Kategori «Panduan»

Betulkan MTP Tidak Berfungsi di Windows 10

MTP atau Media Transfer Protocol membolehkan anda memindahkan fail multimedia ke dan ke peranti mudah alih dan PC Android. Tetapi kadang-kadang, MTP tidak akan berfungsi. Terdapat pelbagai cara di mana masalah MTP dapat muncul dan menyebabkan MTP tidak berfungsi di Windows 10 .Kadang kala, telefon bimbit mungkin tidak dapat membuat sebarang bentuk sambungan, kadangkala MTP tidak akan berfungsi walaupun sambungan antara telefon dan PC berjaya dibuat.

Betulkan Pemasang Windows yang Tidak Berfungsi di Windows 10

Pernah terfikir bagaimana anda boleh memasang ciri atau aplikasi di Windows? Nah, ini adalah perkhidmatan Windows Installer yang berada di belakang semua pemasangan anda. Tetapi, kadang-kadang terdedah kepada kerosakan, sehingga menyebabkan ralat semasa memasang aplikasi.Sekiranya Windows Installer berhenti secara tiba-tiba, proses pemasangan atau peningkatan aplikasi anda akan terhenti di pertengahan jalan.

Betulkan Skype Mikrofon Tidak Berfungsi di Windows 10

Skype adalah sembang video dan perisian video terbaik untuk Windows. Terdapat berjuta-juta orang yang menggunakan Skype di komputer Windows mereka untuk membuat panggilan video kepada rakan, saudara, rakan sekerja dan lain-lain. Skype adalah perisian yang hebat tetapi kadangkala mikrofon tidak berfungsi di dalamnya dan tanpa sambungan mikrofon, tidak ada gunanya video panggil.

Perbaiki: File Explorer terhempas pada klik kanan Windows 10

Sekiranya Penjelajah Fail membeku atau hancur di komputer anda dan anda tertanya-tanya apa yang harus dilakukan, ikuti perbaikan artikel ini dan masalahnya akan dapat diselesaikan dalam masa yang singkat. Tetapi sebelum beralih ke penyelesaian utama, anda harus mencari jalan keluar terlebih dahulu untuk mencuba beberapa penyelesaian yang lebih mudah untuk masalah anda-Penyelesaian Awal -1.

Penyesuai Foto Terbaik 12 untuk Windows 10

Imej adalah aspek penting dalam setiap perniagaan dalam talian hari ini kerana ia memberikan kesan visual. Mempunyai gambar yang segar dan bersaiz tepat untuk blog atau laman web anda menjadi keutamaan hari ini. Foto berkualiti tinggi meningkatkan penampilan keseluruhan blog, artikel, atau untuk apa sahaja, kandungan laman web apa pun dengan kesan segera.

Betulkan: Ralat Pemasang NVIDIA gagal dalam Windows 10

Beberapa pengguna NVIDIA melaporkan tentang menghadapi masalah ketika mereka berusaha untuk menaik taraf pemacu NVIDIA mereka di komputer mereka. Proses naik taraf tidak selesai, menyebabkan mesej ralat menyatakan - " Pemasang NVIDIA gagal ". Ini biasanya berlaku kerana pemacu lama / tidak serasi dipasang di komputer pengguna.

Betulkan Nota Melekit yang tidak berfungsi pada Windows 10

Sticky Notes sangat berguna ketika mengambil nota dengan cepat atau menetapkan peringatan untuk melakukan sesuatu kemudian. Tetapi kadangkala Sticky Notes dapat menjadikan hidup anda lebih sukar kerana pelbagai bug dan gangguan. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan cara memperbaiki sebahagian besar jenis masalah Sticky Notes ini .

Betulkan Audio / Bunyi Muncul di Windows 10

Banyak pengguna Windows 10 dan 7 telah mula melaporkan insiden bunyi pop yang muncul dari peranti output audio, jika anda menghadapi masalah yang sama jangan khawatir, masalah ini dapat diperbaiki dengan mudah. Tertanya-tanya Bagaimana Memperbaikinya? Berikut adalah penyelesaian mudah untuk masalah pemunculan audio windows 10 ini.

Cara Memperbaiki Suara Keretakan Pembesar Suara Laptop di Windows 10

Kelantangan pembesar suara Windows 10 PC anda memainkan peranan penting dalam aktiviti seharian anda, seperti mendengar muzik, fail audio, laman video, membuat visual, dan banyak lagi. Anda hanya mahu ia berfungsi dengan baik pada masa yang sama. Tetapi, walaupun kawalan kelantangan disertakan dengan masalahnya, misalnya, anda mungkin tiba-tiba mendengar suara berderak atau suara penyimpangan latar belakang yang menjengkelkan.

