12 perisian Pembaikan Video Percuma Terbaik untuk memperbaiki sebarang video

12 Perisian Pembaikan Video : - Siapa yang tertanya-tanya bahawa akan ada masanya kita dapat merakam video di rumah dan melihatnya di televisyen atau komputer riba, atau bahkan boleh memuat turun video kegemaran kita secara dalam talian? Oleh itu, sekarang ini mungkin berlaku, kita mempunyai masalah lain untuk menangani codec video yang berkaitan. Kebetulan anda mempunyai video dalam format .mpeg atau format lain dan rosak, oleh itu tidak dapat dimainkan dengan betul.

Ia mungkin membeku semasa bermain, rehat atau mungkin tidak berjalan sama sekali. Terdapat pelbagai sebab di sebalik kegagalan video yang dapat diselesaikan dengan hanya alat pembaikan video yang membantu memperbaiki sebarang video yang rosak dengan mudah. Anda tahu anda selamat apabila ada alternatif yang tersedia untuk video seperti membeli filem dari kedai, namun, jika sesuatu yang anda rakam secara peribadi dan rosak sekarang, ia boleh menjadi sukar.

Lihat juga: 11 Editor Video Percuma yang boleh anda gunakan

Oleh itu, anda memerlukan perisian pembaikan video untuk mengurus fail anda yang rosak yang dapat memperbaikinya untuk pengalaman menonton yang tidak perlu. Hari ini, kami mempunyai senarai perisian pembaikan video percuma yang dapat membantu memperbaiki video yang rosak dalam masa yang singkat. Walaupun sebilangan perisian ini berfungsi hanya untuk codec tertentu, ada yang berfungsi untuk semua. Perisian percuma ini menetapkan format yang berbeza seperti, MPEG, AVI, WMV, MP4 dan banyak codec lain yang sering digunakan.

Oleh itu, periksa senarai dan buat pilihan anda berdasarkan format fail anda yang rosak.

Pemain Media VLC

Sebilangan kecil daripada kita mungkin mengetahui bahawa VLC Media Player yang merupakan salah satu aplikasi utama untuk memainkan fail video dan audio, juga membantu memperbaiki fail video yang rosak dalam format MP4, MOV, AVI dan QTRM. Oleh itu, bagi mereka yang tidak mengetahui ciri VLC Media Player yang luar biasa ini, kami akan memberitahu anda bagaimana untuk melakukannya.

Anda hanya perlu pergi ke "Tools" => pilih "Preferences" dari drop-down. Sekarang, tetingkap akan terbuka di mana perlu mencari dan klik pada pilihan "Input / Codec". Tatal ke bar sisi dan kenal pasti bahagian yang bertuliskan "Fail AVI yang rosak atau tidak lengkap". Ini mempunyai drop down dari mana anda perlu memilih "Selalu Perbaiki". Sekarang simpan pilihan anda dan mainkan ralat video secara percuma.

Sekarang, tetingkap akan terbuka di mana perlu mencari dan klik pada pilihan "Input / Codec". Tatal ke bar sisi dan kenal pasti bahagian yang bertuliskan "Fail AVI yang rosak atau tidak lengkap". Ini mempunyai drop down dari mana anda perlu memilih "Selalu Perbaiki". Sekarang simpan pilihan anda dan mainkan video. Sekiranya VLC yang rosak akan memperbaikinya.

Muat turun: //www.videolan.org/vlc/index.html

Harga: Percuma

Keserasian: Windows XP / 2003 / Vista / Server 2008/7/8/10

Walau bagaimanapun, video anda rosak teruk dan tidak dapat diperbaiki walaupun oleh Pemain Media VLC, anda kemudian boleh meminta bantuan daripada perisian pembaikan video lain yang disenaraikan di bawah.

DivFix ++

divfix-gui

Perburuan anda untuk perisian pembaikan video yang sempurna mungkin berakhir dengan DivFix ++, terutamanya jika video anda dalam format AVI. Terdapat banyak perkara yang kita suka mengenai perisian ini; pertama ia percuma, kemudian membetulkan fail AVI yang rosak dan akhirnya, anda juga boleh melihat secara eksklusif mana-mana filem yang dimuat turun sebahagiannya dari torrent, ftp.web, ed2K atau dari sumber internet lain. Dengan menggunakan pratonton, anda juga dapat memastikan bahawa nama fail video sama dengan video sebenar.

