17 Aplikasi Kedai Microsoft Paling Popular untuk Memperkemas PC Windows 10 Anda

Dengan Google dan Apple merosakkan kami dengan pilihan aplikasi di kedai mereka, permintaan untuk aplikasi semakin meningkat setiap hari. Aplikasi adalah cara yang sempurna untuk melakukan banyak perkara yang tidak diizinkan oleh sistem operasi asas. Dari mendengarkan muzik dengan kesan bunyi yang ditingkatkan atau bermain permainan yang paling unik hingga membaca buku atau penyuntingan foto lanjutan, terdapat banyak perkara untuk diterokai.

Kerana persaingan, malah Microsoft mengembangkan rangkaian aplikasinya di tokonya yang membantu anda mendapatkan lebih banyak OS Windows anda. Walaupun mungkin belum sebanding dengan Google Play atau App Store, tetapi ia pasti berkembang dengan pantas. Berikut adalah senarai aplikasi Microsoft Store terbaik untuk memanfaatkan PC Windows anda. Ini terdiri daripada gabungan aplikasi berbayar dan percuma untuk dipilih.

Facebook

Facebook

Tidak perlu disebutkan betapa popularnya aplikasi ini dan apa kepentingannya di khalayak ramai media sosial sekarang ini. Dari membuat pos atau mengunggah foto / video hingga mengirim pesan, melihat Suapan Berita, berkomentar, menyukai, berkongsi, dll., Ini memungkinkan anda melakukan semua yang anda lakukan di aplikasi mudah alih.

Paling baik, ia menghantar pemberitahuan untuk apa-apa suka atau komen pada siaran anda dan juga membolehkan anda menjalankan video langsung.

Harga: Percuma.

DropBox

Mod Dropbox S

Dengan jumlah dokumen yang tidak banyak dibuat dan disimpan setiap hari, ruang penyimpanan menjadi perhatian utama hari ini. Oleh itu, mempunyai penyimpanan awan adalah penting hari ini. Ini adalah salah satu aplikasi paling popular sejak kebelakangan ini yang membolehkan anda menyimpan kandungan anda di ruang awannya.

Ini membolehkan anda melihat foto atau video anda dalam kotak, atau dokumen dalam bentuk senarai. Ia mendapat semua kandungan dan fail anda di satu tempat bersama dengan alat kegemaran anda. Ini pada dasarnya membantu anda untuk tetap berpusat, tersusun, dan bersatu dengan pasukan anda. Dari sini anda dapat menyegerakkan semua fail anda dengan selamat dengan mana-mana peranti dan menggunakannya dari lokasi mana pun, kapan saja.

Harga: Percuma

Perkara Yang Perlu Dilakukan Microsoft

Aplikasi Mms To Do

Bagi seorang profesional, merancang, bekerjasama, dan membuat senarai untuk tugas harian adalah tiga perkara yang paling penting. Aplikasi ini membantu anda dengan begitu sahaja. Meningkatkan produktiviti anda dengan mengurangkan kegelisahan anda, ini membantu anda untuk terus berada di puncak tugas anda setiap hari.

Menawarkan cadangan yang diperibadikan untuk memastikan senarai tugas tetap anda sentiasa dikemas kini, membolehkan anda mengumpulkan dan memulihkan senarai dengan pantas di semua peranti, membantu anda tetap berhubung menggunakan senarai bersama, dan membahagikan tugas menjadi langkah mudah, membolehkan anda memasukkan, tarikh akhir, dan lebih banyak lagi.

Harga: Percuma.

Pemain Media VLC

Kita semua tahu betapa popularnya pemain media ini di kalangan peminat filem. Aplikasi sumber percuma dan terbuka ini berfungsi di semua platform dan memainkan media dengan lancar. Ia memainkan video, muzik, menguruskan audio, menyokong codec main balik MKV dan FLAC, dan menunjukkan dan memuat turun sari kata.