Betulkan Tidak ada suara pada video YouTube di Windows 10 PC

Sangat mengecewakan jika anda mahu menstrim video di YouTube tetapi tidak ada suara di YouTube. Sekiranya anda menghadapi masalah ini, anda tidak bersendirian. Sebilangan besar pengguna Windows 10 mengadu masalah yang sama. Masalah 'Tidak ada suara di YouTube' ini boleh berlaku kerana pemacu bunyi yang salah atau mungkin disebabkan oleh pemain Adobe Flash yang ketinggalan zaman.

Cara Menetapkan Perkaitan untuk aplikasi di windows 10

Cara Menetapkan Perkaitan untuk aplikasi pada windows 10:- Tidak menjadi masalah sama ada anda mempunyai pemproses single-core atau multi-core. Yang penting adalah bagaimana anda mengatur program anda sedemikian rupa sehingga penggunaan pemproses sentiasa efisien. Mari kita ambil kes pemproses kami quad-core.

18 Alternatif Connectify Percuma untuk PC Windows

18 Alternatif Percuma untuk Menghubungkan : - Tidak ada pengenalan yang diperlukan untuk perisian perkongsian internet maya yang paling popular, Connectify untuk PC Windows. Ini bukan hanya membolehkan anda berkongsi sambungan internet anda dengan mudah di beberapa peranti (telefon pintar, tablet dll) dengan menghidupkan komputer anda ke penghala WiFi, tetapi juga menawarkan banyak ciri lanjutan seperti, Perkongsian Fail, Penghantaran dan banyak lagi.

Betulkan Perkhidmatan Audio Tidak Memberi Balasan di Windows 10

Sekiranya anda menggunakan windows 10 dan anda telah menerima mesej ralat ini dengan mengatakan Perkhidmatan Audio Tidak Menjawab, maka anda tidak perlu risau kerana dalam artikel ini saya telah mengumpulkan 100% cara kerja untuk memperbaiki masalah Perkhidmatan Audio Tidak Menanggapi.Betulkan 1 - Menggunakan pengurus perkhidmatan1.

Betulkan kekunci Alt Tab yang tidak berfungsi di windows 10

Gabungan dua butang papan kekunci alt + tab sangat berguna untuk bertukar antara beberapa tab terbuka di windows 10 dengan mudah. Ramai pengguna menghadapi masalah ini dan berikut adalah beberapa pembaikan cepat.Betulkan-1 Ubahsuai Registry-Ubah suai pendaftaran mengikuti langkah-langkah mudah ini dan masalahnya akan dapat diselesaikan dalam masa yang singkat.

Betulkan: Pemasangan Gagal dalam Ralat Fasa Boot Pertama

Sekiranya anda menghadapi 'Pemasangan Gagal dalam Kesalahan Fasa Boot Pertama' semasa anda cuba memasang Windows 10 atau cuba mengemas kini Windows yang ada, anda tidak sendirian. Sebilangan besar pengguna Windows 10 melaporkan untuk menghadapi masalah yang sama. Sekiranya anda melihat mesej ini di komputer anda, pemasangan Windows di komputer anda akan dihentikan dengan mesej "Kami tidak dapat memasang Windows 10".

Cara Menutup PC Windows 10 Tanpa Mengemas kini

Kemas kini Windows 10 memastikan sistem dan keselamatan anda tetap terkini, dengan kemas kini ciri sekali-sekala. Walau bagaimanapun, perkara benar-benar dapat membuat anda gugup, apabila Windows mula memaksa anda mengemas kini ketika anda ingin mematikan atau menghidupkan semula PC anda. Mungkin anda ingin mengemas kini kemudian, tetapi anda tidak mempunyai pilihan selain mengklik Kemas kini dan Matikan atau Kemas kini dan Mulakan semula.

Betulkan- Kod Ralat 0xc000000d pada Windows 10

Adakah anda melihat kod ralat 0xc000000d semasa boot komputer Windows 10 anda? Sekiranya anda melihat kod ralat maka ada masalah dengan pemacu boot Windows. Jangan risau, anda boleh menyelesaikan masalah ini dengan mudah dengan membina semula Boot Configuration Da ta (BCD). Ikuti pembetulan ini di mana anda harus melaksanakan beberapa perintah dan masalahnya akan selesai dalam masa yang singkat.

Betulkan: Perkhidmatan Dasar Diagnostik tidak menjalankan ralat pada Windows 10

Beberapa pengguna Windows 10 melaporkan tentang masalah di forum mengenai proses penyelesaian masalah penyesuai rangkaian di komputer mereka. Penyelesai masalah di komputer mereka mengesan ralat yang disebut " Diagnostics Policy Service tidak berjalan ". Sekarang, jika anda menghadapi masalah yang sama dan anda cuba mencari jalan keluar untuk masalah anda, anda berada di tempat yang tepat.

