Kategori «Panduan»

Betulkan penggunaan Disk 100% pada Windows 10 Task manager

Penggunaan cakera 100% pada task manager menjadi mengecewakan terutama jika anda tahu bahawa tidak ada program intensif CPU yang dijalankan di PC anda. Yang biasa dilakukan orang ialah mereka mula mengakhiri tugas-tugas program yang mereka anggap sebagai memori yang besar. Tetapi ia bukan penyelesaian terakhir.

Cara Memperpanjang Hayat Bateri Telefon Pintar Lebih dari 200%

Memanjangkan Hayat Bateri Telefon Pintar: - Telefon pintar hari ini dilengkapi dengan ciri dan kemudahan yang lebih maju. Pelbagai aplikasi dalam telefon pintar sangat memikat pengguna. Tetapi apabila aplikasinya meningkat, jangka hayat bateri telefon menjadi perhatian. Pengguna mungkin ingin memanfaatkan sepenuhnya aplikasinya tetapi pada masa yang sama mereka harus mengambil berat tentang jangka hayat bateri.

Cara Menghapus Titik Pemulihan Sistem di Windows 10

Setiap kali anda memasang kemas kini Windows atau pemacu peranti baru, sistem Windows 10 secara automatik membuat titik pemulihan. Ini membantu anda mengurungkan perubahan sistem dan kembali ke keadaan sistem sebelumnya jika Windows 10 menjadi tidak stabil.Walau bagaimanapun, lebih baik tidak mempunyai banyak titik pemulihan sistem kerana lebih daripada satu titik pemulihan dapat memakan banyak ruang cakera anda.

Betulkan Kursor melompat-lompat di Windows 10

Ramai pengguna telah melaporkan masalah di mana mereka tidak dapat menggunakan komputer riba mereka kerana setiap kali mereka cuba mengklik ikon apa pun, kursor mula bergerak dengan cepat selama beberapa saat sehingga berhenti.PuncaSebabnya mungkin banyak. Ini mungkin dengan pad sentuh (kerana kebanyakan masalah yang dilaporkan adalah oleh pengguna komputer riba).

Cara Mendapatkan Kembali Peranti yang Hilang di Pengurus Peranti di Windows 10

Pengurus Peranti dalam sistem anda adalah tempat di mana semua perkakasan Windows yang dikenal pasti berkaitan dengan sistem anda disusun secara teratur dan menawarkan pandangan pusat semua peranti perkakasan kepada pengguna. Oleh itu, sama ada kad suara, kad grafik, kamera, pencetak, Bluetooth atau penyesuai rangkaian anda, anda akan mendapat semua perkakasan yang disenaraikan di sini.

Betulkan: Kami tidak dapat membuka fail ini di Foto pada Windows 10

Aplikasi foto di Windows 10 adalah aplikasi penampil foto yang sangat efisien. Ia menyokong pelbagai jenis gambar. Tetapi, beberapa pengguna Windows 10 menghadapi masalah ketika mereka mencoba membuka jenis foto tertentu di Windows 10. Alih-alih melihat foto di layar mereka, mereka menerima mesej yang mengatakan 'Kami tidak dapat membuka ini fail 'di komputer mereka.

Cara Membisukan atau Menukar suara Pemberitahuan Aplikasi di Windows 10

Sistem pemberitahuan di Windows 10 memungkinkan pengguna mengetahui pemberitahuan yang baru saja tiba, melalui suara pemberitahuan. Bunyi ini berguna untuk menarik perhatian pengguna yang mungkin sibuk melakukan perkara lain pada peranti. Model suara pemberitahuan ini lebih baik daripada pemberitahuan toast Windows 8 yang lebih awal, dan cukup bagus kerana memastikan pengguna mendapat mesej atau pemberitahuan yang mungkin dia terlepas sebelumnya.

Betulkan kelajuan muat turun Kedai Microsoft terlalu perlahan di Windows 10

Ramai pengguna bingung dengan kenyataan bahawa ketika mereka cuba memuat turun apa sahaja dari kedai Microsoft, kelajuan muat turun kedai Microsoft nampaknya terlalu perlahan pada Windows 10 PC. Tetapi, ketika mereka berusaha untuk menyimpan sesuatu di youtube, netflix atau memuat turun fail dari tempat lain, nampaknya cukup pantas dan ini membuatkan mereka percaya bahawa ada sesuatu yang tidak kena dengan kedai Microsoft sahaja.

Betulkan: Ikon WiFi Hilang Di Taskbar di Laptop Windows 10

Sekiranya anda mempunyai komputer riba, kemungkinan anda menjalankannya dengan sambungan WiFi. Ikon WiFi terletak di sebelah kanan Taskbar (di sebelah kawasan pemberitahuan) komputer riba Windows 10 anda dalam keadaan biasa. Walau bagaimanapun, kadang-kadang anda mungkin mendapati bahawa ikon WiFi hilang dari Taskbar.

Betulkan: Kod ralat kemas kini Windows 0x800706ba di Windows 10

Kod ralat Kemas kini Windows 0x800706ba mungkin muncul semasa proses kemas kini Windows 10. Beberapa pengguna juga mengeluh kerana menyaksikan kod ralat ini pada peranti percetakan mereka. Cukup, ikuti perbaikan ini di komputer anda dan masalahnya akan dapat diselesaikan dalam masa yang singkat.Penyelesaian-1.

