Betulkan Ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION Pada Windows 10

Kesalahan DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION pada Windows 10 adalah ralat BSOD atau Skrin Kematian Biru biasa yang dihadapi oleh pengguna Windows. Driver Verifier adalah alat Windows terbina dalam yang memantau semua pemacu yang dipasang. Dan apabila mengesan sebarang masalah yang berkaitan dengan pemandu,  ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION Windows 10 berlaku. Windows 10 membuang ralat ini untuk melindungi komputer anda dari kemungkinan kerosakan. Berikut adalah beberapa cara yang mungkin berlaku semasa ralat ini berlaku di PC anda:

  • DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION mulakan semula gelung
  • DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION semasa memulakan
  • DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION semasa mematikan

Oleh itu, apakah sebab-sebab yang mungkin menyebabkan masalah ini? Terdapat beberapa faktor yang boleh menyebabkan ralat BSOD ini muncul tanpa diduga. Pemacu peranti yang rosak atau lama, kunci atau sub-kunci Registri Windows yang rosak, fail sistem yang tidak baik, RAM yang rosak, pemacu keras yang rosak, perisian hasad, dan perkakasan yang salah adalah beberapa sebab yang sangat biasa.

Dalam artikel lengkap ini, kami cuba memberikan semua cara yang mungkin untuk memperbaiki ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION Windows 10. Cubalah masing-masing sehingga anda dapat menyelesaikan masalahnya.

Cara Memperbaiki Ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION pada Windows 10

# 1 - Kemas kini / Pasang Semula Pemacu Kad Grafik Anda

Salah satu sebab utama di sebalik ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION ialah Pemacu Kad Grafik anda. Untuk menyelesaikan ralat ini, anda boleh cuba mengemas kini pemacu Kad Grafik anda. Dan jika Kad Grafik anda dikemas kini, pasang semula. Berikut adalah langkah-langkah untuk melakukannya:

Langkah 1 : Buka Pengurus Peranti pada PC anda. Untuk melakukannya, tekan kekunci Windows + X bersama-sama, yang akan membuka menu Win + X. Dari sana, klik pada Pengurus Peranti .

Win X Nvidia Driver Verifier Mengesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 2 : Cari pilihan penyesuai Paparan di Pengurus Peranti. Kembangkan penyesuai Paparan untuk mencari pemacu kad grafik anda; mungkin NVIDIA, AMD, atau Intel , bergantung pada kad grafik di PC anda. Klik kanan padanya, kemudian pilih pilihan Kemas kini pemacu .

Kemas kini Pemandu Pemandu Pemandu Dikesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 3 : Di tetingkap baru yang terbuka, pilih Cari secara automatik untuk pilihan perisian pemacu yang dikemas kini . PC anda akan mula mencari kemas kini pemacu grafik anda dan memasangnya, jika ada.

Pengemaskinian Pemacu Kemas kini Auto Dikesan Pelanggaran Windows 10

Setelah kemas kini pemacu grafik yang berjaya, mulakan semula komputer anda dan periksa sama ada DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION ralat terus berlaku. Sekiranya demikian, lompat ke Kaedah # 2.

Sekiranya pemacu grafik anda sudah dikemas kini ke versi terkini, anda akan dimaklumkan mengenai perkara itu. Sekiranya demikian, lihat Langkah 4, di mana anda perlu memasang semula pemacu grafik anda.

Langkah 4 : Klik kanan pada pemacu Kad Grafik NVIDIA, seperti yang ditunjukkan dalam Langkah 1 & 2 di  atas, dan klik pada pilihan Nyahpasang peranti .

Langkah 5 : Apabila pemacu Grafik dinyahpasang, lawati laman web pengeluar Kad Grafik anda. Anda akan mendapat pilihan untuk memuat turun pemacu terkini mengikut konfigurasi PC anda. Apabila anda memuat turun pemacu, pasangkannya pada PC anda. Anda hanya boleh menjalankan fail pemacu yang dimuat turun. Atau, ikuti langkah-langkah seperti yang disebutkan hingga Langkah 3 di atas, tetapi bukannya memilih  Cari secara automatik untuk pilihan perisian pemacu yang dikemas kini  , pilih  Telusuri komputer saya untuk perisian pemacu . Kemudian semak dan cari fail pemacu yang dimuat turun, dan teruskan pemasangannya.