Betulkan Ctrl Alt Del yang tidak berfungsi pada Windows 10 (Selesai)

CTRL + ALT + DEL digunakan untuk membuka tetingkap pilihan Keselamatan. Pilihan di halaman membolehkan pengguna menukar kata laluan, log keluar, mematikan, atau menghidupkan semula sistem, dan mengakses Pengurus Tugas. Semua pilihan ini tersedia di sistem sebaliknya, tetapi tujuan tetingkap pilihan Keselamatan adalah untuk mengakses pilihan kecemasan ini apabila komputer membeku dan tidak ada yang lain yang berfungsi.

Cara menyelesaikan pemacu DVD / CD tidak dikesan di Windows 10

Pada zaman moden ini, peranti penyimpanan bertambah baik dari hari ke hari dan teknologi menyimpan data. Pada zaman ini penggunaan CD / DVD semakin menurun dari hari ke hari kerana kapasiti ruang yang rendah, kelajuan pemprosesan memori yang rendah dan banyak lagi kekurangan. Tetapi apabila anda akan memasang fail persediaan untuk beberapa perkakasan atau anda ingin memainkan filem Blu-ray, pemacu DVD di komputer anda menjadi bahagian penting dalam proses ini.

16 Perisian Animasi Papan Tulis Terbaik

Kita semua suka menonton animasi papan putih di YouTube, persembahan bermaklumat, atau iklan TV. Animasi ini digunakan di berbagai industri terutama kerana cara penyampaian dan penyampaian mesej kepada penonton dengan cara yang betul. Walau bagaimanapun, ada banyak kesakitan yang diperlukan untuk membuat persembahan animasi yang menakjubkan.

10 Perisian Reka Bentuk Kereta Terbaik untuk PC

Sama ada anda seorang pereka atau jurutera, perisian CAD adalah perkara yang anda perlukan untuk mengembangkan model 3D dengan penuh kesungguhan. Begitu juga, anda memerlukan perisian CAD untuk merancang automotif. Program perisian ini membantu anda membuat cetak biru dokumen pembinaan, mencari idea reka bentuk, atau membayangkan konsep menggunakan penggambaran fotorealistik dan bertindak bagaimana reka bentuk berfungsi dalam kenyataan.

Betulkan DVD yang tidak dimainkan di Windows 10

Microsoft sentiasa berusaha menjadikan Windows mesra pengguna dalam setiap aspek. Windows 10 adalah contoh yang jelas. Ia memiliki banyak fitur baru, bersama dengan ciri lama dengan tweak. Tetapi mereka juga telah membuang beberapa ciri daripadanya. Sekiranya anda pernah memainkan DVD di Windows 7 atau Windows 8 / 8.

Cara Menetapkan Windows 10 ke Mod Tidak Pernah Tidur

Dalam mod tidur, PC menuju ke keadaan penggunaan kuasa rendah, matikan paparan dan pergi ke mod yang dikenali sebagai mod tidur. Anda boleh menyambung semula kerja di PC atau menghidupkan komputer dengan menekan sebarang kekunci atau tetikus anda. Biasanya masa lalai ketika PC masuk ke mod tidur ditetapkan hingga 15 minit.

Betulkan pembekuan Windows 1903 pada 60-70% pada Windows 10

Windows telah melancarkan Windows Update 1903 dengan banyak ciri baru pada 21 Mei 2019. Tetapi ramai pengguna belum menerima kemas kini, dan ketika mereka berusaha untuk mengemas kini Windows mereka, mereka terjebak pada tahap 60-70%. Sekiranya anda menghadapi masalah yang sama dan mencari jalan keluar untuk masalah anda, anda berada di tempat yang tepat.

Betulkan: Ralat menyalin fail atau folder: Ralat yang tidak ditentukan pada Windows 10

Menyalin dan menampal fail atau folder dari satu pemacu ke pemacu yang lain adalah proses yang paling mudah dan bebas ralat di Windows 10. Tetapi setelah menerima kemas kini utama Windows 10 di komputer mereka, pengguna mengalami masalah pelik mengenai pemindahan fail / folder di komputer mereka. Ketika mereka cuba menyalin-menampal fail atau folder dari satu drive ke drive lain, mereka terjebak dengan mesej ralat yang mengatakan " Ralat Menyalin fail atau folder: Ralat tidak ditentukan.

Betulkan: Papan Kekunci Pada Skrin tidak berfungsi pada Windows 10

Papan Kekunci Pada Skrin adalah salah satu ciri Kemudahan Akses pada Windows 10. Sekiranya anda menggunakan Papan Kekunci Layar dan anda menghadapi beberapa masalah dengan papan kekunci Layar - anda berada di tempat yang betul. Sebelum mencari penyelesaian utama, anda boleh mencuba penyelesaian awal yang dapat menyelesaikan masalah anda dengan usaha yang minimum.