Cara Menamatkan Proses di Windows 10 Menggunakan Taskkill

Sering kali, kita semua mengalami sesuatu seperti halaman menjadi tidak responsif, program menjadi buggy, dll. Ini adalah ketika tidak ada pilihan lain selain menamatkan tugas dan memulakan semula program. Sama ada anda melancarkan Task Manager menggunakan Taskbar atau tekan Ctrl + ALT + DEL pada papan kekunci anda, klik End Task dan anda sudah selesai.

Selesaikan ralat rtwlane.sys Blue Screen pada Windows 10

Kesalahan Skrin Kematian Biru mematikan sistem dengan segera dan pengguna kehilangan semua data yang belum disimpan. Satu kesilapan Skrin Biru yang diketahui ialah:Ralat Skrin Biru rtwlane.sysKesalahan ini dikira dalam ralat DRIVER IRQL TIDAK KURANG ATAU EQUAL pada kesalahan Skrin Biru.Sebab-Punca ralat ini adalah pemacu Realtek PCI-E Wireless LAN PCI-E NIC yang sudah lapuk atau rosak.

Gagal menyambung ke perkhidmatan Windows di Windows 10

Sekiranya anda melihat mesej ralat ' Gagal menyambung ke perkhidmatan Windows ' di komputer anda, pengguna biasa tidak dapat masuk ke peranti kecuali pentadbir menyelesaikan masalah terlebih dahulu. Cukup ikuti penyelesaian mudah di komputer anda dan masalahnya akan dapat diselesaikan dengan cepat.Betulkan-1 Periksa sama ada perkhidmatan yang diperlukan sedang berjalan atau tidak-Beberapa perkhidmatan penting sangat diperlukan agar sistem anda berfungsi dengan baik.

Cara memeriksa versi Bluetooth pada PC Windows 10 anda

Sekiranya anda ingin memeriksa versi Bluetooth peranti Windows 10 anda, anda boleh melakukannya dengan mudah dengan mengikuti kaedah mudah ini. Versi Bluetooth tidak lain adalah generasi yang menjadi milik pemacu Bluetooth. Pemacu Bluetooth versi standard pertama adalah Bluetooth 1.1 dan versi terbaru ialah 5.

Memperbaiki Microsoft Word Telah Berhenti Mengendalikan Kesalahan Pada Windows 10

Sekiranya anda baru-baru ini memasang Microsoft Office pada mesin Windows anda, anda mungkin menghadapi masalah yang berkaitan dengan Microsoft Word. Semuanya berfungsi dengan baik untuk beberapa waktu sehingga suatu hari Microsoft Word tiba-tiba berhenti berfungsi dan memaparkan mesej yang mengatakan, " Microsoft Word telah berhenti berfungsi "Ini adalah salah satu masalah umum yang dilaporkan oleh banyak pengguna setelah mereka memasang Office Suite dan ketika mereka cuba membuka Word.

Betulkan: Ralat Bluescreen WDF_VIOLATION pada Windows 10

Beberapa pengguna Windows 10 mengeluh tentang kesalahan skrin blues pada komputer mereka setelah menerima kemas kini untuk peranti Windows 10 mereka. Kod ralat yang ditunjukkan pada majlis BSOD adalah " WDF_VIOLATION ". Kesalahan ini biasanya disebabkan oleh pemandu yang bernama " HpqKbFiltr.sys ", menamakan semula yang akan menyelesaikan masalah.

Cara Menyekat port tertentu di firewall Windows 10

Di sini dalam artikel ini kami akan memberitahu anda bagaimana untuk menyekat port dalam program firewall windows 10 pc. Sebagai contoh, pada masa ini malware dan ransomware memukul PC di seluruh dunia, menjadi mustahak untuk menyekat port tertentu seperti 139, 445 dan 3389. Sekarang, mari kita lihat bagaimana untuk menyekat port tertentu di komputer windows 10.

Buat Virus Popup Palsu Menggunakan Notepad Untuk Menggoda Rakan Anda

Bagaimana Memalsukan Serangan Virus Menggunakan Notepad Untuk Menggoda Rakan Anda: - Mencari helah hebat untuk memukau rakan anda? Notepad adalah penyunting teks yang hampir tidak diketahui oleh pengguna windows. Ia tidak pernah berhenti membuat kita kagum dengan tip dan tip tersembunyi. Dalam artikel ini, saya telah menerangkan kaedah yang sangat mudah dengan menggunakan kaedah memalsukan serangan virus dan mengolok-olok rakan anda dengan bantuan mesej pop timbul.

Cara mengesan keylogger di mana-mana komputer

Keylogger adalah program berbahaya yang dipasang oleh penggodam pada sistem siapa sahaja untuk mengendus kata laluan, butiran kad kredit dan lain-lain. Ia menyimpan setiap ketukan kekunci orang yang menggunakan komputer dan dengan demikian memberikan cara kepada penggodam beberapa maklumat terpentingnya.

16 Perisian Kemas kini Pemandu Terbaik untuk Windows

Pemacu peranti sukar dikendalikan tanpa pengetahuan sebelumnya atau semacam bantuan. Tetapi, pemacu adalah komponen perisian penting dari desktop atau komputer riba yang membolehkan peranti berkomunikasi dengan sistem operasi.Pemacu adalah sesuatu yang perlu dipasang pada PC atau komputer riba yang baru dibeli, dari laman web pengeluar rasmi.

