16 Perisian Kemas kini Pemandu Terbaik untuk Windows

Pemacu peranti sukar dikendalikan tanpa pengetahuan sebelumnya atau semacam bantuan. Tetapi, pemacu adalah komponen perisian penting dari desktop atau komputer riba yang membolehkan peranti berkomunikasi dengan sistem operasi.

Pemacu adalah sesuatu yang perlu dipasang pada PC atau komputer riba yang baru dibeli, dari laman web pengeluar rasmi. Untuk pemasangan, anda mesti mengetahui model sebenar peranti anda dan garis panduan sistem operasi anda.

Lebih-lebih lagi, pemacu mesti dikemas kini secara berkala untuk menjadikan perkakasan PCC berfungsi dengan cara yang betul. Walaupun sebilangan pemacu akan dikemas kini secara automatik, ada juga yang dikemas kini dengan kemas kini OS Windows. Terdapat juga aplikasi pengemaskinian Windows lalai yang membantu memasang pemacu penting secara automatik ke peranti anda apabila diperlukan.

Memandangkan pilihan ini cukup perlahan dan memakan masa, anda boleh menemui beberapa perisian khusus yang dapat memeriksa semua pemacu yang dipasang dan mengemas kini secara automatik tanpa komplikasi. Berikut adalah senarai beberapa perisian kemas kini pemacu terbaik untuk peranti Windows (PC dan komputer riba) untuk kemudahan anda.

Pemacu Pemacu

Pemacu Pemacu

Driver Booster mendahului senarai kerana kenyataannya menjadikan kemas kini pemandu menjadi sangat mudah dan percuma. Anda boleh menjadualkan aplikasi untuk mencari pemandu yang sudah usang secara automatik. Pada penemuan kemas kini baru, pengguna dapat dengan mudah memuat turunnya dari dalam program memastikan bahawa anda tidak perlu membuka penyemak imbas web untuk mengaksesnya.

Salah satu kelebihannya ialah, sebelum pemacu dipasang, anda dapat melihat bagaimana versi pemacu yang baru dibandingkan dengan pemacu yang baru dipasang. Fakta bahawa program ini membuat titik pemulihan sebelum pemasangan pemacu jika sekiranya terdapat masalah dengan pemasangan, adalah sesuatu yang membuat aplikasi menonjol.

Harga: Percuma

Bakat Pemandu

Bakat Pemandu

Driver Talent adalah pengemas kini pemandu yang sangat mudah dan mesra pengguna yang mengimbas peranti anda untuk semua pemacu yang ada. Perisian kemudian mengenal pasti yang sudah usang, yang rosak, atau jika ada pemandu yang hilang dan menyelesaikan masalah dengan sewajarnya, hanya dalam satu klik mudah.

Semasa anda memasang dan menjalankan perisian dan mengklik pilihan "Imbas", ia memberikan semua butiran yang berkaitan dengan pemacu anda. Program ini juga dapat memeriksa pemacu kad grafik untuk video, kad suara untuk audio, penyesuai kabel dan / atau rangkaian, motherboard, USB, pencetak, tetikus, papan kekunci, pengimbas, dan peranti lain.

Selain itu, program ini juga dapat membuat pek pemacu untuk PC yang ada atau untuk yang anda mahu gunakan. Untuk ini, anda mesti memilih pilihan Pra-muat turun dan memilih pilihan yang diperlukan. Tetapi, jika anda ingin membuat pemacu untuk peranti lain, anda perlu mengimport profil perkakasannya.

Harga: Percuma

Pemaju Pemacu Lanjutan

Pemaju Pemacu Lanjutan

Advanced Driver Updater adalah perisian yang kemas dan bergaya, yang direka oleh Systweak Software yang membantu mengemas kini pemacu anda pada peranti anda. Yang perlu anda lakukan ialah mengimbas peranti anda setelah pemasangan perisian selesai, dan program ini akan mengenal pasti pemacu yang ketinggalan zaman. Selepas ini, pihaknya akan meminta izin anda untuk memperbaruinya dan begitulah cara ia dilakukan.