Apabila pemasangan pemacu kad grafik baru anda selesai, mulakan semula PC anda, dan lihat apakah ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION masih terus mengganggu anda. Sekiranya ya, cuba Kaedah # 2.

# 2 - Kembali ke Pemacu Kad Grafik Versi Lama

Tidak dapat mengemas kini Pemacu Kad Grafik anda, dan memasang semula pemacu tidak berfungsi untuk anda? Cuba kembalikan pemacu kad grafik ke versi sebelumnya. Berikut adalah langkah-langkah untuk diikuti:

Langkah 1 : Pada papan kekunci anda, tekan kekunci Windows + X pada satu masa. Dari menu Win + X yang dibuka , klik pada pilihan Device Manager .

Win X Nvidia Driver Verifier Mengesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 2 : Dari senarai, klik pada pilihan Adaptor Paparan untuk mengembangkannya. Sekarang, klik kanan pada Pemacu Kad Grafik anda, dan klik pada pilihan Properties dari menu klik kanan.

Pengesahan Propertiesdriver Mengesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 3 : Ini akan membuka tetingkap Properties . Di sana, di  tab Driver , klik pada pilihan Roll Back Driver . Mengikuti arahan di skrin akan mengembalikan pemacu kad grafik semasa anda ke versi sebelumnya.

Roll Back Kemas kini Pemverifikasi Pemandu Dikesan Pelanggaran Windows 10

Pemacu kad grafik yang dikembalikan tidak membetulkan ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION Windows 10? Mencuba langkah seterusnya kemungkinan besar akan menyelesaikan masalahnya.

# 3 - Kemas kini Pemacu Peranti Lain

Selalunya, mengemas kini, memasang semula, atau memutar semula Pemacu Kad Grafik berfungsi. Sekiranya kaedah di atas untuk melakukannya tidak berfungsi, mungkin pemacu peranti lain perlu dikemas kini untuk memperbaiki ralat PEMANDU PENGESAHAN DETECTED VIOLATION pada Windows 10 . Ikuti langkah-langkah ini untuk mengemas kini pemacu peranti anda:

Langkah 1 : Buka  Pengurus Peranti pada PC anda. Untuk melakukannya, tekan kekunci Windows + X bersama-sama pada papan kekunci anda, dan dari menu Windows + X , pilih pilihan Pengurus Peranti .

Win X Nvidia Driver Verifier Mengesan Pelanggaran Windows 10]

Langkah 2 : Bermula dari pemacu peranti pertama di Pengurus Peranti , klik kanan pada pemacu, kemudian klik pada pilihan Kemas kini Perisian Pemacu dari menu klik kanan.

Kemas kini Pemandu Pemandu Pemandu Dikesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 3 : Dari tetingkap kemas kini baru yang muncul, pilih Cari secara automatik untuk pilihan perisian pemacu yang dikemas kini . PC anda akan mula mencari versi baru pemacu yang sudah dipasang di komputer anda dan jika dijumpai, versi pemacu baru akan dipasang. Sekiranya anda mendapat mesej bahawa anda telah memasang pemacu terkini, cubalah pemacu seterusnya untuk mendapatkan kemas kini. Terus melakukan perkara yang sama untuk semua pemacu di Pengurus Peranti.

Pengemaskinian Pemacu Kemas kini Auto Dikesan Pelanggaran Windows 10

Sekali, anda telah mengemas kini semua pemacu peranti yang lapuk dengan yang baru, mulakan semula komputer anda dan periksa sama ada anda masih mendapat ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION yang sama. Sekiranya ya, maka masalah anda tidak dapat diselesaikan, cubalah kaedah seterusnya.

