10 alternatif pengurus muat turun IDM Percuma Terbaik

Apa yang IDM lakukan? Internet Download Manager, juga dikenali sebagai IDM adalah perisian yang membantu pengguna memuat turun fail melalui internet ke dalam komputer dalam masa yang sangat singkat, dan juga dengan cara yang teratur.

Untuk mempunyai kelajuan yang lebih tinggi, perisian ini dapat dipasang. Internet Download Manager adalah salah satu perisian yang akan meningkatkan kelajuan memuat turun dengan pelbagai. Bukan hanya kepantasan, tetapi ia akan memberi anda banyak pilihan untuk mengatur 'tugas dan fail' muat turun anda dengan cara yang lebih baik. Pengurus Muat turun Internet biasanya memecah fail menjadi komponen atau bahagian yang lebih kecil. Dan bahagian-bahagian ini akan dimuat turun secara serentak dengan kelajuan yang seragam.

Baca Juga: - 6 alternatif BitTorrent terbaik

Kami mempunyai alternatif tertentu untuk Pengurus Muat turun Internet, daripada alternatif ini; ada beberapa yang tersedia untuk penggunaan percuma. Di antara itu, kami akan membincangkan beberapa alternatif yang sangat baik untuk Pengurus Muat turun Internet, alternatif yang percuma.

 1. Pengurus muat turun percuma

screen_win

telah berada di pasaran selama lebih kurang satu dekad atau lebih. Ini adalah salah satu perisian tertua dan juga cukup popular di kalangan pengguna. Pengurus Muat turun percuma lebih dikenali di pasaran kerana kemampuannya untuk memuat turun video dengan lebih pantas. Orbit Downloader menyokong pelbagai format fail seperti HTTP, MMS dan RTMP.

Video boleh dimuat turun dari pelbagai laman web seperti YouTube, MySpace, Pandora dan RapidShare. Orbit Downloader menyokong pelbagai penyemak imbas seperti Internet Explorer, Firefox dan Opera.

Di bawah beberapa kategori, ia juga mengatasi Pengurus Muat turun Internet. Ia dilengkapi dengan beberapa fungsi asas, tetapi sangat penting. Itu adalah fungsi 'Pause and Resume'. Pengguna boleh menggunakan ciri-ciri ini untuk menghentikan muat turun fail dan kemudian memulakan beberapa fail lain dan kemudian menyambung semula fail sebelumnya. Skop utama keutamaan dapat dilihat dengan perisian ini.

Perisian ini senang dikendalikan dan kekuatan utama dengan pengurus Muat turun Percuma tentunya keupayaan memuat turun Video dari perpustakaan Video utama melalui internet.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//www.freedownloadmanager.org/

 1. Muat turun Accelerator Plus

Muat turun Accelerator Plus (DAP) adalah perisian yang agak baru berbanding dengan Orbit, tetapi cukup cekap. Titik kuat yang dimiliki oleh Accelerator Plus ialah kemampuannya untuk membelah fail menjadi beberapa serpihan dan memuat turunnya secara serentak. Muat turun Accelerator Plus memuat turun bahagian fail dengan cepat kerana kemampuannya untuk memuat turun dari beberapa laman web. Ciri yang luar biasa ini memberi DAP kelebihan atas beberapa perisian di pasaran yang sama.

Ia juga tersedia untuk Sistem Operasi MAC dan Microsoft Windows. Ia mempunyai sekitar tiga versi daripadanya. DAP mempunyai keupayaan besar untuk mencari sumber terbaik melalui internet untuk memuat turun fail dengan cepat. Apabila mencari satu sumber yang lebih perlahan, ia hanya beralih ke sumber yang lain untuk memuat turun, yang menjimatkan banyak masa untuk pengguna.

Video boleh ditukar dengan mudah dengan Muat turun Accelerator Plus. DAP membenarkan pengguna melihat video secara serentak ketika masih dimuat turun. Mereka telah merancang kaedah mereka sendiri yang berbeza dengan Internet Download Manager. Lebih daripada 250 juta pengguna telah memuat turun DAP.