Menggunakan DivFix ++ juga sangat mudah, kerana anda hanya perlu membuka fail video yang ingin anda perbaiki atau sebaliknya drag-and-drop file ke antara muka perisian. Untuk menambahkan fail secara manual, anda perlu memilih "Tambah Fail" dan tambahkan video ke senarai untuk diperbaiki. Apa yang menarik di sini ialah perisian ini juga membantu memperbaiki lebih daripada satu fail AVI pada satu masa, jadi anda hanya perlu memilih pilihan "beberapa fail AVI" dan menambahkannya dalam senarai pembaikan.

Sekarang, Anda dapat memilih tab "Strip Index" untuk menghapus bahagian indeks dari video dan kemudian memilih pilihan "Fix" untuk mula memperbaiki fail. Anda boleh menjalankan pemeriksaan cepat pada fail anda dengan pilihan "Periksa Kesalahan". Anda juga dapat memilih untuk memotong mana-mana bahagian video yang rosak dengan mengklik pilihan "Check Out Bad Parts". Sekiranya anda tidak mahu fail video asal anda ditimpa, pilih pilihan "Simpan Fail Asal".

Akhirnya, setelah menggunakan perisian cepat dan ringan ini, anda dapat menyimpan fail video yang dihasilkan sama ada ke lokasi yang sama dengan fail asal atau ke folder lain.

Muat turun: //download.cnet.com/DivFix/3000-2194_4-75449932.html

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista / 7

Pembaikan Video Digital

pembaikan digital-video

Tersedia untuk dimuat turun secara percuma, Digital Video Repair adalah perisian pembaikan video lain yang membantu merombak fail video AVI anda yang dikodkan dengan MPEG4, DivX, Angel Potions, Xvid dan 3ivx. Perisian ini membantu memperbaiki fail AVI yang mengalami pemutaran kasar, gangguan visual, atau gangguan dalam kualiti audio atau video, dan dengan itu mengekod semula segmen yang rosak untuk memastikan pengalaman menonton yang lancar sambil mengekalkan perincian asal fail AVI.

Ia membantu mengenal pasti fail yang rosak, memperbaiki indeks fail AVI dan fail yang berukuran lebih dari 2GB, membaiki fail AVI yang rosak semasa merakam, mengenal pasti kerangka kunci dari codec yang berbeza iaitu. MPEG4, DivX, Angel Potions, Xvid dan 3ivx dan menyusun semula fail tanpa MOVI-chunk. Aplikasi ini menyokong komposisi fail OpenDML AVI dan Standard AVI. Juga, menyokong pelbagai bahasa melalui menu sistem seperti Bahasa Inggeris, Jerman dan Rusia.

Untuk proses memperbaiki, pilih pilihan "Input File" dan tambahkan video yang rosak ke antara muka perisian. Di sini, anda dapat memeriksa sebarang kesalahan dengan mengklik "Periksa Kesalahan" yang dapat dikesan oleh perisian. Kesalahan yang dikesan akan ditunjukkan pada "Status File" dan kemudian Anda dapat memilih "Repair" untuk proses memperbaiki untuk memulakan file video. Pasang pembaikan, anda boleh memilih folder tujuan di mana anda ingin menyimpan video.

Yang menarik ialah Pembaikan Video Digital disertakan dengan "Pengetahuan yang relevan" yang dapat anda pasang mengikut proses yang dipaparkan sekiranya anda tidak menginginkannya di desktop anda.

Muat turun: //digital-video-repair.en.softonic.com/

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 2000 / Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

Alat Pemulihan Video MP4

Direka hanya untuk sistem operasi Windows, Alat Pemulihan Video MP4 membantu memperbaiki fail MP4 sahaja. Ia memperbaiki fail video yang tidak dapat dimainkan atau memaparkan ralat ketika anda cuba membukanya. Aplikasi ini memerlukan Java Runtime Environment untuk berfungsi. Untuk membaiki fail video yang rosak:

  • Pilih fail yang rosak dari peranti anda dengan mengklik pilihan "Pilih Fail Video yang rosak";
  • Sekarang pilih pilihan "Pilih Video yang Bekerja" untuk memilih fail MP4 berfungsi yang dikembangkan oleh komputer yang sama dengan yang rosak;
  • Kemudian pilih pilihan "Klik Fail Saya" untuk memperbaiki fail yang rosak. Proses pembaikan mungkin mengambil masa yang lebih lama berdasarkan kelajuan komputer anda dan ukuran fail yang rosak;
  • Anda sekarang dapat melihat "Status" dari proses pembaikan yang menunjukkan pada antara muka pengguna grafik yang dapat anda simpan ke lokasi yang anda inginkan di komputer.