Perbaiki Pembaikan Automatik / Permulaan Tidak Dapat Membaiki PC anda di Windows 10

Sistem memakai dan menangis dengan masa, bukan sahaja perkakasan tetapi perisian juga. Windows 10 mempunyai mekanisme bawaan untuk memperbaiki sistem di Startup sekiranya menghadapi masalah seperti itu. Walau bagaimanapun, kadang-kadang mekanisme pembaikan automatik sistem dapat gagal dan pengguna mungkin mendapat kesalahan berikut:Pembaikan Automatik / Permulaan tidak dapat membaiki PC anda.

Betulkan Skrin Biru CLASSPNP.SYS di Windows 10

Sebilangan kesalahan skrin biru mudah dikendalikan, dan beberapa kesalahan sangat sukar ditangani kerana tidak membenarkan pengguna melakukan boot ke dalam sistem. Salah satu kes tersebut adalah dengan:Skrin Biru CLASSPNP.SYS di Windows 10PuncaPunca ralat ini termasuk fail yang rosak dalam sistem, mengganggu perkakasan, pemacu yang rosak, dan masalah dengan BiOS.

12 Alat Penganalisis Ruang Disk Terbaik untuk Windows 10

Kami berurusan dengan data di komputer kami dari hari ke hari, dan semua data ini disimpan dalam fail dan folder. Komputer disusun sedemikian rupa sehingga mereka melakukan semuanya secara metodis sambil mengatur data dalam kategori tertentu seperti dalam folder, yang disimpan dalam pemacu tempatan. Namun, dengan semakin banyak muat turun permainan dan kandungan media, cakera keras semakin tepu dengan data.

Cara Mengakhiri Proses dalam Pengurus Tugas Windows 10

Pada versi awal windows Microsoft, ketika kami melakukan klik kanan pada setiap proses dalam proses windows yang berjalan, kami mendapat pilihan untuk mengakhiri proses di sana. Tetapi, pada versi terakhir windows yang dikenali sebagai windows 10, MS telah membuang pilihan ini di sana. Sekarang, anda harus pergi ke butiran ke dan kemudian di panel perincian, cukup klik kanan dan anda akan mendapat pilihan untuk menamatkan proses dan menamatkan proses.

Perbaiki Kelantangan Secara automatik Naik / Turun di Windows 10

Adakah anda pernah mengalami masalah ini di mana kelantangan PC anda naik / turun secara automatik pada Windows 10 sehingga ia bisu? Ini adalah ralat yang telah mengganggu banyak pengguna sejak akhir-akhir ini. Banyak pengguna telah melaporkan bahawa setiap kali mereka mendengar muzik atau membuka lebih dari satu tab / tingkap yang menghasilkan suara, volume akan disesuaikan secara automatik, tanpa campur tangan manual.

Cara Membuat Cakera Keras Maya Pada Windows 10

Kita semua mempunyai pemacu cakera keras fizikal berpisah pada sistem kita. Tetapi kemudian, bagaimana VHD (cakera keras maya) berbeza dengan cakera keras fizikal? Ini dia. VHD terutamanya digunakan sebagai cakera keras untuk mesin maya. Mereka meniru sepenuhnya cakera keras yang ada di komputer kita.

Betulkan ralat Pengurusan Memori 0x0000001A pada Windows 10

Banyak kesalahan Blue Screen of Death disebabkan oleh kegagalan perkakasan atau masalah berkaitan perkakasan lain. Salah satu kes tersebut adalah dengan:Ralat Pengurusan Memori 0x0000001A pada Windows 10Kesalahan ini biasanya berlaku ketika pengguna cuba menaik taraf atau mengemas kini Windows 10.SebabPernyataan ralat menunjukkan kesalahan pengurusan memori yang teruk.

Kami Tidak Dapat Menyelesaikan Pembaruan, Membatalkan Pembaikan Perubahan

Microsoft terus melancarkan kemas kini untuk Windows 10 sesekali. Walaupun kemas kini dimaksudkan untuk meningkatkan keamanan, menambahkan fitur baru, memperbaiki bug, dan meningkatkan pengalaman keseluruhan, ini kadang-kadang dapat membuat PC anda menjadi masalah. Masalah kemas kini Windows 10 agak biasa, dan salah satu masalah ini adalah Kami tidak dapat menyelesaikan kemas kini, membuat kesalahan perubahan .

Betulkan: Pembaikan Automatik tidak dapat memperbaiki PC anda

Pembaikan Automatik adalah utiliti Windows yang menyelesaikan masalah berkaitan boot pada komputer anda. Biasanya berjalan secara automatik setiap kali ia mengesan masalah berkaitan but di komputer anda. Tetapi, beberapa pengguna Windows mengeluh tentang kesalahan yang mereka hadapi pada perangkat mereka, dengan menyatakan " Pembaikan Automatik tidak dapat memperbaiki PC anda ".