Fix- Device Manager disekat oleh pentadbir di Windows 10

Device Manager adalah program utiliti untuk menguruskan semua peranti anda di komputer anda dari satu tempat. Sekiranya anda tidak dapat mengakses Pengurus Peranti di komputer anda kerana disekat oleh pentadbir, ikuti langkah mudah ini dan anda akan menggunakan pengurus peranti sekali lagi.Tetapi sebelum meneruskan perbaikan utama, kami sangat menyarankan anda membuat titik pemulihan untuk sistem anda.

Kesalahan Kematian VIDEO TDR BSOD Skrin Biru Biru

Tidak ada seorang pun dalam mimpi paling liar mereka yang dapat memikirkan BSOD (Blue Screen of Death) yang mempengaruhi sistem Windows mereka. Ini adalah salah satu kesilapan yang paling ditakuti dan kadang-kadang berakhir sistem anda. Salah satu kesalahan tersebut ialah Ralat Skrin Kematian Biru " VIDEO_TDR_FAILURE " pada Windows 10.

Cara Meningkatkan Ram Video Khusus pada Windows 10

RAM video atau kad grafik tidak diragukan lagi merupakan komponen perkakasan paling kritikal yang memberi kesan pada prestasi keseluruhan PC anda. Sekiranya anda mempunyai kad grafik standard dengan kemampuan yang tidak begitu banyak, anda mungkin tidak dapat memainkan permainan terbaru atau mengakses aplikasi terbaru.

Modul yang ditentukan Tidak dapat dijumpai Ralat USB: Windows 10

Modul yang ditentukan tidak dapat dijumpai adalah ralat menjengkelkan yang berkaitan dengan pemacu denyar USB. Ini menghalang anda daripada mengakses fail anda. Biasanya muncul ketika anda mencuba memasukkan pemacu USB ke PC anda atau ketika anda baru memulakan PC anda dan peranti USB sudah disambungkan ke komputer anda.

Betulkan ralat skrin biru Wdf01000.sys di Windows 10

Ramai pengguna telah melaporkan ralat skrin biru Wdf01000.sys semasa cuba memasang atau menjalankan program. Kesalahan juga berlaku semasa cuba memuatkan pemacu tertentu.SebabWdf01000 bermaksud Windows Driver Framework 01000 dan berlaku apabila perkakasan atau perisian baru sedang dipasang di dalam sistem.

Selesaikan masalah penutupan Windows 10

Sekiranya anda menghadapi masalah mematikan komputer (seperti jika ia ditutup secara rawak atau memerlukan masa yang lama untuk dimatikan) dan anda mencari jalan keluar, pembaikan ini pasti akan membantu anda. Masalah ini biasanya berlaku kerana tetapan kuasa sistem anda yang salah. Mengubah tetapan akan menyelesaikan masalahnya.

Betulkan: Tidak dapat mencetak fail pdf dari Adobe Acrobat Reader

Sebilangan pengguna Windows 10 mengalami kesukaran untuk mencetak fail pdf terus dari Adobe Acrobat Reader . Sekarang, jika anda mengalami masalah yang sama, anda tidak perlu risau. Biasanya format fail yang salah atau pemacu pencetak yang tidak serasi adalah sebab utama masalah ini. Ikuti perbaikan ini untuk memperbaiki ralat ini di komputer anda.

Selesaikan tanda Kelabu X Pada Beberapa Masalah Ikon Desktop Di Windows 10

Pernahkah anda melihat tanda hijau pada aplikasi, fail dan folder di desktop anda dalam versi Windows 10 terkini? Nah, tanda hijau pada aplikasi, fail, atau folder menandakan bahawa ia diselaraskan dengan OneDrive. Namun, orang-orang yang terlambat juga memperhatikan warna abu-abu pada fail, folder dan aplikasi sebagai gantinya, menyebabkan mereka bimbang.

10 Pelayan DNS Sumber Terbuka Percuma Terbaik yang boleh anda pilih

10 Pelayan DNS Terbaik Yang Percuma Dan Umum: - Seperti yang kita ketahui, DNS bermaksud Sistem Nama Domain. Ini adalah tugas pelayan DNS untuk menerjemahkan alamat laman web yang anda masukkan dalam bahasa manusia ke alamat IP berangka sehingga memenuhi syarat sebagai bahasa komputer. Akan lebih mudah jika anda memasukkan alamat IP berangka yang difahami komputer ke dalam bar URL.

11 Alat Peretasan wifi percuma terbaik untuk mendapatkan akses ke wifi percuma di sekitar

Peretasan dan akibatnya: -  Peretasan disukai dan tidak sah di hampir semua negara di seluruh dunia dan tidak boleh dilakukan untuk tujuan haram.Catatan: Artikel ini hanya untuk tujuan pendidikan dan harus digunakan untuk mencari dan memperbaiki kerentanan dalam rangkaian anda sendiri. Dalam keadaan apa pun, sekiranya anda menggunakan program ini untuk mendapatkan akses haram ke rangkaian wayarles lain.