# 4- Kad Grafik Underclock Untuk Memperbaiki Ralat PENGAMBILAN PENGAMBILAN PEMANDU Ralat Windows 10

Banyak pengguna telah melaporkan bahawa underclocking Kad Grafik mereka berjaya. Untuk mendapatkan prestasi grafik yang lebih baik, pengguna sering melakukan overclock kad grafik mereka. Sekiranya anda menggunakan kad grafik, cubalah untuk merendahkan kinerjanya sekitar 100MHz dan lihat apakah anda masih mendapat ralat BSOD ini.

Anda boleh mengendurkan kad grafik anda dari panel kawalannya, yang biasanya anda dapati di menu klik kanan desktop anda, atau di dulang sistem di hujung kanan Taskbar. Underclocking kad grafik anda dapat mengurangkan prestasi grafik pada PC anda, tetapi itu mungkin merupakan pilihan terbaik berkenaan dengan konfigurasi PC anda.

# 5 - Lumpuhkan dan Tetapkan Semula Pemverifikasi Pemandu

Salah satu pilihan bagi anda untuk menyingkirkan ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION pada Windows 10 adalah Melumpuhkan dan Menetapkan Semula Pemverifikasi Pemandu . Driver Verifier adalah alat yang kita bicarakan pada awal artikel ini. Ikut langkah-langkah ini:

Langkah 1 : Pergi ke menu Mula , dan di bar Carian mula, ketik  cmd . Pilihan  Command Prompt akan muncul sebagai hasil carian. Klik kanan pada pilihan Command Prompt , kemudian klik pada pilihan Run as administrator dari menu klik kanan. Ini akan membuka CMD dalam mod pentadbir.

Jalankan Cmd Admindriver Verifier Detected Violation Windows 10

Langkah 2 : Di tetingkap Prompt Perintah, cukup ketik  pengesah dan tekan  butang Enter untuk membuka Driver Verifier.

Verifierdriver Verifier Mengesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 3 : Di tetingkap Driver Verifier yang terbuka, anda akan dapat memilih tugas yang akan dilakukan. Pilih  butang radio Padam tetapan yang ada , kemudian klik pada pilihan Selesai .

Tetapkan Semula Verifierdriver Verifier Detected Violation Windows 10

Mulakan semula komputer anda dan periksa sama ada ralat Pemverifikasi Pemandu berulang. Sekiranya ya, teruskan ke Langkah 4 untuk menetapkan semula Pemverifikasi Pemandu .

Langkah 4 : Buka Prompt Perintah mengikut arahan di Langkah 1 .

Langkah 5 : Ketik  pengesah / tetapkan semula pada command prompt dan tekan  butang Enter .

Cmd Reset Verifierdriver Verifier Detected Violation Windows 10

Apabila ini selesai, mulakan semula komputer anda.

# 6 - Jalankan Imbasan SFC untuk Memperbaiki Ralat PEMECAHAN PENGESAHAN PENGAMBILAN

Apabila anda menjalankan imbasan SFC di PC, ia akan mengimbas fail sistem penting yang ada dan apabila ia menemui fail yang rosak, ia akan diperbaiki. Menjalankan imbasan ini akan memastikan bahawa fail pemacu penting yang mungkin menyebabkan DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION ralat Windows 10 diperbaiki. Untuk menjalankan imbasan SFC pada PC anda, ikuti langkah berikut:

Langkah 1 : Buka Prompt Perintah dalam mod Pentadbir. Untuk ini, buka menu Mula dan di bar Carian mula, ketik cmd . Dari hasil carian, klik kanan pada pilihan Prompt Perintah . Dari menu klik kanan, pilih pilihan Run as administrator untuk membuka Prompt Perintah dalam mod pentadbir.

Jalankan Cmd Admindriver Verifier Detected Violation Windows 10

Langkah 2: Di tetingkap Prompt Perintah, anda perlu mengetik: sfc / scannow kemudian tekan kekunci Enter .

Pengesahan Pemandu Sfc Mengesan Pelanggaran Windows 10

Imbasan SFC memerlukan sedikit masa untuk dijalankan, iaitu sekitar 15 minit. Tunggu imbasan selesai. Pastikan bahawa anda tidak mengganggu imbasan SFC. Apabila imbasan selesai, mulakan semula komputer anda. Kemudian, lihat apakah ralat Pelanggaran Pemverifikasi Pemandu masih terus muncul. Sekiranya ini tidak menyelesaikan masalah, cubalah kaedah seterusnya.

