Cara Bermain Tayangan Tayangan Gambar di Windows 10 dari folder

Pilihan tayangan gambar sebelumnya dilancarkan dengan Windows ME, di mana anda boleh memainkan tayangan slaid gambar yang disimpan dalam folder Gambar Saya. Walau bagaimanapun, Windows 10 telah mengubah banyak perkara dan sekarang ini membolehkan anda memainkan tayangan gambar melalui File Explorer. Perkara yang menarik untuk dilakukan, terutama bagi mereka yang ingin melihat gambar dalam tayangan slaid. Mari lihat bagaimana.

Cara Main Tayangan Gambar Gambar di Windows 10 dari File Explorer

Langkah 1: Tekan kekunci Windows + E bersama-sama pada papan kekunci anda untuk melancarkan File Explorer . Sekarang, buka folder yang mengandungi gambar atau gambar anda . Di sini kami membuka folder Foto dalam Gambar .

Gambar Gambar Penjelajah Fail Win + E

Langkah 2: Pilih mana-mana foto dan di bahagian atas skrin anda akan melihat pilihan yang dipanggil Alat Gambar yang terletak di bawah Urus . Ini akan membuka sub-bahagian di bawahnya dengan empat pilihan, salah satunya adalah Tayangan slaid . Klik pada pilihan Tayangan slaid dan ia akan memulakan tayangan slaid dengan semua foto anda dalam folder Foto .

Pilih Tayangan Slaid Alat Gambar

* Catatan - Anda harus memilih salah satu foto dan ia akan memainkan semua foto dalam folder dalam tayangan slaid. Tetapi jika anda tidak memilih mana-mana, ia tidak akan memainkan tayangan slaid.

Langkah 3: Tetapi, jika anda ingin memainkan tayangan slaid dengan hanya gambar atau gambar tertentu dalam folder, anda juga boleh melakukannya. Cukup tekan kekunci Ctrl pada papan kekunci anda dan gunakan tetikus anda untuk mengklik dan memilih foto yang ingin anda gunakan dalam tayangan slaid. Ini sekali lagi akan memberikan pilihan Alat Gambar yang sama di bahagian atas halaman di bawah Urus dan empat pilihan yang sama dengan salah satunya adalah pilihan Tayangan Tayangan . Klik pada pilihan Slideshow untuk memulakan tayangan slaid dengan hanya foto yang dipilih.

Ctrl + Klik Pilih Tayangan Slaid Alat Gambar Gambar Spesfik

Langkah 4: Semasa tayangan slaid mula dimainkan, klik kanan pada mana-mana gambar yang dipaparkan untuk mengawal kelajuan main balik, anda boleh Menjeda main balik, pergi ke Foto seterusnya , Kembali , Shuffle , dan juga Keluar .

Klik Kanan Pada Main Balik Kawalan Imej

Harap maklum bahawa anda hanya dapat mengawal gambar statik melalui File Explorer.