Cara Memperbaiki Gagal - Kesalahan Muat Turun yang Disekat Di Google Chrome

Sering kali anda menyedari bahawa semasa memuat turun fail di Google Chrome anda, muat turun gagal dan disekat. Ini memaparkan pesan di sebelah unduhan sebagai "Gagal - Dicekal". Nah, ini adalah masalah biasa yang disebabkan oleh tetapan keselamatan yang menyekat muat turun secara automatik.

Kesalahan ini tidak hanya dialami di Chrome, tetapi juga dengan penyemak imbas lain seperti Microsoft Edge, Internet Explorer, dan Mozilla Firefox. Ada kemungkinan anda mengubah tetapan keselamatan dengan versi Windows sebelumnya atau di Windows 10. Yang perlu anda lakukan hanyalah mengubah tetapan kembali ke normal. Mari lihat bagaimana menyelesaikan masalah ini.

Penyelesaian: Menggunakan Properties Internet

Langkah 1: Tekan kekunci Windows + R bersama-sama pada papan kekunci anda untuk membuka kotak Jalankan . Sekarang, ketik inetcpl.cpl di kotak carian dan tekan Enter untuk membuka tetingkap Internet Properties .

Win + R Jalankan Inetcpl.cpl Enter

Langkah 2: Di tetingkap Internet Properties , pilih tab Security , pilih Internet (ikon bola biru), dan klik pada Custom level .

Tingkat Keselamatan Internet Keamanan Internet

Langkah 3: Seterusnya, di tetingkap Tetapan Keselamatan , tatal ke bawah dan pergi ke bahagian Pelbagai .

Tetapan Keselamatan Pelbagai

Langkah 4: Tatal ke bawah lebih jauh, dan cari bahagian Melancarkan aplikasi dan fail yang tidak selamat . Ia mesti berada dalam keadaan kurang upaya. Sekarang, klik pada butang radio di sebelah Prompt (disyorkan) . Klik OK untuk menyimpan perubahan dan keluar.

Melancarkan Aplikasi Dan Fail Tidak Selamat Prompt (disyorkan) Ok

Itu sahaja. Anda kini boleh memuat turun fail anda di Chrome atau penyemak imbas lain tanpa kesalahan atau blok.