Perbaiki Kedai Windows yang Hilang di Windows 10 (diselesaikan)

Kedai Windows Microsoft adalah aplikasi yang sangat berguna untuk semua peranti Windows. Mungkin tidak berjaya seperti Play Store Google atau App Store Apple. Tetapi, ia menjalankan tugasnya dengan cukup baik.Akhir-akhir ini, pengguna Windows menghadapi masalah dengan aplikasi Windows Store. Masalahnya nampaknya muncul setelah memasang kemas kini Windows, di mana ikon Windows Store tidak dapat dilihat.

Betulkan kod ralat Netflix U7363-1261-8004B82E di windows 10

Netflix nampaknya telah mengambil alih pasaran dan berada di kedudukan lebih tinggi daripada pesaingnya. Hebatnya aplikasi, tidak ada yang sempurna. Pengguna telah melaporkan kesalahan dengannya. Satu kesalahan yang diketahui bagi pengguna Windows ialah:Kod ralat Netflix U7363-1261-8004B82ESebabKesalahannya tidak khusus untuk Netflix tetapi untuk sistem Windows.

USB terus memutuskan dan menyambungkan semula masalah pada Windows 10

Adakah peranti USB terputus dan menyambung semula secara automatik pada peranti Windows 10 anda? Sekiranya anda tertanya-tanya apa yang harus dilakukan dalam situasi ini, tidak perlu risau lagi. Cubalah kaedah penyelesaian yang lebih mudah ini terlebih dahulu dan periksa sama ada ia menawarkan penyelesaian mudah, jika tidak, cari jalan penyelesaian utama.

Betulkan Windows 10 yang tersekat pada Menyiapkan Pilihan Keselamatan (Selesai)

Microsoft telah meningkatkan sistem operasinya dengan setiap versi pelancaran dan setiap kemas kini yang dikeluarkannya. Walau bagaimanapun, adalah fakta yang diketahui bahawa versi semasa jauh dari sempurna. Gantung dan pembekuan jarang berlaku, tetapi masih menjadi masalah. Kadang-kadang, kita dapat menunggu sistem kembali hidup, dan dalam situasi lain, kita terpaksa mematikannya dan menghidupkannya semula.

Betulkan Mfplat.dll yang hilang pada Windows 10

Walaupun kemas kini Windows diketahui dapat menyelesaikan banyak masalah yang diketahui dengan sistem Windows, kadang-kadang, ia mengacaukan struktur dan fail sistem yang ada dan menyebabkan masalah baru. Salah satu kes tersebut adalah dengan kesalahan berikut:Mfplat.dll hilang pada Windows 10Kesalahan ini muncul semasa cuba bermain permainan atau aplikasi intensif grafik seperti PLEX.

Selesaikan Masalah Laptop Tidak Akan Dihentikan Pada Windows 10

Cara Memperbaiki Laptop Tidak Akan Mematikan Masalah Pada Windows 10: - Adakah anda sering menunggu berjam-jam sehingga komputer riba ditutup? Adakah anda sering perlu menekan butang kuasa untuk mematikan komputer riba anda kerana ia tidak dapat ditutup sendiri? Memaksa komputer riba anda dimatikan dengan menekan lama butang kuasa boleh menyebabkan sistem fail rosak dan boleh menyebabkan sejumlah masalah.

Fix System mengesan kelebihan buffer berasaskan timbunan dalam masalah aplikasi ini di Windows 10

Apabila program tertentu menulis sejumlah besar data dalam penyangga tumpukan tertentu, lebih banyak daripada memori yang ditumpukan kepada timbunan, penyangga berasaskan timbunan akan dilebihi kerana kekurangan memori dan menyebabkan kesalahan yang mematikan. Sekiranya anda melihat mesej ralat ini, " Sistem mengesan kelebihan buffer berdasarkan tumpukan dalam aplikasi ini " di komputer anda, ikuti sahaja penyelesaian mudah ini dan masalahnya akan dapat diselesaikan dengan mudah.

Betulkan Windows 10 tidak mempunyai profil rangkaian untuk ralat peranti ini

Beberapa peranti seperti pembesar suara dan pencetak menggunakan rangkaian sistem dan dengan itu kesambungannya menjangkakan profil rangkaian tertentu akan ada di sistem. Sekiranya sistem tidak mempunyai profil rangkaian yang diperlukan, pengguna akan mendapat ralat berikut semasa cuba menyambungkan sistem ke peranti:Windows tidak mempunyai profil rangkaian untuk ralat peranti ini.