Betulkan: Kesalahan ESENT ID Peristiwa 455 pada Windows 10

ESENT adalah enjin carian pangkalan data terbina dalam komputer anda yang membantu File Explorer , Search untuk mencari parameter di seluruh komputer anda. Beberapa pengguna Windows 10 mengadu masalah yang berkaitan dengan kegagalan ESENT pada sistem masing-masing. Sekiranya anda menghadapi masalah serupa di komputer anda, ikuti pembaikan ini dan anda akan dapat menyelesaikan masalah di komputer anda.

Betulkan- Folder / Fail Pemacu USB tidak muncul di Windows 10

Adakah anda tidak dapat melihat mana-mana folder peranti USB di komputer anda? Sekiranya demikian, anda tidak perlu risau lagi. Masalah ini mungkin berlaku disebabkan oleh virus atau kerosakan fail di pemacu usb. Cukup ikuti perbaikan mudah di komputer anda dan anda akan dapat mengakses fail pada peranti usb anda dalam masa yang singkat.

Betulkan Ralat Kedai Windows 0x80072F8F di Windows 10

Ramai pengguna mengadu kesalahan Windows dengan kod ralat 0x80072F8F. Berikut adalah penyelesaian yang mudah dan 100% untuk ralat ini. Kesalahan ini biasanya berlaku semasa cuba memuat turun aplikasi dari kedai Microsoft. Kadang-kadang jika anda mempunyai but semula kemas kini yang belum selesai, ia dapat diperbaiki jika anda menghidupkan semula komputer anda untuk memasang kemas kini yang belum selesai.

Halaman log masuk WiFi awam tidak muncul di Windows 10

Sangat mengecewakan apabila anda berada di luar rumah (di hotel) dan anda cuba mengakses WiFi Umum dari peranti Windows 10 anda tetapi anda tidak dapat menyambungnya kerana halaman log masuk WiFi Umum tidak muncul di penyemak imbas anda . Jangan risau ada penyelesaian yang mudah untuk menyelesaikan masalah anda.

Cara Aktifkan / Nonaktifkan Fitur penalaan automatik di windows 10

Windows 10 mempunyai ciri auto-tuning yang cuba menyesuaikan ukuran buffer penerimaan untuk penghantaran dan latensi pautan secara dinamis. Sebenarnya ciri ini terdapat di semua sistem Operasi Moden termasuk Windows 10. Oleh itu, ini adalah Ciri yang Diperlukan bersama-sama kerana ia mengurus dan menyesuaikan Menerima ukuran penyangga secara dinamik.

Ralat Penangguhan SearchUI.exe pada Windows 10 Betulkan

The SearchUI.exe Digantung kesilapan dalam Windows 10 adalah agak isu biasa. Kesalahan ini mungkin muncul di PC anda apabila ada perisian pihak ketiga atau gangguan dengan proses latar belakang. Proses yang berkaitan dengan Cortana terutamanya dipengaruhi oleh masalah ini.Dengan  ralat Suspensi SearchUI.

Lumpuhkan amaran Ruang cakera rendah di tingkap 10

Walaupun Microsoft telah membuat kemajuan dengan kemas kini teknologinya setiap masa, ada beberapa perkara tertentu yang sangat menjengkelkan. Salah satunya adalah, amaran "Ruang Disk Rendah" yang memberi amaran kepada anda apabila cakera keras hampir penuh atau kehabisan ruang. Walaupun ini dapat berguna bagi banyak orang yang tidak mengawasi ruang disk mereka, peringatan berterusan dapat membuat frustrasi dalam jangka waktu tertentu.

Cara: Lumpuhkan Kemas Kini Automatik Google Chrome

Google Chrome menerima kemas kini dan pembetulan pepijat secara berkala. Sekarang, jika anda menggunakan sambungan internet bermeter, ini akan menjadi sangat bermasalah untuk anda perhatikan kerana kemas kini ini dihantar di latar belakang. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan cara menghentikan kemas kini automatik di Google Chrome .

Betulkan komunikasi dengan ralat proses perkhidmatan yang gagal di Windows 10

Salah satu cara mengemas kini pemacu adalah dengan mengemas kini Windows atau mengemas kini pemacu secara manual, dan kaedah lain adalah memuat turun pemacu tertentu dari laman web pengeluar. Kadang kala, pengguna mendapat ralat berikut:Komunikasi dengan proses perkhidmatan gagal.Kesalahan ini bermaksud Pemandu Intel dan Pembantu Sokongan tidak dapat berkomunikasi dengan pelayan dan memuat turun pemacu yang sesuai.

Cara Memulakan semula proses explorer.exe di Windows 10

Windows Explorer atau File Explorer adalah pengurus fail yang digunakan oleh Windows yang membolehkan pengguna menguruskan fail, folder dan sambungan rangkaian dan juga membantu mencari fail dan komponennya yang berkaitan. Ini telah berkembang dari masa ke masa untuk menyokong ciri baru yang tidak terhad kepada pengurusan fail seperti memainkan audio dan video dan melancarkan program yang berbeza.

Cara Memindahkan Lokasi Folder Desktop Pada Windows 10

Desktop PC anda adalah tempat anda dapat menyimpan apa sahaja dari fail, folder, aplikasi hingga jalan pintas. Desktop memaparkan semua itu, meliputi seluruh skrin PC anda yang anda lihat sebaik sahaja anda masuk ke OS Windows 10 anda. Anda kemudian boleh mengatur desktop mengikut keperluan anda.Walaupun semua fail, folder, dan jalan pintas di PC anda disimpan di lokasi khas di profil pengguna anda, versi Windows 10 terkini menyimpannya di dua lokasi yang berbeza.