Pada dasarnya, Alat Pemulihan Video MP4 mengikuti video asal sebagai rujukan, mendapatkan data dan kemudian menyusun semula video yang rosak.

Muat turun: //datarecovery.wondershare.com/video-repair/mp4-video-repair-tool.html

Harga: Percuma

Keserasian: Windows sahaja

DivXRepair

alat divxrepair

Tidakkah anda merasa kecewa apabila fail DivX anda enggan dimainkan kerana fail video yang rosak? DivXRepair membantu anda memperbaiki fail video format AVI yang rosak di peranti anda dengan mudah. Walaupun membaiki video yang rosak, ia juga memperbaiki masalah lain seperti pembekuan gambar, perubahan warna piksel, dan kehilangan audio. Anda cukup menambahkan fail yang rosak ke dalam senarai yang ingin anda perbaiki dan perisian secara automatik akan mengesan dan menghapus bingkai yang rosak.

Anda harus bersabar kerana prosedur pencarian memerlukan sedikit masa. Walaupun tidak dapat mengesan semua kerangka buruk sepanjang masa, tetapi apabila berlaku, ia dapat memperbaiki bahagian yang rosak dengan berkesan agar anda dapat menikmati pengalaman menonton dengan lancar. Ia menghilangkan bahagian yang rosak dan memasang kembali bahagian yang terputus bersama untuk memastikan video berfungsi dengan baik.

Bahagian terbaiknya ialah anda juga dapat memilih beberapa fail untuk memperbaiki video secara pukal. Setelah proses pembaikan selesai, anda akan melihat pop timbul yang memaparkan laporan akhir dan yang merangkumi maklumat pembaikan video. Salah satu perisian pembaikan video yang paling mudah, DivXRepair dilengkapi dengan antara muka pengguna yang sama mudahnya yang sangat mudah dinavigasi.

Muat turun: //divxrepair.en.softonic.com/

Harga: Percuma

Keserasian: Windows 7 (32 bit), Windows 7 (64 bit), Windows Vista (32 bit), Windows Vista (64 bit), Windows XP

Kembalikan Video Saya

getmyvideos kembali

Anda mendapat CD atau DVD yang tergores? Dapatkan video anda kembali dari peranti media yang rosak ini dengan alat percuma "Dapatkan Video Saya Kembali" dengan mudah. Walaupun memulihkan video yang rosak sangat mudah, perisian ini juga menawarkan banyak fitur tambahan seperti, tidak ada batasan pada ukuran file, menganggarkan kekurangan dan ukuran data yang dilewati, menghitung data yang dilangkau menggunakan jenis Disk, memberikan salinan yang diaktifkan jeda , memeriksa berapa banyak ruang kosong yang tersedia pada pemacu sasaran, membantu penerusan laporan, dan kemampuan untuk menyimpan setiap bait yang dapat dibaca menggunakan mod bait.

Oleh itu, untuk melaporkan fail video yang rosak itu, anda perlu mengklik pilihan "Buka dan Mula". Pilih fail video yang rosak yang ingin diperbaiki, dan kemudian anda akan diminta untuk memilih folder sasaran. Sebaik sahaja anda memilih folder sasaran, proses memperbaiki video bermula. Bahagian terbaiknya ialah Get My Videos Back dapat memperbaiki sebahagian besar codec video iaitu, DivX, FLV, MP4, 3GP, AVI, MPEG dan banyak lagi.

Anda dapat melihat kesalahan yang ditunjukkan dalam segmen kecil bersama dengan kemampuan untuk melihat ukuran asal, kelajuan pembaikan, bait yang disalin, kesalahan, byte yang dilangkau, dan kesalahan. Ia juga membolehkan anda melihat jadual aktiviti Dapatkan Video Saya Kembali.

Muat turun: //sourceforge.net/projects/getmyvideosback/?source=typ_redirect

Harga: Percuma

Keserasian: Semua Windows

Pembaikan Video Stellar

Hebat

Ditujukan untuk platform Mac dan kemas kini terbarunya, Stellar Phoenix Video Repair adalah perisian yang bertujuan untuk memperbaiki fail video yang rosak. Alat ini juga membaiki fail MOV yang berhenti bermain pada pemain Quick Time kerana kerosakan selain dari video dalam format lain seperti, F4V, M4V, MP4 dan M4A. Ini bertujuan untuk memperbaiki segala masalah utama yang berkaitan dengan video seperti, kerosakan audio, perubahan format, selang waktu, kesalahan dengan tajuk dan kesalahan pergerakan.