Ia juga menyokong TagLib, menawarkan banyak pilihan penyesuaian untuk video, dan dapat memainkan fail video yang diekstrak dari sumber yang sama.

Harga: Percuma.

Penjaga Resipi

Bagi anda yang suka melihat resipi secara dalam talian untuk hidangan baru di rumah, aplikasi ini terbukti berguna kepada mereka. Ini adalah aplikasi yang mudah digunakan yang menyusun resipi kegemaran anda, senarai belanja dan juga merancang makanan dalam satu platform. Paling baik, ia juga berfungsi di semua peranti.

Ini membolehkan anda menambah resipi anda sendiri dengan mudah, mengimport resipi dari laman web yang paling kerap anda kunjungi, membuat rancangan makan untuk setiap minggu dan bulan, mendapatkan salinan yang diimbas dari resipi tulisan tangan atau bercetak, menambahkan bahan ke senarai membeli-belah, mendapatkan cetakan resipi , dan banyak lagi.

Harga: Percuma.

Duolingo

Sama ada anda merancang untuk melancong ke luar negara atau mengendalikan pelanggan asing, aplikasi ini menjadikan pembelajaran bahasa menjadi lebih mudah dan pantas. Dari Bahasa Inggeris, Sepanyol, atau Perancis ke Jerman, Itali atau Denmark, ia membantu anda mempelajari banyak bahasa dengan cara yang menyeronokkan. Aplikasi ini menawarkan pelajaran mini untuk menyelesaikan, mengambil kuiz, dan memantau kemajuan anda dengan memperoleh hadiah.

Muncul tanpa iklan dan menawarkan pembelajaran bahasa berkualiti tinggi peringkat kolej secara percuma.

Harga: Percuma

TeamViewer

Aplikasi ini menjadikan kehidupan lebih mudah bagi mereka yang bekerja jauh dan ingin bekerjasama dengan pasukan dari rumah atau lokasi lain selain dari pejabat. Ini membantu anda untuk berkongsi desktop anda dari jauh, mengendalikan desktop di hujung yang lain, mengatur pertemuan & persidangan dalam talian, dan bahkan memindahkan fail, dengan lancar.

Aplikasi Windows memudahkan anda melakukan semua ini semasa dalam perjalanan dan dapat berhubung dengan komputer mana pun dalam sekejap. Ia menawarkan sambungan yang sangat terjamin, membolehkan anda menonton status dalam talian rakan sekerja anda, berhubung dengan mereka dengan cepat, menawarkan akses mudah ke desktop jauh melebihi firewall, dan banyak lagi.

Harga: Percuma.

Fotor

Semua orang memerlukan aplikasi penyuntingan foto hari ini. Walaupun Windows menawarkan beberapa fungsi penyuntingan asas, anda memerlukan pilihan lanjutan seperti menambahkan kesan visual, membuat kolaj, menambahkan bingkai, meningkatkan gambar, dan banyak lagi.

Ini membantu anda meningkatkan foto anda dengan ciri penyuntingan yang kuat, membolehkan anda menambahkan kesan dan sempadan, menawarkan peningkatan 1-Ketuk, menambahkan teks dalam fon dan gaya yang berbeza, memiringkan foto ke bawah, dan menyediakan penukar mentah.

Harga: Percuma

Skype

Komunikasi dalam talian sangat penting hari ini dan ini adalah salah satu pelanggan sembang paling popular selama bertahun-tahun. Aplikasi ini sangat berguna untuk orang yang ingin berhubung dengan rakan dan keluarga yang tinggal di luar negara, dan bahkan untuk alasan profesional, seperti temu ramah, atau untuk bercakap dengan rakan sepasukan di pejabat yang terletak di negara asing.

Aplikasi ini membantu anda untuk menghantar mesej segera, atau membuat panggilan suara atau video di semua peranti, secara percuma. Anda juga boleh mengatur panggilan suara atau video berkumpulan untuk 25 orang pada satu masa, memanggil telefon bimbit atau talian tetap dengan harga yang lebih murah, dan juga berkongsi foto, dokumen, tangkapan skrin, dan emoji.