# 7 - Jalankan Imbasan DISM

DISM Scan , juga dikenali sebagai Deployment Image Servicing and Management Scan , mengimbas Windows di PC anda untuk mengetahui masalah dan memperbaikinya. Sekiranya imbasan SFC tidak dapat menyelesaikan ralat, imbasan DISM adalah kaedah seterusnya. Ikuti langkah-langkah yang dinyatakan di bawah untuk menyelesaikan masalah DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION :

Langkah 1 : Ikuti arahan yang disebutkan dalam Langkah 1 Kaedah # 6 untuk membuka Prompt Perintah dalam mod Pentadbir.

Langkah 2 : Apabila tetingkap Prompt Perintah dibuka dalam mod pentadbir, ketik perintah berikut:

DISM.exe / Online / Cleanup-image / scanhealth

Pemecah Pemandu Dism1 Mengesan Pelanggaran Windows 10

Selepas itu, tekan butang Enter untuk menjalankan imbasan. Tunggu sehingga imbasan selesai.

Langkah 3 : Setelah imbasan di atas selesai, ketik perintah ini di tetingkap Prompt Perintah:

DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth

Pemecah Pemandu Dism2 Mengesan Pelanggaran Windows 10

Sekarang tekan Enter untuk menjalankan imbasan ini juga.

Setelah imbasan DISM selesai, mulakan semula komputer anda. Selepas itu, periksa sama ada ralat itu muncul lagi. Sekiranya betul, cuba kaedah seterusnya.

# 8 - Nyahpasang Perisian Virtualisasi pada PC anda

Kaedah ini adalah untuk pengguna yang menggunakan perisian virtualisasi pada PC mereka. Perisian virtualisasi, seperti VMware atau VirtualBox telah dihubungkan dengan kesalahan BSOD DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION. Oleh itu, jika anda menggunakan perisian virtualisasi, cuba nyahpasangnya dan lihat apakah anda masih mendapat ralat. Sekiranya ralat hilang dengan perisian, anda boleh mencuba memasang versi terbaru perisian virtualisasi yang baru anda nyahpasang.

# 9 - Periksa Jika Pemacu Keras Anda Rosak

Sama seperti cara mengimbas SFC, mengimbas PC anda untuk fail sistem yang rosak dan memperbaikinya , imbasan Pemeriksa Cakera ( chkdsk ), mengimbas Kesalahan Pemacu Keras anda dan membetulkannya. Segala ralat dalam cakera keras anda boleh menjadi sebab yang berpotensi untuk mencetuskan ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION. Untuk menjalankan imbasan chkdsk , ikuti langkah-langkah yang disebutkan di bawah:

Langkah 1 : Buka menu Mula pada PC anda, dan di bar carian Mula, ketik  Prompt Perintah . Setelah selesai menaip, tekan kekunci Ctrl + Shift + Enter bersama-sama. Anda akan diminta izin untuk menjalankan Command Prompt melalui kotak dialog; tekan Ya . Ini akan membuka Prompt Perintah dalam mod Pentadbir .

Pengesahan Pemandu Cmd Admin 2 Dikesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 2 : Di tetingkap Prompt Perintah , ketik perintah berikut dan tekan kekunci Enter :

chkdsk / f

Pengesahan Pemandu Chkdsk Mengesan Pelanggaran Windows 10

Ini akan memulakan imbasan Check Disk untuk mencari kesilapan pada Hard Drive anda. Sekiranya terdapat ralat, program akan cuba memperbaiki kesalahan tersebut.

Catatan : Jangan mengganggu imbasan Cek Cakera semasa ia masih berjalan. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan.

Setelah imbasan selesai, mulakan semula PC anda dan lihat apakah imbasan ini memperbaiki kesilapan anda. Sekiranya tidak, kami akan cuba menguji RAM anda untuk kesilapan.

