10 Alat Pengubah Alamat MAC Terbaik Terbaik untuk Windows

Sekiranya akhir-akhir ini anda tertanya-tanya bagaimana untuk menukar alamat MAC berkod keras penyesuai rangkaian anda, anda akan gembira mengetahui bahawa dengan bantuan beberapa perisian, anda kini boleh mengubah (menutup / menutup) alamat MAC rangkaian anda penyesuai secara percuma! Kami telah mengenal pasti beberapa alat penukar alamat MAC yang membantu anda menyembunyikan atau menipu kod keras penyesuai rangkaian tertentu dengan mudah.

Apakah Alamat MAC?

Tidak seperti yang kita fikirkan, alamat IP bukan satu-satunya faktor yang membantu menghubungkan komputer dalam rangkaian, tetapi alamat MAC juga sama pentingnya. Oleh itu, sama ada anda disambungkan menggunakan rangkaian tanpa wayar atau melalui kabel, kad rangkaian diperlukan agar komputer anda disambungkan ke orang lain dan sebaliknya. Rangkaian diberikan alamat atau atribut tertentu yang biasanya diberikan oleh pengeluar dan ini disebut Media Access Control atau alamat MAC. Walau bagaimanapun, anda boleh mengubahnya secara manual kemudian dengan proses spoofing MAC.

Untuk mencari alamat MAC penyesuai rangkaian anda, anda harus pergi ke baris perintah, tekan kekunci (Win + R), ketik "cmd" di kotak "Jalankan" dan tekan "Enter". Anda kemudian diminta memasukkan perintah "getmac / v / fo list" dan tekan "Enter" sekali lagi. Anda kemudian dapat melihat alamat MAC untuk setiap penyesuai NIC anda.

Kepentingan Alat Pengubah Alamat MAC

Walaupun kita sudah mengetahui bahawa alat penukaran alamat MAC membantu anda mengubah alamat unik penyesuai rangkaian anda, ia terutama melindungi jaringan anda dari sambungan yang tidak perlu. Anda hanya perlu menyetujui alamat MAC yang ingin anda pautkan ke rangkaian atau internet dan itu sahaja.

Walaupun anda pasti dapat menukar alamat MAC penyesuai rangkaian secara manual melalui panel kawalan, terdapat beberapa perisian yang membantu anda mengurusnya dengan mudah, tanpa kekacauan dan percuma! Oleh itu, jika anda ingin menukar alamat MAC untuk pengesahan, privasi, penggunaan data terhad, dan lain-lain, anda pasti boleh menggunakan mana-mana alat penukar alamat MAC percuma terbaik yang disenaraikan di bawah ini untuk tujuan anda.

Technitium MAC Alamat Changer

alat pengubah alamat-mac

Salah satu pesaing utama dalam senarai alat penukar alamat MAC adalah Technitium MAC Address Changer yang membolehkan anda menipu atau menukar alamat MAC penyesuai rangkaian anda dalam masa yang singkat. Antara muka pengguna mudah dan mudah digunakan semasa memaparkan status, kelajuan, sambungan rangkaian, alamat MAC, dan status jika MAC telah diubah. Sekiranya anda ingin melihat sifat seperti Alamat IP atau maklumat, anda hanya perlu mengklik pada tab Sambungan Rangkaian secara berasingan. Ia akan menunjukkan perincian seperti Connection, Device, Hardware ID, Config ID, TCP / IP4, TCP / IP6, Original MAC Address, dan Active MAC Address.

Ini menawarkan banyak maklumat yang berkaitan dengan setiap penyesuai rangkaian bersama dengan kemudahan untuk mengedit tetapan untuk sebagian besar. Setiap NIC dikodekan keras dengan alamat MAC yang kemudian digunakan oleh pemacu windows untuk mendapatkan masuk ke LAN. Dengan menggunakan perisian percuma ini, anda dapat menetapkan alamat MAC baru ke penyesuai rangkaian yang menimpa alamat MAC asli.

Beberapa ciri terkenalnya adalah:

 • Bergerak cepat antara konfigurasi rangkaian dengan bantuan konfigurasi rangkaian canggih yang automatik dengan IPv6;
 • Mari kita konfigurasi NIC sepenuhnya;
 • Menawarkan pilihan untuk baris perintah dengan ketersediaan fungsi perisian yang lengkap;
 • Membolehkan anda memuat turun data pengeluar terkini dari IEEE.org melalui fungsi senarai vendor kad rangkaian kemas kini.