Bagaimana Mengganti Nama Fail atau Mengubah Sambungan Sekali Dalam Windows

Bagaimana Mengganti Nama Fail Atau Mengubah Sambungan Sekali Dalam Windows: - Fail penamaan semula kumpulan dapat dicapai dengan mudah dengan bantuan penjelajah Windows kita sendiri. Anda juga boleh mengubah sambungan pelbagai fail sekaligus menggunakan command prompt. Dalam artikel ini, kami telah menjelaskan kedua-dua helah ini dengan cara yang sangat mudah dengan tangkapan skrin yang jelas.

13 Penjadual Tugas Percuma Terbaik untuk Windows 10 pada tahun 2019

Menjadwalkan tugas terlebih dahulu adalah cara yang sempurna untuk menguruskan perkara untuk multi-tasker. Perkara ini berlaku terutamanya bagi orang yang sibuk menguruskan perniagaan. Walaupun sibuk adalah petanda yang baik, menggunakan perisian yang hebat untuk menjadualkan tugas dapat membantu menjimatkan masa dan tekanan.

Cara memperbaiki d3dx9_43.dll Hilang Dari Kesalahan Komputer Anda

Sekiranya anda seorang pemain permainan yang gemar atau anda biasanya mengusahakan projek yang memerlukan program grafik lanjutan, maka anda pasti pernah menemui ralat d3dx9_43.dll yang hilang. Ini adalah ralat yang sangat biasa yang berlaku disebabkan oleh masalah dengan Microsoft DirectX. Itu antara banyak fail dalam koleksi DirectX.

Tidak dapat memasang kemas kini perisian epal di windows 10 Fix

Beberapa pengguna Windows 10 mengeluh mengenai masalah yang mereka tidak dapat menyahpasang program Pembaruan Perisian Apple dari peranti mereka. Menurut keluhan pengguna ini, setiap kali mereka mencuba mencopot pemasangan perisian, muncul pesan kesalahan yang menyatakan, " Ada masalah dengan paket pemasang Windows ini.

Game Bar Tidak Dibuka di Windows 10 Fix

Bar permainan adalah widget kecil yang anggun oleh Windows 10 yang membantu anda bermain permainan (termasuk permainan Xbox) dengan mudah menggunakan kekunci navigasi di skrin. Yang perlu anda lakukan hanyalah menekan kekunci Win + G pada papan kekunci anda dan bar permainan muncul.Namun, sebilangan pengguna mengalami masalah di mana bar permainan tidak dibuka walaupun setelah menekan butang pintas berkali-kali.

Cara membetulkan: Ralat Kemas kini Windows 10 0x8e5e0147

Microsoft melepaskan kemas kini utama dua kali dalam setahun untuk Windows 10, yang merangkumi banyak peningkatan, pembaikan, dan ciri baru. Tetapi sebilangan pengguna mengeluh kerana kemas kini Windows 10 terhenti, menunjukkan Kod ralat- 0x8e5e0147 pada peranti Windows 10 mereka. Sekiranya anda menghadapi masalah serupa pada peranti anda, maka jangan risau.

Perbaiki Fon yang Dipasang Tidak ditunjukkan dalam MS word Issue pada Windows 10

Berkali-kali, kami memuat turun dan memasang fon baru untuk mendapatkan perubahan cara kami bekerja sehingga kini. Tetapi, apabila anda membuka dokumen Word dan tidak mengenali fon, saat itulah dapat membuat anda kecewa. Sebab mengapa fon tidak dijumpai ialah fon tersebut mungkin rosak.Walaupun beberapa kesalahan fon dapat diselesaikan dengan mencopot pemasangan dan memasang kembali fon, masalahnya masih tetap ada.

Betulkan Ralat Pengalaman GeForce KOD RALAT: 0x0001 pada Windows 10

Banyak pengguna melaporkan bahawa ketika mereka mencoba Membuka Pengalaman GeForce, mereka mendapat Kesalahan dengan mengatakan:Sesuatu Yang Keliru. Cuba Reboot PC anda dan kemudian lancarkan GeForce Experience.ERROR CODE: 0x0001Berikut adalah kaedah yang mudah dan senang untuk menyelesaikannya.Betulkan 1 - Menggunakan pengurus Perkhidmatan1.

Cara Mencari Smiley Tersembunyi Di Whatsapp

[Baru] Cara Mencari Smiley Tersembunyi Di Whatsapp: - Whatsapp adalah salah satu aplikasi sembang paling popular yang digunakan oleh berbilion pengguna. Semua orang tahu banyak mengenai Whatsapp dan jika anda ingin menonjol dari orang ramai, anda pasti mengetahui sesuatu yang istimewa mengenai perkara itu, yang tidak diketahui oleh orang lain.

45 Teratas Mesti Mempunyai Perisian Windows sumber percuma dan Terbuka Terbaik

Perisian Percuma untuk Windows : - Kita dapat memahami bahawa kegembiraan untuk mendapatkan komputer riba baru, bagaimanapun, ia sangat membingungkan dengan begitu banyak perisian yang telah diinstal pada Windows. Walaupun anda mungkin berpuas hati dengan kenyataan bahawa anda ditawarkan dengan pelbagai aplikasi, akhirnya anda akan menyedari bahawa kebanyakan dari mereka tidak berguna bagi anda.