# 10 - Keluarkan Fail Sampah Dari PC (Fail dan Folder Sementara)

Mempunyai Fail Sampah yang berlebihan atau Fail Sementara dan Folder di komputer anda boleh menyakitkannya dan mengakibatkan  ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION Windows 10 . Untuk membuang fail-fail ini yang duduk di sana dan tidak melakukan apa-apa, anda boleh menjalankan alat Window's Disc Cleanup  atau  alat cleanmgr . Langkah-langkah yang disebutkan di bawah akan membantu anda membersihkan cakera keras anda:

Langkah 1 : Tekan butang Windows + X pada PC anda pada satu masa. Dari menu Windows + X yang akan terbuka, pilih pilihan Prompt Perintah (admin) . Ini membuka Prompt Perintah dalam mod Pentadbir.

Pengesahan Pemandu Cmd Admn Mengesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 2 : Di Command Prompt, ketik  cleanmgr dan tekan  kekunci Enter . Ini akan menjalankan alat Pembersih Cakera.

Pengesahan Pemandu Cleanmgr Mengesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 3 : Apabila alat dibuka, pilih pemacu tempat Windows dipasang. Ia biasanya pemacu C , dan pemacu mempunyai logo Windows dengannya. Setelah memilih pemacu, tekan  Ok .

Cleanmgr Select C Driver Verifier Detected Violation Windows 10

Langkah 4 : Imbasan akan dijalankan untuk mengesan semua fail sampah yang tidak diperlukan pada PC anda.

Cleanmgr Scan Run Driver Verifier Mengesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 5 : Apabila imbasan selesai, anda akan mendapat senarai semua sampah yang tidak diperlukan pada pemacu C PC anda. Pilih Fail Sementara dari senarai bersama dengan sampah lain yang ingin anda alih keluar. Setelah memilih fail yang hendak dihapus, tekan  butang OK .

Pembersih Pemandu Sementara Cleanmgr Sel Mengesan Pelanggaran Windows 10

Bergantung pada ukuran sampah yang anda hapus, Pembersihan Cakera akan memakan masa untuk menghapusnya.

Pembersih Pemandu Cleanmgr Cleanup Mengesan Pelanggaran Windows 10

Periksa sama ada kaedah ini berjaya memperbaiki ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION atau tidak.

# 11- Tetap Kemas kini Windows 10 di PC anda

Sejauh mana anda mengemas kini sistem operasi Windows anda? Sekiranya sudah lama anda mengemas kini Sistem Operasi Windows 10 di PC anda, sudah tiba masanya untuk kemas kini. Kemas kini Windows lama kadang-kadang merosakkan PC anda, menyebabkan  DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION ralat . Ikuti langkah-langkah ini untuk mengemas kini OS Windows anda:

Langkah 1 : Buka menu Mula ; di sana, taipkan Tetapan . Dari senarai carian, klik pada pilihan Tetapan .

Tetapan Mula Pengesahan Pemandu Dikesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 2 : Di tetingkap Tetapan , pilih pilihan Kemas kini dan Keselamatan seperti yang ditunjukkan di bawah.

Kemas kini & saat Pengesahan Pemandu Dikesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 3 : Tetingkap Kemas kini & Keselamatan akan dibuka. Di tetingkap ini, pergi ke bahagian Windows Update . Di sini, klik pada pilihan Check For Updates . Tindakan ini akan mula mencari kemas kini Windows baru, pemacu yang dikemas kini dan banyak lagi. Ikuti arahan di skrin, dan lengkapkan kemas kini Windows 10.

Memeriksa Kemas kini Pemverifikasi Pemandu Dikesan Pelanggaran Windows 10

Setelah kemas kini Windows 10 selesai, komputer anda akan dimulakan semula. Periksa sama ada ralat terus muncul.

# 12 - Imbas PC Untuk Virus

Virus atau perisian hasad mungkin menjadi sebab anda menghadapi  ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION pada Windows 10 berulang kali. Sekiranya anda tidak memasang Antivirus atau Antimalware pada PC anda, pasang satu dan jalankan imbasan. Sekiranya anda sudah memasang Antivirus atau Antimalware dan tidak dapat mengesan masalah, cubalah yang baru dan jalankan imbasan di PC anda. Buang virus atau perisian hasad sebaik sahaja anda menjumpainya. Mulakan semula PC anda dan cari ralat.