Harga: Percuma.

Spotify

Yang ini khas untuk peminat muzik. Walaupun ada pemain muzik lain seperti Vevo atau Musixmatch melakukan pekerjaan dengan baik, aplikasi ini pastinya berada di kedudukan teratas. Anda boleh menstrimkan muzik kegemaran anda tanpa berlengah, mencari melalui carta, dan melancarkan senarai main yang telah dibuat di semua kategori.

Ia membolehkan anda memainkan lagu pilihan anda, senarai main, membolehkan anda mencari senarai main yang sudah disusun, terus dikemas kini di carta baru, membolehkan anda memainkan radio, bersenang-senang mendengar podcast, dan banyak lagi.

Harga: Percuma.

Adobe Photoshop Express

Ini adalah satu lagi penyunting foto hebat oleh salah satu jenama teratas, yang membumbui foto anda di platform Windows anda. Penyunting yang menyeronokkan dapat membantu anda mengedit foto anda dengan cepat dan mudah dalam satu sentuhan.

Ia dilengkapi dengan sekumpulan alat dan kesan yang lengkap, membantu anda memperibadikan gambar anda dengan menambahkan pelekat, membolehkan anda meningkatkan kecerunan warna, membuat kolaj, membuat meme, dan banyak lagi. Di samping itu, ia juga membolehkan anda memperbaiki gambar yang rosak, membetulkan gambar kamera yang cacat, melicinkan butiran dalam gambar, menyesuaikan warna, menyatukan latar belakang, dan lain-lain.

Harga: Percuma.

Radio TuneIn

Aplikasi ini adalah untuk mereka yang cinta dengan kandungan radio. Dengan ini, anda dapat menikmati siaran langsung seperti dalam kategori sukan, berita, radio, dan banyak lagi dari seluruh dunia. Ia membolehkan anda menyesuaikan dengan ribuan stesen radio dari seluruh dunia.

Semasa anda mula meneroka aplikasinya, anda mendapat pelbagai pilihan penyesuaian yang boleh anda akses dari bahagian Profil Saya dan memperibadikan pengalaman anda. Anda boleh Pin untuk melancarkan stesen kegemaran anda, menyertakan lebih banyak stesen dan rancangan pilihan anda, malah menjalankan program anda di latar belakang dan tetap menggunakan aplikasi lain.

Harga: Percuma

Fhotoroom

Ia menggunakan kaedah penyuntingan gambar yang sangat unik. Ia mempunyai antara muka pengguna yang mudah digunakan dari mana anda dapat melihat pratonton foto yang lebih besar dan penyuntingan foto kolaboratif yang lebih cepat. Ini menjadikan melihat dan menyunting foto yang lebih besar menjadi lebih mudah.

Ia menyokong metadata dan bahkan membolehkan anda mengimport atau menggantinya, berfungsi dengan pelbagai format fail, menawarkan sekumpulan alat penyuntingan seperti pembetulan warna, mengubah ukuran, memutar, memotong, dll., Menapis butiran, membolehkan anda melakukan tindakan seperti Undo, Buat semula, Cubit untuk Zum, dan Seret dan Lepas sokongan.

Lebih-lebih lagi, ia juga menyediakan pratetap peribadi yang menarik, pelbagai gaya disesuaikan yang disesuaikan, bingkai yang boleh disesuaikan dan banyak lagi.

Harga: Percuma.

Nota Melekit

Membuat nota boleh menjadi pengalaman yang menyeronokkan juga dengan aplikasi ini. Walaupun Notepad biasa sangat baik untuk nota ringkas itu, ia terhad dari segi ciri. Dengan menggunakan aplikasi ini, Anda bukan hanya dapat membuat nota, tetapi juga mencetak nota, memasukkan gambar, memasukkan format teks, melekatkan nota ke desktop atau beralih dari satu tempat ke tempat lain.

