13 Penjadual Tugas Percuma Terbaik untuk Windows 10 pada tahun 2019

Menjadwalkan tugas terlebih dahulu adalah cara yang sempurna untuk menguruskan perkara untuk multi-tasker. Perkara ini berlaku terutamanya bagi orang yang sibuk menguruskan perniagaan. Walaupun sibuk adalah petanda yang baik, menggunakan perisian yang hebat untuk menjadualkan tugas dapat membantu menjimatkan masa dan tekanan. Ketika itulah anda memerlukan perisian penjadual tugas terbaik yang tidak hanya menjadualkan tugas, tetapi juga membantu menjejaki janji temu dan klien.

Penjadual tugas dihubungkan ke Windows dari mana ia dapat menguruskan fail permulaan. Ini seterusnya, membantu anda mengurus pembukaan sistem Windows, mematikan, menjalankan program, izin untuk aplikasi, dll. Ia juga dapat memasukkan banyak tugas ke daftarnya dan mengirim pemberitahuan sebelum menjalankan tugas apa pun.

Walaupun pengurus Tugas bawaan sistem Windows dapat menjadwalkan beberapa tugas, fiturnya yang terbatas membolehkannya hanya memulakan dan mengakhiri prosesnya. Penjadual tugas sebaliknya, dilengkapi dengan banyak fungsi. Walaupun program ini dapat mengirim peringatan kepada Anda, program ini juga dapat dijadwalkan untuk diatur untuk melakukan imbasan biasa, secara automatik. Oleh itu, mari kita lihat penjadual tugas terbaik dalam perniagaan, tanpa banyak basa-basi.

Z-Cron

Min Zcron

Sekiranya anda ingin mengotomatisasi tugas biasa anda, Z-Cron boleh menjadi pertaruhan terbaik anda. Perisian ini membantu mengautomasikan pelbagai proses seperti melaksanakan tugas / tugas di komputer anda pada waktu yang telah ditentukan. Ini adalah tempoh asas organisasi apabila anda dapat menjadualkan dan mengautomasikan perisian. Selain dari pelancaran aplikasi berdasarkan masa, perisian ini merangkumi alat utama yang membantu melonggarkan pentadbiran sistem untuk automasi dan penjadualan.

Ini membantu anda memulakan dan mengakhiri program dengan format * .exe, * .com, * .bat di bawah masa yang dihasilkan Windows yang sama dengan Unix Cron.

Harga: percuma

Penjadual Tugas Freebyte

Penjadual Tugas Freebyte Windows 10 Min

Satu lagi penjadwalan tugas percuma dan terbaik dalam kategori ini, Freebyte Task Scheduler membolehkan anda menjadualkan tugas untuk masa yang telah ditetapkan. Ini adalah program ringkas yang tidak memerlukan pemasangan, menjimatkan masa yang anda akan habiskan semasa menyiapkan proses. Antara ciri pentingnya adalah pilihan untuk memulakan aplikasi lain secara automatik, pada waktu biasa, dan pada waktu yang telah ditetapkan. Menambah pelbagai program, menghapus program atau mengkonfigurasi tugas berdasarkan keperluan anda, juga merupakan beberapa ciri utama yang lain.

Ia juga berjalan dengan baik dan selari dengan program sandaran seperti pemecah cakera, pengimbas virus, dan fungsi lain yang kerap ditetapkan. Untuk pemasangan, anda hanya perlu menyalin fail untuk dibawa ke direktori pilihan anda, tanpa memerlukan dll tertentu. Apa lagi? Walaupun anda dapat meminimumkannya di bar tugas dan masih menggunakannya, ia juga dapat menjalankan tugas lebih awal dari yang dijadualkan.

Harga: percuma

Pengurus Jadual

Pengurus Jadual Windows 10 Min

Pengurus Jadual adalah salah satu penjadual tugas terbaik dalam senarai yang membolehkan anda membuat rejim harian anda semasa menjalankan tugas yang berbeza. Ini termasuk tugas seperti mematikan, mematikan penggera, dan memuat turun fail pada waktu tertentu, secara automatik. Perisian ini memberikan kebebasan yang cukup untuk anda dari segi waktu tertentu yang dapat berdasarkan per jam, sehari, atau seminggu.

Ia juga dapat melakukan tugas kritikal lain seperti hibernate, mendapatkan tangkapan skrin, muat turun dan banyak lagi. Ia menggunakan suara untuk menarik perhatian dengan suara dan pilihan yang bersepadu. Selain itu, anda juga boleh menetapkan pelbagai tugas untuk diselaraskan menggunakan perisian. Yang paling penting, setiap tugas dilengkapi dengan banyak pilihan.