Anda perlu beralih ke panel bawah antara muka pengguna grafik untuk menukar alamat MAC. Tekan pilihan "Alamat MAC rawak" untuk menunjukkan alamat MAC secara rawak atau tekan pilihan "ubah sekarang" untuk menipu alamat MAC. Buat asal perubahan dengan mengklik pada pilihan yang mengatakan "Pulihkan Asal" atau import / eksport pratetap MAC dengan alat percuma ini.

Keserasian: Windows 10, 8 & 7 untuk kedua-dua 32-bit dan 64-bit

Muat turun: //technitium.com/tmac/

Pengubah Alamat MAC SMAC

alat pengubah alamat-mac

Terdapat dalam lima jenis, SMAC adalah penukar alamat MAC yang sangat menarik untuk dikendalikan tanpa mengira sama ada vendor membenarkan alamat diubah atau tidak. Versi percuma adalah yang paling asas yang disebut Evaluasi Edition yang menawarkan beberapa fungsi penting. Walau bagaimanapun, ia kehilangan beberapa ciri yang disempurnakan yang tersedia dalam versi berbayar. Ia juga dapat melihat konfigurasi IP selain menipu alamat MAC.

Beberapa ciri tambahannya merangkumi,

 • Penghapusan spoofing alamat IP,
 • Menjana alamat MAC baru secara rawak berdasarkan vendor yang dipilih,
 • Pengaktifan alamat MAC secara automatik setelah menukarnya,
 • Pra memuat senarai alamat MAC dan pilih yang baru dari senarai,
 • Antara muka pengguna yang mudah digunakan dan panduan yang mudah difahami,
 • Sahkan perubahan pada alamat MAC dengan mengklik pilihan IPConfig untuk memaparkan maklumat NIC,
 • Cari dan paparan alamat MAC.

Keserasian: Windows 7, VISTA ,, 2008, 2003, XP, 2000

Muat turun: //www.klcconsulting.net/smac/

Menangkan 7 MAC Alamat Changer

Win7-MAC-address-Changer

Sekiranya anda menggunakan Windows, Win 7 MAC address changer adalah pertaruhan terbaik anda. Ini adalah aplikasi mudah untuk Windows yang dapat membantu anda menukar alamat MAC NIC tanpa wayar atau berwayar. Ini adalah perisian yang sangat mesra pengguna dan membolehkan anda menukar alamat MAC dalam beberapa langkah mudah.

 • Pilih penyesuai antara muka rangkaian yang anda mahu buat perubahannya (kecuali NIC maya dan gelung balik);
 • Pilih sistem operasi anda dari Windows Vista, 7 dan 8. Ciri perisian ini terhad dan oleh itu, tidak dapat digunakan pada Windows 10;
 • Masukkan atau buat alamat MAC secara manual dengan mengklik pada pilihan "Randomize", dan tekan butang "Change" agar alamat MAC baru dapat berlaku.

Penukaran alamat MAC membantu melindungi identiti anda dalam rangkaian, menyelesaikan masalah rangkaian, membantu menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan item perisian dan perkakasan atau hanya untuk bersenang-senang. Anda dapat melihat kedua-dua alamat MAC di antara muka termasuk yang baru. Sekiranya anda ingin mengurungkan perubahan, cukup klik "Reset ke Default" untuk mendapatkan kembali alamat MAC lalai. Untuk mengeksport maklumat log dalam format teks, klik "Lihat Log".

Beberapa ciri tambahannya adalah:

 • Antara muka yang ringkas dan bersih yang memaparkan yang paling penting;
 • Penjanaan alamat MAC serta-merta dengan penjana alamat MAC Rawak;
 • Berfungsi dengan kedua-dua versi windows 32 dan 64b bit;
 • Membolehkan anda menetapkan semula alamat MAC dengan hanya mengklik sekali pada pilihan "Reset Default";
 • Membolehkan anda melihat maklumat Sistem Pantas melalui modul beta yang disertakan;
 • Sangat padat dengan saiz hanya 98KB;
 • Menyokong hampir semua NIC tanpa wayar dan berwayar dari semua pengeluar;
 • Sesuai dengan versi Windows 8 baru;
 • Membolehkan anda menetapkan semula tetapan lalai semua aplikasi;
 • Membantu pengguna mengawasi semua tindakan atau membatalkan tindakan yang diperlukan dengan bantuan fail log.