Anda juga boleh menambahkan nota ke dalam senarai, menyegerakkannya dengan peranti dan aplikasi lain seperti Outlook, OneNote, dll., Membuat peringatan di Cortana, dan menukar nota menjadi mod gelap. Yang terbaik, ia juga dapat mengenal pasti e-mel, alamat, dan nombor telefon.

Harga: Percuma.

Cat Segar

Aplikasi ini membantu anda melepaskan kreativiti anda dengan membenarkan anda melukis gambar atau bahkan mengubahnya. Aplikasi lukisan yang menarik ini dapat digunakan dengan selesa walaupun oleh pemula, namun menawarkan beberapa ciri canggih untuk semua. Ia menawarkan gambaran yang realistik pada gambar anda dengan perasaan bahawa anda melukis kanvas fizikal dan bukan pada aplikasi.

Ini membantu anda mencampurkan warna untuk membuat nuansa baru pilihan anda, dan juga membolehkan anda memilih dari pilihan penyuntingan yang berbeza memastikan idea anda muncul tepat seperti yang dirancang di kanvas dalam talian. Sama ada anda ingin membuat karya seni yang asli atau memilih pek aktiviti, ia membolehkan anda membuat lukisan yang menakjubkan dengan mudah.

Harga: Percuma.

Utusan

Ini adalah aplikasi sembang Facebook yang membantu anda berhubung dengan rakan anda di media sosial terus dari desktop anda. Ini adalah aplikasi kasual dari pembangun pihak ketiga yang berfungsi sebagai platform pesanan sosial walaupun laman web media sosial tidak dibuka di penyemak imbas anda. Aplikasi ini dilancarkan sebaik sahaja aplikasi dipasang dan yang perlu anda lakukan sekarang ialah log masuk menggunakan maklumat masuk Facebook anda.

Ini mempunyai semua fungsi versi telefon bimbitnya dan jadi, jika Anda sudah biasa dengan aplikasi tersebut, lebih mudah bagi Anda untuk menggunakan versi desktop. Ia membolehkan anda berbual, berkongsi foto, video, klip audio, menambahkan emoji, membuat suara atau panggilan video, membuat kumpulan pesanan, melakukan perbualan rahsia, mendapatkan pemberitahuan, dan berkongsi lokasi langsung anda, seperti yang anda lakukan di aplikasi telefon bimbit.

Harga: Percuma.

Netflix

Ini adalah perkhidmatan streaming yang paling popular dan perkhidmatan langganan terbesar di dunia yang menstrim rancangan TV dan filem dalam talian. Ini membolehkan anggotanya menonton kandungan tanpa had di desktop, TV, atau peranti mudah alih anda sebaik sahaja mereka melanggannya.

Aplikasi ini mudah digunakan dan memaparkan tiga kandungan yang baru dilihat di skrin utama. Ini menunjukkan video yang disyorkan semasa anda menggesek ke kiri, sementara video disusun mengikut genre. Menawarkan kawalan bersaiz mudah yang mudah digunakan, simpan tempat anda semasa anda berhenti atau mematikan aplikasi, membolehkan anda menyematkan aplikasi di hujung skrin yang lain, dan banyak lagi.

Harga: Percubaan percuma disediakan; Langganan tersedia dengan harga $ 8.99 / bulan.

Kesimpulannya

Walaupun versi terbaru Windows dilengkapi dengan beberapa aplikasi bawaan, mereka mungkin tidak mencukupi keperluan teknologi moden. Oleh itu, memuat turun aplikasi khusus untuk tugas yang diinginkan adalah penting hari ini. Sebagai contoh, cara Windows untuk melindungi kata laluan anda mungkin tidak mencukupi, dan anda mungkin memerlukan perlindungan tambahan, atau anda mungkin ingin menambahkan aplikasi media sosial ke desktop jika anda pengguna biasa. Terdapat lautan yang penuh dengan kemungkinan hari ini, jadi cukup muat turun aplikasi Microsoft Store terbaik dan berikan kelebihan pada PC Windows anda.