Cara Memperbaiki Pengimbas Tidak Berfungsi di Windows 10

Windows 10 adalah sistem operasi yang hebat dengan banyak ciri tetapi bukan yang paling stabil. Ia mempunyai banyak masalah dan kesalahan keserasian yang boleh menyusahkan pengguna untuk menyelesaikannya. Pengimbas tidak berfungsi adalah salah satu masalah yang dihadapi oleh banyak pengguna yang mengemas kini Windows 10.

Persediaan Moden Host Host Disk Tinggi Memperbaiki Pada Windows 10

Kemas kini Windows sangat penting untuk meningkatkan prestasi keseluruhan PC anda, patch keselamatan, peningkatan fitur, dan juga menawarkan perbaikan untuk banyak kesalahan. Walaupun kemas kini dimuat turun terus ke PC anda, pemasangan dilakukan oleh beberapa komponen yang disatukan dengan OS. Salah satu komponen termasuk Host Setup Moden yang seharusnya berjalan di latar belakang setiap kali kemas kini dipasang.

Status: Tertunda Masalah muat turun Kemas kini Windows di Windows 10

Adakah komputer anda menunjukkan ' Status: Menunggu Unduhan ' di halaman Kemas kini Windows ? Jika demikian, itu adalah masalah bagi anda kerana proses Pembaruan Windows tidak berjalan dengan baik pada peranti anda. Tetapi tidak perlu risau. Terdapat beberapa penyelesaian mudah untuk menyelesaikan masalah anda di komputer anda dan Kemas kini Windows akan berjalan dan tidak berjalan sama sekali.

Steam tidak akan membuka masalah pada Windows 10 Fix

Untuk permainan PC, Steam adalah kedai terbesar untuk semua permainan PC yang terdapat di pasaran. Tetapi kadang-kadang mengakses aplikasi Steam dari desktop anda mungkin sukar. Jangan risau. Kami telah memperincikan beberapa penyelesaian yang mudah tetapi berkesan untuk mengatasi masalah ini. Ikuti langkah-langkah yang disebutkan dalam artikel dan anda akan dapat mengakses Steam dalam masa yang singkat.

Ikon Pusat Tindakan Hilang Dari Tetapan Bar Tugas Windows 10

Pusat Tindakan adalah perkhidmatan komprehensif yang ditawarkan oleh Windows 10 di mana semua pemberitahuan anda muncul di satu tempat. Ia terletak di kanan bawah PC anda, di kawasan pemberitahuan Taskbar. Di sini, anda boleh mengklik pemberitahuan untuk pergi ke ciri atau perkhidmatan masing-masing dan mendapatkan maklumat lebih lanjut.

Betulkan FPS Drop semasa Bermain di Windows 10

Sekiranya FPS anda terus merosot semasa bermain di komputer windows 10, cukup gunakan pembaikan mudah yang diberikan di bawah untuk menyelesaikan masalah yang menjengkelkan ini. Sungguh menjengkelkan jika FPS terus jatuh semasa bermain permainan dan pengguna melaporkan masalah ini dengan PC kelas atas juga.

Betulkan Ralat Skrin Biru 0x000000D1 pada Windows 10

Ralat Skrin Kematian Biru   0X000000D1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL lebih biasa daripada yang kita fikirkan. Selalunya berlaku selepas setiap 2-3 hari kecuali penyebabnya diperbaiki.PuncaSebab-sebab di sebalik ralat tersebut mungkin disebabkan oleh pemacu peranti yang salah, masalah dengan BiOS, atau perkhidmatan sistem yang mengganggu.

Perbaiki Penggunaan CPU tinggi WUDFHost.exe di Windows 10

Rengekan yang paling biasa dengan sistem Windows adalah pengguna melaporkan bahawa ia kadang-kadang menjadi sangat perlahan. Selain itu, ia menggantung atau membeku. Windows 10 jauh lebih baik daripada pendahulunya dalam hal ini, tetapi masih ada jalan yang panjang.Setiap kali kita menghadapi situasi di mana sistem tergantung atau membeku, perkara pertama yang harus diperiksa adalah penggunaan cakera di Task manager.

Kesalahan pemegang tidak betul pada Windows 10 Fix

' Pemegang tidak sah ' akses pengguna blok mesej ralat 'ke dalam akaun masing-masing pada komputer mereka. Selalunya, ralat ini dicetuskan oleh perisian pihak ketiga yang dipasang baru-baru ini pada sistem yang terjejas. Tapi jangan risau. Cubalah penyelesaian mudah ini di komputer anda dan semuanya akan berjalan lancar.

How To Block All Websites Except one In Windows 10

If you are working in an office environment, you may want to restrict internet access for your employees to only a few suitable websites except a few, and the same goes for your kids as well. You may want your kids to access only those websites that you may feel are suitable for their age and block the rest.

Cari dan ganti teks dengan cepat di Chrome tanpa sebarang pelanjutan

Chrome adalah penyemak imbas hebat yang mempunyai konsol javascript sendiri untuk menguji javascript tepat di dalam penyemak imbas anda. Tetapi, anda boleh menggunakan penyemak imbas krom sebagai alat mencari dan menggantikan teks. Ia berfungsi dalam talian dan luar talian. Oleh itu, anda tidak perlu memasang perisian dan pelanjutan atau aplikasi pihak ketiga untuk melakukan ini.