Bukan itu sahaja, kerana alat ini juga membolehkan anda menambah banyak fail video untuk diperbaiki pada masa yang sama. Antara ciri lain adalah kemampuannya memperbaiki fail video pada peranti media penyimpanan, kad memori dan cakera keras, membolehkan anda melihat fail video tetap, dan menyimpan video yang diperbaiki di folder tujuan yang anda inginkan.

Ia membolehkan anda melihat semula video pembaikan sehingga 10MB. Namun, anda tidak dapat melihat pratonton fail video F4V di bawah penonton lalai di Mac kerana tidak disokong oleh Quick Time. Stellar Phoenix Video Repair menawarkan antara muka yang kemas dan mesra pengguna yang tidak memerlukan anda menjadi pakar untuk menggunakannya. Dengan hanya beberapa klik tetikus, anda dapat menyelesaikan proses pembaikan.

Muat turun: //download.cnet.com/Stellar-Phoenix-Video-Repair/3000-12511_4-76172081.html

Keserasian: macOS Mojave 10.14, 10.13, 10.12, 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7

Pembaikan Yodot AVI

Pembaikan Yodot AVI dikembangkan khusus untuk sistem operasi Windows dan Mac yang membantu memperbaiki fail video dalam format XVID, DIVX dan AVI dalam sekejap. Bukan hanya itu, ia membantu memperbaiki fail AVI yang dibuat oleh kamera atau camcorder DSLR terkenal, memperbaiki fail video dalam format AVI yang terdapat dalam kad memori, peranti USB, cakera keras, dan lain-lain, dan membolehkan anda melihat fail video yang diperbaiki.

Selain daripada fail AVI, Yodot AVI Repair juga memperbaiki fail video dengan codec video XVID dan DIVX yang dibuat oleh beberapa peranti multimedia yang merangkumi telefon bimbit dan kamera digital. Untuk menggunakan perisian, ikuti arahan mudah yang dipaparkan di skrinnya. Sebaik sahaja anda menambah fail video yang anda mahu perbaiki, program akan mula membaiki fail tersebut.

Setelah selesai pembaikan, ia menunjukkan log laporan bersama dengan keterangan fail. Sekarang, anda boleh melihat fail AVI jika fail tersebut berjaya diperbaiki dan setelah puas menyimpan fail video yang diperbaiki dalam folder tujuan yang diinginkan. Program ini dilengkapi dengan antara muka yang mudah dan senang digunakan.

Muat turun: //www.yodot.com/avi-repair/

Harga: Percuma

Keserasian: Windows (Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2003 dan Windows 2008) dan Mac

Pembaikan Remo AVI

Seperti namanya, anda boleh membaiki fail video dalam format AVI bersama dengan fail DivX dan XVID dengan Remo Repair AVI dan memastikan bahawa anda dapat memainkan fail video yang rosak tanpa kesalahan selepas proses pembaikan. Selain itu, alat ini memperbaiki dan melekatkan aliran data suara dan visual yang selari antara satu sama lain, membaiki fail AVI yang boleh dimainkan pada sistem operasi Mac dan Windows, tersedia dalam versi demo percuma yang memperbaiki fail yang rosak dan bahkan membolehkan anda melihat pratonton yang diperbaiki output yang membolehkan anda menganalisis program sebelum anda meneruskan pembelian, dan menyokong beberapa peranti multimedia seperti, kad memori, pemacu USB, cakera keras dan banyak lagi.

Untuk memperbaiki fail video anda yang rosak, mulakan perisian di skrin utama dan pilih fail video dari senarai yang ingin anda perbaiki. Penilaian fail video yang dipilih bermula dengan serta-merta dan proses pembaikan kemudian diikuti. Setelah berjaya memperbaiki fail, anda akan melihat arahan dengan pilihan untuk anda melihat fail yang diperbaiki. Setelah anda melihat fail tetap dan anda berpuas hati dengan outputnya, anda perlu mendaftarkan perisian supaya anda dapat menggunakan fail yang diperbaiki. Akhirnya, simpan fail ke lokasi yang anda mahukan.

Remo Repair AVI dilengkapi dengan antara muka yang mudah dan mudah digunakan yang membantu anda memperbaiki fail anda hanya dengan beberapa klik tetikus dengan lancar.

