11 Alat Peretasan wifi percuma terbaik untuk mendapatkan akses ke wifi percuma di sekitar

Peretasan dan akibatnya: -  Peretasan disukai dan tidak sah di hampir semua negara di seluruh dunia dan tidak boleh dilakukan untuk tujuan haram.

Catatan: Artikel ini hanya untuk tujuan pendidikan dan harus digunakan untuk mencari dan memperbaiki kerentanan dalam rangkaian anda sendiri. Dalam keadaan apa pun, sekiranya anda menggunakan program ini untuk mendapatkan akses haram ke rangkaian wayarles lain.

Menggodam Wifi

Menggodam apa sahaja bermula dengan proses mudah untuk mencari kelemahan dan kemudian menggunakannya untuk mendapatkan akses. Begitu juga, terdapat banyak jenis kelemahan yang dapat anda temui di antara protokol Wifi.

-> Konfigurasi yang lemah

Ini adalah kekurangan dan kekurangan dalam konfigurasi rangkaian tanpa wayar. Sebarang rangkaian tanpa wayar, semasa penyediaan beinG, mempunyai nilai dan tetapan lalai tersendiri untuk memastikan penyediaan mudah. Selalunya pengguna yang tidak biasa dengan aspek ini cenderung menyimpan nilai / tetapan lalai yang sama, tanpa pengetahuan mengenainya. Ini menjadi pintu masuk percuma untuk segala jenis serangan kerana nilai lalai ini sering diketahui oleh penyerang, atau jika tidak diketahui, maka tersedia dengan mudah dengan memantau jaringan.

-> Penyulitan yang lemah

Ini adalah kekurangan keselamatan, dan kelemahan dalam penyulitan kata laluan atau data anda.

Ini mungkin kerana pilihan kata laluan yang lemah atau hanya kerana penggunaan protokol keselamatan yang lemah. Protokol keselamatan yang lemah adalah seperti undangan untuk serangan tanpa wayar dan oleh itu harus dijaga dengan kerap.

Protokol Keselamatan Wifi

- WEP dan WPA

WEP bermaksud = Privasi Setara Berwayar

WPA bermaksud = Akses Dilindungi Wi-fi

WEP adalah protokol keselamatan Wi-fi Lan yang sudah usang, yang digunakan pada tahun 1990-an semasa bermulanya teknologi Tanpa Wayar. Protokol tersebut didapati sangat rentan dan lemah. Tidak lama kemudian penggodam dan pengguna jahat lain dapat memanfaatkannya dan menjalankan tugas yang tidak beretika. Oleh itu, protokol WPA tidak lama lagi diperkenalkan pada awal tahun 2000-an untuk memberi pengguna lebih banyak perlindungan jika dibandingkan dengan protokol WEP. Protokol baru ini tersedia dalam dua versi yang berbeza, WPA 1 dan 2. Protokol ini adalah protokol keselamatan semasa yang digunakan dalam mesin tanpa wayar hari ini, untuk memastikan keselamatan rangkaian anda dengan betul.

Baca juga: Cara menggodam akaun Facebook seseorang

Oleh itu Untuk mendapatkan akses ke mana-mana rangkaian Wifi, anda mesti memotong protokol WEP atau WPA, bergantung pada yang aktif. Untuk memotong atau memecahkan protokol keselamatan, anda boleh memanfaatkan kelemahan WEP atau terus menyerang WPA1 atau WPA2 untuk akhirnya mendapat akses ke rangkaian wi-fi.

Anda juga dapat menggunakan penebang kunci dan alat pemantauan lain untuk mendapatkan akses ke rangkaian, jika anda tidak dapat memecahkan protokol keselamatan WEP / WPA.

Berikut adalah senarai program yang boleh anda gunakan untuk mencari kerentanan dalam rangkaian wayarles anda dan mendapatkan akses tanpa izin.

Catatan: Kandungan Ini Hanya Untuk Tujuan Pendidikan

Penggunaan program ini untuk tujuan yang tidak beretika tidak digalakkan dan tidak disarankan. Penulis atau blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang aktiviti haram kerana kandungan ini. Pengguna dinasihatkan untuk menjaga standard etika dan menggunakan perisian dengan risiko sendiri.

Baca juga: Cara mengetahui kata laluan wifi yang anda lupakan di windows 10

1- AirCrack

Ini adalah salah satu program yang paling popular dan terkenal di luar sana untuk memecahkan sebarang rangkaian wifi dengan protokol keselamatan WEP atau WPA. AirCrack adalah salah satu alat memecahkan kata laluan terbaik di luar sana dan menggunakan algoritma canggih untuk menangkap paket data yang berbeza dari rangkaian tanpa wayar dari masa ke masa, dan setelah cukup data dikumpulkan, perisian kemudian akan memasuki proses memulihkan kata laluan.

Pembangun program ini menawarkan tutorial dalam talian untuk membantu anda memecahkan rangkaian tanpa wayar dengan cekap tanpa halangan. Perisian ini tersedia untuk semua sistem operasi sama ada dalam format pengedaran Linux, Live CD atau hanya gambar VMware. Gambar dan CD mempunyai Batasan tersendiri, yang harus anda perhatikan sebelum meneruskannya.