Masalah Penyambungan Pelayan Aplikasi Xbox Disekat

Sekiranya anda peminat Xbox, kemungkinan besar, anda sudah tentu akan memainkan permainan Xbox kegemaran anda di PC Windows 10 anda. Microsoft memungkinkannya dengan menawarkan ciri streaming Windows 10 Xbox dalam sistem Windows 10. Dengan ciri streaming permainan, anda boleh memainkan permainan Xbox One dari lokasi terpencil melalui konsol Xbox One di mana-mana komputer yang berjalan di Windows 10.

20 Perisian dan Perisian Statistik Terbaik

Sama ada anda berminat dengan perniagaan atau akademik, statistik adalah salah satu aspek penting yang menjadikan analisis data menjadi aspek penting. Ini adalah trend baru yang menjadikan setiap syarikat sibuk hari ini kerana ini membantu mereka memahami harapan pelanggan sambil memastikan program berkualiti berdasarkan data pada masa yang sama.

Ralat Kelas Tidak Berdaftar di Windows 10

Windows telah berusaha untuk memperbaiki kekurangannya dengan setiap versi dan kemas kini serentak. Mereka membaca maklum balas umum yang diberikan melalui forum mereka dan memperbaikinya dengan setiap kemas kini, memperbaiki sebahagian besar masalah yang diketahui. Walau bagaimanapun, sementara banyak di antaranya masih belum dapat diselesaikan, beberapa di antaranya dibina dan kita hanya perlu belajar menangani mereka.

Betulkan: Kod Ralat Kemas kini Windows: 0x800f0922

Beberapa pengguna Windows 10 menghadapi masalah ketika mereka cuba mengemas kini peranti Windows 10 mereka. Menurut mereka, Windows 10 Update semakin terhenti menunjukkan kod ralat di komputer mereka. Sekiranya anda berada dalam keadaan yang sama, jangan risau. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan ' Kod Ralat Pembaruan Windows: 0x800f0922 '.

19 Alat Percuma Terbaik untuk Membuat Carta Alir

19 Perisian Percuma Terbaik untuk Carta Alir : - Terjebak dengan projek kuliah atau persembahan pejabat? Anda tahu bahawa carta alir akan menjadi penyelesaian terbaik dan anda juga mempunyai rangka tindakan dalam fikiran anda, tetapi satu-satunya perkara yang anda perlukan sekarang ialah perisian Flowchart yang baik yang dapat membantu anda menyelesaikan tugas anda dengan berkesan.

Betulkan Ralat semasa membuka fail untuk menulis pada Windows 10

Terdapat 2 cara memasang aplikasi di Windows 10. Salah satunya adalah melalui kedai Windows dan yang lain melalui laman web pengeluar. Semasa memasang aplikasi dari yang terakhir, pengguna telah melaporkan kesalahan berikut:Ralat semasa membuka fail untuk ditulisKesalahan ini biasa berlaku semasa memasang aplikasi seperti VLC, Notepad ++, GlassWire, dll.

Cara Memperbaiki Skrin Hitam Semasa Bermain di Windows 10

Adakah skrin Hitam semasa permainan banyak mengganggu anda akhir-akhir ini? Jangan risau; ia adalah masalah yang biasa dihadapi oleh banyak pemain secara berkala. Sebelum kita meneroka apa yang menyebabkan skrin hitam semasa bermain dan bagaimana memperbaikinya, mari kita fahami apa sebenarnya masalah ini.

Betulkan Ethernet Tidak Berfungsi di Windows 10

Adakah Ethernet anda tidak berfungsi di Windows 10 semasa anda cuba mengakses internet? Baiklah, ini adalah masalah yang mungkin berlaku secara tidak langsung, dan mengganggu penyambungan internet anda. Mungkin ada beberapa sebab di sebalik masalah dengan ethernet tidak berfungsi pada PC anda. Masalah dengan kabel ethernet, masalah port, masalah pemacu ethernet, atau beberapa tetapan Windows dalaman boleh menjadi sebab mengapa ethernet anda tidak berfungsi di Windows 10.

Cara membuang Mula: ms-resource: AppName / Text dari menu Mula

Banyak pengguna windows 10 melaporkan bahawa terdapat entri di menu permulaan di windows 10 bernama  ms-resource: AppName / Text. Banyak pengguna windows 10 keliru mengenainya dan tidak tahu mengenai entri ini. Entri ini kelihatan seperti jejak aplikasi Microsoft.Windows.HolographicFirstRun windows 10 yang tidak dapat dikeluarkan dalam kemas kini windows 10.

Cara Memeriksa Spesifikasi Kad Grafik Pada PC Windows 10 Anda

Semua yang anda dapat lihat di komputer anda disebabkan oleh Kad Grafik atau kad Video dalam sistem anda. Juga dikenali sebagai penyesuai Paparan, kad, dalam hubungannya dengan papan induk komputer anda menghasilkan gambar untuk dipaparkan. Tidak perlu dinyatakan betapa pentingnya.Oleh itu, agar kad Grafik berfungsi dengan baik setiap masa, kita perlu memeriksa pemacu terkini secara berkala.