Keserasian: Windows Vista dan Windows 7, Windows 8

Muat turun: //www.softpedia.com/get/Network-Tools/Misc-Networking-Tools/Win7-MAC-Changer.shtml

NoVirusThanks MAC Alamat Changer

NoVirusThanks-MAC-Alamat-Changer

NoVirusThanks MAC address changer adalah program yang mesra pengguna yang membolehkan anda mengenal pasti NIC aktif dan kemudian membantu anda menukar alamat MAC mereka dengan mudah. Oleh kerana anda dapat melihat senarai semua penyesuai yang ada, anda juga boleh memilih untuk mengaktifkan kad rangkaian maya. Ia juga memaparkan alamat MAC terkini, perincian vendor, jenis Alamat, jenis dan status Sambungan Rangkaian.

Ia dilengkapi dengan antara muka sederhana di mana anda hanya memilih penyesuai rangkaian, klik pada butang "Ubah MAC", masukkan alamat baru dan klik "Ubah". Anda boleh memasukkan alamat secara manual atau hanya menghasilkan alamat secara automatik. Anda juga boleh membuat asal perubahan dengan menekan butang "Pulihkan MAC" untuk mengembalikannya ke alamat MAC asal. Apa yang kita sukai mengenai perisian adalah bahawa ia tidak mengandungi maklumat yang tidak perlu dan hanya menunjukkan apa yang diperlukan.

Dalam situasi di mana anda tidak dapat mengubah alamat MAC, anda perlu menyesuaikan alamat MAC baru kerana beberapa kad rangkaian hanya mengenal pasti jarak yang unik. Perisian yang mesti dimiliki oleh semua profesional keselamatan; NoVirusThanks MAC address changer ringkas tetapi berguna.

Beberapa ciri perisian percuma ini:

 • Memaparkan maklumat untuk semua kad rangkaian yang ada;
 • Sesuai dengan hampir semua NIC;
 • Terdapat dalam saiz yang sangat kecil;
 • Membantu menukar alamat MAC dengan lancar dan dalam masa yang singkat;
 • Membantu membuat alamat MAC dengan hanya satu klik;
 • Membantu membatalkan perubahan alamat MAC;
 • Berfungsi dengan semua versi MS Windows;
 • Tidak diperlukan kerangka MS .NET

Keserasian: dari Windows XP hingga Windows 8.1 (32-bit dan 64-bit)

Muat turun: //www.softpedia.com/get/Tweak/Network-Tweak/NoVirusTerima kasih-MAC-Address-Changer.shtml

Spoof-Me-Sekarang

Spoof-Me-Now_1

Sekiranya anda mencari aplikasi ringkas yang dapat membantu anda menukar atau menipu alamat MAC dengan mudah, Spoof-Me-Now boleh menjadi yang tepat untuk anda. Ia adalah perisian mudah alih, jadi anda tidak perlu memasangnya. Anda boleh menjatuhkan fail program di mana-mana bahagian dalam cakera keras dan tekan butang yang boleh dijalankan untuk dijalankan.

Bukan hanya itu, anda juga dapat menyimpan program perisian ke pemacu denyar USB atau unit storan mudah alih yang lain. Anda kemudian boleh melaksanakannya di mana-mana PC dengan sedikit usaha dan tidak ada pemasang yang lalu. Bahagian yang terbaik ialah menu Mula tidak disegarkan dengan entri baru, dan oleh itu tidak ada sisa yang tersisa setelah penghapusan program.

Ia menawarkan antara muka yang mudah digunakan dan mempunyai struktur bersih dengan satu tetingkap di mana anda boleh mengakses semua pilihan yang ada. Anda hanya perlu memilih kad rangkaian, mencari alamat MAC dan laman web yang baru yang anda mahu menukarnya. Hanya dengan satu klik butang, anda dapat menipu alamat MAC. Pergi ke pilihan "Spoof To" dan anda akan melihat alamat MAC yang telah dihasilkan secara automatik. Sekiranya anda ingin mengubahnya secara manual, anda perlu memilih "Spoof" untuk mengubah alamat MAC. Anda boleh melihat semua perubahan yang dibuat di tetingkap log. Jangkakan ciri perubahan alamat MAC tidak banyak pilihan.