Peruntukan lain adalah menyusun fail ke dalam barisan mengikut keutamaan dan menguruskan fail media. DAP juga memberikan maklumat mengenai fail yang dimuat oleh pengguna, dan menentukan kemungkinan ancaman keselamatan, jika ada.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//www.speedbit.com/dap/

 1. Pemecut Muat turun Internet

ida

Internet Download Accelerator (IDA) dibangunkan oleh WestByte Software untuk Sistem Operasi Microsoft Windows. Ia juga dikenali sebagai Master Download di beberapa tempat. Apabila IDA dipasang, ia dapat ditambahkan ke mana-mana penyemak imbas yang sedang berjalan di mesin seperti Internet Explorer, Google Chrome, Opera dan Firefox. Sebaik sahaja muat turun dibuat untuk sebarang fail, IDA akan melakukan tindakan tersebut.

Internet Download Accelerator juga dapat digunakan dengan memasukkan URL ke dalamnya, yang akhirnya akan mencetuskan muat turun. Terdapat peruntukan untuk kawalan kelajuan, untuk kelajuan muat turun tertinggi dan penyesuaiannya.

IDA mengoptimumkan lebar jalur sambungan yang tidak menghalang kelajuan muat turun fail. Terdapat 'Penjadual' yang tersedia untuk menjadualkan muat turun fail anda untuk waktu tertentu. Jenis fail dapat dikesan secara automatik dan juga mudah diletakkan dalam kategori. Kategori sudah ditentukan sebelumnya di IDA.

Anda juga boleh mencari fail menggunakan IDA. Ia sesuai dengan semua jenis protokol seperti HTTP, FTP dan HTTPS. Ketika IDA memasuki pasaran, ada beberapa masalah dalam perisian, tetapi kemudian, ia diperbaiki oleh pemaju kemudian, menjadikannya salah satu perisian muat turun yang paling berkesan.

IDA hadir dengan pengalaman pengguna kaya yang nyata dengan menyediakan antara muka yang lebih baik daripada perisian lain yang serupa. Ini juga memberi anda perincian tentang cara memperbaiki kesalahan semasa memuat turun, jika ada. Ia juga mempunyai pemain media sendiri. Kemas kini untuk perisian terus masuk semasa anda terus menggunakannya. Ciri-ciri asas lain seperti menjeda, menyambung semula dan menghentikan muat turun tersedia hanya dengan satu klik.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//www.westbyte.com/ida/

 1. FlashGet

FlashGet, yang awalnya dikenali sebagai "JetCar" kerana kelajuan muat turunnya yang luar biasa adalah pengurus muat turun. Ia mempunyai dua versi, satu adalah versi berbayar dan yang lain adalah yang percuma, tetapi dilengkapi dengan iklan. Malah FlashGet mempunyai kemampuan untuk memuat turun fail dari pelbagai sumber dengan kaedah pembahagian fail.

Seperti perisian yang disebutkan di atas, bahkan FlashGet menyokong banyak protokol. Tanpa pengguna harus mengendali benih muat turun, FlashGet melakukan semua itu secara automatik. Pengguna boleh menemui banyak kategori yang sudah ditentukan. Fail torrent juga disokong dengan perisian ini dan banyak tugas dengan muat turun fail dapat dilakukan.

Ciri tambahan lain ialah sebaik sahaja memuat turun fail selesai, FlashGet akan dipicu untuk memeriksa perisian hasad dan virus. Ia memiliki kemampuan untuk memperbaiki bug dengan segera, jika ada ditemui selepas muat turun. Sudah tentu, kelajuan yang diberikan oleh perisian FlashGet sangat mengagumkan dan terbukti perisian yang stabil. Menariknya, ia mempunyai teknik unik yang menggunakan sumber daya secara optimum dan tidak mempengaruhi sistem apa pun.

