18 Alternatif Connectify Percuma untuk PC Windows

18 Alternatif Percuma untuk Menghubungkan : - Tidak ada pengenalan yang diperlukan untuk perisian perkongsian internet maya yang paling popular, Connectify untuk PC Windows. Ini bukan hanya membolehkan anda berkongsi sambungan internet anda dengan mudah di beberapa peranti (telefon pintar, tablet dll) dengan menghidupkan komputer anda ke penghala WiFi, tetapi juga menawarkan banyak ciri lanjutan seperti, Perkongsian Fail, Penghantaran dan banyak lagi.

Walaupun Connectify hampir merupakan nama rumah tangga dalam kategori hotspot tanpa wayar, konsep baru seperti "Teknologi WiFi Maya" oleh Windows 7 sudah berjalan. Teknologi ini membolehkan anda menukar komputer Windows 7 atau 8/10 anda menjadi hotspot mudah alih tanpa memerlukan aplikasi hotspot pihak ketiga. Ini mungkin bukan proses yang sepenuhnya lancar untuk menggunakan WiFi tertanam ini, tetapi pasti telah memicu persaingan yang memaksa pembuat hotspot lain untuk tampil dengan fitur yang disempurnakan.

Walau bagaimanapun, walaupun Connectify adalah perisian hotspot WiFi terbaik di luar sana dengan beberapa ciri yang tiada tandingannya, versi "lite" percuma menawarkan ciri terhad dan harga yang tinggi dari versi PRO dan MAX (masing-masing bermula dari $ 35 dan $ 50) memaksa banyak untuk mencari alternatif.

Lebih-lebih lagi, kenyataan bahawa Connectify kaya dengan fitur juga menjadikan keseluruhan proses sedikit membingungkan. Jadi sementara, hampir tidak ada persaingan dengannya dari segi ciri-cirinya, ada banyak alternatif percuma untuk Connectify yang tidak hanya lebih mudah digunakan, tetapi juga berfungsi sebagai pilihan yang sangat baik sebagai stesen hotspot WiFi.

SeventhGate

pintu ketujuh

Ubah komputer windows anda menjadi penghala WiFi maya dengan mudah dengan SeventhGate. Ia menggunakan port mini tanpa wayar maya di dalam komputer anda untuk mengatur hotspot menjadikannya sangat dekat dengan penghala maya. Mudah digunakan dan alat bebas iklan seperti connectify yang dapat dimatikan ketika tidak digunakan untuk membebaskan sumber daya anda.

Muat turun: //seventhgate.codeplex.com/releases/view/81960

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 7 dan Windows 8

Hotspot OSToto

ostoto

Terdahulu perisian berbayar, 160 WiFi kini tersedia untuk memuat turun secara percuma dengan nama baru OSToto Hotspot. Ia menawarkan platform yang selamat untuk membuat hotspot WiFI maya dari komputer anda dalam beberapa saat. Anda kemudian boleh berkongsi internet dengan peranti mudah alih yang tersambung, iOS atau Android yang juga mempunyai ciri pengurusan. Lebih-lebih lagi, perisian ini bebas iklan yang menjadikannya alternatif yang sesuai untuk Connectify.

Muat turun: //www.ostoto.com/products/wifi-hotspot.html

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 dan Windows 10; kedua-dua versi 32 bit dan 64 bit.

Maryfi

maryfi

Sekiranya komputer anda berjalan pada Windows 7 maka Maryfi boleh menjadi pilihan percuma terbaik untuk anda, namun semuanya berjalan pada versi lain. Ini adalah perisian penghala maya yang sangat mudah digunakan dan sederhana yang membolehkan anda berkongsi sebarang sambungan internet atau bahkan rangkaian WiFi ke PCS, tablet atau bahkan telefon pintar. Bahagian terbaiknya ialah membantu berkongsi sambungan WiFi yang dihubungkan dengan komputer anda, sementara titik akses dijamin dengan kata laluan yang mempunyai enkripsi WPA2 untuk keselamatan yang lebih baik.

Muat turun: //www.maryfi.com/download.php

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1

MyPublicWiFi

Ubah Laptop / Komputer anda menjadi pusat akses tanpa wayar WiFi dengan segera dengan MyPublicWiFi dan kongsi internet dengan peranti terdekat anda dengan mudah. Bukan hanya untuk penggunaan peribadi, perisian ini juga berguna untuk membuat penyediaan rangkaian tanpa wayar sementara yang terpisah dari rangkaian kawasan setempat dan digunakan oleh bilik persidangan, bilik hotel dan banyak lagi. Bukan itu sahaja kerana anda juga dapat mengawasi dan menyimpan rekod semua halaman URL yang telah dikunjungi menggunakan MyPublicWiFi.

