Perlindungan Virus dan Ancaman Anda Diuruskan Oleh Organisasi Anda

Privasi sistem anda sangat penting bagi anda, terutamanya apabila anda mempunyai data sensitif yang tersimpan di dalamnya. Sebilangan besar dari kita terbiasa menyimpan foto, video, data rasmi, fail, dan banyak lagi di sistem Windows kami dan kami mahu data tersebut tetap selamat dari akses yang tidak diingini. Windows Defender adalah salah satu utiliti terbina dalam Windows yang sangat berguna yang memberikan keselamatan tahap pertama kepada sistem anda.

Namun, ketika beberapa pengguna membuka aplikasi Windows Defender, di bawah bahagian perlindungan Virus dan ancaman , mereka menemukan pesan yang mengatakan " Perlindungan Virus Dan Ancaman Anda Diuruskan Oleh Organisasi Anda ". Nasib baik, ada perbaikan untuk ralat " Perlindungan Virus Dan Ancaman Anda Diuruskan Oleh Organisasi Anda " di Windows. Mari lihat bagaimana menyingkirkannya.

Penyelesaian: Menggunakan Editor Registry

Sebelum anda membuat perubahan pada Registry Editor, pastikan anda membuat sandaran data pendaftaran. Ini untuk memastikan bahawa sekiranya anda kehilangan data dalam prosesnya, anda dapat memulihkan data yang hilang.

Langkah 1: Pergi ke Mula dan ketik Regedit di kotak carian.

Regedit Carian Mula Desktop

Langkah 2: Klik kiri pada hasilnya untuk membuka tetingkap Registry Editor .

Hasil carian Editor Pendaftaran Klik Kiri

Langkah 3: Di tetingkap Registry Editor , arahkan ke jalan di bawah:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ PERISIAN \ Polisi \ Microsoft \ Windows Defender

Sekarang, pergi ke sebelah kanan panel, pilih nilai  DisableAntiSpyware dan tekan Delete .

Editor Pendaftaran Navigasi Ke Laluan Pilih Disableantispyware Delete

Sekarang, keluar dari Registry Editor dan mulakan semula PC anda agar perubahan menjadi berkesan. Kembali ke aplikasi Windows Defender anda dan anda seharusnya tidak lagi melihat mesej ralat di bawah bahagian perlindungan Virus dan ancaman . Anda kini dapat mencari semua pilihan di bawahnya dan sekarang anda boleh menjalankan imbasan atau mengubah tetapan seperti sebelumnya.