Betulkan Penjelajah fail Terjebak Mengusahakannya di Windows 10

Ramai pengguna mengadu bahawa ketika mereka membuka penjelajah fail, ia tergantung di sana selama beberapa saat dan bahkan selama beberapa minit menunjukkan mesej Bekerja di atasnya . Pengguna yang bahkan menggunakan OSD SSD juga mengeluh mengenai masalah ini.

Sedang mengusahakannya

Tetapi, berita baiknya adalah bahawa ini dapat diperbaiki dengan mudah. Inilah caranya untuk melakukannya.

Cara Memperbaiki Penjelajah fail Terjebak dalam Mengusahakannya Mesej

1 - Buka penjelajah fail dan salin dan tampal jalan yang diberikan di bawah ke bar alamat.

%AppData%\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations 
2 - Setelah folder dibuka, pilih dan hapus semua fail dalam folder. Padamkan CacheIni akan menghapus cache akses pantas dan akan menyelesaikan masalah anda. Cuba buka lagi penjelajah fail. Sekiranya masalah berlanjutan, cuba kaedah seterusnya yang diberikan di bawah.

Kaedah Alternatif - Membina semula indeks carian

1 - Cari pilihan pengindeksan di carian Windows 10 Taskbar 2 - Sekarang, Klik pada ikon pilihan Pengindeksan yang muncul dalam hasil carian. Pilihan Pengindeksan 13 - Sekarang, klik pada lanjutan Mahir 4 - Akhirnya klik pada Bina Semula . Bina semula Indeks CarianIni akan membina semula indeks carian di Komputer anda.

Kaedah 3 - Optimumkan folder untuk Item Umum

1 - Sebagai contoh, folder Muat turun anda, semasa dibuka memaparkan mesej ini dan tergantung lama. Untuk memperbaikinya, klik kanan pada folder Muat turun anda dan Klik pada sifat. Folder Properties2 - Sekarang, klik pada Customize Tab. 3 - Sekarang, pilih item Umum dari senarai dropdown di bahagian Optimumkan folder ini untuk bahagian. Optimumkan Folder4 -Juga, tandakan kotak pilihan yang mengatakan  juga aplikasikan templat ini ke subfolder Juga Memohon Ini Untuk Templat Semoga ia membantu anda.