Muat turun: //www.mypublicwifi.com/publicwifi/en/index.html

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 7, Windows 8; kedua-dua seni bina 32bit dan 64 bit

Winhotspot

Ada PC Windows dan sambungan internet? Winhotspot atau WindowsHotspot dapat mengubah PC anda menjadi hotspot WIFi dalam waktu singkat di tempat tertentu dan pada waktu tertentu. Ia dilengkapi dengan meter lebar jalur terbina dalam yang memantau penggunaan internet. Anda juga dapat melihat alamat pelanggan P dan MAC dari peranti yang disambungkan di bawah tab berasingan yang dipaparkan di bawah platform hotspot.

Muat turun: //www.winhotspot.com/

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 7, Windows 8 dan Windows 8.1

mHotspot

Sekiranya anda mencari perisian percuma maka salah satu nama yang terlintas di fikiran seseorang adalah mHotspot. Ia dapat mengubah komputer anda menjadi perisian hotspot tanpa wayar dalam beberapa minit yang boleh anda gunakan untuk berkongsi internet komputer anda dengan peranti lain. Salah satu ciri unik mHotspot adalah membolehkan komputer riba berfungsi sebagai pengulang yang bermaksud bahawa komputer riba dapat memperluas rangkaian rangkaian WiFi dengan membuat rangkaian WiFi tambahan.

Bonus adalah bahawa ia membolehkan anda menyambungkan hingga 10 alat dan memberi anda akses ke pilihan internet dalam aplikasi. Selain itu, anda juga dapat melihat perincian peranti yang disambungkan seperti alamat IP, alamat Mac, Nama dan juga membolehkan anda mengawasi penggunaan rangkaian dan banyak lagi.

Muat turun: //www.mhotspot.com/

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 7, Windows 8 dan Android

Penghala Maya Plus

Buat rangkaian rumah dengan mengubah PC atau komputer riba anda menjadi penghala WiFi menggunakan Virtual Router Plus dan sambungkan tablet, telefon pintar atau PC lain. Ini adalah perisian sumber terbuka yang sangat mudah digunakan dan tidak memerlukan pemasangan. Anda hanya boleh memilih nama dan menetapkan kata laluan untuk sambungan yang akan dibuat. Sekarang mulakan Virtual Router Plus untuk akses segera ke rangkaian WiFi.

Anda boleh berkongsi sambungan internet anda dengan peranti lain menggunakan teknologi Rangkaian Hosted Tanpa Wayar Windows.

Muat turun: //virtualrouterplus.com/

Harga: Percuma

Keserasian: Server 2008 R2, Server 2012, Windows 7, Windows 8, Windows 10; untuk konfigurasi 32 bit dan 64-bit

WiFi Hotspot Pro

Walaupun WiFi Hotspot Pro adalah aplikasi Microsoft, ia hanya berfungsi dengan Windows 10 pada masa ini. Oleh itu, jika anda memuat turun aplikasi ini untuk pertama kalinya, anda mesti menaik taraf versi windows anda terlebih dahulu ke windows 10. Walau bagaimanapun, kekurangannya adalah mudah untuk digunakan dan percuma. Sesuai dengan apa yang dituntut, anda dapat mengatur hotspot WiFi dengan perisian ini hanya dalam tiga langkah mudah.

Muat turun: //www.microsoft.com/en-in/store/apps/wi-fi-hotspot-pro/9wzdncrfhv5v

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 10/8/7

Hotspot WiFi Baidu

baidu-wi-fi-hotspot-min

Baidu Hotspot adalah salah satu alternatif penghubung percuma terbaik yang ada sekarang. Perkhidmatan Baidu Hotspot tidak hanya mudah digunakan, tetapi juga menawarkan beberapa ciri canggih yang sepenuhnya percuma. Lebih-lebih lagi, anda tidak pernah menghadapi kelewatan menggunakan perisian kerana ciri-ciri canggih. Walaupun ia membantu anda untuk berkongsi internet dengan pantas di seluruh peranti, ia juga membolehkan peranti yang disambungkan dengan hotspot WiFi berkongsi fail dengan berkesan.