Terlalu banyak orang yang menggunakan perisian FlashGet, terutamanya kerana ciri-ciri yang disebutkan di atas. FlashGet tentunya merupakan perisian yang boleh disarankan kepada pengguna.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//www.flashget.com/en/download.html

 1. Pemuat turun J

JDownloader dibina di Platform java. JDownloader tidak lama selepas debutnya, berjaya dengan cepat dengan mempunyai terlalu banyak muat turun, yang terkenal dengan kecekapannya dalam menyediakan kelajuan untuk memuat turun. Laman webnya terlalu banyak lalu lintas dan juga memenangi beberapa anugerah sebagai 'pendatang baru'.

Bukan sahaja serasi dengan Sistem operasi Windows, tetapi juga dengan Linux dan Mac. Sistem operasi. Jadi, untuk pengguna Linux, JDownloader harus menjadi salah satu pilihan terbaik untuk Internet Download Manager. Dengan JDownloader, anda dapat menentukan berapa banyak fail yang anda ingin muat turun bersama. Jadi, biasanya dengan IDM, pengguna akan memuat turun semua fail bersama-sama, di sini dengan JDownloader, pengguna mempunyai kuasa untuk memilih fail tertentu untuk dimuat bersama. Jadi, keutamaan diberikan sewajarnya. Masa menunggu dikurangkan kerana setiap muat turun mempunyai alamat IP baru.

Prosedur pemasangannya juga agak mudah dan kerja-kerja perisian secara sedar disimpan sangat mudah untuk dikendalikan. JDownloader mempunyai ciri yang sangat serupa dengan IDM. Jadi, bagi orang yang biasa dengan IDM, dan menginginkan versi IDM percuma yang serupa, mereka selalu boleh menggunakan JDownloader. Ini adalah pemuat turun sumber terbuka, yang bermaksud ada banyak bidang untuk perubahan dan peningkatan, kerana terlalu banyak pembangun meluangkan masa mereka dalam pengembangan perisian dan menjelajahi berbagai dimensi lain.

JDownloader dilengkapi dengan sokongan berbilang bahasa dan dapat menyokong pelbagai tema di atasnya.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//jdownloader.org/download/index

 1. Pemuat turun pantas

muat turun cepat-percuma

Free Rapid Downloader juga merupakan perisian yang dibangunkan di java. Free Rapid Downloader (FDR) pakar dalam memuat turun fail dari platform seperti YouTube, Facebook, Picasa dan Rapidshare. Teknik yang digunakan dengan FRD adalah anda hanya mengangkat URL fail yang diinginkan di internet dan meletakkannya di FRD. Semua proses lain dijaga oleh FRD.

Rapid Downloader percuma sememangnya dilihat sebagai alternatif kepada Internet Download Manager kerana pelbagai sebab. FRD akan mempunyai rekod semua muat turun sehingga kini, kecuali anda menghapusnya. Ciri ini akan membantu anda sekiranya anda perlu merujuknya di masa hadapan. Ia menyokong sekitar 700 laman web atau lebih. Terdapat kemas kini untuk Pemalam yang tersedia secara berkala. Satu ciri khas yang disediakan oleh FRD adalah, ia akan mengesahkan sama ada fail tersebut sudah tersedia di pelayan atau tidak.

Ia mempunyai pilihan untuk Auto-shutdown dan juga mengenali CAPTCHA. Selain daripada Microsoft Windows, ia juga serasi dengan Sistem Operasi Mac dan Linux.

Sekiranya anda adalah peminat utama FRD dan hanya terkejut dengan fungsinya, anda boleh membuat sumbangan di laman web mereka. Antaramuka mempunyai sokongan berbilang bahasa untuk pengguna di pelbagai wilayah.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//wordrider.net/freerapid/download.htm

 1. Dapatkan Hak

GetRight telah berada di pasaran sejak sekian lama. Ia dilancarkan sekitar tahun 1997. Ciri utama GetRight pada ketika itu adalah kemampuannya untuk memuat turun pengguna tanpa gangguan. Jelas, pada waktu itu, hanya ada segelintir pemain di pasaran. Untuk mendapatkan kepantasan yang hebat, ia akan mencari pelbagai sumber fail.