Keserasian: Semua versi Windows

Muat turun: //www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/Network/Portable-Spoof-Me-Now.shtml

Penukar Alamat MAC Pintar

Smart MAC Address Changer atau Smart DNS Changer adalah utiliti rangkaian yang berguna untuk menukar tetapan pelayan DNS dan proksi PC anda bersama dengan kemampuan untuk menukar alamat MAC. Perisian dipasang dengan cepat dan mudah tanpa mengganggu adware. Alat ini cukup pantas untuk mula berfungsi dalam beberapa saat.

Muncul dengan antara muka tab dan membuka "DNS Changer" yang memaparkan pelayan DNS biasa yang berbeza seperti Google, Norton ConnectSafe, Comodo, Norton, dan lain-lain di samping pilihan "Automatik" lalai. Anda kemudian boleh menukar alamat MAC hanya dalam beberapa klik. Anda bahkan boleh memasukkan alamat DNS secara manual di kotak yang disediakan dan klik pada butang untuk membuka tetingkap untuk Rangkaian Rangkaian Windows dan aplikasi Diagnostik Rangkaian.

Ia menawarkan ciri "perisai kanak-kanak" yang membolehkan anak-anak menggunakan DNS yang difilter dan melayari laman web secara normal sambil menjauhkannya dari laman web dewasa. Dengan menggunakan pilihan ini, anda boleh memilih pelayan DNS yang terpisah untuk setiap pengguna di komputer anda dan tab akan diaktifkan secara automatik setiap kali anak-anak anda masuk.

Klik pada tab ketiga yang bertuliskan "MAC address changer". Untuk mengaktifkan sambungan internet yang tersekat kerana alamat MAC, anda boleh memilih kad rangkaian yang diperlukan di sini dan memasukkan yang baru di sini secara manual. Anda juga boleh menggunakan pilihan "Proxy Changer" dengan mengklik pada tab yang berkaitan, pilih pautan laman web (tidak ada senarai proksi yang tersedia), kenal pasti sesuatu yang relevan, salin dan tampal yang sama ke dalam kotak Proksi alat.

Sekarang, untuk menukar alamat MAC, klik pada tab "MAC address changer" cari alamat MAC terkini, dan klik pada tab "Alamat MAC baru". Sekarang pilih pilihan "jana alamat MAC rawak" untuk mengisi alamat baru secara automatik atau masukkan satu secara manual. Klik pada "Terapkan Alamat MAC" dan bingo, alamat MAC anda diubah!

Ini pada dasarnya adalah perisian pengubah DNS yang juga membantu perubahan alamat MAC.

Keserasian: Windows 10, Windows 7 (32 bit), Windows 7 (64 bit), Windows 8, Windows Server, Windows Vista (32 bit), Windows Vista (64 bit), Windows XP

Muat turun: //www.downloadcrew.com/article/32320-smart_dns_changer

MadMAC

orang gila

Perisian spoof alamat MAC ringan untuk Windows, MadMAC dilengkapi dengan antara muka pengguna grafik yang ringkas dan sederhana. Untuk menipu alamat MAC, anda hanya perlu memilih antara muka kad rangkaian, masukkan alamat MAC secara manual dan akhirnya simpan tetapan untuk membawa perubahan ke alamat MAC. Kecuali untuk pengubah alamat MAC, tidak ada pilihan lain yang tersedia pada perisian ini.

Untuk mengkonfigurasi alamat, lancarkan EXE di mana anda mahu dijalankan. Pilih antara muka yang ingin anda ubah. Sekiranya anda tidak mahu mengacak alamat MAC, anda boleh memasukkan awalan secara manual. Sekarang tandakan kotak yang bertuliskan "ubah alamat MAC lalai pada antara muka ini" atau tandai kotak yang bertuliskan "Periksa apakah ini WiFi NIC (atau beberapa kabel bermasalah) di bawah Vista / 7/8 (nibble ke-2 ditetapkan secara rawak ke 2, 6, A atau E) ”. Tekan butang "Simpan / Terapkan" untuk menyimpan tetapan alamat MAC dan terapkan.