Muat turun: //download.cnet.com/Baidu-WiFi-Hotspot/3000-18508_4-76384339.html

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 dan Windows 10.

Wi-Host

Wi-Host adalah perisian portabel percuma lain yang mengubah PC Windows anda menjadi hotspot WiFi maya dalam masa yang singkat. Anda boleh berkongsi internet dengan mudah dengan peranti anda selepas itu. Sebagai perisian mudah alih, ia tidak perlu dipasang sebelum anda menggunakannya, namun anda hanya perlu klik kanan pada pilihan yang bertuliskan "Run Administrator" agar Wi-Host dapat dijalankan sebagai pentadbir. Ini adalah alat unik yang ditawarkan oleh AskVG oleh itu anda sebenarnya akan menemui pautan muat turun dalam catatan blog.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows Vista, Windows 7, Windows 8 dan Windows 8.

Muat turun: Muat turun wi-host

Penghala WiFi Maya - MyRouter

Dapatkan perisian pengurus internet percuma untuk desktop anda dengan Virtual WiFi Router - My Router. Jadi, manfaatkan teknologi WiFi maya yang digunakan oleh pelayan Windows dan melancarkan proses perkongsian internet dengan selamat dan cepat dengan peranti lain yang menggunakan WiFi. Antara ciri lain, ia dilengkapi dengan enkripsi WPA2 yang membolehkan anda menetapkan kata laluan untuk keselamatan dan anda juga boleh menukar nama WiFi apabila diperlukan. Antara muka yang mesra pengguna membolehkan anda mengakses penghala WiFi tanpa sakit kepala.

Jadi, bukan hanya sebagai jaringan rumah, anda juga dapat menggunakan Virtual WiFi Router - My Router di sekolah, pejabat, di dalam kereta atau di mana sahaja komputer riba atau PC anda tersedia.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP (Service Pack 3), Windows 7 atau Windows 2008 R2 atau Windows 8

Muat turun: //myrouter.codeplex.com/

Taman Terbuka

Sekiranya anda mencari alternatif yang sesuai untuk Connectify, Open Garden boleh menjadi salah satu pertaruhan anda. Ini adalah aplikasi internet percuma yang dirancang untuk Mac, Windows dan Android yang menguruskan rangkaian internet anda dengan cara sehingga alat lain juga dapat menyambung ke internet anda. Ini juga membolehkan anda berkongsi internet mudah alih anda di antara semua alat lain.

Ia tidak memerlukan akses root, namun menggunakan Bluetooth dan WiFi langsung. Untuk menggunakannya, anda perlu memasang Open Garden pada peranti yang disambungkan seperti di tablet atau telefon pintar. Bahagian yang terbaik ialah ia juga dapat memperluas rangkaian rangkaian yang ada dengan menyambung ke beberapa peranti dalam satu masa.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows, Mac, Android

Muat turun: //opengarden.com/

Penghala WIFI saya

Dengan My WiFi Router anda dapat melakukan apa yang anda perlukan, iaitu menukar komputer anda menjadi stesen hotspot WiFi anda sama ada awam atau swasta. Walaupun anda dapat berkongsi sambungan internet anda menggunakan perisian di antara semua perangkat, anda juga dapat mengizinkan akses atau bahkan menyenarai hitam pengguna menggunakan opsi "Pengurusan Sambungan". Selain itu, anda boleh berkongsi video atau bahkan menutup penghala WiFi secara automatik dengan menetapkan Pemasa.

Lebih-lebih lagi, Pengesanan Konflik Perisian secara automatik dihidupkan oleh My WiFi Router yang mana kita dapat menyahaktifkan atau memilih pilihan yang membantunya mematikan secara automatik di bawah tetapan.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP, 7 & 8

Muat turun: //download.cnet.com/My-WiFi-Router/3000-18508_4-76086273.html

Penghala Maya - Tempat Panas WiFi

Alat yang mudah dan berguna, Virtual Router - WiFi Hotspot adalah alternatif percuma yang bagus untuk Connectify. Ini adalah program windows yang dibuat oleh Microsoft MVP untuk Peta Bing dan Pengasas Bersama Carto LLC bernama, Chris Pietschmann. Perisian percuma ini menjadikan PC windows anda menjadi penghala WiFi maya dalam beberapa minit.