GetRight mempunyai kekuatan utamanya dalam 'Penjadualan.' Menjadualkan muat turun adalah sesuatu yang sangat mudah dengan GetRight. Anda boleh menguruskan muat turun anda dengan berhenti dan meneruskan sesuka hati. Walaupun fail tersebut masuk ke dalam sistem anda dan terdapat gangguan kuasa, GetRight akan disambung semula dari saat muat turun berhenti, ini menjimatkan banyak masa bagi pengguna dan tidak perlu dikatakan, kerengsaan dan usahanya. Ia juga mempunyai pilihan 'Pemulihan'.

Ia bahkan melampaui ini dengan membiarkan mesin dimatikan sebaik sahaja muat turun selesai. Anda sentiasa boleh menjadualkan muat turun untuk kemudian hari dengan menggunakan GetRight. Anda boleh meninggalkan mesin dan menjadualkan muat turun, GetRight akan menghidupkan sambungan internet untuk mendapatkan fail untuk anda.

Fail BitTorrent disokong dan perisian juga dapat disatukan dengan pelbagai penyemak imbas seperti Mozilla dan Internet Explorer. GetRight akan melindungi sistem daripada perisian hasad dan menjaga keselamatan.

Terdapat versi percuma dan versi berbayar untuk Perisian GetRight.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//getright.com/

 1. Pengurus Muat turun Percuma

Pengurus Muat Turun Percuma ada di pasaran sejak satu dekad atau lebih. Free Download Manager (FDM), ketika dilepaskan, adalah perisian berbayar, tetapi kemudian berubah menjadi perisian muat turun percuma. FDM mempunyai pijakan kuat dalam mengatur fail 'semasa muat turun' dan 'selepas muat turun' juga. Ini membolehkan anda membuat folder dalam folder, jadi lebih baik dalam menguruskan fail yang dimuat turun.

Pengurus Muat turun percuma menyokong protokol biasa seperti HTTP, MMS dan FTP. FDM membolehkan pengguna melihat status muat turun, ia dilengkapi dengan bar kemajuan yang akan memberitahu anda status muat turun anda. Ia juga dilengkapi dengan sokongan untuk fail BitTorrent. Anda juga boleh menggunakannya pada mesin yang berbeza, tanpa perlu memasang perisian pada setiap mesin secara individu dan mengkonfigurasinya lebih jauh. Yang mesti anda buat ialah membuat versi mudah alih pada mesin lain; rehat dijaga oleh perisian.

FDM boleh memuat turun video; terutamanya kemampuannya untuk memuat turun video format FLV cukup mengagumkan. Video dari perpustakaan video seperti YouTube dan Google Video boleh dimuat turun dengan mudah dengan satu klik. Selain itu, anda juga boleh menukar video menjadi beberapa format fail video yang biasa digunakan. FDM akan membenarkan pengguna menonton video sebelum dimuat turun sepenuhnya.

Ciri umum lain yang terdapat di Pengurus Muat turun Percuma adalah muat turun tanpa gangguan, penyesuaian lalu lintas, memuat turun fail apt, sokongan berbilang bahasa dan jelas, ia dilengkapi dengan ciri asas untuk mempercepat muat turun anda. Perisian ini adalah sumber terbuka.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//ccm.net/download/download-66-free-download-manager

 1. Mipony

miphony

Mipony, perisian untuk memuat turun fail dari internet, juga percuma dan stabil. Mipony pada dasarnya adalah untuk Sistem Operasi Microsoft Windows. Anda boleh memuat turun fail dari Rapidshare menggunakan Mipony. Sama juga boleh digunakan untuk Megaupload, Hotfiles dan FileServe. Ia berfungsi dengan kaedah memuat turun kumpulan, di mana pengguna boleh meninggalkan masalah memuat turun sepenuhnya di Mipony.

