satu penyemak imbas web yang paling banyak digunakan di Windows 10 kerana kemudahan penggunaannya, pelbagai ciri, dan sambungan yang berguna. Namun, pada waktu larut malam, pengguna melaporkan ralat pelik semasa cuba membuka Google Chrome sama ada dalam mod standard atau Inkognito. Tampaknya, setiap kali mereka mencoba membuka Chrome, muncul pesan kesalahan yang berbunyi, " Kesalahan Profil Terjadi ".

Kesalahan ini memaksa anda untuk log masuk semula menggunakan akaun Google mereka untuk mengambil tab yang disimpan dan pilihan lain. Ini juga menimbulkan masalah semasa anda cuba membuka tetingkap penyamaran Chrome baru. Ia tidak membantu walaupun anda mengemas kini Chrome dan menjalankan versi terkini. Walau bagaimanapun, masalah tidak berlaku semasa anda log masuk ke komputer lain menggunakan akaun yang sama.

Nah, ralat ini juga dapat diperbaiki dan cukup mudah. Mari lihat cara mendapatkan akses ke Chrome tanpa gangguan.

Cara Memperbaiki Masalah "Kesalahan Profil Yang Berlaku" di Chrome Melalui Laluan Data Aplikasi Tempatan

Langkah 1: Klik pada ikon Windows di desktop anda dan ketik % localappdata% di medan carian. Klik pada hasilnya untuk membuka folder Fail Tempatan .

Hasil Carian Ikon Windows Desktop

Langkah 2: Dalam folder Fail Tempatan r, tatal ke bawah untuk mencari Google dan klik dua kali di atasnya untuk membuka folder.

Folder Fail Tempatan Google

Langkah 3: Seterusnya, dalam folder Google , klik dua kali pada Chrome untuk membuka folder tersebut.

Klik Ganda Chrome Folder Google

Langkah 4: Sekarang, dalam folder Chrome , klik dua kali pada folder Data Pengguna .

Klik Dua Kali Data Pengguna Folder Chrome

Langkah 5: Dalam folder Data Pengguna , cari dan klik dua kali pada folder Default .

Klik Data Lalai Folder Data Pengguna

Langkah 6: Di folder Default , tatal ke bawah dan cari Data Web . Klik kanan padanya dan klik Padam dalam menu konteks untuk menghapusnya.

Data Web Foder Lalai Klik kanan Padam

Sekarang, mulakan semula PC anda dan cuba buka Chrome. Google Chrome harus dibuka dengan lancar, tanpa sebarang kesalahan muncul lagi.