Menetapkan ! Mod Pesawat Tidak Mematikan Masalah pada Windows 10

Cara Memperbaiki Mod Pesawat Tidak Mematikan Masalah pada Windows 10: - Microsoft memperkenalkan ciri mod Pesawat di Windows 8. Dalam telefon pintar, mod Pesawat membolehkan anda mematikan perkhidmatan selular serta perkhidmatan tanpa wayar lain seperti Wi-Fi dan Bluetooth. Dalam mod Pesawat Windows berfungsi sama.

Kesalahan Modul Penyahkodan Kandungan Widevine di Google Chrome

Widevine Content Decryption Module adalah ciri terpasang Chrome yang membantu penyemak imbas memainkan video dan audio HTML5 yang dilindungi DRM. Ini adalah jenis audio dan video yang anda dapati di Netflix. Oleh itu, anda mungkin melihat ralat ini semasa bermain Netflix di Chrome, atau kandungan lain yang serupa di Chrome.

15 Alternatif Fitbit Terbaik: Peranti Fitness Tracker

Alternatif Fitbit Terbaik : - Apabila kita bercakap mengenai pelacak kecergasan, nama pertama yang membunyikan loceng ialah Fitbit. Tidak ada dua cara mengenainya bahawa Fitbit telah menguasai pasaran walaupun banyak pengguna mengadu ruam kulit ketika memakai alat tersebut. Sebagai peneraju pasaran, Fitbit segera memanggil kembali kumpulan pelacak aktiviti Fitbit Force tahun lalu.

Betulkan Windows 10 yang tidak mengenali akaun Pentadbir

Banyak pengguna windows 10 ketika mencuba uninstall atau menghapus beberapa program dari komputer mereka menghadapi mesej ralat yang mengatakan bahawa mereka memerlukan hak pentadbiran untuk itu. Ini juga berlaku dengan pengguna yang mempunyai satu akaun di komputer windows 10 mereka. Salah satu penyebabnya ialah mereka mungkin telah menukar pengguna anda dari pentadbir menjadi standard.

Cara Memperbaiki Masalah Hilang Kedai Microsoft di Windows 10

Kedai Microsoft adalah salah satu perkara terbaik mengenai Windows kerana ia membolehkan anda memuat turun aplikasi, permainan, buku, muzik, dan yang terbaru tanpa perisian berbahaya. Walau bagaimanapun, Microsoft masih belum dapat menstabilkan Store dan ia masih terus membuang kesalahan sesekali.Salah satu masalahnya ialah apabila Kedai Microsoft hilang dari PC Windows 10 anda.

Cara Memperbaiki Kesalahan Pelanggaran Pengawas DPC di Windows 10

Ia boleh membuat kekecewaan apabila komputer anda menghidupkan semula komputer secara tiba-tiba semasa anda mengusahakan sesuatu. Yang paling teruk, ia bahkan tidak memberi anda peluang untuk menyimpan sebarang pekerjaan yang sedang berjalan. Selain itu, apabila anda melihat Skrin Biru dengan kod ralat 0x00000133, ini boleh menjadi situasi yang menakutkan.

Perbaiki - Masalah Pemacu Codec Audio IDT HD pada Windows 10

Microsoft mencuba yang terbaik semasa membuat Windows 10 kerana semua orang mempunyai banyak harapan daripadanya. Windows 10 lebih baik daripada pendahulunya dalam banyak cara, tetapi yang membuatnya tidak begitu berjaya adalah pepijat dan ralat. Windows 10 penuh dengan pepijat dan ralat. Dan tidak kira seberapa banyak Microsoft berusaha memperbaikinya dengan setiap kemas kini, beberapa yang baru selalu muncul entah dari mana.

Betulkan Ralat 0xc1900101 Semasa Mengemas kini Windows 10

Semasa menaik taraf Windows 10 pada PC dari versi sebelumnya atau bahkan edisi sebelumnya, anda mungkin mendapat ralat 0xc1900101 yang sangat biasa ini  . Biasanya, ralat ini muncul dan proses kemas kini terganggu, dan anda ketinggalan dengan versi Windows yang lebih lama. Sebab utama di sebalik  ralat 0xc1900101 Windows 10 ialah pemacu yang salah pada PC anda, Antivirus yang menyekat peningkatan, ruang yang tidak mencukupi pada PC, fail sistem yang rosak, atau yang lain.

Perbaiki penyemak imbas yang selamat tidak akan menyahpasang masalah

Adakah anda tidak dapat menyahpasang penyemak imbas selamat AVG dari komputer anda? Penyemak imbas selamat AVG percuma dengan antivirus AVG. Tetapi kadang-kadang apabila anda tidak memerlukannya pada peranti anda dan mencuba untuk menyahpasangnya dari komputer anda, ia tidak akan berlaku! Sekiranya anda mengalami masalah seperti ini di komputer anda, ikuti penyelesaian mudah ini, dan masalahnya akan dapat diselesaikan dalam masa yang singkat.