# 13 - Lakukan Pemulihan Sistem pada Windows 10

Ini adalah salah satu kaedah terakhir jika anda tidak dapat menyelesaikan ralat. Apabila anda melakukan Pemulihan Sistem , anda mengembalikan sistem anda ke keadaan tertentu seperti dulu. Anda memerlukan Titik Pemulihan Sistem yang dibuat di komputer anda sejak tidak dipengaruhi oleh ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION. Sekiranya anda tidak membuat titik pemulihan sistem, anda tidak dapat menjalankan proses ini; pergi ke Kaedah # 14 . Sekiranya anda mempunyai titik pemulihan sistem yang dibuat, ikuti langkah berikut:

Langkah 1 : Cari pilihan PC ini di Desktop anda. Klik kanan ikon, kemudian pilih  pilihan Properties dari menu klik kanan.

Langkah 2 :  Tetingkap Perlindungan Sistem akan terbuka; pilih pilihan Perlindungan Sistem di panel kiri tetingkap.

Pengesahan Pemacu Perlindungan Sistem Dikesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 3 : Di tetingkap baru yang terbuka, pilih butang Pemulihan Sistem . Di sini, anda perlu memilih titik pemulihan di mana anda boleh mengembalikan PC anda. Cukup sahkan bahawa anda memilih titik pemulihan yang bertarikh sebelum anda mula mendapat  ralat DRIVER VERIFIER DETECTED VIOLATION Windows 10 . Mulakan dengan pemulihan sistem dan tunggu sehingga prosesnya selesai.

Pulihkan Pemecah Pemandu Dikesan Pelanggaran Windows 10

Penting : Menjalankan Pemulihan Sistem akan membersihkan semua data pada PC yang anda simpan setelah tarikh titik pemulihan. Sebaiknya ambil sandaran fail penting pada pemacu luaran sebelum memulakan pemulihan sistem.

# 14 - Tetapkan semula Windows anda

Anda perlu menjalankan kaedah ini sekiranya anda tidak mempunyai titik pemulihan sistem yang dibuat pada PC anda. Melakukan Reset Sistem akan membersihkan sepenuhnya Windows anda , memberikan permulaan baru yang baru. Walaupun fail anda dalam pemacu selain pemacu C (pemacu di mana Windows dipasang) akan selamat, anda tidak akan dapat menyimpan perisian atau fail yang dipasang di dalam pemacu C. Oleh itu, pastikan anda benar-benar mahu melakukan tetapan semula sistem sebelum anda meneruskan. Berikut adalah langkah-langkahnya:

Langkah 1 : Tekan butang Mula dan ketik  Tetapan . Klik pada pilihan Tetapan dari senarai hasil carian.

Tetapan Mula Pengesahan Pemandu Dikesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 2 : Tetingkap baru akan dibuka. Di sana, klik pada pilihan  Kemas kini & keselamatan .

Kemas kini & saat Pengesahan Pemandu Dikesan Pelanggaran Windows 10

Langkah 3 : Di sini, pilih  pilihan Pemulihan dari panel kiri, kemudian di bahagian  Tetapkan semula PC ini , klik pada butang Bermula .

Pemulihan Pemandu Pemulihan Mengesan Pelanggaran Windows 10

Di sini, ikuti arahan di skrin untuk menetapkan semula Windows anda. Ini pasti, akan menyelesaikan  ralat PEMANDU PENGESAHAN PENGESAHAN PEMANDU pada Windows 10 .

Akhirnya,

Saya akan menutup artikel ini dengan mengatakan bahawa, jika anda belum mencuba kaedah ini untuk memperbaiki ralat Pemverifikasi Pemandu, maka jangan risau. Beberapa langkah pertama akan menyelesaikan masalah bagi anda 80% masa. Hanya jika PC anda mempunyai masalah serius, anda perlu menatal ke bawah sambil mencuba kaedah ini untuk memperbaiki ralat DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION Windows 10.