Selain itu, program ini membolehkan anda mengambil sandaran pemacu pada peranti anda yang dapat dikembalikan / dipulihkan setiap saat. Bahagian yang terbaik adalah, ia boleh didapati dalam pelbagai bahasa di seluruh dunia seperti, Perancis, Sepanyol, Itali dan banyak lagi. Ia serasi dengan semua Windows XP ke atas.

Harga: $ 29.95

Ninite Updater

Ninite

Sekiranya anda mencari perisian pengemas kini pemandu percuma, maka anda pasti boleh mencuba Ninite Updater. Beberapa ciri utamanya melibatkan, memeriksa kemas kini ke lebih dari 90 program di latar belakang semasa anda bekerja, memberi tahu anda tentang kemas kini dan dengan itu memasang klusternya hanya dalam beberapa klik, dan melewatkan dan mengabaikan kemas kini atau aplikasi tertentu sepenuhnya.

Ini adalah aplikasi yang mudah tetapi berkesan dan di situlah ia unggul. Setelah terpasang diperlukan keseluruhan penjejakan program dan tindakan yang diperlukan bila diperlukan tanpa perlu anda melakukan apa-apa. Ini mempunyai senarai aplikasi yang signifikan yang merangkumi semua aplikasi yang dapat anda dapatkan untuk program ini dan beberapa aplikasi lain yang tidak terdapat dalam senarai.

Harga: Versi percuma tersedia; Peningkatan bermula pada $ 9.99 / Yr

Pengakap Pemandu Percuma

Pengakap Pemandu Percuma

Pengakap Pemandu percuma memberikan anda pengalaman yang luar biasa dengan pengemaskinian automatik yang sebenar. Ini bermaksud kemas kini dimuat secara automatik oleh aplikasi, dan kemudian dipasang secara automatik juga tanpa memerlukan input anda. Ini adalah salah satu ciri yang unik untuk aplikasi. Ini juga menawarkan pilihan untuk mengecualikan pemacu peranti dari imbasan sehingga tidak muncul dengan keperluan untuk mengemas kini di masa depan.

Keupayaan untuk membuat sandaran dan memulihkan pemacu adalah salah satu ciri utama yang lain. Oleh itu, dengan menggunakan program ini, anda boleh membuat sandaran beberapa / semua pemacu anda dan kemudian memulihkannya dengan senang jika anda mahu. OS Migration Tool adalah pilihan hebat lain yang ditawarkan oleh program yang diperlukan sekiranya anda ingin memasang OS Windows yang lain ke peranti anda. Ia akan mencari pemacu peranti untuk sistem operasi baru dan menyimpannya di lokasi tersuai contohnya pemacu kilat.

Harga: Percuma

Pengemas kini Pemandu Pintar

Pengemas kini Pemandu Pintar

Smart Driver Updater adalah satu lagi perisian pengemas kini pemacu yang hebat dalam kategori yang juga mengimbas sistem anda dengan cekap dan memberi amaran kepada anda bahawa memuatkan semula pemacu usang yang masih ada di sistem anda. Setelah anda menyemaknya dengan teliti, anda boleh mengemas kini pemacu hanya dengan satu klik.

Di samping itu, program ini juga diketahui memberikan sokongan untuk sandaran pemandu dan memulihkan pemandu bersama dengan ciri-ciri pengimbasan jadual. Bahagian yang terbaik adalah, perisian berfungsi dengan semua versi Windows.

Harga: $ 29.95

Pengemas Sempurna

Pengemas kini yang sempurna

Perisian moden ini, PerfectUpdater, membolehkan anda mengimbas PC anda untuk membantu anda melihat pemacu mana yang ketinggalan zaman dan seterusnya mengemas kini mereka. Bonus - program ini dilengkapi dengan fungsi sandaran dan pemulihan. Proses pemasangannya lancar dan antara muka pengguna masih minimum, dengan reka bentuk moden.