Harga: percuma

Penjadual Tugas Lanjutan

Pengurus Jadual Windows 10

Penjadual Tugas Lanjutan adalah penjadual tugas yang hebat yang sangat dipercayai dan mudah dikonfigurasikan. Ini adalah penjadual tugas yang sempurna yang mengotomatisasi tugas berulang yang biasa. Penjadual pelbagai fungsi ini membolehkan anda memulakan program, fail kumpulan, skrip, memainkan suara, menghantar mesej e-mel, membuka laman web, melakukan FTP, dan banyak lagi.

Senarai pilihan penjadualan yang luas membolehkan tugas yang dijadualkan berjalan secara automatik, beberapa kali. (sekali, sesaat, per minit, per jam, setiap hari, setiap minggu, setiap bulan, dan bahkan setahun) dalam jangka waktu yang tetap setelah sistem dimulakan. Bukan hanya itu, ia juga dapat mengotomatisasi beberapa tugas biasa yang berbeza dengan amaran pop timbul yang berfungsi sebagai peringatan berterusan.

Penutupan automatik, menghentikan proses pada jam tertentu untuk mengelakkan program dimulakan / dihentikan secara automatik, pelancaran automatik dan penutupan sambungan dailan, dan lain-lain adalah beberapa ciri utama yang lain.

Harga: versi percuma tersedia; peningkatan bermula dari $ 39.95

Penjadual Sistem

Min Penjadual Sistem

Sekiranya anda mencari perisian percuma, maka Penjadual Sistem boleh menjadi penyelesaiannya. Ini membantu anda menjadualkan tugas bersama dengan tindakan lain seperti aplikasi sunning, mengirim amaran pop timbul, dll. Ia dilengkapi dengan pilihan penjadualan yang berbeza dan fleksibiliti untuk menghantar menekan kekunci ke aplikasi. Versi lanjutan di sisi lain dilengkapi dengan ciri tambahan, misalnya, menghidupkan semula sistem tempatan dan jauh, menghantar e-mel, dan sebagainya.

Walaupun memungkinkan Anda mengatur peringatan, tugas, dan acara lain yang akan dilaksanakan secara berkala (sekali, sesaat, seminit, per jam, sehari, per minggu, sebulan, dan bahkan setahun), Anda juga dapat menunda pop timbul memberi amaran apabila difikirkan perlu. Sebagai bonus - ia dilengkapi dengan fitur yang disebut Window Watcher yang melacak kehadiran tetingkap tertentu sebelum mengirim penekanan kekunci atau menghantar isyarat dekat ke tingkap untuk menghentikan aplikasi yang sedang berjalan.

Harga: versi percuma tersedia; peningkatan bermula dari $ 30.

SwizzTool

Swizztool 2

SwizzTool dilengkapi dengan ciri-ciri yang mengotomatisasi proses seperti menetapkan peringatan, membuat nota, atau memulakan program. Bahagian terbaik mengenai perisian ini ialah perisian ini dapat digunakan di komputer rumah dan tempat kerja anda terus dari pemacu ibu jari, dan menjimatkan masa dan usaha yang anda akan gunakan semasa proses penyediaan.

Walaupun terkenal dengan fleksibiliti, sistem ini juga menyimpan sistem pendaftaran sebagaimana adanya. Ini membantu menjadikan PC dalam penggunaan, tidak terjejas. Perisian tetap tenang di baki sistem, siap untuk digunakan pada bila-bila masa. Di sini anda boleh mengakses semua tugas seperti, penggera, memo, pengurus papan keratan, butang panas dan banyak lagi.

Semua tugas ini dapat disesuaikan sepenuhnya. Anda hanya perlu memilih tugas dari menu drop-down tertentu di mana anda mendapat pilihan seperti, mengunci PC, membuka fail, menjalankan skrip, menambah ke papan keratan, dll. Selain itu, anda juga dapat menetapkan peringatan dengan pilihan untuk paparkan mesej, jalankan tugas, mainkan suara, dan lain-lain.

Harga: percuma

Asas TimeComX

Min Asas Masa Comx

TimeComX Basic adalah langkah maju jika dibandingkan dengan pesaingnya dengan kemampuannya menguruskan kuasa. Ia menawarkan lebih banyak perbandingan selain hanya menjadualkan proses reboot, log off, atau shutdown. Ia mempunyai antara muka yang menarik dan senang digunakan. Yang perlu anda lakukan ialah memilih tugas yang diinginkan, sebutkan masa untuk dilaksanakan, dan sampai sekarang! Ia juga dapat mengunci antara muka sebagai langkah keselamatan.

