Fix A debugger telah dijumpai berjalan di sistem anda pada Windows 10

Semakin canggih seperti permainan video, semakin kompleks algoritma mereka. Dengan algoritma yang kompleks ini, kami telah mula menghadapi kesilapan baru. Salah satu kesalahan tersebut ialah:

Penyahpepijat telah dijumpai berjalan di sistem anda. Tolong, keluarkan dari memori dan mulakan semula program.

Pengecas Telah Berjalan di Sistem Anda

Sebab

Punca ralat ialah syarikat permainan ingin mengelakkan pengguna menyahpepijat kod sumber mereka untuk melindungi data mereka.

Sekiranya permainan mengesyaki perkara seperti itu, ia akan cuba menyekat pelancaran untuk melindungi data mereka.

Kami boleh mencuba langkah-langkah berikut untuk menyelesaikan masalah ini:

Penyelesaian 1] Kemas kini Windows menggunakan Powershell

Mungkin debugger yang mengganggu mungkin dari kemas kini baru-baru ini. Sekiranya Microsoft memperbaiki tambalan, kemas kini Windows yang lengkap akan membantu menyelesaikan masalahnya. Ini mesti dilakukan dengan menggunakan Powershell.

1] Tekan Win + R untuk membuka tetingkap Jalankan dan ketik perintah PowerShell. Tekan Enter untuk membuka tetingkap Powershell.

2] Ketik perintah berikut di tetingkap Powershell dan tekan Enter:

wuauclt.exe / updatenow

3] Mulakan semula sistem anda.

Penyelesaian 2] Rollback kemas kini Windows

Oleh kerana masalahnya mungkin berkaitan dengan kemas kini Windows baru-baru ini, kami boleh mencuba mengembalikan kemas kini baru-baru ini dan memeriksa apakah ia membantu.

1] Klik pada butang Mula dan kemudian pada simbol seperti roda gigi untuk membuka tetingkap Tetapan Windows.

2] Pilih Kemas kini dan Keselamatan dari pilihan dan klik pada Lihat sejarah kemas kini.

3] Klik pada Nyahpasang kemas kini dan dari senarai kemas kini yang baru dipasang, klik kanan dan nyahpasang yang menyusahkan.

Pemandu Roll Back

Penyelesaian 3] Tambahkan permainan ke senarai pengecualian antivirus anda

Kesalahan berlaku sekiranya permainan merasakan bahawa beberapa perisian cuba menyahpepijat kodnya. Lebih kerap daripada ini, ini dilakukan oleh perisian antivirus untuk memeriksa dari malware yang tersembunyi dalam kod sumber aplikasi.

Sekiranya demikian, buka aplikasi antivirus anda dan tambahkan permainan sebagai pengecualian dari senarai program yang akan diimbas. Mulakan semula sistem anda selepas itu.

Sekiranya ini tidak berfungsi, anda mungkin mempertimbangkan untuk mematikan antivirus buat sementara waktu untuk mengasingkan masalah.

Penyelesaian 4] Periksa aplikasi pihak ketiga yang baru dipasang

Sekiranya permainan berfungsi dengan baik lebih awal dan mula menunjukkan masalah baru-baru ini, ada kemungkinan aplikasi pihak ketiga yang baru dipasang mungkin mengganggu. Kita boleh menyemak dan membuangnya.

1] Tekan Win + R untuk membuka tetingkap Run dan taip panel kawalan arahan. Tekan Enter untuk membuka tetingkap Panel Kawalan.

2] Pergi ke Program dan Ciri. Ini akan membuka senarai semua program yang dipasang pada sistem. Susun mengikut urutan tarikh pemasangan.

3] Periksa sama ada perisian yang baru dipasang boleh menyusahkan. Biasanya perisian percuma dan perisian yang kurang dikenali bermasalah. Kami boleh mencuba menghapusnya untuk mengasingkan masalah. Mereka boleh dipasang lagi kemudian.