Antaramuka menawarkan anda akses mudah dengan butang minimum dan banyak tab. Untuk sebarang pertolongan, ia menawarkan pelbagai jenis "Bantuan", yang memudahkan para amatur dan profesional untuk menguruskan aplikasi tanpa kerumitan. Di samping itu, perisian ini membolehkan anda mengimbas semua kandungan cakera keras anda, yang membantu anda mengenal pasti pemacu ketinggalan zaman yang kerap.

Harga: $ 19.99

Penyelesaian DriverPack

Beg Pemandu

DriverPack Solution mempunyai GUI yang mudah diakses berbanding dengan perisian lain yang serupa dalam senarai. Yang paling kami sukai adalah, ini adalah program yang tidak rumit dengan butang yang lebih rendah dan pastinya tidak ada skrin atau pilihan yang membingungkan. Di samping itu, perisian menyokong muat turun secara berkumpulan dan pemasangan automatik memastikan bahawa anda tidak perlu mengklik penyihir pemasangan mana pun.

Semasa memulakan program, anda boleh memuat turun dan memasang semua pemacu secara automatik atau menetapkan pilihan anda kepada manual. Anda juga boleh merujuk kepada maklumat sistem asas yang disertakan dengan program bersama dengan pengunduh perisian yang dapat memasang beberapa program yang disarankan ke peranti anda. Program ini serasi dengan Windows XP dan ke atas.

Harga: Percuma

Pememas kini Pemacu WinZip

Perisian Pemacu Winzip

Seperti namanya, WinZip Driver Updater adalah milik WinZip yang terkenal dan boleh dimuat turun secara percuma. Ini adalah salah satu pengemas kini pemacu yang paling mudah dan intuitif yang membolehkan anda mengemas kini pemacu PC anda dengan sangat mudah. Anda boleh memuat turun dan memasang kemas kini dengan klik mudah.

Lebih-lebih lagi, alat ini juga menawarkan pilihan untuk membuat sandaran pemacu semasa sebelum kemas kini dan oleh itu, lebih baik anda tidak melewatkan ciri ini sekiranya anda takut menghadapi masalah dengan pemacu baru. Ia juga dilengkapi dengan penjadual yang dapat diatur secara berkala untuk mengimbas kemas kini pemandu anda untuk mengemas kini pemandu, jadi, tidak perlu melakukannya secara manual.

Harga: Versi percuma tersedia; Peningkatan boleh didapati pada harga $ 29.95

Pemandu Pemandu

Direka oleh ReviverSoft, Driver Reviver adalah satu lagi program pengemas kini pemacu yang hebat, yang membantu anda mengenal pasti pemacu ketinggalan zaman pada PC atau komputer riba anda, dan membolehkan anda mengemas kini dengan hanya satu klik. Perisian ini menghilangkan kemungkinan risiko memuat turun pemacu yang cacat dan dijangkiti, dengan demikian, melindungi anda dari sebarang item berbahaya dalam sistem anda.

Paling baik, program ini sangat mudah digunakan dan dilengkapi dengan banyak ciri lain seperti sandaran dan pemulihan pemandu.

Harga: Percubaan percuma disediakan; Peningkatan boleh didapati pada harga $ 29,99

Pemasang Pemacu Snappy

Snappy Driver Installer tersedia secara percuma dan sedikit menyerupai perisian DriverPack Solution. Bahagian terbaik mengenai program ini ialah membolehkan anda memuat turun banyak pemacu pada masa yang sama untuk beberapa jenis sistem. Setelah dimuat turun, ia membolehkan anda memasang kemas kini dengan serta-merta, walaupun tanpa sambungan internet.

Program ini sangat mudah digunakan dan bahkan tidak perlu dipasang. Maksudnya, anda boleh menggunakan cakera keras luaran untuk memindahkan dan memasang pemacu yang dimuat turun ke sistem lain. Selain itu, program ini dilengkapi tanpa iklan, tidak menyekat muat turun, dan dapat memasang seberapa banyak pemandu yang diperlukan, tanpa sekatan.