Menjadwalkan proses untuk berakhir pada waktu tertentu, memainkan file audio, menjalankan file untuk dijalankan atau dibuka, mendapatkan tangkapan layar sebelum tugas asal, atau memberi tahu anda dengan hitungan mundur yang memungkinkan anda untuk menolak pelaksanaan tugas, adalah beberapa yang lain ciri utama.

Harga: percuma

Tugas Sehingga Subuh

Tugas Sehingga Subuh Min

Penjadual tugas percuma ini, Task Till Dawn, membantu tugas berterusan dan tertekan anda menjadi automatik untuk membantu anda memfokus pada pekerjaan utama anda. Editor gambar bersepadu membolehkan anda membuat proses anda dari pelbagai tindakan siap pakai. Tindakan-tindakan ini kemudian dapat diterapkan pada jadwal atau dimulakan oleh acara-acara tertentu. Sebilangan besar tindakan ini berfungsi di semua platform utama termasuk Mac dan Windows.

Walaupun ia membolehkan anda mengautomasikan sandaran untuk fail penting anda yang baru dibuat setiap minggu, ia juga dapat menghubungkan pemacu rangkaian yang diinginkan semasa komputer dimulakan, secara automatik. Selain itu, ia juga membolehkan anda membuat tugas untuk mencetak fail pada saat fail tersebut disimpan dalam folder tertentu. Ia juga mengotomatiskan penyalinan fail gambar, dan banyak lagi. Sokongan asalnya untuk mengimport dan mengeksport tugas, menjadikan proses pertukaran dalam sistem yang berbeza, lebih mudah.

Harga: percuma

Penjadual Tugas Solway

Penjadual Tugas Penyelesaian

Sekiranya anda mencari sesuatu yang kecil dan mudah dikendalikan, mungkin tidak ada pilihan yang lebih baik daripada Solway's Task Scheduler. Perisian yang mudah digunakan ini sangat sesuai untuk menjadualkan tugas. Ini membantu anda memulakan program lain pada sistem secara automatik, atau bahkan memainkan muzik, menjalankan fail kumpulan, pada selang waktu biasa atau pada masa yang telah ditetapkan, dan banyak lagi. Ia diselaraskan dengan baik dengan perisian sandaran, pengimbas virus, pemecah cakera, dan alat lain yang serupa.

Lebih-lebih lagi, ini membolehkan anda memasukkan beberapa program yang berbeza, membolehkan anda menganalisis kemungkinan mengoperasikannya pada pelancaran Windows, dan bahkan dapat dijalankan semasa diminimumkan pada dulang.

Harga: percuma

Pemasa Proses

Pemasa Proses

Process-Timer adalah program ringkas yang melakukan pekerjaan asas seperti proses penjadualan. Ia menggunakan pemasa undur untuk memulakan atau mengakhiri proses yang ditentukan pengguna. Menjadi program yang ringkas, ia tidak meninggalkan jejak kaki di Windows Registry. Ini boleh disalin pada pemacu kilat USB atau penyimpanan luaran lain dan boleh dibawa bila diperlukan untuk memulakan atau mengakhiri proses pada waktu yang telah ditentukan. Yang paling penting, ia tidak perlu dipasang atau disiapkan kerana kehabisan kotak.

Ia mempunyai antara muka pengguna sederhana yang hanya merangkumi beberapa tetapan yang dapat disesuaikan dan dapat diuji. Semuanya mudah dan jelas, malah membantu pemula untuk bermain dengannya dengan mudah. Ini membolehkan anda memilih tindakan yang diinginkan yang ingin anda mulakan seperti, menjalankan atau menghentikan proses, memilih alur kerja yang disesuaikan dengan bantuan butang browse bersepadu, bersama dengan tarikh dan waktu yang dipilih.

Di samping itu, anda juga dapat mematikan PC setiap kali tugas berakhir dan menunda operasi penutupan dengan memilih beberapa masa yang telah ditentukan.

Harga: percuma

Menjadwalkan tugas pada waktu yang ditentukan bukan hanya menjimatkan banyak masa, tetapi juga mempermudah keseluruhan proses multi-tasking. Mengunduh mana-mana penjadual tugas terbaik ini akan memastikan bahawa anda menguruskan masa dengan cekap semasa anda mengautomasikan proses duniawi. Jadi, muat turun satu hari ini dan dapatkan kawalan.