Buat Virus Popup Palsu Menggunakan Notepad Untuk Menggoda Rakan Anda

Bagaimana Memalsukan Serangan Virus Menggunakan Notepad Untuk Menggoda Rakan Anda: - Mencari helah hebat untuk memukau rakan anda? Notepad adalah penyunting teks yang hampir tidak diketahui oleh pengguna windows. Ia tidak pernah berhenti membuat kita kagum dengan tip dan tip tersembunyi. Dalam artikel ini, saya telah menerangkan kaedah yang sangat mudah dengan menggunakan kaedah memalsukan serangan virus dan mengolok-olok rakan anda dengan bantuan mesej pop timbul. Teruja? Baiklah, baca kemudian.

Baca lebih lanjut: - 10 Pranks Komputer Tanpa Bahaya

LANGKAH 1

 • Pertama sekali, anda perlu melancarkan Notepad . Untuk itu, tekan kekunci WIN + R untuk membuka kotak dialog Jalankan , kemudian ketik notepad dan tekan kekunci Enter. Anda juga boleh melancarkan Notepad dengan mencarinya di Windows Search .

1jalan

LANGKAH 2

 • Apabila Notepad dibuka, copy paste kod berikut.
  X = MsgBox (" teks anda di sini ", num1 + num2 , "Merabheja Popup")

  Anda boleh memasukkan apa sahaja di bahagian teks anda di sini . num1 dan num2 perlu diganti. Makna yang berbeza dari num1 dan num2 adalah seperti berikut:

  num1 adalah untuk jenis butang dalam popup 0 = Tombol OK 1 = Tombol OK dan Batal 2 = Tombol Batal, Cubalah dan Abaikan 3 = Tombol Ya, Tidak dan Batal 4 = Tombol Ya dan Tidak 5 = Tombol Cuba Lagi dan Batal
  num2 adalah untuk jenis ikon dalam popup 16 = Ikon Kritikal 32 = Ikon Bantuan 48 = Ikon Peringatan 64 = Ikon Maklumat

  Anda boleh menambah sebilangan baris kod yang anda mahukan. Saya telah menunjukkan contoh dalam tangkapan skrin yang diberikan.

2kod

LANGKAH 3

 • Apabila anda selesai memasukkan kod, simpan dengan nama yang anda mahukan. Tetapi ingat untuk menyimpannya dalam format .vbs . Saya telah menyimpan fail tersebut sebagai merabheja.vbs .

3jimat

LANGKAH 4

 • Navigasi ke lokasi di mana anda telah menyimpan fail anda dan klik dua kali di atasnya untuk membukanya.

4 dibuka

LANGKAH 5

 • Di sana anda. Kini anda boleh membuat mesej pop timbul yang disesuaikan tanpa menggunakan Notepad kami sendiri .

5popup

 • Baiklah, saya akan mengatakan bahawa itu agak lurus ke hadapan. Sekiranya anda ingin mengolok-olok rakan anda, anda pasti harus mencuba sesuatu seperti yang saya cuba dalam tangkapan skrin berikut.

6virus

Kod di atas akan mengakibatkan munculnya peringatan Virus hingga kod tersebut habis. Jangan risau, ia tidak akan menyebabkan kerosakan sistem.

Semoga anda seronok membaca artikel tersebut. Sekiranya anda terjebak dengan salah satu langkah, jangan ragu untuk memberikan komen. Kami dengan senang hati akan membantu. Sementara itu, anda dapat melihat artikel kami mengenai topik Cara Menggunakan Notepad Anda Sebagai Buku Harian Dengan Cap Waktu dan Membuat Alat Sebutan Percuma Di Windows Menggunakan Notepad