Mipony dilengkapi dengan banyak kemas kini dari semasa ke semasa, setiap kali menjadi lebih baik. Antaramuka dirancang dengan cukup baik dan dapat dikendalikan dengan usaha minimum. Mipony akan berfungsi pada 'keutamaan.' Perisian ini akan menentukan jumlah fail yang dapat diunduh bersama dan sementara itu juga memberi pengguna pilihan untuk menentukannya mengikut urutan kepentingan.

Mipony akan memberitahu jika pautan tidak tersedia di pelayan. Mipony juga mempunyai perkhidmatan Premium, tetapi anda memerlukan Premium Mipony hanya jika anda perlu memuat turun fail mega dalam ukuran, jika tidak, versi biasa, yang percuma, akan melayani anda lebih baik. Satu pembezaan dengan Mipony adalah bahawa ia juga tersedia untuk Platform Android, oleh itu, pengguna mudah alih juga dapat memanfaatkannya. Oleh itu, anda mempunyai pengguna Mipony untuk Android, Microsoft Windows dan juga Sistem Operasi Mac. Mipony juga dilengkapi dengan banyak CAPTCHA Plug-in. Penyematan dalam penyemak imbas sangat mudah kerana mempunyai kemampuan untuk mencari pautan dengan sendirinya.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//www.mipony.net/en/download.php

 1. EagleGet

EagleGet direka khas untuk Sistem Operasi Microsoft Windows. EagleGet juga merupakan perisian yang boleh digunakan untuk memuat turun; ia akan memberi anda kelajuan yang hebat tanpa gangguan. EagleGet menggunakan teknik 'Multi-Threading' dengan mahir, yang memecah fail dan kemudian memuat turunnya. Dan masalah seperti kerosakan sistem atau kegagalan kuasa di kawasan anda dapat diatasi dengan menggunakan EagleGet kerana ia dapat meneruskan muat turun dari titik, di mana ia dihentikan.

Penyemak imbas yang paling biasa digunakan disokong oleh EagleGet. Video boleh dimuat turun, malah video Definisi Tinggi disokong. Ia membolehkan menukar video dari internet, bahkan HD menjadi format audio. Keprihatinan keselamatan oleh ancaman virus dan perisian hasad dijaga dengan baik oleh EagleGet, kerana ia mengesahkannya secara menyeluruh.

Terdapat ciri khas yang tersedia dipanggil Video Sniffer, yang membolehkan pengguna memuat turun video tanpa iklan. Kelajuan memuat turun dapat dikawal dengan EagleGet juga. Dan sekitar 20 bahasa disokong dengan EagleGet. Ia mengawal kelajuan, kerana di dalamnya dapat disesuaikan untuk memuat turun kumpulan. "TaskMonito" adalah fitur yang memungkinkan pengguna menonton tugas-tugas pada perisian.

Terdapat beberapa bug pada versi awal perisian ini, tetapi kebanyakannya telah diperbaiki dalam versi semasa. Antaramuka dapat digunakan dengan sangat selesa dengan kepakaran minimum perisian.

Perisian boleh dimuat turun dari pautan berikut: -

//www.eagleget.com/

//download.cnet.com/EagleGet/3000-2071_4-75843811.html

Sepuluh perisian ini tentunya adalah yang terbaik di pasaran dan diganti sebagai alternatif untuk 'Internet Download Manager'. Selain perisian muat turun yang disebutkan di atas, ada beberapa yang lain juga, yang dapat memberikan anda prestasi di atas rata-rata. Cari di bawah nama perisian seperti itu dan pautan untuk memuat turunnya: -

 • Pergi! Pengurus Muat turun Zilla

Pautan: - //www.gozilla.com/

 • Muat turun Accelerator Manager.

Pautan - //www.damdownloader.com/

 • Muat turun Ekspres.

Pautan - //download.cnet.com/Download-Express/3000-2071_4-46310.html

 • Muat Turun Segar.

Pautan - //freshdevices.com/freshdown.html

 • Pemuat turun Bintang.

Pautan - //star-downloader.en.softonic.com/