Betulkan Tidak ada rangkaian WiFi yang muncul di Windows 10

Sangat mengecewakan apabila anda ingin berhubung dengan rangkaian WiFi anda tetapi tiba-tiba tidak ada rangkaian WiFi yang muncul di komputer anda. Ramai pengguna Windows 10 melaporkan masalah ini. Sekarang, mungkin ada banyak sebab di sebalik dilema ini tetapi hampir dalam setiap kes, pemacu WiFi yang ketinggalan zaman dan kemas kini pemandu WiFi yang rosak adalah sebab utama yang harus dipersalahkan.

Cara Mengubah Pengguna Lalai Semasa Permulaan di Windows 10

Semasa menggunakan Windows 10, akaun pengguna yang dikendalikan oleh PC anda ditetapkan sebagai pengguna lalai. Ini secara automatik berlaku semasa anda memulakan PC Windows 10 anda. Walaupun ini adalah perkara biasa, berkali-kali anda mungkin membuat profil pengguna yang berasingan dan untuk sebab tertentu, PC anda sekarang, bermula dengan profil baru ini secara automatik.

Cara Melumpuhkan Atau Mengaktifkan Port USB Di Windows

Cara Melumpuhkan Atau Mengaktifkan Port USB Di Windows: - Pernah terfikir mengapa anda tidak dapat menyambungkan USB ke komputer sekolah anda? Atau pernah merasa jemu untuk memberitahu rakan anda betapa anda tidak mahu mereka menyambungkan USB mereka ke komputer riba anda? Sekiranya jawapan anda adalah ya untuk salah satu daripada dua soalan di atas, artikel ini sesuai untuk anda.

Betulkan: Log masuk dengan PIN tidak tersedia di Windows 10

Log masuk ke peranti anda dengan PIN empat digit adalah cara termudah untuk membuka kunci peranti Windows 10 anda, daripada memasukkan kata laluan besar setiap kali anda mahu log masuk. Tetapi sebilangan pengguna Windows 10 menghadapi masalah kerana mereka tidak dapat gunakan ciri log masuk ini. Sekiranya anda menghadapi masalah yang sama, jangan risau.

Kesalahan Rundingan Protokol TeamViewer Gagal Pada Pembaikan Windows 10

Sekiranya anda mencari perisian yang dapat membantu anda mengendalikan mesin lain dari jauh, berkongsi desktop anda dengan pengguna lain, memindahkan fail, atau berbual dengan pengguna secara bersamaan, anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan TeamViewer. Ini adalah salah satu perisian yang paling popular untuk kawalan jauh dan perkongsian desktop, dan juga membolehkan anda menjadi tuan rumah mesyuarat dalam talian, menghadiri persidangan web dan banyak lagi.

Betulkan- Ralat Skype 'Javascript diperlukan untuk masuk' di Windows 10

Skype adalah aplikasi yang sangat membantu untuk tidak hanya melakukan sembang video dengan rakan anda tetapi menggunakannya juga anda dapat menghubungi siapa saja di mana-mana nombor di seluruh dunia. Ciri-ciri hebat ini menjadikan ini bahagian penting dalam kehidupan kita. Semasa menggunakan Skype di Internet Explorer , kadang-kadang anda mungkin melihat mesej ralat " Javascript diperlukan untuk masuk ".

Windows Shell Umum DLL Telah Berhenti Mengendalikan Ralat pada Windows 10 Betulkan

Masalah yang sangat biasa berlaku pada Windows 10 ialah Kesalahan Windows Shell Umum Telah Berhenti Berfungsi . Mungkin terdapat beberapa sebab masalah ini muncul di PC anda, tetapi biasanya dikaitkan dengan pemacu audio dan pad sentuh. Dalam beberapa keadaan, ralat ini mungkin muncul buat sementara waktu dan mulakan semula mudah dapat menyelesaikan masalah untuk anda, tetapi sekiranya ia telah mengganggu anda, berikut adalah beberapa penyelesaian untuk anda perhatikan.

Cara menukar saiz Ikon Desktop pada Windows 10

Setiap pengguna mempunyai beberapa atau lebih fail, folder atau aplikasi yang sering digunakan oleh mereka. Ikon desktop memudahkan pengguna membukanya tanpa perlu mencari-cari di menu tetingkap dan menjimatkan masa mereka. Ikon ini adalah jalan pintas untuk membuka sebarang fail, folder atau aplikasi secara langsung.

Tetap Terhubung ke Internet dalam mod Tidur Windows 10

Adakah anda menyedari bahawa rangkaian terputus ketika PC Windows anda dalam mod tidur? Nah, itu senario biasa. Namun, ada kalanya anda mahu sambungan rangkaian aktif walaupun PC dalam mod tidur. Jadi, bagaimana anda mengkonfigurasi PC Windows 10 anda untuk mengelakkan pemutusan rangkaian semasa mod tidur?

Perbaiki Rujukan A dikembalikan dari pelayan pada Windows 10

Pengguna telah melaporkan kesalahan semasa cuba memasang program baru, mengemas kini pemacu, memasang semula OS, dll. Kesalahannya adalah:Rujukan dikembalikan dari pelayan.Kesalahan ini akan menghalang pemasangan dan hanya memulakan semula sistem tidak akan membantu.SebabWalaupun penyebab sebenarnya tidak diketahui, alasannya mungkin kemas kini Windows.