Harga: Percuma

Pengakap Pemandu Percuma

Pengakap Pemandu Percuma adalah alat pengemas kini pemacu yang luar biasa yang patut dicuba. Terlepas dari kenyataan bahawa ia percuma, ia sepenuhnya automatik. Program ini mencari sebarang kemas kini, dan dengan itu memuat turun dan memasangnya tanpa tindakan anda. Ia dilengkapi dengan fungsi sandaran dan pemulihan, seperti perisian lain.

Antara ciri utamanya ialah alat penghijrahan OS. Ia berfungsi seperti program pra-muat turun dalam Driver Talent. Bagi mereka yang ingin berpindah ke PC lain, anda boleh memuat turun semua pemacu yang diperlukan terlebih dahulu dan menyimpannya ke pemacu denyar USB, DVD, atau cakera keras luaran.

Harga: Percuma

Pemandu Mudah

Driver Easy juga dikenali untuk mengimbas sistem dan mengetahui pemandu yang ketinggalan zaman dan hilang di dalamnya, sama seperti perisian pengemas kini pemandu lain. Yang perlu anda lakukan ialah mengemas kini pemacu yang dikesan hanya dalam satu klik. Selain itu, ia juga membolehkan anda membuat sandaran dan memulihkan pemacu dan bahkan menyahpasang pemacu perkakasan yang dipadamkan.

Perisian ini serasi dengan Windows XP dan versi di atas. Anda boleh mencuba versi percuma sebelum menaik taraf ke versi Pro untuk melihat bagaimana ia berfungsi untuk anda.

Harga: Percubaan percuma disediakan; Versi Pro bermula pada $ 29.95 / Yr

Pemandu Max

DriverMax adalah satu lagi program pengemas kini pemacu yang hebat yang boleh dimuat turun secara percuma dan diketahui dapat mengemas kini pemacu ketinggalan zaman dengan berkesan. Walau bagaimanapun, satu-satunya kelemahan adalah hadnya dalam kes tertentu.

Apa yang menarik ialah, bersama dengan mengemas kini pemacu lama, program ini juga dapat membuat sandaran beberapa atau semua pemacu yang baru dipasang, memulihkan pemacu yang disandarkan ini, mengembalikan pemacu, dan juga mengetahui pemacu yang tidak dikenali. Ia serasi dengan semua versi Windows di atas Windows XP.

Harga: Percubaan percuma disediakan; Peningkatan bermula pada $ 8.99 / bln

Pemandu Navigator

Driver Navigator direka oleh Easeware Technology Ltd. dan merupakan satu lagi perisian pengemas kini pemacu yang hebat untuk windows dalam senarai. Program ini berfungsi seperti perisian lain dalam senarai, mencari pemacu lama dan mengemas kini mereka, namun, ia dilengkapi dengan GUI yang sangat menarik. Bahagian terbaik adalah, ia serasi dengan semua versi Windows dan memastikan peningkatan prestasi dengan setiap imbasan.

Harga: Versi percuma tersedia; Versi Pro tersedia pada harga $ 39.95

Cloud Drivers

DriversCloud adalah perisian percuma yang mencungkil perincian menyeluruh mengenai perkakasan dan perisian sistem anda, yang merangkumi pemacu ketinggalan zaman. Prosesnya bermula dengan memuat turun perisian yang membolehkan penyemak imbas internet mengumpulkan maklumat dari komputer anda terlebih dahulu.

Anda juga boleh mencari kategori iaitu, Analisis BSOD, Pemacu Saya, Autorun, Konfigurasi Rangkaian dari laman web, bersama dengan bahagian lain yang boleh anda lawati. pada masa kemas kini pemacu, anda dapat melihat maklumat lengkap mengenai perincian pemacu baru berbanding pemacu yang baru dipasang. Anda boleh mendapatkan semua perincian seperti nombor versi, pengeluar, nama dan tarikh fail INF, dan ID perkakasan. Ia serasi dengan semua versi Windows (Windows XP ke atas).

Harga: Percuma

Pengemas kini pemacu yang disenaraikan di atas adalah yang terbaik dalam perniagaan dan fungsi biasa di antaranya adalah mencari dan mengemas kini pemacu. Oleh itu, muat turun perisian pemacu pemacu pilihan anda untuk Windows hari ini dan ikuti sistem anda.