Muat turun: //download.cnet.com/Remo-Repair-AVI/3000-13631_4-75878285.html

Harga: Percuma untuk Mencuba

Keserasian: Windows 2000 / XP / 2003 / Vista / Server 2008/7/8

Baiki Master Video

Sekiranya anda telah mengumpulkan fail video yang sebahagiannya rosak atau rosak, jangan membuangnya seperti sekarang kerana anda mempunyai Repair Video Master untuk memulihkannya untuk anda. Ini adalah alat kompak yang dikembangkan untuk OS Windows dan bertujuan untuk memulihkan fail video yang rosak yang tidak dapat dimainkan atau diteruskan dengan pantas. Apa yang terbaik dari alat kecil ini ialah walaupun ukurannya, ia dapat memperbaiki fail video dalam pelbagai format seperti, AVI, DivX, Xvid, MPEG-4, RM, RMVB, ASF, WMV, WMA, AC3.

Di atas segalanya, perisian mengekalkan kualiti video asli dan memastikan tidak ada kerosakan pada yang sama dan membuat fail video yang dipulihkan atau diperbaiki secara berasingan. Ia membaiki fail dengan kelajuan yang luar biasa dan prestasi yang sempurna. Pembaikan Master Video membetulkan fail yang tidak dapat dimainkan, dipangkas, rosak, rosak, rosak dalam beberapa bentuk, yang tidak dapat menyalin dari CD, DVD atau sumber media lain sepenuhnya, yang dibekukan semasa bermain, yang gagal mundur atau maju cepat dan untuk fail-fail di mana butang main tidak berfungsi.

Anda boleh membaiki beberapa fail sekaligus dengan Repair Video Master dan menyokong fail video bersaiz besar yang lebih besar daripada 2GB. Anda juga boleh menghapus butiran tidak penting dari fail AVI. Ia dilengkapi dengan antara muka yang mudah dinavigasi.

Muat turun: //repair-video-master.en.softonic.com/

Harga: Percuma untuk mencuba

Keserasian: Persekitaran Windows XP / Vista / 7/8/10, versi 32-bit

Meteorit

Projek sumber terbuka yang dirancang untuk memperbaiki fail video MKV yang rosak, Meteorite juga dapat memperbaiki fail MKV yang sedang dalam proses muat turun dalam talian. Ia dilengkapi dengan susun atur yang sangat asas dan tidak mempunyai antara muka. Apabila anda memuat turun perisian ini, perisian tersebut hanya terbuka dalam bentuk kotak tanpa pilihan. Walau bagaimanapun, keselesaan di sini adalah bahawa ia menawarkan pilihan drag-and-drop, jadi anda hanya boleh menyeret fail video MKV yang ingin anda perbaiki dan jatuhkannya di dalam kotak. Perisian kemudian memulakan proses pembaikan secara automatik, menghapus fail yang rosak dan meletakkannya yang diperbaiki.

Meteorite jelas merupakan perisian pembaikan MKV yang pertama dan khusus, beroperasi pada pengekodan C ++ untuk fungsi pantas dan menyokong beberapa OS.

Muat turun: //sourceforge.net/projects/meteorite/

Harga: Percuma

Keserasian: Sistem Linux, Mac OSX dan Windows

Pembaikan Fail

Pembaikan Fail adalah alat unik yang tidak hanya membaiki fail video dengan cekap dalam kebanyakan format, tetapi juga menyokong format fail lain seperti, DOCX, XLS, ZiP, RAR, JPEG, GIF, PNG, PDF, PPT, MP3, WAV, dll. Utiliti mengimbas fail yang rosak dan mengeluarkan sebanyak mungkin data dari itu untuk membuat fail yang boleh dimainkan.

Pilih fail yang rosak dari senarai di antara muka pengguna dan klik pada pilihan "Perbaikan". Anda dapat melihat keseluruhan proses di skrin log yang terletak di bawah penyemak imbas. Setelah proses pembaikan selesai, fail video asal dimasukkan semula dengan fail video yang diperbaiki. Selain daripada fail video, pembaikan fail juga memperbaiki dokumen perkataan yang rosak, spreadsheet excel, arkib ZIP atau RAR, gambar format JPEG, GIF, TIFF, BMP, PNG atau RAW, dokumen PDF, pangkalan data Akses, persembahan PowerPoint dan fail muzik.

Harga: Percuma

Keserasian: Semua OS Windows

Muat turun: //www.filerepair1.com/