51 Petua dan Trik Windows 10 yang Cemerlang Sejauh ini

Jadi, Tanpa ada maklumat lagi yang tidak berguna, berikut adalah senarai trik rahsia 10 tingkap untuk anda.Baca Juga: 101 Trik Komputer Tersembunyi Terbaik yang belum anda ketahuiAnda boleh membuka komputer saya Dengan menekan kekunci Windows + EGunakan pintasan papan kekunci Windows 10 baruWalaupun Windows 10 adalah versi Windows yang ditingkatkan, banyak pintasan papan kekunci telah disimpan dari versi sebelumnya, tetapi jalan pintas baru tertentu yang khusus untuk ciri Windows 10 ditambahkan.

SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER masalah dalam pembaikan Mozilla Firefox

Adakah anda melihat kod ralat ' SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER ' di tetingkap Firefox ? Sekiranya anda melihat ralat ini, maka anda tidak dapat mengakses laman web mana pun menggunakan Firefox, kecuali anda menyelesaikan masalah ini. Penyebab utama di sebalik masalah ini ialah sijil root security.enterprises , yang apabila dilumpuhkan menyebabkan masalah ini.

Betulkan: Aplikasi Telefon anda tidak berfungsi pada Windows 10

Beberapa pengguna Windows 10 mengeluh tentang masalah dengan aplikasi Telefon Anda pada Windows 10. Menurut mereka, ciri pemberitahuan serta proses penyegerakan automatik tidak berfungsi di komputer mereka. Sekiranya anda menghadapi masalah serupa dengan Telefon Anda , jangan risau. Cukup ikuti penyelesaian ini di komputer anda dan masalahnya tidak akan selesai dalam masa yang singkat.

Betulkan Percubaan pelaksanaan skrin biru memori NoExecute di Windows 10

Kesalahan Skrin Kematian Biru selalu menjadi kengerian bagi pengguna Windows. Mereka mematikan sistem dengan serta-merta dan pengguna mungkin kehilangan semua data yang belum disimpan. Kadang-kadang, ia sangat sukar untuk diselesaikan, terutama jika berlaku dalam beberapa saat boot sistem.Salah satu kesalahan BSoD yang diketahui ialah ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY .

Betulkan Windows 10 Taskbar Tidak Menyembunyikan

Kadang kala anda menonton video atau bermain permainan dalam mod skrin penuh tetapi bar tugas tidak menyembunyikan apa yang anda lakukan. Masalah ini biasa berlaku di Windows dan banyak pengguna menghadapi perkara ini tetapi tidak tahu bagaimana untuk menyingkirkannya. Kami telah menemui kaedah ini dengan mana anda dapat menyembunyikan bar tugas anda semasa bermain permainan atau menonton filem di PC anda.

Cara Bermain Tayangan Tayangan Gambar di Windows 10 dari folder

Pilihan tayangan gambar sebelumnya dilancarkan dengan Windows ME, di mana anda boleh memainkan tayangan slaid gambar yang disimpan dalam folder Gambar Saya. Walau bagaimanapun, Windows 10 telah mengubah banyak perkara dan sekarang ini membolehkan anda memainkan tayangan gambar melalui File Explorer. Perkara yang menarik untuk dilakukan, terutama bagi mereka yang ingin melihat gambar dalam tayangan slaid.

Betulkan- Tetikus menatal secara automatik di Windows 10

Butang tatal tetikus berfungsi dengan sangat cekap untuk menatal halaman web atau dokumen yang panjang. Ia berfungsi sebagai butang ketiga pada masa permainan juga. Tetapi apabila butang tatal tetikus mula menatal tanpa batas, ia menjadi mimpi buruk bagi pengguna untuk menggunakan tetikus dengan betul.

Cara Menghapus Sejarah Akses Pantas Di Windows 10

Cara Menghapus Sejarah Akses Pantas Di Windows 10: - Fitur yang sangat berguna yang disertakan dengan Windows 10 yang baru adalah ciri Akses Pantas . Akses Pantas menyimpan semua fail dan folder yang sering digunakan, sehingga pengguna dapat mengakses fail dan folder tersebut dengan mudah pada saat mereka ingin menggunakannya.

14 Perisian Penghilang Bar Alat Percuma Terbaik

14 Perisian Penghilang Bar Alat Percuma: - Adakah anda baru-baru ini memasang perisian dan sekarang anda melihat bar alat pada penyemak imbas anda entah dari mana? Nah, itu sangat biasa dengan muat turun perisian pada masa ini yang disertakan dengan beberapa atau pemasangan tambahan lain yang menjejaskan PC anda.