2- AirSnort

Ini adalah satu lagi alat crackinG kata laluan wifi hebat yang dipercayai oleh banyak pengguna di seluruh dunia. AirSnort dapat mendekripsi sebarang jenis penyulitan WEP dari rangkaian wifi yang membantu anda mendapatkan akses ke rangkaian tersebut. Perisian ini benar-benar percuma dan tersedia untuk pengguna Linux dan pengguna Windows juga. Alat ini adalah program yang sangat mudah dengan arahan pemprosesan yang mudah. Alat ini dirancang untuk mengumpulkan dan memantau transmisi yang berbeza dari rangkaian tanpa wayar dan kemudian memproses data untuk mendapatkan akses ke rangkaian setelah cukup paket dikumpulkan.

Satu-satunya kelemahan adalah kerana kesederhanaan alat, alat ini tidak lagi dikekalkan, tetapi masih boleh dimuat turun.

3- Kain dan Mampu

Ini adalah alat memecahkan kata laluan yang sangat popular yang dihargai oleh banyak penganalisis keselamatan, di seluruh dunia. Alat ini dikembangkan oleh pembangunnya untuk memintas dan memantau lalu lintas rangkaian. Setelah menemui jenis kandungan yang tepat, program ini kemudian dirancang untuk memulihkan kata kunci dengan menggunakan kaedah serangan cryptanalysis brute force. Sekiranya serangan tidak berjaya dan akan segera ditangkap, anda boleh menggunakan protokol keselamatan dan pengatur protokol penghalaan, untuk mencari dan mencari kelemahan. Semuanya ini adalah satu lagi program hebat untuk menguji semua keselamatan rangkaian anda dalam satu perjalanan, dan mencari kelemahan sekiranya ada.

4- Kismet

Ini adalah sniffer rangkaian tanpa wayar dan IDS. IDS bermaksud Sistem Pengesanan Pencerobohan. Program ini dapat menganalisis wi-fi 802.11 a / g / b / n lapisan 2 dan mencari kelemahan di dalamnya. Alat ini dapat memecahkan rangkaian tanpa wayar yang menyokong Pemantauan Frekuensi Radio. Alat ini akan mengumpulkan paket data sehingga cukup data dikumpulkan untuk memecahkan rangkaian. Program ini bahkan dapat mengesan dan mengenal pasti rangkaian tersembunyi, dan mencari kelemahan di dalamnya untuk keperluan keselamatan anda. Perisian ini tersedia untuk semua platform termasuk platform Linux, Mac, Windows dan BSD.

Secara keseluruhan, ini adalah satu lagi alat hebat untuk mencari kelemahan dan kelemahan dalam rangkaian wayarles anda.

5- NetStumbler

Ini adalah satu lagi program hebat untuk mencari titik akses tanpa wayar terbuka di mana-mana rangkaian tanpa wayar. Alat ini benar-benar percuma dan tersedia untuk semua pengguna Windows. Program ini dilengkapi dengan pelbagai alat dan utiliti lain untuk membantu anda dengan semua keperluan konfigurasi keselamatan anda.

Terdapat versi ringan alat, yang disebut miniNetStumbler. Versi alat yang dipotong dan ringan, mungkin berguna untuk sebilangan daripada anda.

NetStumbler boleh digunakan untuk mencari dan mencari semua jenis kelemahan dan kekurangan ini dalam konfigurasi keselamatan.

- mengemudi

- Mengesahkan konfigurasi

- Kawasan rangkaian dan sambungan yang lemah

- Titik akses yang tidak dibenarkan

Dan lain-lain.

Alat ini hanya mempunyai satu kelemahan utama

- Alat ini hanya serasi dengan versi Windows 32 bit dan bukan 64 bit.

Secara keseluruhan, ini adalah satu lagi program hebat untuk mencari kelemahan dalam rangkaian wayarles anda.

6- InSSIDer

InSSIDer adalah alat lain yang popular untuk Sistem Operasi Windows dan Mac. Alat ini merupakan sumber terbuka pada peringkat awal dan sangat dianugerahkan kerana menjadi yang terbaik dalam kategorinya. Alat ini kini berharga 19,99 $ dan mempunyai pelbagai ciri premium yang menjadikannya sangat hebat. Program ini adalah pengimbas wi-fi dan boleh digunakan untuk pelbagai tujuan. Program ini dapat dengan mudah mencari titik akses terbuka, kelemahan, menyimpan log yang berbeza, dan bahkan mengesan kekuatan isyarat untuk analisis terperinci.

Semua dalam semua InSSIDer adalah alat hebat lain untuk analisis keselamatan dan menguji kerentanan rangkaian wayarles anda.

7- WireShark

Ini adalah satu lagi program hebat untuk menguji Kestabilan rangkaian wayarles anda. WireShark adalah penganalisis protokol rangkaian, yang membolehkan anda memeriksa dan memantau semua aktiviti yang berlaku di rangkaian anda. Selain menangkap paket keluar untuk analisis diri oleh program, anda juga dapat menangkap paket dalam masa nyata, dan mencari kelemahan dan menganalisisnya sendiri. Anda boleh menganalisis dan memecah data hingga mencapai tahap mikro. Perisian ini memberi anda kaedah dan perincian terbaik untuk memastikan hasil yang terbaik.

