Rangkaian Sistem Tempatan Host Host Terhad Menyebabkan Pembetulan Penggunaan CPU Tinggi

Host perkhidmatan: Rangkaian sistem tempatan yang terhad adalah gabungan Windows dan perkhidmatan lain yang berkaitan, misalnya perkhidmatan kemas kini automatik oleh Windows. Jenis perkhidmatan ini biasanya cenderung menggunakan banyak memori, CPU dan sumber lain dari sistem anda. Tetapi, apabila ia mula memakan 90% ruang cakera keras sistem anda, itulah ketika menjadi kebimbangan.

Sebilangan pengguna mengeluh kerana menemui " Jaringan sistem lokal host perkhidmatan yang disekat " menyebabkan penggunaan CPU yang tinggi di mana banyak proses svchost.exe dibuka pada masa yang sama, memakan kuasa sistem anda. Pergantian ini menjadikan peranti lambat dan bahkan terdedah kepada kerosakan. Ini mungkin disebabkan oleh kesalahan dalam program, layanan, atau karena file sistem yang rusak. Ia juga boleh timbul kerana perisian berniat jahat. Walau bagaimanapun, kami telah menemui cara untuk menyelesaikan masalah ini, Mari kita lihat caranya.

Penyelesaian: Dengan Melumpuhkan Perkhidmatan Superfetch / SysMain

Walaupun diyakini bahawa perkhidmatan Superfetch / SysMain meningkatkan prestasi sistem dari masa ke masa, banyak pengguna menganggapnya berfungsi dengan baik hanya pada waktu tertentu setelah OS Windows baru dipasang. Selepas masa tertentu, ia mempengaruhi prestasi sistem. Mari lihat bagaimana untuk melumpuhkan perkhidmatan.

Langkah 1: Tekan kekunci Win + R bersama-sama pada papan kekunci anda dan arahan Run terbuka.

Langkah 2: Tulis services.msc di kotak carian arahan Run dan tekan tekan OK .

Jalankan Command Search Services.msc Ok

Langkah 3: The Service tetingkap pengurus akan terbuka. Pergi ke bahagian Nama di sebelah kanan dan cari Superfetch atau SysMain dalam senarai.

Klik kanan pada Superfetch atau SysMain  dan pilih Berhenti dari menu klik kanan.

Perkhidmatan Nama Bahagian Kanan Superfetch Atau Berhenti Klik Kanan Sysmain

* Catatan - Jika anda tidak dapat menjumpai Superfetch , itu kerana Microsoft menukar namanya menjadi SysMain .

Sekarang, keluar dari tetingkap Perkhidmatan dan kembali ke Pengurus Tugas . Di sini anda akan melihat bahawa penggunaan CPU telah berkurang dan komputer anda kembali normal. Anda kini boleh bekerja di komputer anda dengan lancar.