Betulkan- Kod ralat 0x8024402F pada Windows 10

Anda mungkin menghadapi Kod ralat- 0x8024402F  semasa mengemas kini Windows 10. Kesalahan ini biasanya berlaku apabila terdapat beberapa fail kemas kini yang rosak terdapat dalam sistem. Tanpa menangani masalah tersebut, Kemas kini Windows tidak akan berfungsi seperti biasa di komputer anda.Untuk menyelesaikan masalah, ikuti penyelesaian ini di komputer anda-Fix-1 Padam folder SoftwareDistribution dalam Safe mode-Memadamkan folder SoftwareDistribuiton dalam mod Selamat akan menyelesaikan masalah ini.

Betulkan Ralat Kematian Skrin Biru SYNTP.SYS di Windows 10

Kesalahan SYNTP.SYS Blue Screen of Death biasanya berlaku beberapa ketika selepas pengguna log masuk ke sistem. Oleh itu, kami dapat menyelesaikan masalah setelah log masuk ke sistem.Ralat Skrin Kematian Kematian Biru SYNTP.SYS di WindowsApakah fail SYNTP.SYS?Seperti yang disarankan oleh peluasan fail, SYNTP.

Betulkan Penjelajah fail Terjebak Mengusahakannya di Windows 10

Ramai pengguna mengadu bahawa ketika mereka membuka penjelajah fail, ia tergantung di sana selama beberapa saat dan bahkan selama beberapa minit menunjukkan mesej Bekerja di atasnya . Pengguna yang bahkan menggunakan OSD SSD juga mengeluh mengenai masalah ini.Tetapi, berita baiknya adalah bahawa ini dapat diperbaiki dengan mudah.

Cara menukar nama pencetak di windows 10

Seorang pengguna bertanya di bahagian komen di blog ini mengenai cara menukar nama pencetak pada windows 10. Saya memberi anda langkah-langkah untuk menukar nama pencetak di windows 10 sesuai keinginan anda. Biasanya, nama pencetak lalai cenderung mengelirukan pengguna dan pengguna ingin menamakannya menjadi nama yang lebih mudah dikenali.

Cara Memindahkan Fail Dari Aplikasi BlueStacks ke PC Windows 10

Semasa mencari emulator Android, pilihan pertama bagi kebanyakan kita masih merupakan BlueStacks. Ia terkenal dengan antara muka yang mesra pengguna dan cara yang membolehkan anda memasang aplikasi Android, bermain dan melihatnya dengan lancar di PC Windows anda.Tetapi mungkin ada beberapa ciri BlueStacks yang masih belum anda percayai.

Cara Memperbaiki Gagal - Kesalahan Muat Turun yang Disekat Di Google Chrome

Sering kali anda menyedari bahawa semasa memuat turun fail di Google Chrome anda, muat turun gagal dan disekat. Ini memaparkan pesan di sebelah unduhan sebagai "Gagal - Dicekal". Nah, ini adalah masalah biasa yang disebabkan oleh tetapan keselamatan yang menyekat muat turun secara automatik.Kesalahan ini tidak hanya dialami di Chrome, tetapi juga dengan penyemak imbas lain seperti Microsoft Edge, Internet Explorer, dan Mozilla Firefox.

Kursor Tetikus tidak dapat dilihat pada Windows 10

Sebilangan besar pengguna sistem operasi windows 10 telah melaporkan bahawa kursor tetikus tidak ada dan telah hilang pada windows 10 PC. Ini adalah masalah yang cukup menjengkelkan dan bagi sistem Operasi yang menjadi popular hanya kerana antara muka pengguna Grafik, kekurangan bahagian GUI yang paling penting iaitu tetikus menjadikannya sukar untuk menggunakan PC.

Cara membetulkan Ralat 0xc00d36cb pada Windows 10

Di sini, kita bercakap mengenai salah satu ralat yang paling biasa di Windows 10, ralat 0xc00d36cb . Kesalahan tertentu ini biasanya berkaitan dengan fail media, terutamanya fail video format .MKV . Seperti yang dilaporkan oleh banyak pengguna, ralat 0xc00d36cb muncul sama ada semasa memainkan fail video format MKV, atau ketika cuba mengubah perincian fail MP3 atau MP4 , seperti menukar nama fail.

101 Jalan pintas Perintah Windows 10 untuk melepaskan tweak tersembunyi

Perintah menjalankan Windows adalah cara terpendek untuk mencapai panel tetapan tertentu atau membuka aplikasi yang berguna. Walaupun Microsoft telah membuat carian bar tugas dengan sangat cekap dalam melakukan itu, tetapi anda tidak dapat mencari setiap perkara melalui carian bar tugas. Juga mencari sesuatu di kotak carian bar tugas dan kemudian mengklik pada hasil carian adalah satu langkah lebih lama dibandingkan dengan membukanya melalui jalan.