Program ini menyokong semua platform utama termasuk Windows, Linux, Max OS, Solaries, FreeBsd dan banyak lagi.

WireShark disyorkan untuk pengguna maju kerana alat ini memerlukan penilaian manual untuk setiap paket data yang ditangkap dan oleh itu mungkin terbukti terlalu banyak untuk semua yang baru dalam bidang ini.

Secara keseluruhan WireShark adalah satu lagi penganalisis protokol rangkaian hebat untuk mencari kelemahan dalam rangkaian wayarles anda.

8- CoWPAtty

Ini adalah alat serangan automatik yang mensasarkan protokol WPA-PSK rangkaian tanpa wayar. Program ini sangat efisien dan hanya serasi dengan Linux. Alat ini bahkan mempunyai antara muka baris perintah dan berjalan pada senarai perkataan.

Senarai ini juga mengandungi kata laluan yang akan digunakan dalam serangan tersebut.

Alat ini sangat mudah digunakan tanpa sebarang komplikasi. Satu-satunya kelemahan adalah kerana penyahsulitan penyulitan SSID, prosesnya memerlukan lebih lama daripada yang anda jangkakan. Ini kerana proses yang digunakan oleh program anda, dengan kata mudah, program ini harus melalui kamus kata dan memadankannya dengan kata sandi yang dikirimkan untuk mencuba dan memecahkan protokol keselamatan.

Dalam ansuran terbaru program ini, para pembangun berusaha mengurangkan masa menunggu dengan memasukkan sekitar 1000 SSI yang paling popular. Ini bermakna bahawa jika SSID anda tidak termasuk dalam 1000 yang popular, anda harus menunggu sedikit lebih lama sehingga prosesnya selesai.

9- AirJack

AirJack adalah alat popular lain untuk pemulihan kata laluan. Alat ini pada dasarnya dirancang berdasarkan konsep alat suntikan paket, yang dapat menyuntik paket yang dijangkiti / dirancang khusus dalam rangkaian untuk memberi kesan yang diinginkan.

Anda juga boleh menghantar paket palsu ke dalam rangkaian untuk mencuba dan menurunkannya.

Alat ini juga dapat membantu menguji serangan "pria di tengah" juga.

Semuanya AirJack adalah alat suntikan paket hebat yang boleh digunakan untuk memeriksa integriti rangkaian wayarles anda.

10- Serangan Wep

Ini adalah alat pemecah kunci WEP yang sangat mudah untuk semua pengguna Linux. Alat ini hanya melakukan serangan pemeriksaan kamus aktif pada kata laluan dengan memeriksanya terhadap berjuta-juta entri yang membuat keseluruhan kamus.

Satu-satunya syarat adalah kad WlAN yang berfungsi.

Semua dalam semua WEPAttack adalah alat hebat lain untuk memeriksa rangkaian wayarles anda untuk kerosakan keselamatan dan memastikannya selamat.

11- OmniPeek

OmniPeek adalah sniffer paket dan juga alat analisis rangkaian. Alat ini dijual dengan sedikit bayaran dan dengan itu dikelaskan sebagai pakej komersial. Alat ini memerlukan anda memahami protokol rangkaian dan teknik analisis rangkaian yang berbeza. Ini kerana alat ini direka untuk pengguna profesional dan akan membingungkan bagi pemula. Alat ini digunakan untuk menangkap dan

Menganalisis data lalu lintas tanpa wayar untuk kelemahan dan kelemahan keselamatan. Alat ini serasi dengan hampir semua kad WLAN oleh itu anda tidak perlu terlalu kerap risau tentang keserasian.

12- CommView untuk Wi-Fi

Ini adalah alat pemantauan dan analisis paket tanpa wayar lain yang boleh dimuat turun. Program ini mempunyai Antaramuka Pengguna yang mudah digunakan yang merupakan kelebihan besar ketika menggunakan alat dan program seperti itu. Biasanya ujian keselamatan dan program mencari kerentanan tidak mempunyai UI yang deskriptif dan mudah digunakan. Alat ini direka untuk menangkap paket penting yang mengandungi data penting dan memaparkannya sebagai senarai yang mudah dibaca dan difahami.

Paket dapat ditentukan dengan mudah menggunakan kunci WPA / WEP yang ditentukan pengguna.

Semua ini adalah satu lagi alat hebat untuk memantau dan menjaga rangkaian tanpa wayar anda, sama ada anda pengguna rumah atau profesional rangkaian.

Catatan: - Ini adalah program teratas untuk menguji keselamatan rangkaian wayarles anda dan mengujinya untuk kelemahan.

Program-program ini harus digunakan dengan penuh tanggungjawab dan tidak boleh disalahgunakan untuk tujuan haram.

Segala masalah undang-undang atau masalah yang anda hadapi kerana kandungan ini tidak membimbangkan penulis blog.

Gunakan alat dengan bertanggungjawab.