Anda bahkan boleh pergi ke "Run On Startup" jika anda mahu dan boleh menghidupkannya sekiranya anda ingin mengisi alamat MAC secara automatik setiap kali anda boot. Menamakan semula komputer dengan setiap but juga sangat mudah. Cukup ubah nama "Contoh dic.txt" menjadi "dic.txt" atau anda boleh memberikan nama anda sendiri ke fail teks senarai komputer.

Keserasian: Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

Muat turun: //madmacs.en.uptodown.com/

Tukar Alamat MAC

Ubah Alamat MAC adalah alat yang mencari alamat MAC unik yang diberikan kepada cip penyesuai rangkaian oleh vendor. Dengan menggunakan alat ini, anda bahkan dapat mencari alamat yang disembunyikan untuk privasi atau mengubahnya terutama ketika digunakan untuk pengesahan akses internet.

Anda kini dapat menipu alamat MAC dengan mudah hanya dengan beberapa klik. Walaupun prosedur menukar alamat MAC, anda bahkan boleh memilih vendor yang berbeza atau bahkan membuat alamat MAC yang sama sekali baru. Beberapa ciri utamanya adalah:

 • Ia memaparkan alamat MAC antara muka kad rangkaian anda;
 • Paparkan vendor penyesuai rangkaian;
 • Membantu menukar alamat MAC menggantikan alamat lain;
 • Membolehkan anda menghasilkan alamat MAC yang sama sekali baru;
 • Menetapkan alamat MAC vendor lain;
 • Menyiapkan alamat MAC tanpa mengubah vendor;
 • Mengaktifkan alamat MAC baru secara automatik setelah pengubahsuaian hanya dengan beberapa klik tetikus.

Keserasian: Windows 7/2008 / 2008R2 / 8/2012 / 8.1 / 2012R2 / 10

Muat turun: //lizardsystems.com/downloads/

Tukar Alamat MAC Secara Manual

Sekiranya anda seorang yang lebih suka menukar alamat MAC secara manual, anda hanya perlu mengikuti beberapa langkah mudah.

 • Buka Panel Kawalan, pergi ke pilihan Internet Rangkaian dan kemudian sampai ke Pusat Perkongsian Rangkaian;
 • Klik pada “Change Adapter Settings” dan kemudian tekan butang “Configure”;
 • Beralih ke tab "Pendahuluan" dan tekan butang yang bertuliskan "Alamat Pentadbiran Tempatan";
 • Klik pada butang radio yang mengatakan "Nilai" mengubahnya dari "Tidak Hadir";
 • Selesaikan dengan menambahkan alamat MAC 6 pasangan tanpa ruang.

Simpan perubahan yang anda buat ke alamat MAC palsu.

Tukar alamat MAC pada OS X

Pertama, cari alamat MAC anda di OS X anda dengan menekan kekunci "Option" dan tekan butang "Wi-Fi" di bar menu. Kod yang disebutkan di bahagian "Alamat" dengan tanda titik dua adalah alamat MAC untuk OS X anda. Tetapi, sekiranya alamat anda telah diubah, anda boleh menjalankan perintah sebagai "ifconfig en0 | grep ether ”untuk menguji alamat yang digunakan komputer anda untuk berkomunikasi.

Sekarang, setiap kali anda mahu menukar alamat MAC penyesuai rangkaian OS X anda, anda boleh memperbaikinya dengan perintah "sudo ifconfig en0 ether aa: bb: cc: dd: ee: ff". Alamat MAC kemudian akan ditetapkan untuk en0. Sekiranya terdapat port Ethernet, anda boleh menetapkannya untuk en1. Sebaliknya, jika anda mahukan keselamatan, anda boleh memilih alamat MAC secara rawak. arahan akan berjalan sebagai "openssl rand -hex 6 | sed 's / \ (.. \) / \ 1: / g; s /.$// '| xargs sudo ifconfig en0 ether ”. Ini akan membantu mengisi dan menetapkan alamat MAC baru untuk en0 setiap kali anda melaksanakannya, namun, alamat tersebut dipulihkan semasa reboot dan oleh itu, tidak kekal.