Walaupun anda dapat berkongsi rangkaian internet anda secara wayarles di semua peranti, anda boleh yakin bahawa sambungan anda benar-benar selamat dengan penyulitan tanpa wayar kelas atas, WPA2. Penghala Maya - Hotspot WiFi menawarkan antara muka yang sangat mesra pengguna dan kemudahan untuk penghala berfungsi walaupun tanpa perkongsian rangkaian internet. Pastikan anda menyahpasang versi sebelumnya sebelum memasang versi baru.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 8, Windows 7 atau 2008 R2

Muat turun: //virtualrouter.codeplex.com/releases/view/58218

Pengurus Penghala Maya

Virtual Router Manager adalah perisian sumber terbuka dan percuma yang membolehkan anda mengembangkan rangkaian tanpa wayar untuk PC atau komputer riba Windows anda. Dengan menggunakan rangkaian berwayar, sambungan internet telefon bimbit atau WiFi secara serentak dengan tongkat tanpa wayar atau kad, ia mewujudkan rangkaian tanpa wayar untuk anda mengakses sambungan internet bersama pada peranti yang disambungkan seperti iPhone, Android, Pad dan banyak lagi.

Aplikasi ini memakan sedikit ruang, sangat mudah dipasang dan tidak mempunyai iklan. Untuk menubuhkan Virtual Router Manager, anda perlu menyediakan peralatan asas yang merangkumi tongkat tanpa wayar atau kad. Ia juga membolehkan anda berkongsi internet mudah alih, ADSL, rangkaian WiFi lain dan modem. Untuk perlindungan tambahan, anda boleh menetapkan kata laluan untuk rangkaian anda dengan penyulitan WPA2.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 8, Windows 7 atau 2008 R2

Muat turun: //virtualrouter.codeplex.com/

Penghala Maya

Sekiranya anda ingin berkongsi sambungan internet anda dengan peranti lain tanpa gangguan, Virtual Router adalah pilihan yang tepat untuk anda. Ia berfungsi sebagai alternatif yang bagus untuk Connectify memandangkan ini adalah aplikasi mudah dan mudah alih tanpa komplikasi yang dapat membantu anda membuat hotspot pada PC atau komputer riba anda dengan senang tanpa arahan langkah demi langkah.

Oleh kerana ia adalah aplikasi mudah alih, ia tidak perlu dipasang. Juga mempertimbangkan bahawa Penghala Maya dilengkapi dengan tetapan lalai, anda hanya perlu membuat nama dan kata laluan rangkaian untuk penyediaan hotspot WiFi. Setelah anda selesai dengan prosedur penyediaan yang mudah, anda boleh berkongsi sambungan internet PC anda dengan semua peranti yang diaktifkan WiFi.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows Vista 7, Windows 8; 64 bit

Muat turun: //virtual-router.net/

Pencipta HotSpot WiFi

Dengan pencipta WiFi Hotspot, anda dapat menukar PC anda dengan segera menjadi penghala WiFi dan berkongsi sambungan internet anda dengan jumlah peranti yang tidak terhad. Ini adalah perisian percuma dan melakukan apa yang anda mahukan; buat penghala WiFi maya dari komputer anda dalam masa yang singkat. Bahagian terbaiknya ialah ia bebas daripada perisian hasad, mudah disediakan dan selamat digunakan. Ia membolehkan anda berkongsi sambungan jalur lebar anda dengan selamat sama ada melalui telefon bimbit, Kabel, DSL atau sambungan Dial-Up.

Aplikasi ini hadir dalam pelbagai bahasa, dengan sokongan kad rangkaian, ciri lanjutan dan sokongan E-mel dan Forum yang baik.

Harga: Percuma

Keserasian: Windows Vista, Windows 7 dan Windows Server 2008 R2

Muat turun: //www.wifihotspotcreator.com

Hotspot WiFi Lionscripts

LionScripts-Wifi-Hotspot

Menambah senarai perisian perkongsian internet yang mudah, Lionscripts WiFi Hotspot hadir dalam versi Percuma dan Berbayar. Walaupun anda mungkin bertolak ansur dengan iklan dalam versi percuma, itu adalah platform yang mudah digunakan dan hakikat bahawa anda juga dapat memulakan perisian walaupun tanpa membukanya menjadikannya alternatif percuma yang sangat baik untuk Connectify. Versi Pro hadir tanpa iklan.

Muat turun: //lionscripts-wi-fi-hotspot-creator.soft112.com/

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, dan Windows 10.