Selesaikan tanda Kelabu X Pada Beberapa Masalah Ikon Desktop Di Windows 10

Pernahkah anda melihat tanda hijau pada aplikasi, fail dan folder di desktop anda dalam versi Windows 10 terkini? Nah, tanda hijau pada aplikasi, fail, atau folder menandakan bahawa ia diselaraskan dengan OneDrive. Namun, orang-orang yang terlambat juga memperhatikan warna abu-abu pada fail, folder dan aplikasi sebagai gantinya, menyebabkan mereka bimbang.

Ini boleh menjadi seperti penyegerakan dengan OneDrive yang entah bagaimana berhenti, kerana kemas kini Windows 10 terbaru, kerana Dropbox, Norton atau apa sahaja. Walaupun anda boleh mencuba menghidupkan semula komputer anda, menjalankan boot bersih, atau menyahpasang permainan Steam, ada kemungkinan x yang kelabu akan kembali. Jadi, apakah penyelesaiannya buat masa ini?

Berita baiknya, ada jalan keluar yang agak cepat untuk menyelesaikan masalah ini buat masa ini dan dengan cara yang lebih mudah yang kita fikirkan. Mari lihat bagaimana.

Penyelesaian: Dengan Menyegarkan Aplikasi / Fail / Folder

Langkah 1: Cukup klik kanan di mana sahaja di desktop pada tempat kosong dan klik Refresh .

Ruang Kosong Desktop Klik Kanan Segarkan

Sebagai alternatif, anda juga boleh mengklik di mana sahaja di desktop di kawasan kosong dan tekan F5 pada papan kekunci anda.

Voila! Dan, x kelabu sekarang harus hilang dari aplikasi / fail / folder.